Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 december 2021

“Leen met gegarandeerde restwaarde en betaal liever niet vervroegd terug”: bespaar tot 1.484 euro op je autolenin...

HLN
"Leen met gegarandeerde restwaarde en betaal liever niet vervroegd terug": bespaar tot 1.484 euro op je autolening dankzij het advies van onze geldexpert
Autodealers en banken doen vandaag veel moeite om autoleningen aan de man te brengen. De concurrentie is dus hoog. Bovendien is de rente nog steeds erg laag. Dat zijn uitstekende voorwaarden voor de koper/lener om een goeie deal te verkrijgen. Voeg daar nog de acht tips aan toe van onze geldexpert Pascal Paepen en je bent prima gewapend om geld te besparen met je autolening.
Lees verder

Na jarenlange 'geheime' liefde: prinses Maria Laura, dochter van prinses Astrid en Lorenz, gaat trouwen
Prinses Maria Laura (33) gaat binnenkort trouwen. Dat maakt het Koninklijk Paleis bekend. De oudste dochter van prinses Astrid (59) en prins Lorenz (66) stapt in het huwelijksbootje met haar partner William Isvy, een Frans/Britse zakenman. Het is een opvallende aankondiging, want tot nu was niemand ervan op de hoogte dat Maria Laura een relatie heeft.
Lees verder

"29.985 inwoners? Da's dan drie miljoen euro minder subsidie": fusiegemeenten Ham en Tessenderlo komen 15 inwoners te kort
De fuserende gemeenten Ham en Tessenderlo moeten voor het einde van het jaar samen 30.000 inwoners tellen om drie miljoen euro extra te krijgen voor hun fusie. De teller staat momenteel op 29.985 inwoners, 15 te weinig voor de extra subsidie. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.
Lees verder

"Ik ga nogal snel in het rood door de zee van prikkels van mijn kinderen": hoe zorg je beter voor jezelf en anderen als je hooggevoelig bent?
Wie hoogsensitief is of omgaat met iemand met hoogsensitiviteit, heeft dikwijls heel wat vragen. Kan je hoogsensitiviteit verdoezelen? Wat doe je als je vermoedt dat je kind hooggevoelig is? En heeft hoogsensitiviteit invloed op je nachtrust? Ilse Van den Daele, experte in HSP (higly sensitive person) en voorzitter van HSP Vlaanderen, beantwoordt vijftien prangende vragen over hoogsensitiviteit.
Lees verder

Tom Holland scoort monstersucces met nieuwe 'Spider-Man' maar wil zich focussen op privéleven: "Ik wil aan een gezin beginnen"
'Spider-Man: No Way Home', de laatste nieuwe 'Spider-Man'-film, is een daverend succes. De film bracht wereldwijd al meer dan 1 miljard dollar op sinds hij uitkwam op 15 december. Hoofdrolspeler Tom Holland (25) mag zich dan ook gelukkig prijzen met de franchise. Naast een mooie carrière heeft hij er ook een vriendin aan overgehouden, zijn tegenspeelster Zendaya (25). Maar ondanks het succes van de films ziet Holland zichzelf niet voor eeuwig als Spider-Man: "Ik heb het gevoel dat ik klaar ben om Spider-Man vaarwel te zeggen."
Lees verder

Uitspraak in proces tegen Aung San Suu Kyi opnieuw uitgesteld
De uitspraak in een tweede proces tegen de afgezette Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi is opnieuw uitgesteld. De voormalige leider werd begin december al veroordeeld tot twee jaar cel en daar kunnen nog tientallen jaren bijkomen. De uitspraak in de zaak waarin Aung San Suu Kyi terecht staat voor illegale import en bezit van walkietalkies, wordt uitgesteld tot 10 januari. De uitspraak was eerder gepland op 20 december, maar werd toen ook al een week uitgesteld.
Lees verder

Politie ontdekt 150 kilogram cocaïne op schip in Gentse haven: "Opeens zwommen er duikers rond het schip"
De federale politie en de douane in Gent hebben vorige week 150 kilogram cocaïne ontdekt op een boot uit Brazilië in de Gentse haven. De drugs zaten verstopt in de zeekast van het schip. De straatwaarde bedraagt 7,5 miljoen euro.
Lees verder

'Generation M: The story of my life' brengt online programmaformat voor jongeren om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken
In de gloednieuwe VRT NU Original 'Generation M: The story of my life' komen fictie en talkshow samen. De reeks vertelt het waargebeurde verhaal van twee jongeren, die worstelden met de gevolgen van anorexia en van een ongeval onder invloed van drugs. Stukken uit hun leven zijn samen met hen gereconstrueerd en nagespeeld. Bij Dorianne Aussems (28) vertellen ze verder over de gebeurtenissen. Hoe het zo ver kon komen en waar ze de moed vonden om er uiteindelijk uit te geraken.
Lees verder

Jeroen leeft in een tiny house: "Alle luxe die ik nodig heb"
Van een huurappartement in hartje Brugge naar een mobiel tiny house in de natuur: Jeroen (46) heeft het zich nog geen seconde beklaagd. "Vanaf dag één voelde dit goed", vertelt de alleenstaande papa van twee dochters aan bouwsite Livios.
Lees verder

Hanne, Marthe en Julia hebben elkaar al helemaal omarmd: "Als Studio 100 ons écht te weinig betaalde, zaten we hier niet"
Het gaat goed met de nieuwe K3: hun album is goud, ze zijn de meest gestreamde Vlaamse artiest op Spotify en de tickets voor hun voorjaarstour vliegen de deur uit. Terwijl kersvers K3'tje Julia (19) haar studies heeft afgebroken om haar droom na te jagen, zijn ook bij Marthe en Hanne alle twijfels over hun toekomst weggeëbd. "Ik heb er even aan gedacht om ook te stoppen. We wisten niet of het publiek zomaar een nieuwkomer zou slikken", vertelt Hanne. De populaire meidengroep blikt terug op de wedstrijd en vertelt over hun toekomstplannen, relaties en kinderwensen. "Het enige wat ik zeker wist voor ik met K3 begon, is dat ik moeder wil worden."
Lees verder

