Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 december 2021

LIVE (21u). Rangnick kiest voor B-elftal tegen Young Boys, Ronaldo niet in wedstrijdselectie

HLN
LIVE (21u). Rangnick kiest voor B-elftal tegen Young Boys, Ronaldo niet in wedstrijdselectie
• Aftrap: 21u • Laatste speeldag groepsfase • Champions League • Manchester United is al zeker van overwintering op het kampioenenbal
Lees verder

Stany Crets komt met verjaardagsshow in volle cultuurlockdown: "Eat this, Jambon"
Na een helse week voor de culturele sector, krabbelt Stany Crets (56) terug recht. Ter gelegenheid van zijn 57ste verjaardag organiseert hij dit weekend een verjaardagsshow. Voor 200 mensen tegelijk, want dat mag nog. "Het is een show voor Jan en alleman", lacht Crets, verwijzend naar zijn harde woorden voor minister-president Jan Jambon (N-VA).
Lees verder

LIVE. Chelsea dan toch op weg naar groepswinst: Werner maakt er 2-3 van!
• Gazprom Arena (18u45)
Lees verder

Blijven sterkhouders bij Club na Europese aftocht? Degryse in HLN Sportcast: "Voor Lang steek ik mijn hand niet in het vuur"
Geen Europese lente voor Club Brugge. En dus rijst de vraag of sterkhouders Lang, De Ketelaere en Vanaken het seizoen wel uitdoen op Jan Breydel. Het panel van HLN Sportcast denkt dat dat voor één van hen geen zekerheid is.
Lees verder

LIVE. Cruciale avond voor Barcelona in München: wordt het Champions League of Europa League na de winter?
• Allianz Arena (21u)
Lees verder

"Derde Pfizer-prik beschermt tegen omikron": hoe werkt het? En wat als je eerst AstraZeneca of Moderna kreeg?
Met drie prikken van het Pfizer-vaccin zijn mensen beschermd tegen de omikronvariant. Dat zeggen fabrikanten Pfizer en BioNTech na de eerste onderzoeken in laboratoria. Drie inspuitingen zorgen voor evenveel afweer tegen de omikronvariant als twee prikken tegen het oorspronkelijke virus en andere varianten. Hoe kan die extra prik zoveel bescherming bieden? En wat met mensen die twee keer AstraZeneca kregen of die binnenkort Moderna krijgen? Uitleg door viroloog Johan Neyts (KU Leuven).
Lees verder

"Derde Pfizer-prik beschermt tegen omikron": hoe kan dat? En wat als je eerst AstraZeneca of Moderna kreeg?
Met drie prikken van het Pfizer-vaccin zijn mensen beschermd tegen de omikronvariant. Dat zeggen fabrikanten Pfizer en BioNTech na de eerste onderzoeken in laboratoria. Drie inspuitingen zorgen voor evenveel afweer tegen de omikronvariant als twee prikken tegen het oorspronkelijke virus en andere varianten. Hoe kan die extra prik zoveel bescherming bieden? En wat met mensen die twee keer AstraZeneca krijgen of die binnenkort Moderna krijgen? Uitleg door viroloog Johan Neyts (KU Leuven).
Lees verder

Vlucht van Blue Origin met dochter van allereerste Amerikaan in de ruimte uitgesteld
De aanvankelijk voor donderdag voorziene toeristische ruimtevlucht van Blue Origin is uitgesteld, zo heeft het bedrijf meegedeeld. De weersomstandigheden in het oosten van Texas hebben tot een uitstel naar zaterdag 15.45 uur Belgische tijd geleid.
Lees verder

Koni De Winter jongste basisspeler ooit bij Juve in Champions League, 'Oude Dame' springt over Chelsea naar groepswinst
Het sneeuwde in Turijn. Geen beter moment voor Koni De Winter (19) - what's in a name - om zijn basisdebuut te maken voor Juventus. De Belgische belofteninternational speelde 70 minuten als rechtsback en heeft meteen een record op zijn naam staan.
Lees verder

Lukaku scoort z'n eerste in tien matchen, maar kan niet voorkomen dat Chelsea naast groepswinst grijpt
IJskoude douche voor Chelsea, vanavond in Sint-Petersburg - -14 was het er op het moment van affluiten. De Blues bleven er, ondanks een goal van Lukaku (z'n eerste in tien matchen), in extremis steken op een 3-3-gelijkspel en zien de eindzege in groep H zo naar Juventus gaan. Dat klopte, met onze jonge landgenoot Koni De Winter in de basis, Malmö met het kleinste verschil.
Lees verder

