Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 december 2021

Kim Van Oncen: ‘De nineties waren een heerlijke tijd, maar goed dat er toen nog geen smartphones waren’

Kim Van Oncen: 'De nineties waren een heerlijke tijd, maar goed dat er toen nog geen smartphones waren'

Presentatrice en actrice Kim Van Oncen en modebedrijf JBC slaan de handen in elkaar voor een langdurige samenwerking. Haar eerste najaarscollectie werd onlangs gelanceerd, in de toekomst zal Van Oncen elk seizoen een eigen kledinglijn ontwerpen. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

Christophe Ramont deelt hiv-diagnose mee: 'Geheimen maken eenzaam'

Blind getrouwd-deelnemer Christophe Ramont kreeg dit voorjaar de diagnose dat hij hiv-positief is. Op Wereldaidsdag deelt hij dat mee op Instagram en via Sensoa, het Vlaams expertisecentrum seksuele gezondheid. 'Hiv is dit jaar 40 jaar oud, net als ik.'

Lees verder

Bent u ziekenhuisarts of patiënt en moet u zorg uitstellen?

Voor een artikel zijn we op zoek naar ziekenhuisartsen die na de beslissing van het overlegcomité opnieuw zorg moeten uitstellen. We horen graag wat u denkt van de situatie en welke impact die heeft voor u en uw patiënten. Ook als u patiënt bent, horen we graag uw verhaal. Stuur een mailtje met uw contactgegevens naar binnenland@standaard.be en we nemen contact met u op.

Lees verder

Arbeidsauditeur verzegelt depot van pakjesbedrijf GLS

Nadat er tientallen inbreuken zijn vastgesteld bij een inspectie bij GLS – waaronder illegale tewerkstelling – laat de Mechelse arbeidsauditeur het depot in Puurs verzegelen. De pakjessector ligt steeds meer onder vuur.

Lees verder

Uniek tafereel: IJsbeer jaagt op rendier en eet het vervolgens op

Poolse onderzoekers hebben beelden gedeeld van een vrouwelijke ijsbeer die jaagt op een mannelijk rendier op Spitsbergen. Dit tafereel werd nog nooit eerder vastgelegd op video. Een drietal onderzoekers waren zo getroffen door de beelden, dat ze er een artikel over schreven voor het wetenschappelijk tijdschrift Polar Biology. Bekijk de indrukwekkende beelden hierboven.

Lees verder

Wanneer moet ik in quarantaine? Uw vragen beantwoord

Wat als uw kind besmet is? En wat houdt een hoogrisicocontact precies in? Nu het virus ons land in zijn greep heeft, zoeken steeds meer mensen concrete antwoorden op deze vragen.

Lees verder

Zeven gezochte relschoppers geïdentificeerd na betoging tegen coronamaatregelen

Zeven van de negentien personen voor wie het Brusselse gerecht dinsdag een opsporingsbericht verspreidde, zijn intussen geïdentificeerd. Dat meldt het Brusselse parket.

Lees verder

'Ghislaine Maxwell was aanwezig toen Epstein mij misbruikte'

Op de tweede dag van het proces tegen Ghislaine Maxwell getuigde een vrouw – bekend onder het pseudoniem Jane – die Epstein van seksueel misbruik beschuldigt. Volgens haar nam Maxwell zelf soms ook deel.

Lees verder

Artsen reageren gefrustreerd: 'Dit is net zoals de eerste golf'

Per direct moeten ziekenhuizen alle niet-dringende zorg met twee weken uitstellen. Artsen reageren gefrustreerd, maar niet verbaasd: 'De kroniek van een aangekondigde ramp.'

Lees verder

Tel Aviv voor het eerst duurste stad om in te leven

Tel Aviv heeft Hongkong, Parijs en Zürich voorbijgestoken als duurste stad om in te leven.

Lees verder

Zeker drieduizend boeren voeren actie tegen uitblijven stikstofregeling

Minstens drieduizend boeren nemen volgens de Boerenbond deel aan de acties in alle Vlaamse provincies.

