Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 6 december 2021

John Legend en Chrissy Teigen boeken volledige rij stoelen om fans op afstand te houden

HLN
John Legend en Chrissy Teigen boeken volledige rij stoelen om fans op afstand te houden
John Legend (42) en zijn echtgenote Chrissy Teigen (36) hebben afgelopen weekend een extra rij stoelen geboekt bij de populaire 'Radio City's Christmas Spectacular' show, in New York. Zo konden ze hun fans op afstand houden.
Lees verder

Schooldirecteur geeft details vrij over dagen en uren voor dodelijke schietpartij: "Ouders werden gevraagd hun zoon mee te nemen naar huis, maar zij lieten hem achter"
In een brief heeft de directeur van de Oxford High School in de Amerikaanse stad Detroit meer details vrijgegeven over de dagen voorafgaand aan de schietpartij waarbij een 15-jarige leerling vier dodelijke slachtoffers maakte. Ook over de rol van de ouders, die intussen werden aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag, komen meer details naar buiten.
Lees verder

Schooldirecteur geeft details vrij over dagen en uren voor dodelijke schietpartij: "Ouders werden gevraagd hun zoon mee te nemen naar huis, maar zij vertrokken naar het werk en lieten hem achter"
In een brief heeft de directeur van de Oxford High School in de Amerikaanse stad Detroit meer details vrijgegeven over de dagen voorafgaand aan de dodelijke schietpartij waarbij een 15-jarige leerling vier dodelijke slachtoffers maakte. Ook over de rol van de ouders, die intussen werden aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag, komen meer details naar buiten.
Lees verder

Kennissen over John Miles: "Moeilijk te vatten, in juli was John nog te gast bij ons"
"Hij wist nog maar twee weken dat hij ziek was." Sportpaleisbaas Jan Vereecke is als goede vriend en oprichter van Night of the Proms, waar John Miles onlosmakelijk mee verbonden was, in shock na de dood van de zanger. "Drie maanden geleden waren we samen nog aan het golfen. Hij was wat moe, maar voelde zich verder goed."
Lees verder

Sportpaleis-directeur Jan Vereecke over John Miles: "Moeilijk te vatten, in juli was John nog te gast bij ons"
"Hij wist nog maar twee weken dat hij ziek was." Sportpaleisbaas Jan Vereecke is als goede vriend en oprichter van Night of the Proms, waar John Miles onlosmakelijk mee verbonden was, in shock. "Drie maanden geleden waren we samen nog aan het golfen. Hij was wat moe, maar voelde zich verder goed."
Lees verder

Deze nieuwe app zou even effectief werken tegen zwangerschap als een condoom, redactrice Roxanne test het uit. "Mijn libido ging de lucht in"
Meer en meer vrouwen grijpen naar methodes van vroeger om een zwangerschap te voorkomen. Al zijn die methodes vandaag een stuk geavanceerder dan toen. Zo is er de nieuwe app Natural Cycles, puur natuur en even betrouwbaar als een condoom. "Voor de pil ingeburgerd was, hadden we alleen zulke methodes. We moeten de werking daarvan naar waarde schatten", vertelt professor gynaecologie Hendrik Cammu ons. Journalist Roxanne Wellens test de techniek uit. "Ik ben zo blij dat ik mijn cyclus nu écht leer kennen. Voor het eerst sinds mijn menstruatie begon op mijn dertiende."
Lees verder

De temperatuurmethode om zwangerschap te voorkomen? Journalist Roxanne test het uit: "Intenser seksleven en meer verbinding met mijn lijf"
Meer en meer vrouwen grijpen naar methodes van vroeger om een zwangerschap te voorkomen. Al zijn die methodes vandaag een stuk geavanceerder dan toen. Zo is er de nieuwe app Natural Cycles, puur natuur en even betrouwbaar als een condoom. "Voor de pil ingeburgerd was, hadden we alleen zulke methodes. We moeten de werking daarvan naar waarde schatten", vertelt professor gynaecologie Hendrik Cammu ons. Journalist Roxanne Wellens test de techniek uit. "Ik ben zo blij dat ik mijn cyclus nu écht leer kennen. Voor het eerst sinds mijn menstruatie begon op mijn dertiende."
Lees verder

Limburger (41) vermoord in Zuid-Spanje, broer reageert: "We vernemen alles via de media, schandalig"
"Wij hebben het raden naar wat er is gebeurd en krijgen alleen info via de media." De broer van slachtoffer D.N. (41) dat donderdagnacht vermoord werd in Spanje is bijzonder verontwaardigd over de gang van zaken. Toen hij zijn broer niet meer aan de lijn kreeg, verwittigde hij de ordedienst waarna die op zijn lichaam stootten. Sindsdien heerst er vooral onduidelijkheid. In Spanje gaan ze voorlopig uit van moord, omwille van de acht kogels die werden gelost.
Lees verder

Broer van Limburger (41) die vermoord is in Zuid-Spanje ten einde raad: "We vernemen alles via de media, schandalig!"
"Wij hebben het raden naar wat er is gebeurd. De politie, de ambassade, het ministerie van Buitenlandse zaken, niemand kan ons meer vertellen." Aan het woord is de verontwaardigde broer van D.N. (41), de man die donderdagnacht met verschillende kogels werd vermoord in Spanje. Toen hij zijn broer niet meer aan de lijn kreeg, verwittigde hij de ordedienst, waarna die op het lichaam stootte. Sindsdien heerst er vooral onduidelijkheid.
Lees verder

