Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 13 december 2021

KIJK LIVE (12u). Welke krakers krijgen we in achtste finales Champions League? En wie treft AA Gent in de Conference ...

HLN
KIJK LIVE (12u). Welke krakers krijgen we in achtste finales Champions League? En wie treft AA Gent in de Conference League?
Vanmiddag wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor de verderzetting van de Champions League (12u), de Europa League (13u) en de Conference League (14u). Club Brugge is ondanks een uitstekende start op het kampioenenbal Europees uitgeteld, terwijl ook Antwerp en Genk het niet konden waarmaken in de Europa League. Alle hoop dus op AA Gent, dat groepswinnaar werd in de Conference League. Tegen wie Vanhaezebrouck & co het straks opnemen, ontdekt u hier!
Lees verder

"'Roekeloze' werkwijze van geheime Amerikaanse eenheid leidde tot meer burgerslachtoffers in Syrië"
Een geheime eenheid van het Amerikaanse leger heeft tijdens de strijd tegen terreurgroep Islamistische Staat (IS) procedures omzeild die burgerslachtoffers moesten voorkomen. Dat leidde in Syrië tot de dood van mensen die niets met het conflict te maken hadden. Dat schrijft de krant The New York Times, die zich baseert op anonieme bronnen.
Lees verder

PORTRET. Kelly Piquet, de ravissante Braziliaanse die meehuilde met haar Max en er mee voor zorgde dat hij een 'vent' werd
Max Verstappen (24) vloog haar als één van de eersten om de hals nadat hij in Abu Dhabi wereldkampioen van de Formule 1 werd: zijn vriendin, die nagelbijtend had staan toekijken langs de zijlijn. De Braziliaanse Kelly Piquet (33) is een van de verse motoren achter Max' ongekende succes. Of zoals zijn mama Sophie Kumpen het omschrijft: "Zij heeft er mee voor gezorgd dat Max dit jaar een 'vent' is geworden."
Lees verder

BV 24/7. Julie Vermeire is klaar voor Kerst en Natalia heeft iets te vieren
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

President van Zuid-Afrika besmet met coronavirus
De president van Zuid-Afrika, Cyril Ramaphosa, is besmet met het coronavirus. Ramaphosa zou milde symptomen hebben. De president heeft zijn verantwoordelijkheden tijdelijk gedelegeerd aan vicepresident David Mabuza. Zuid-Afrika bevindt zich momenteel in een vierde besmettingsgolf die door de omikronvariant is aangedreven.
Lees verder

Russische oud-leerling pleegt bomaanslag in orthodoxe school
Een 18-jarige Rus heeft zich maandag met een bom opgeblazen in een orthodoxe school. Hierbij raakte zeker één ander persoon gewond, meldt de politie. Mogelijk is er sprake van meer gewonden. De dader was een oud-leerling van de middelbare school. Hij zou zijn omgekomen.
Lees verder

Taylor Swift voor de rechter vanwege plagiaat
Zangeres Taylor Swift (31) zal voor de rechtbank moeten verschijnen wegens plagiaat. Swift wordt aangeklaagd door songwriters Sean Hall en Nathan Butler, die beweren dat ze haar hit 'Shake It Off' uit 2014 deels heeft overgenomen van hun nummer 'Playas Gon' Play' uit 2001, dat werd gebracht door de meidengroep 3LW.
Lees verder

Ben je weer vaker thuis? 5 praktische tips voor een gezonde lucht in huis
De winter is de periode waarin we het meest binnenblijven. Maar wist je dat de lucht in je woning meer vervuild is dan de buitenlucht? Bacteriën, microben, mijten, schimmels en vluchtige organische stoffen (VOS) voelen zich binnen in hun sas. Gezonde lucht in je woning is het hele jaar door belangrijk. Alleen is dat in de winter moeilijker dan in de rest van het jaar. Met deze tips van bouwsite Livios hou je de lucht in je woning ook in het koudste seizoen gezond.
Lees verder

Hans (48) werd slachtoffer van te hoge belastingaangifte: "7.000 euro te veel aangerekend door fiscus"
Hans Eyckens (48) werd het slachtoffer van een te hoge belastingaangifte. Hij verloor zijn job door corona en moest een ontslagvergoeding krijgen. De fiscus belastte hem daardoor 7.000 euro méér dan hij zelf had verwacht. Hij protesteerde — eerst met een bezwaarschrift, later met een advocaat. Pas met juridische hulp kreeg hij gelijk, al kostte hem dat wel een paar duizenden euro's. "Je blijft achter met een gevoel van pure onrechtvaardigheid."
Lees verder

Na twee miskramen zijn Andy Peelman en Tine weer zwanger: "Je begint te denken dat er genetisch iets niet in orde is"
"Pas na de echo van twintig weken durfden we een beetje enthousiast te zijn, maar we blijven voorzichtig." Andy Peelman (38) en zijn vrouw Tine (38) beleven de zwangerschap van hun tweede dochtertje met een bang hart. Het koppel kreeg hiervoor immers twee miskramen. "We hebben die kindjes bewust geen naam gegeven", vertellen de twee in dit unieke dubbelgesprek over omgaan met verlies, slapen in aparte kamers en het afscheid van 'De Buurtpolitie'.
Lees verder

