Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 december 2021

LIVE. Club trekt met 0-1 de rust in na afgeweken schot Lang, OHL speelt aardig mee

HLN
LIVE. Club trekt met 0-1 de rust in na afgeweken schot Lang, OHL speelt aardig mee
• 19de speeldag • Aftrap: 21u • King Power aan Den Dreef • Club pakte de voorbije weken 9 op 9
Lees verder

Uitbarsting van vulkaan op Spaanse eiland La Palma lijkt voorbij
Het ziet ernaar uit dat de vulkaan op het Spaanse eiland La Palma eindelijk tot bedaren komt. Wetenschappers zeiden woensdag tekenen te zien dat de uitbarsting van de vulkaan in het natuurpark Cumbre Vieja een einde nadert, al kunnen ze niet helemaal uitsluiten dat de activiteit in de toekomst toch weer zal toenemen.
Lees verder

Delferière ontkent verzoek tot matchfixing van Veljkovic: "Hij heeft mij niets gevraagd en ik heb hem niets beloofd"
Voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck heeft Dejan Veljkovic ingeschakeld om de titelstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge in het voordeel van de Brusselaars te laten uitdraaien. Dat zegt Veljkovic in het boek 'De biecht van Veljkovic'. "Ik moest Delferière vragen om Anderlecht 'te beschermen' op Brugge." Delferière ontkent het verhaal in een interview met Le Soir, het bondsparket onderneemt voorlopig geen stappen.
Lees verder

Fans ontdekken enkele opvallende gelijkenissen tussen de hoofdpersonages uit 'Home Alone' en 'Saw'
'Home Alone' bestaat al sinds 1990, maar ondertussen is er toch nog een opvallende fantheorie opgedoken. Volgens enkele fans lijkt Kevin McCallister (gespeeld door Macaulay Culkin) wel héél hard op Jigsaw uit de horrorfilm 'Saw'. En dan hebben ze het niet alleen over hun uiterlijk...
Lees verder

Europees Parlement bepleit megaboetes voor 'big tech'-bedrijven die regels schenden
Het Europees Parlement heeft woensdag zijn standpunt bepaald over een wetsvoorstel dat als cruciaal geldt om grote onlineplatforms beter te gaan reguleren. 'Big tech'-bedrijven die moedwillig de regels met de voeten treden, moeten boetes opgelegd kunnen krijgen die oplopen tot 20 procent van hun wereldwijd omzet, vindt het parlement.
Lees verder

Verjaardagsfeestje Amalia niet volgens de coronaregels: "Dit had anders gemoeten"
Een buitenfeestje voor de achttiende verjaardag van de Nederlandse kroonprinses Amalia is gezien de coronaregels niet ideaal verlopen. "Dit had anders gemoeten", gaf koning Willem-Alexander zelf toe aan premier Mark Rutte. Momenteel geldt bij onze noorderburen een dringend kabinetsadvies om niet meer dan vier personen uit te nodigen. Amalia wilde officieel 21 gasten laten komen, maar volgens 'De Telegraaf' waren er zo'n honderd personen aanwezig.
Lees verder

Amerikaanse regering geeft geheime documenten moord Kennedy vrij
De Amerikaanse regering heeft bijna 1.500 geheime documenten vrijgegeven over de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy in 1963. Sommige historici en complotdenkers hopen dat ze meer duidelijkheid kunnen geven over de gang van zaken destijds, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN woensdag.
Lees verder

Disneyland Paris organiseert in 2022 opnieuw Pride-dag voor diversiteit
Op 11 juni 2022 keert de Disneyland Paris Pride terug naar het Franse park, een speciaal evenement om de diversiteit te vieren. Met optredens van internationale artiesten en een exclusieve parade vol kleurrijke Disney-figuren.
Lees verder

De Croo waarschuwt Rusland voor "massieve gevolgen" als het Oekraïne binnenvalt
In de marge van de top van het Oostelijk Partnerschap heeft Alexander De Croo een ontmoeting gehad met de Oekraïense president Volodimir Zelenski. De premier sprak zijn uitdrukkelijke steun uit voor de territoriale integriteit van het land. "Als Rusland die schendt, zal dat massieve gevolgen en een ernstige kost met zich meebrengen", klonk het. Oekraïne wordt geconfronteerd met een grote troepenopbouw van het Russische leger en westerse landen vrezen een inval.
Lees verder