Lees verder

Uber geeft Brusselse chauffeurs vergoeding van 500 euro

Taxibedrijf Uber heeft beslist om een fonds van 1 miljoen euro op te richten om de chauffeurs te ondersteunen die sinds vrijdag geen ritten meer kunnen uitvoeren in Brussel. De in aanmerking komende chauffeurs ontvangen 500 euro.

Lees verder

Colruyt zet in op goedkope zelftests

Supermarktketen Colruyt verkoopt vanaf morgen covid-19-zelftests in haar winkels. Vanaf juli mogen supermarkten, naast apothekers, de tests verkopen, maar tot nu deed alleen supermarktketen Alvo en drogisterij Kruidvat dat in België. De zelftests in Colruyt zijn tegen 3,5 euro per stuk beduidend goedkoper.

Lees verder

Beke onder vuur voor gesjoemel bij contactopsporing: 'U bleef doof voor de signalen'

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) moet zich in het Vlaams Parlement verantwoorden voor de mogelijke fraude bij de contactopsporing.

Lees verder

Vandenbroucke gooit teststrategie om

Voor gevaccineerden verandert de teststrategie dan toch. Wie een hoogrisicocontact had, zal zich tussen dag drie en zes na het contact moeten testen. Een reeks dagelijkse sneltesten kan een gevaccineerde uit de quarantaine houden tot een PCR-test definitief een negatieve uitslag toont.

Lees verder

Zeekoeien en haaien trekken naar 'warm bad' naast energiecentrale in Florida

Op Apollo Beach genieten verschillende zeedieren van het warme water dat stroomt uit een energiecentrale in Florida. Op beelden is te zien hoe het er onder meer krioelt van de lamantijnen en stierhaaien. Zeekoeien trekken jaarlijks richting de centrale wanneer de temperaturen beginnen te dalen in de regio.  

Lees verder

Tweede besmetting met omikronvariant vastgesteld in ons land

In België is een tweede besmetting met de omikronvariant vastgesteld. De persoon in kwestie ging recent niet op reis en kan ook niet gelinkt worden aan de eerste besmetting in ons land.

Lees verder

Olympisch kampioene Nina Derwael klimt touw omhoog alsof het niets is

Nina Derwael is samen met Nafi Thiam dé topfavoriete voor de titel van Sportvrouw van het Jaar. De Limburgse kroonde zich afgelopen zomer dan ook tot olympisch kampioene op de brug met ongelijke leggers. Armspieren, dat heb je daarvoor nodig. En dat Derwael daarover beschikt, bewees ze met een ogenschijnlijke simpele klimoefening, die gefilmd werd door collega Maellyse Brassart. 

Lees verder

'Cultuur sluiten? Een dramatische en onnodige reactie van Jambon'

De cultuurwereld reageert geschokt op de vraag van minister-president Jan Jambon (N-VA) om het Overlegcomité vervroegd samen te roepen en alle indoor evenementen, waaronder theater, concerten en museumbezoek, tot 15 december te annuleren. 'Ongelofelijk dat dit zonder overleg gebeurt.'

Lees verder

Gems vanavond nog bijeen over mogelijke strengere maatregelen voor binnenactiviteiten

Premier Alexander De Croo heeft een breed advies gevraagd aan expertengroep Gems over de maatregelen voor binnenactiviteiten, zo vernam De Standaard. Dat advies wordt 'zo snel mogelijk' verwacht. De expertengroep komt vanavond nog bijeen om de epidemiologische situatie te doorlichten en de bestaande maatregelen tegen het licht te houden.

Lees verder

Barcelona plaatst enorme glazen ster op Sagrada Familia

Maandag werd een twaalfpuntige ster geplaatst op de Sagrada Familia in Barcelona. De ster weegt 5,5 ton en werd opgetrokken uit glas een staal. Op 8 december zal de ster worden ingehuldigd met een ceremonie en een misviering. De ster zal dan ook, samen met 800 ramen van de kathedraal, voor het eerst feestelijk verlicht worden. Bekijk de opvallende constructie in bovenstaand video.

