Doorgaan naar hoofdcontent

Kersvers wereldkampioen Max Verstappen: “Geen medelijden met Hamilton, maar pijnlijk is het wel voor hem”

HLN
Kersvers wereldkampioen Max Verstappen: "Geen medelijden met Hamilton, maar pijnlijk is het wel voor hem"
Max Verstappen (24), nu ook officieel wereldkampioen, krijgt vanavond zijn trofee overhandigd op het FIA Gala. De Belgische Nederlander tekende voordien ook present op de traditionele persconferentie. "Mijn levensdoel is bereikt, en dat geeft voldoening."
Lees verder

Jan Mulder blikt vooruit naar 'Derby der Lage Landen' in Nations League: "België is nog steeds een betere ploeg dan Nederland"
De Rode Duivels kijken tijdens de komende Nations League voor het eerst sinds oktober 2018 buurland Nederland nog eens in de ogen. Een speciale affiche, niet in het minst voor DPG-analist Jan Mulder. Hij blikte alvast even vooruit naar de confrontatie. "Hollanders leven nog steeds in de waan dat ze beter kunnen voetballen dan Belgen."
Lees verder

LIVE. Antwerp stuit telkens op Eupense defensie, wachten op grote kansen
• 19de speeldag • Aftrap: 18u45 • Bosuil • Na een 6 op 6 verloor Antwerp afgelopen zondag van Standard
Lees verder

Fenomenale openingsdag voor 'Spider-Man No Way Home': goed voor bijna 40.000 Belgische bezoekers
Dat 'Spider-Man No Way Home' een groot succes is in de Verenigde Staten wisten we al langer, maar ook in ons land doet de film het uitstekend. Met bijna 40.000 Belgische bezoekers op 15 december behaalde de prent meteen ook de beste openingsdag van 2021.
Lees verder

Antisemitische misdrijven op één jaar tijd verdubbeld
Het aantal antisemitische misdrijven, gaande van het minimaliseren tot het ontkennen van de Holocaust, is in een jaar tijd zo goed als verdubbeld. In 2019 werden nog 14 misdrijven geregistreerd, in 2020 waren dat er al 27. Dat blijkt uit cijfers die Open Vld-senator Tom Ongena heeft opgevraagd bij minister van Justitie Vincent Van Quickenborne.
Lees verder

LIVE. Wat een raket! Keita maakt aansluitingstreffer voor Eupen met loeiharde knal in de kruising
• 19de speeldag • Aftrap: 18u45 • Bosuil • Na een 6 op 6 verloor Antwerp afgelopen zondag van Standard
Lees verder

Brits bemanningslid in beschuldiging gesteld voor aandeel in botsing tussen vrachtschepen op Baltische Zee waarbij vermoedelijk twee doden vielen
Na de dodelijke botsing van twee vrachtschepen maandag in de Baltische Zee, waarbij vermoedelijk twee mannen om het leven kwamen, is donderdag een Brit door het Zweedse gerecht in Malmö in beschuldiging gesteld voor zijn aandeel in het ongeval.
Lees verder

Personeel basisonderwijs en kinderbegeleiders kunnen voorrang krijgen voor boosterprik
Het personeel in het basisonderwijs en kinderbegeleiders kunnen voorrang krijgen voor een boosterprik tegen het coronavirus, voor zover de reguliere prikstromen niet vertraagd worden. Dat melden de Vlaamse minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Nederlands onderzoek toont aan dat effectiviteit Johnson & Johnson-vaccin tegen deltavariant na 3 maanden is toegenomen
De bescherming tegen infectie met de deltavariant van het coronavirus door het vaccin van Johnson & Johnson neemt bij bepaalde leeftijdsgroepen in de eerste maanden na de prik toe, meldt het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Lees verder

LIVE. Wereldgoals op de Bosuil: ook Radja Nainggolan scoort met een snoeiharde knal in de kruising
• 19de speeldag • Aftrap: 18u45 • Bosuil • Na een 6 op 6 verloor Antwerp afgelopen zondag van Standard
Lees verder

Chirurgen waarschuwen voor gevolgen uitgestelde zorg en willen vaccinatieplicht
De Beroepsvereniging der Belgische Chirurgen (BBC) heeft gewaarschuwd voor de gevolgen van het uitstellen van geplande chirurgische ingrepen. In een brief aan de ministers bevoegd voor Volksgezondheid roepen ze ook op om het coronavaccin voor de hele bevolking te verplichten.
Lees verder