Winnaar van 'Bake Off' is bekend: "Droom die uitkomt"
Stephanie Thuymans (22) heeft het vijfde seizoen van 'Bake Off Vlaanderen' gewonnen. De architectuurstudente uit Dilbeek wist in de finale te overtuigen met een indrukwekkend spektakelstuk en liet zo andere finalisten Thibaut en Enza achter zich.
Lees verder

Tom Cruise stuurt 300 cakejes per privévliegtuig naar de crew van 'Mission Impossible'
Tom Cruise (59) vloog naar verluidt zijn privéjet over de Atlantische Oceaan en terug om zijn Londense 'Mission Impossible' filmcrew te bedanken met kerstgebakjes: "Tom wilde het team van 'Mission Impossible' een traktatie geven voor Kerstmis en vond dat alleen de taarten van zijn favoriete bakkerij in LA zouden volstaan", onthulde een insider aan The Sun.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Edhouse en Evans juichen in 'Ally Pally', titelverdediger Price schiet straks in actie
Het WK darts gaat vanavond van start. Titelverdediger Gerwyn Price komt meteen in actie, net zoals tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis. Hieronder mist u niets van alle actie. Game on!
Lees verder

"Leontine en de kinderen aangeslagen door klacht tegen Marco Borsato"
Leontine Borsato (54) is erg aangedaan door de klacht tegen Marco Borsato."En ook hun kinderen hebben het erg moeilijk", klinkt het bij RTL Boulevard. Eerder deze week beschuldigde een 22-jarige vrouw de Nederlandse zanger van misbruik. Het vermeende slachtoffer zegt vanaf haar vijftiende seksueel te zijn misbruikt door Borsato.
Lees verder

LIVE. Plots gaat het snel: Vormer kopt 0-3 voorbij Romo
• 19de speeldag • Aftrap: 21u • King Power aan Den Dreef • Club pakte de voorbije weken 9 op 9
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck na nederlaag in Mechelen: "Ik pak de volle verantwoordelijkheid voor de tegengoals"
De laatste uitnederlaag van AA Gent dateerde al van 3 oktober, de Buffalo's hadden al vijf competitieduels niet meer verloren én al vier wedstrijden op rij geen goal meer geïncasseerd. Maar al dat moois werd in Mechelen weggeblazen door Nikola Storm, die vooral Andreas Hanche-Olsen een bijzonder lastige avond bezorgde. "We hebben hem eigenlijk allemaal in de kou laten staan", aldus Gent-coach Hein Vanhaezebrouck.
Lees verder

Waalse en Brusselse regering verlengen Covid Safe Ticket tot 15 april
De Waalse regering heeft een ontwerpdecreet goedgekeurd om het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) met drie maanden te verlengen. Ook de verplichtingen rond het mondmasker zullen tot 15 april gelden. Volgens de krant 'Le Soir' heeft de Brusselse regering een gelijkaardige beslissing genomen.
Lees verder

Vergadering met Lidl-directie levert niets op: "Geen oproep tot staking, maar we dekken wel alle acties op het terrein"
Een vergadering tussen de directie van supermarktketen Lidl en de personeelsvertegenwoordigers heeft niets opgeleverd. De bonden hadden de ontmoeting nochtans bestempeld als een "vergadering van de laatste kans". Ze roepen niet op tot staken, maar zullen wel alle acties op het terrein dekken.
Lees verder

Club Brugge tankt vertrouwen voor Anderlecht en legt verdienstelijk OH Leuven met 1-4 over de knie
Club Brugge is klaar voor zondag, wanneer Anderlecht over de vloer komt. Ondanks een matige eerste helft trok FCB met een voorsprong de rust in. Na rust zakte een verdienstelijk OH Leuven volledig weg, het werd uiteindelijk 1-4.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Lewis trakteert zichzelf op duel tegen Anderson, titelverdediger Price aan zet
Het WK darts gaat vanavond van start. Titelverdediger Gerwyn Price komt meteen in actie, net zoals tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis. Hieronder mist u niets van alle actie. Game on!
Lees verder

De professoren delen de lakens uit en Bockie De Repper verklapt een geheim: dit was 'De slimste mens'
'De slimste mens ter wereld' heeft met de komst van professor-intensivist Geert Meyfroidt een ferme upgrade gekregen. Nu ook diens collega Steven Van Gucht meespeelt en de quiz als 'pure ontspanning' ervaart, is het niveau van weleer helemaal terug. Het is duidelijk grote kanonnentijd.
Lees verder