Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 december 2021

LIVE. Sportartsen vragen om competitiesport voor minderjarigen stop te zetten - 110.000 Belgen reserveren snellere bo...

HLN
LIVE. Sportartsen vragen om competitiesport voor minderjarigen stop te zetten - 110.000 Belgen reserveren snellere boosterprik via QVax
Vandaag komt het Overlegcomité om 9 uur samen. De vergadering komt na een oproep van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), die vooral zijn pijlen richt op maatregelen rond binnenactiviteiten. Intussen maakt de wereld zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Bijna heel Europa kleurt bovendien rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.
Lees verder

Zo zag Julia's eerste week als kersvers K3'tje eruit: "Iedereen krijgt energie van haar bezig te zien"
D-day vandaag, of K-day beter gezegd. De eerste single, de eerste videoclip en - als de regering het toelaat - vandaag ook het eerste Sportpaleisconcert met Julia Boschman (19). De 'nieuwe blonde' heeft er intussen een week als K3'tje opzitten. "En dat doet ze met een ongelofelijke naturel. Ik ben trots", zegt Studio 100 CEO Anja Van Mensel (52). "De agenda voor volgend jaar hebben we al besproken. Ze wéét dat er veel van haar verwacht wordt, maar dat weerspiegelt zich in het loon."
Lees verder

Pijnlijke investering: hotel dat Lionel Messi voor 30 miljoen euro kocht, moet worden gesloopt
Lionel Messi blijkt een hotel in Sitges, even buiten Barcelona, voor 30 miljoen euro gekocht te hebben terwijl het pand op de lijst staat om gesloopt te worden. Het hotel moet tegen de vlakte vanwege het niet naleven van bouwvoorschriften, zo meldt de Spaanse krant El Confidencial.
Lees verder

OVERZICHT. Meer dan 800 patiënten op intensieve zorg: dit zijn de coronacijfers voor overlegcomité zich over harde maatregelen buigt
Het gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames ten gevolge van Covid-19 stijgt nog amper met 4 procent en lijkt te stabiliseren. Ook het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land blijft minder snel toenemen, nu nog met zes procent. Op intensieve zorg is wel de kaap van 800 patiënten gerond en ook de overlijdens blijven stijgen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Adele te gast in YouTubeserie van Nikkie de Jager: "Ik droom hier al jaren van"
Nikkie de Jager (27) droomde er al jaren van ooit de make-up van Adele (33) te mogen doen. En die droom is uitgekomen want de zangeres is te gast in haar videoserie 'The Power of Makeup'. De aflevering met Adele is nu te zien op YouTube.
Lees verder

Football Talk. Atletico Mineiro wint Braziliaans kampioenschap voor eerste keer in 50 jaar
Het Atletico Mineiro van onder meer Hulk en Diego Costa heeft de Brasileirao, de Brazilaanse voetbalcompetitie, gewonnen, en doorbreekt daarmee de hegemonie van Flamengo.
Lees verder

KMI waarschuwt voor gladheid, later regen of smeltende sneeuw
Vrijdagochtend is het eerst nog droog, maar lokaal is het glad door ijsplekken. In de loop van de dag volgt er regen vanaf het westen, mogelijk voorafgegaan door smeltende sneeuw. De maxima schommelen tussen 0 en 6 graden, meldt het KMI.
Lees verder

LeBron James mag opnieuw spelen na negatieve coronatest
Omdat hij twee keer negatief testte op COVID-19, mag Los Angeles Lakers-ster LeBron James terugkeren op het veld. Dat heeft de Noord-Amerikaanse professionele basketbalcompetitie NBA donderdag bekendgemaakt.
Lees verder

Billie Eilish is persoon van het jaar volgens PETA
Dierenrechtenorganisatie PETA heeft Billie Eilish (19) uitgeroepen tot persoon van het jaar. De Amerikaanse zangeres wordt geprezen om haar talent om mensen niet alleen naar haar muziek te laten luisteren, maar ook naar haar stem op het gebied van dierenrechten.
Lees verder

Minister van Werk Dermagne wil vaccinatie- en quarantaineverlof verlengen
Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne wil het vaccinatieverlof minstens een half jaar verlengen. Hij legt dat voorstel vandaag op tafel van het kernkabinet, net als de verlenging van het quarantaineverlof waardoor ouders een tijdelijke werkloosheidsuitkering kunnen krijgen als hun kinderen noodgedwongen thuis moeten blijven door corona.
Lees verder