Europeanen hebben voor miljarden euro's aan oude valuta opgepot
Europeanen hebben thuis nog voor miljarden aan contanten in oude valuta liggen die niet meer worden gebruikt. Volgens berekeningen van financieel persbureau Bloomberg gaat het in totaal om een bedrag van zo'n 8,5 miljard euro. De euro werd op 1 januari 2002 ingevoerd in twaalf landen, waaronder Begië.
Lees verder

Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
Wie zegt dat indrukwekkend koken voor de feestdagen meteen stukken van mensen moet kosten? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels weten als geen ander hoe je met niet meer dan een paar pure, simpele ingrediënten toch showstoppers op tafel zet. Wij mogen telkens twee gerechten uit hun nieuwste kookboeken delen: op gastronomisch niveau, maar met een bescheiden samenstelling. Van avocado met gamba's tot Gentse waterzooi: take your pick.
Lees verder

Wat zijn de nieuwsbeelden van 2021? Stem hier
2021 was op nieuwsvlak in de eerste plaats opnieuw een coronajaar. Maar ook een jaar met veel ander uitzonderlijk nieuws, zoals de bestorming van het Amerikaanse Capitool, de grote klopjacht op Jürgen Conings, de hallucinante overstromingen in de zomer ... Dat alles levert beklijvende en vaak harde beelden op.
Lees verder

Netflix verrast met reeks over Georgina Rodriguez: "Ze is meer dan enkel de vrouw van Cristiano Ronaldo"
Georgina Rodriguez krijgt in 2022 een eigen reeks op Netflix. Dat kondigde het 27-jarige model en de vrouw van Cristiano Ronaldo zelf aan met een filmpje op Instagram. Met deze nieuwe reeks wil Netflix laten zien dat Georgina meer is dan enkel 'de vrouw van Cristiano Ronaldo'.
Lees verder

LIVE WK DARTS (13u30). Pauze is voorbij: legt Huybrechts titelverdediger Price het zwijgen op? Ook Wade en Clayton vandaag in actie
De kerstpauze is voorbij, vandaag begint de tweede fase van het WK darts. Met nog één landgenoot. Kim Huybrechts vecht tegen titelverdediger en 's werelds nummer één Gerwyn Price voor een plek bij de laatste zestien. Volg zijn match en vijf andere vanaf 13u30 op VTM2 en HLN.be.
Lees verder

Lading uit evenwicht bij oprijden snelweg: vrachtwagen met betonplaten kantelt
Het verkeer op de E17 in Deerlijk zit grondig in de knoop voor wie in de richting van Frankrijk rijdt, nadat maandagvoormiddag ter hoogte van de oprit een vrachtwagen kantelde. Alleen de pechstrook is berijdbaar. Verwacht wordt, dat de hinder nog een tijd zal aanslepen.
Lees verder

Hilde Crevits bekent gênante misser: "Ik feliciteerde Jan Jambon met de foute kersverse echtgenote"
Showbits blikt nog één keer terug op 2021 met bekende Vlamingen. Vandaag zijn de politici aan de beurt. Hilde Crevits (CD&V) heeft het over haar blunder toen ze Jan Jambon (N-VA) wilde feliciteren met zijn huwelijk: "Ik heb de foute naam van zijn kersverse echtgenote getweet." Bart De Wever (N-VA) kiest dan weer het interview in zijn onderbroek als gênantste moment van het afgelopen jaar: "Iedereen denkt dat ik het met opzet deed."
Lees verder

Anthony Martial zint op vertrek bij Man United: "Zolang er geen bod is, blijft hij hier"
Anthony Martial wil niet langer bij Manchester United blijven. De 26-jarige Martial heeft dat trainer Ralf Rangnick in een persoonlijk gesprek laten weten. "Hij zit nu zeven jaar bij Manchester United en voelt dat dit het juiste moment kan zijn voor een verandering, om ergens anders heen te gaan", zei Rangnick in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Newcastle United.
Lees verder

Hoe Justin Bieber tien jaar geleden voor het succes van 'Call Me Maybe' van Carly Rae Jepsen zorgde
September 2011. De toen nog vrij onbekende Canadese zangeres Carly Rae Jepsen (36) hoopte bij het uitbrengen van haar nieuwe single 'Call Me Maybe' op wat media-aandacht. Wat er uiteindelijk met de hit gebeurde, overtrof al haar verwachtingen. De oorwurm werd opgepikt door landgenoot Justin Bieber (27) die toen in december op Twitter liet weten dat "'Call Me Maybe' waarschijnlijk het meest 'catchy' liedje is dat ik ooit heb gehoord". Die ene simpele tweet van Bieber liet het nummer uitgroeien tot een van de populairste meezingers ooit.
Lees verder

2021 was voor Jean-Marie Dedecker politiek én privé een emotioneel jaar: "Olympische Spelen is een orgasme van 14 dagen"
Voor politicus Jean-Marie Dedecker was 2021 een bewogen jaar. "Maar door een berekend risico werd Middelkerke de 'city of freedom'", aldus de ex-judoka. Bekijk in bovenstaand interview voor De 100 Belgen van Het Laatste Nieuws hoe het zowel op politiek als persoonlijk vlak "een jaar van vallen en opstaan" was voor Dedecker.
Lees verder