Nieuwe film kaart impact van gelekte sekstape Pamela Anderson & Tommy Lee aan: waarom waren zulke tapes in de jaren 00 zo populair?
Zo'n 26 jaar geleden lekte de sekstape van actrice Pamela Anderson en muzikant Tommy Lee. Het werd de eerste pornofilm ter wereld die viraal ging. Nu komt het incident opnieuw onder de aandacht, naar aanleiding van de film 'Pam & Tommy' die volgend jaar verschijnt. Ook sterren als Paris Hilton en Kim Kardashian werden het slachtoffer van zulke lekkages. Wat maakt dat we zo geïnteresseerd zijn in het seksleven van celebs? En is er sinds de vroege jaren 00 iets veranderd?
Lees verder

"Schurft kan iedereen treffen, ook met de beste hygiëne. Maar een oplossing heb je al voor 14 euro": Infectiologe geeft advies over de huidaandoening
Schurft is terug van nooit weggeweest. In Sint-Niklaas werden de voorbije maand alleen al 150 gevallen geregistreerd, maar ook in de rest van Vlaanderen komen steeds meer gevallen voor. Dokter Ula Maniewski-Kelner, infectiologe bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde, legt alles uit over de besmettelijke huidaandoening. "Een herbesmetting is snel gebeurd omdat we geen immuniteit opbouwen tegen de schurftmijt."
Lees verder

Diesel tanken wordt vanaf morgen duurder
Dieselrijders moeten vanaf morgen wat meer betalen aan de pomp. De maximumprijs voor een liter diesel (B7) stijgt dan met 1,6 cent tot 1,7120 euro. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.
Lees verder

Van Ranst vindt dat boosterprik sneller moet, maar "huidige systeem maakt dat moeilijk"
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) pleit voor een snellere toediening van de boosterprik van het coronavaccin. Nu de omikronvariant aan een opmars bezig is in ons land, lijkt het de viroloog een goed idee om de tijd tussen de tweede prik en de boosterprik te herbekijken. "De Hoge Gezondheidsraad zal over zo'n scenario nadenken.
Lees verder

Open Vld wil spoedplan tegen grote personeelstekorten: "Straks zitten we met lege winkelrekken of bedrijven die moeten sluiten"
Open Vld legt een "spoedplan" op tafel om de grote tekorten aan arbeidskrachten aan te pakken. De partij wil onder meer de inzet van flexi-jobbers versoepelen tot de zomer van 2022.
Lees verder

Proximus lanceert verzekering tegen cybercriminaliteit voor 4,99 euro per maand
Proximus gaat aan de Belgische consument voor 4,99 euro per maand nu ook een verzekeringspolis aanbieden die technische, juridische, financiële en psychologische ondersteuning biedt in geval van misdrijven in verband met cybercriminaliteit. De operator werkt daarvoor samen met AXA Partners.
Lees verder

Kim Cattrall reageert op sociale media op afwezigheid in 'And Just Like That'
Fans van het personage Samantha Jones uit 'Sex and the City' missen de uitgesproken seksliefhebber in reboot 'And Just Like That', die te zien is op Streamz. Dat lijkt haar vertolkster goed te doen, want actrice Kim Cattrall (65) likete de afgelopen dagen op Twitter een aantal posts waarin de afwezigheid van Samantha wordt besproken.
Lees verder

OnePlus draait uitrol Android 12-update voor OnePlus 9 en 9 Pro terug
OnePlus stopt met de release van Android 12-update OxygenOS 12 weer terug na uiteenlopende technische problemen. De smartphonefabrikant belooft 'zo snel mogelijk' een verbeterde versie van het besturingssysteem uit te brengen.
Lees verder

Zuid-Korea wil coronapatiënten traceren via beveiligingscamera's
Mensen die besmet zijn met het coronavirus volgen via camera's? In Zuid-Korea kan dat werkelijkheid worden. De overheid wil via een systeem dat artificiële intelligentie en gezichtsherkenning gebruikt, de bewegingen van een besmet persoon bijhouden. Door met het systeem zo'n 10.820 beveiligingscamera's te analyseren, wordt er gekeken wie met een besmet persoon van dichtbij contact had én of ze een mondmasker droegen.
Lees verder

Onderzoek VUB: "Washington beschouwt Europa niet langer als prioritaire regio"
De Verenigde Staten beschouwen Europa niet meer als een prioritaire regio. De focus van Washington ligt nu op de rivaliteit met China en het Midden-Oosten, terwijl Europa eerder gebruikt wordt als een soort instrument om andere belangen te dienen. Dat concludeert VUB-doctoraatsonderzoeker Linde Desmaele.
Lees verder