Jennifer Aniston had het moeilijk tijdens opnames van 'Friends'-reünie: "Pijnlijke herinneringen aan scheiding met Brad Pitt"
De opnames van de 'Friends'-reünie haalden oude wonden open bij Jennifer Aniston (52). De actrice beleefde tijdens het laatste seizoen van de reeks namelijk een moeilijke periode omdat haar huwelijk met Brad Pitt (57) ten einde liep. "Die pijnlijke herinneringen kwamen allemaal weer naar boven", vertelt ze in een interview.
Lees verder

Proces over aanslagen in Brussel start op 10 oktober 2022
Het proces over de aanslagen in Brussel die plaatsvonden in maart 2016, zal starten op 10 oktober 2022. Dat bevestigt het Brusselse hof van beroep.
Lees verder

Topman die 900 mensen ontsloeg via videocall zegt sorry
De topman van het Amerikaanse bedrijf Better.com heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor de manier waarop hij 900 mensen ontsloeg. Vishal Garg deed dat via een videoconferentie waarbij alle aanwezigen te horen kregen dat ze per direct geen werk meer hadden. Bovendien toonde Garg weinig medeleven.
Lees verder

LIVE. Aftrap! Wolfsburg-Belgen moéten winnen om door te stoten
• Aftrap: 21u • Laatste speeldag groepsfase • Champions League • Alle vier de ploegen in groep H kunnen nog overwinteren op het kampioenenbal
Lees verder

Biden wil klimaatneutrale overheid, maar weerstand dreigt
De Amerikaanse president Biden heeft officieel opdracht gegeven de overheid tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Maar de plannen voor een schonere, milieuvriendelijkere nationale overheid gaan gepaard met uitdagingen en weerstand, meldt de krant The Washington Post.
Lees verder

Regisseur Paul Verhoeven keert terug naar Hollywood voor politieke thriller "met een beetje seks"
Paul Verhoeven maakt zijn rentree in Hollywood voor een politieke thriller: 'Young Sinner'. Dat meldt Variety. De 83-jarige regisseur, bekend van films als 'Fatal Attraction' en recent 'Benedetta', wil dat de film "explosiever" wordt dan zijn voorgaande thrillers.
Lees verder

LIVE. Even schrikken voor Barça wanneer Musiala voor Ter Stegen komt, maar aanval wordt afgevlagd
• Allianz Arena (21u)
Lees verder

LIVE. GOAL! Wolfsburg-Belgen meteen in de problemen tegen Lille
• Aftrap: 21u • Laatste speeldag groepsfase • Champions League • Alle vier de ploegen in groep H kunnen nog overwinteren op het kampioenenbal
Lees verder

Aantal besmettingen bij leerlingen bijna verdubbeld in afgelopen twee weken
De voorbije twee weken bleef het aantal coronabesmettingen bij leerlingen en leerkrachten in Vlaanderen sterk stijgen. Het aantal besmette leerlingen is zelfs verdubbeld ten opzichte van de periode tussen 8 en 21 november. Dat blijkt uit cijfers van de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB).
Lees verder

Marc Degryse: "Amper 2 goals! Dit FC Barcelona hoort niet thuis in de achtste finales"
"Onwaarschijnlijk... Slechts twee goals heeft FC Barcelona gescoord in deze Champions League!" Voor DPG-analist Marc Degryse is het verval bij de Catalaanse grootmacht anno 2021-2022 groot. "Alleen Malmö en Dynamo Kiev doen slechter. Tot dat niveau is Barça afgegleden. Ze horen niet eens thuis in die achtste finales." Collega-analist Jan Mulder, ook in de VTM-studio: "Wel wat betreft traditie en legende natuurlijk, maar niet op basis van het huidige elftal. Ze hebben 3-0 gekregen in Benfica." Degryse: "Hoe kunnen ze vanavond dan ooit gaan winnen bij Bayern? Ja, natuurlijk zegt Xavi dat ie een plan heeft. Anders moet je de match niet eens beginnen natuurlijk."
Lees verder