OPROEP: Trok u zondag met uw kinderen naar Brussel om te betogen tegen de coronamaatregelen?
Het was een opvallend beeld tijdens de corona-betoging in Brussel, afgelopen weekend: een vader gaat de confrontatie aan met de politie, terwijl zijn zoontje op zijn schouders zit. Ook andere ouders hadden hun kinderen meegenomen, en hielden borden vast met spreuken waarin ze opriepen om 'kinderen kinderen te laten zijn'.
Lees verder

LIVE. Club Brugge vertrokken richting Parijs voor cruciaal CL-duel - PSG houdt een kwartier open training
De opdracht is duidelijk voor Club Brugge, morgen in de Champions League. Blauw-zwart moet tegen Paris Saint-Germain beter doen dan RB Leipzig tegen Manchester City om ook na Nieuwjaar nog Europees te spelen. Aartsmoeilijk. Vandaag trekken Philippe Clement en zijn ploeg al naar de Franse hoofdstad en op deze pagina zit u doorheen de dag goed voor alle nieuwtjes, (sfeer)beelden en interviews.
Lees verder

Prins William onthult waar George en Charlotte iedere ochtend "dikke ruzie" over maken
In de aflevering van de nieuwe serie 'Time To Walk' van Apple Fitness+ die de Britse prins William (39) insprak, vertelt hij hoe het er 's ochtends bij hen thuis aan toegaat voordat de kinderen naar school moeten. Volgens de hertog van Cambridge krijgen prins George (8) en prinses Charlotte (6) het vaak met elkaar aan de stok als het gaat om de muziekkeuze 's ochtends.
Lees verder

Na familieconflicten en overspel: deze beruchte royals werden doelbewust naar de anonimiteit verbannen
Jarenlang deden ze tonnen inkt vloeien, nu lijken ze wel in rook opgegaan. Want hoe hoger het aanzien, hoe verder men kan vallen: verschillende leden van bekende koningshuizen gingen gebogen onder hun schandalen. Zo erg zelfs dat ze noodgedwongen de luwte opzochten. Van de 'Diana van het noorden' die van haar voetstuk viel, tot de overspelige ex-man van de Britse prinses Anne: deze royals verdwenen doelbewust uit de spotlights.
Lees verder

Nederlandse partijen PvdA en GroenLinks gaan structureel samenwerken
In Nederland gaan PvdA en GroenLinks intensiever samenwerken. De twee politieke partijen gaan naar eigen zeggen een "progressieve alliantie" vormen. Ook zal duidelijk worden hoe beide fracties in de Tweede Kamer samen verder gaan. Daar zitten de partijen nu al geregeld samen aan tafel om hun plannen op elkaar af te stemmen. Maar een fusie van de twee fracties komt er niet.
Lees verder

Alleenstaande mama Eveline (34) heeft twee jobs, maar wil haar kinderen niets ontzeggen: "Ik wil voor hen een luxeleven"
Zorgen dat de kinderen niets tekortkomen is Evelines hoofddoel. Ze geeft hen alles wat ze willen, gaat elke week met hen op restaurant en boekt meermaals per jaar een tripje naar Euro Disney. Daarvoor heeft ze als alleenstaande mama twee jobs. "Of ik de kinderen niet te veel verwen? Ze weten dat alleen een goede gezondheid echte rijkdom is. En die is niet te koop."
Lees verder

LIVE. Club Brugge aangekomen in Parijs voor cruciaal CL-duel - PSG houdt een kwartier open training
De opdracht is duidelijk voor Club Brugge, morgen in de Champions League. Blauw-zwart moet tegen Paris Saint-Germain beter doen dan RB Leipzig tegen Manchester City om ook na Nieuwjaar nog Europees te spelen. Aartsmoeilijk. Vandaag trok Philippe Clement met zijn ploeg al naar de Franse hoofdstad en op deze pagina zit u doorheen de dag goed voor alle nieuwtjes, (sfeer)beelden en interviews.
Lees verder

Chinese robotjeep spot "vreemde kubus" op de achterkant van de maan
De Chinese maanrover Yutu 2 heeft tijdens zijn verkenning van de achterkant van de maan in de verte een "vreemd kubusachtig object" gespot. Dat schrijft space.com op basis van het dagboek van Yutu 2 op het Chinese wetenschapskanaal Our Space. We moeten nu niet meteen aan buitenaards leven denken, merkt journalist Andrew Jones van space.com op. "Maar het is wel iets om verder te onderzoeken."
Lees verder

Verstappen krijgt tot woede van Red Bull-topman tijdstraf na aanrijding, Hamilton over zijn rivaal: "Die kerel is zot"
Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden na de turbulente GP van Saudi-Arabië een uiteenlopende mening over hun botsing in de slotfase van de race. Allebei moesten ze zich melden bij de jury en de Nederlander kreeg ook een tijdstraf van tien seconden en een aftrek van twee licentiepunten. Een invloed op de einduitslag in Jeddah heeft die straf niet, maar Red Bull is wel woedend.
Lees verder

CD&V en Open Vld vragen 'luchtbehandelingsplan' voor onderwijs: "CO2-meters zijn maar een eerste stap"
Dat de Vlaamse regering geld vrijmaakt voor CO2-meters in het onderwijs, is een goede zaak, maar volgens parlementsleden Loes Vandromme (CD&V) en Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) zijn die CO2-meters maar "een eerste stap" en is er veel meer nodig. In een gezamenlijk persbericht pleiten ze voor een "onderbouwd en breed uitgerold luchtbehandelingsplan" voor het Vlaamse onderwijs.
Lees verder

Karen Damen opende pop-up winkel met haar zus
Afgelopen weekend stonden Karen Damen (47) en haar zus Kirsten samen in hun pop-up winkel 'Kristina Knitwear' in Boechout. Daar konden fans voor het eerst fysiek kennis maken met de kledingcollectie van de zussen.
Lees verder