Nieuw Europees akkoord over recht op werkloosheidsuitkering voor EU-werknemers
Meer dan vijf jaar na het oorspronkelijke voorstel van toenmalige Europees commissaris Marianne Thyssen hebben de onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten een akkoord bereikt over de coördinatie van de nationale socialezekerheidsstelsels. Een element van het pakket dat enkele jaren geleden heel wat stof deed opwaaien in België blijft onveranderd: EU-burgers die in een andere dan hun eigen lidstaat aan de slag gaan en daar ontslagen worden, zullen al na 1 maand werken recht kunnen hebben op een werkloosheidsuitkering die ook rekening houdt met de periode die ze in hun eigen land hebben gewerkt.
Lees verder

Europees asielbureau schiet België te hulp met 150 wooncontainers en tientallen medewerkers
Het Europese asielondersteuningsbureau EASO schiet België te hulp om de verhoogde asielinstroom het hoofd te bieden. Op korte termijn zal het Europese bureau 150 wooncontainers leveren voor de opvang van asielzoekers. Daarnaast stelt EASO ook tientallen medewerkers ter beschikking.
Lees verder

Europees Parlement wil leden naar verplichte cursus rond seksuele intimidatie sturen
Het Europees Parlement wil dat alle leden een verplichte cursus rond seksuele intimidatie gaan volgen. Wie weigert deel te nemen, zou gesanctioneerd kunnen worden, zo blijkt uit een resolutie die donderdag in het halfrond in Straatsburg is goedgekeurd.
Lees verder

Bondscoach Martínez kijkt uit naar duels tegen Oranje: "Fantastische affiche voor de fans"
Bondscoach Roberto Martínez ziet de confrontaties tegen Nederland, Polen en Wales in de Nations League als een ideale voorbereiding op het WK. Met een dubbele affiche dus tegen Oranje. "Ik zag eerder hoe de fans zo'n derby beleven - en dat waren toen slechts oefenmatchen", zegt hij aan VTM Nieuws. "We kijken ernaar uit."
Lees verder

ONZE OPINIE. "Breek de GEMS open. Het is tijd voor nieuwe inzichten"
Er broeit iets in de zorgsector. Veel huisartsen, apothekers, specialisten, ziekenhuismanagers en verpleegkundigen beginnen zich voor en achter de schermen steeds luider uit te spreken over de manier waarop de coronacrisis nu al anderhalf jaar beheerd wordt. De frustratie dat er vooral boven hun hoofden beslist wordt, is groot. Dat bevestigen vakbondsvoorzitters en professionals op het terrein en dat vernemen we in contacten met directies. "Er wordt veel óver ons gesproken in de media en het publieke debat, maar zeer weinig mét ons", klinkt het.
Lees verder

Viroloog Steven Van Gucht: "Mocht ik jongere kinderen hebben, dan zou ik niet twijfelen over vaccin"
Zes op de tien Vlamingen zijn voor het vaccineren van kinderen. Maar veel ouders aarzelen dus nog. Viroloog Steven Van Gucht zou alvast niet twijfelen. "Ik heb een zoon en die is gevaccineerd. En mocht ik jongere kinderen hebben, zou ik daar ook niet over twijfelen", zegt hij in de studio van VTM NIEUWS, waar hij ook prangende vragen over de boosterprik beantwoordt.
Lees verder

Verlaging van 1,1 procent voor dotatie politieke partijen definitief goedgekeurd, oppositie ontevreden over indexering van 2 procent
De Kamer verlaagt de dotatie voor de politieke partijen volgend jaar met 1,11 procent. De plenaire vergadering heeft daarvoor donderdag het licht op groen gezet. Het bedrag wordt wel aangepast aan de index van 2 procent.
Lees verder

LIVE. Antwerp heeft het plots moeilijk tegen Eupen, houdt Great Old stand?
• 19de speeldag • Aftrap: 18u45 • Bosuil • Na een 6 op 6 verloor Antwerp afgelopen zondag van Standard
Lees verder

LIVE. Nieuwe domper voor Romelu Lukaku: Rode Duivel test positief op corona
• 17de speeldag • Aftrap: 20u45 • Stamford Bridge • Chelsea zag titelconcurrent Man City dinsdag winnen
Lees verder