Lees verder

Ibrahimovic heeft nog 'een eitje te pellen' met Lukaku: 'Hij heeft een groot ego en denkt dat hij een kampioen is'

Zlatan Ibrahimovic heeft nog eens gesproken. In een interview met Corriere della Sera kwam hij, naar aanleiding van zijn nieuwe boek, nog eens terug op het incident van vorig jaar met Romelu Lukaku.

Lees verder

Italiaanse antivaxleider 'bekeerd' na ziekenhuisopname

Lorenzo Damiano, de leider van de 'No Vax'-afdeling in de Italiaanse stad Treviso, heeft zich 'bekeerd' nadat een coronabesmetting hem op intensieve zorgen bracht. Vanaf nu gelooft hij in de wetenschap. Dat schrijven Italiaanse media woensdag.

Lees verder

Donald Trump testte drie dagen voor verkiezingsdebat met Joe Biden positief op coronavirus

Donald Trump, de voormalige Amerikaanse president, zou drie dagen voor het verkiezingsdebat met Joe Biden op 29 september 2020 positief getest hebben op het coronavirus. Dat maakte zijn oude kabinetschef Mark Meadows bekend in een nieuw boek dat volgende week verschijnt.

Lees verder

Oostenrijkse chirurg amputeert verkeerd been en moet boete betalen

Een Oostenrijkse chirurg is woensdag veroordeeld tot het betalen van een boete, nadat ze bij een patiënt het verkeerde been had geamputeerd. Dat meldt de regionale rechtbank van Linz, in het noorden van het land. Volgens de rechter is de chirurg schuldig aan 'verwonding door ernstige nalatigheid'. De chirurg spreekt echter van 'een menselijke fout'.

Lees verder

Tennisbond WTA schorst Chinese toernooien

De Women's Tennis Association trekt zich terug uit China. Die beslissing komt er omdat de tennisbond geen duidelijkheid kreeg over de Chinese tennisspeelster Peng Shuai, die verdween nadat ze een hoge partijfunctionaris van seksueel misbruik had beschuldigd.

Lees verder

Bekersprookje Westerlo voorbij, Eupen en OHL geplaatst voor kwartfinales Croky Cup

Eupen en Oud-Heverlee Leuven hebben zich woensdag voor de kwartfinales van de Croky Cup geplaatst ten koste van respectievelijke Zulte Waregem en Westerlo. Dinsdag wist Anderlecht zich al te plaatsen na winst tegen Seraing.

Lees verder

Nina Lauwaert en Lisa Rooms stellen atletiekbond in gebreke voor niet-selectie EK veldlopen

Nina Lauwaert en Lisa Rooms, afgelopen weekend de nummers een en twee van de CrossCup in Roeselare, zijn het niet eens met hun niet-selectie voor het EK veldlopen (12 december in Dublin) en hebben daarom beslist de Belgische atletiekbond (KBAB) in gebreke te stellen. Dat meldden hun advocaten Ruben Vispoel en Wahib El Hayouni woensdag.

Lees verder

Engie/Electrabel: 'Voorstellen Bouchez zijn niet relevant'

Engie/Electrabel, de eigenaar van de Belgische kerncentrales, haalt de schouders op bij de voorstellen van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez om de kernuitstap ­alsnog terug te schroeven.

Lees verder

Wout van Aert en Lotte Kopecky volgen zichzelf op als winnaars van de Kristallen Fiets

Wout van Aert (27) en Lotte Kopecky (26) zijn voor het tweede jaar op rij de laureaat van de Kristallen Fiets, de award van Het Laatste Nieuws voor de beste Belgische wielrenner en wielrenster van het voorbije seizoen.

Lees verder

Alec Baldwin na dodelijk schietincident op filmset: 'Ik heb de trekker niet overgehaald'

Acteur Alec Baldwin heeft in een interview met de Amerikaanse zender ABC News gezegd dat hij de trekker niet heeft overgehaald op de set van de film Rust. Bij dat incident stierf chef fotografie Halyna Hutchins (42) en raakte regisseur Joel Souza (48) gewond.

Lees verder

Erdogan vervangt zijn minister van Financiën terwijl waarde lira blijft dalen

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft woensdagavond een nieuwe minister van Financiën benoemd na de turbulente weken die de Turkse economie erop heeft zitten. De lira is gekelderd en de inflatie is sterk gestegen.