"Ajuin op je voorruit smeren helpt voor geen meter": onze auto-expert scheidt feiten van fabels over je wagen in de vrieskou
De temperaturen zaken weer richting het vriespunt, en dus weet je best hoe je jouw auto goed kunt wapenen tegen stilstand en koude. Er worden veel trucjes gedeeld, maar die zijn niet allemaal even verstandig. Onze autojournalist Joost Bolle scheidt het kaf van het koren. "Het klopt niet dat je veel moet rijden om je batterij fit te houden."
Lees verder

Max Verstappen nuchter over titelkansen: "Wat er ook gebeurt: we mogen trots zijn"
Terwijl de Formule 1 in Saoedi-Arabië in kampioenschapssferen verkeert, hanteert Max Verstappen een beproefd recept. Kalm blijven, vasthouden aan het vertrouwde, niets belangrijker maken dan het strikt genomen is - zo luidt de mantra van de leider in de WK-stand. "Ik hoop nog twee keer lol te hebben dit seizoen. En dan zien we wel hoe het afloopt."
Lees verder

Butler schildert Ghislaine Maxwell op proces af als strenge "vrouw des huizes" van Epstein
Op haar proces vanwege sekshandel met minderjarige meisjes is Ghislaine Maxwell, voormalige geliefde en handlanger van de in 2019 overleden Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein, afgeschilderd door een voormalig lid van het huispersoneel, Juan Alessi, als de "vrouw des huizes" van de financier, die alles deed om zijn seksuele misdrijven geheim te houden. Alessi zei ook dat hij zich 'Jane' herinnerde. 'Jane' getuigde eerder deze week hoe Epstein haar op haar veertiende geregeld misbruikte, soms in aanwezigheid van Maxwell.
Lees verder

Catherine van Eylen verrast met gekke outfit: "Dit is heel verwarrend"
VRT-nieuwsanker en voormalig 'Slimste Mens'-winnares Catherine van Eylen (50) trok gisterenavond niet alleen de aandacht met de belangrijkste nieuwsfeiten van de dag, maar ook met haar opvallende outfit. Kijkers raakten er namelijk maar niet uit of Eylen opeens een ander kapsel had.
Lees verder

Lil Kleine liep hersenschudding op bij beroving
De Nederlandse rapper Lil Kleine heeft vorige maand een hersenschudding opgelopen toen hij in Rotterdam werd beroofd van zijn horloge. Dat heeft de politie donderdag gemeld in het RTV-opsporingsprogramma 'Bureau Rijnmond'.
Lees verder

Medvedev: "Niemand voelt zich er zich goed bij om in China te spelen"
"Als er volgende week een toernooi (in China) zou worden gespeeld, zou waarschijnlijk niemand zich er op zijn gemak voelen," zei 's werelds nummer twee Daniil Medvedev in Madrid, waar hij zich met Rusland voor de halve finales van de Davis Cup plaatste.
Lees verder

"Klein mannetje, sterk karakter": de Kielse jaren van Radja Nainggolan
Hoezo enfant terrible? Bij Beerschot, waar Radja Nainggolan (33) werd opgeleid en waar zijn huidige club Antwerp zondag op bezoek gaat, kende men indertijd amper problemen met de kleine Radja. "Op een keer stapte hij wel eens van het trainingsveld omdat hij zijn coach niet correct vond, maar eigenlijk was Radja gewoon een heel gedreven jongetje." De Kielse jaren van Nainggolan.
Lees verder

Meer dan 1000 eigendommen Karl Lagerfeld onder de hamer
Zo'n duizend items uit de huizen van Karl Lagerfeld worden komende maanden geveild bij Sotheby's. De veiling vind in drie delen plaats. Vandaag gaat het bieden van start in Monaco, op 14 en 15 december gaan er stukken onder de hamer in Parijs. In maart volgt nog een laatste ronde in Keulen.
Lees verder

Meer dan 1.000 eigendommen Karl Lagerfeld onder de hamer
Zo'n duizend items uit de huizen van Karl Lagerfeld worden komende maanden geveild bij Sotheby's. De veiling vindt in drie delen plaats. Vandaag gaat het bieden van start in Monaco, op 14 en 15 december gaan er stukken onder de hamer in Parijs. In maart volgt nog een laatste ronde in Keulen.
Lees verder

Musk verkoopt voor 1 miljard dollar aan Tesla-aandelen
Tesla-topman Elon Musk heeft opnieuw een deel van zijn aandelen in de maker van elektrische auto's verkocht, blijkt uit officiële documenten. De multimiljardair verkocht nog eens 934.091 aandelen voor in totaal 1,01 miljard dollar, omgerekend zo'n 890 miljoen euro.
Lees verder