Lees verder

Warschau noemt voorstel Europese Commissie over asielrecht contraproductief

Polen heeft woensdag gezegd dat het voorstel van de Europese Commissie om tijdelijke afwijkingen van sommige asielregels toe te staan contraproductief is en niet is wat het land nu nodig heeft.

Lees verder

Na drama op Kanaal: waarom blijven migranten de overtocht naar Engeland wagen?

Minstens 27 migranten die de overtocht naar Engeland wilden maken, verdronken vorige week nadat hun boot was gezonken. Het was het grootste drama op het Kanaal ooit en zette de al stroeve relatie tussen Parijs en Londen op scherp. Parijs ziet de migranten volgens de Britten liever naar Engeland varen, Londen zou dan weer te weinig ondernemen tegen illegale arbeid. Maar hoe zit het nu echt?

Lees verder

VS veruit grootste producent plasticafval wereldwijd

De Verenigde Staten leveren verreweg de grootste bijdrage aan de plasticvervuiling in de wereld. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat woensdag is vrijgegeven. Er wordt in opgeroepen tot een nationale strategie om het probleem aan te pakken.

Lees verder

Bijna 800 covidpatiënten op intensieve zorg

In de Belgische ziekenhuizen hebben bijna 800 covidpatiënten intensieve zorg nodig. Dat is een stijging met 20 procent ten opzichte van een week eerder. De stijging van het aantal besmetting vertraagt voorlopig wel verder. Dat blijkt donderdagochtend uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

VS dreigen met sancties tegen Rusland: 'We weten niet of Poetin Oekraïne wil binnenvallen'

De VS voeren de druk op Rusland op om hun troepen aan de Oekraïense grens terug te trekken.

Lees verder

Duits onderzoek naar gesjoemel met Peugeot-diesels

Het Duitse gerecht heeft een onderzoek geopend naar gesjoemel met de uitstootgegevens van dieselmotoren in SUV's van de Franse automerken Peugeot en Citroën.

Lees verder

Justin Bieber was bij ons de meest gestreamde artiest

Dit jaar luisterden we massaal naar de muziek van ­Justin Bieber. Hij is de meest ­gestreamde artiest van Spotify, zo blijkt uit de jaarlijkse Wrapped-lijst.

Lees verder

Brusselse taxichauffeurs voeren actie in Brussel: 'Kom niet met de wagen'

In Brussel voeren de taxichauffeurs donderdagochtend actie tegen de plannen van de Brusselse regering om een tijdelijke oplossing aan te bieden aan de Uber-chauffeurs. Onder meer het Meiserplein werd iets na 6 uur afgesloten, meldt Brussel-Mobiliteit. Die roept ook op om niet met de wagen naar Brussel te komen.

Lees verder

Felle buien met rukwinden, code geel aan de kust

Het wordt vandaag erg wisselvallig en vrij koud met veel bewolking en buien die soms intens en winters van karakter kunnen zijn. Dat meldt het KMI. Aan de kust geldt code geel voor rukwinden die kunnen oplopen tot 80 à 90 kilometer per uur.

Lees verder

Radiopresentator Peter Van de Veire stopt bij MNM

Radiopresentator Peter Van de Veire stopt na 13 jaar bij zender MNM. Dat heeft hij zelf aangekondigd. Hij noemt de radiozender, waar hij van bij de opstart bij was, 'een kerngezonde tiener die perfect weet wat-ie (M/V/X) wil'.

Lees verder

Kerst in het Witte Huis: Trump vs. Biden

Naar jaarlijkse traditie maakt de Amerikaanse first lady een groot schouwspel van de kerstdecoratie in het Witte Huis. Dit jaar is Jill Biden aan zet, die de ambtswoning met tweeënveertig kleurrijke bomen aankleedde. Heel anders waren de kerstversieringen ten huize Trump: first lady Melania kreeg jarenlang kritiek om haar kille witte taferelen. Kijk en vergelijk mee in bovenstaande video.

Lees verder