Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 december 2021

Jessie J over het verlies van haar ongeboren kindje: “Eén van de ergste dingen die je kan meemaken”

HLN
Jessie J over het verlies van haar ongeboren kindje: "Eén van de ergste dingen die je kan meemaken"
Het verliezen van je baby is in werkelijkheid nog veel erger dan wat je je erbij kunt voorstellen. Dat schrijft zangeres Jessie J (33), die vorige maand haar kindje verloor tijdens de zwangerschap, in een openhartig bericht op Instagram. "Ik heb nog nooit pijn, trauma of eenzaamheid zoals nu gevoeld."
Lees verder

Vader Vanaken in HLN Sportcast: "Hans naar het buitenland? Kans op prijzen is heel belangrijke factor"
Hans Vanaken was dé man van de Champions League bij Club Brugge. In de nieuwste HLN Sportcast vraagt ons panel zich af of Vanaken de stap naar het buitenland toch moet zetten. Vader Vital Vanaken geeft het antwoord.
Lees verder

"De lockdown in Oostenrijk wordt losgelaten, maar je moet wel een 2G-bewijs voorleggen": wat zijn de coronaregels in de skigebieden?
Nationale en vaak ook nog eens regionale coronaregels in de Europese wintersportgebieden: is het een wonder dat de wintersporter zo langzamerhand door de bomen de piste niet meer ziet? Wat mag of kan wel en wat niet? Wanneer moeten we dan onze laatste prik hebben gehad en moeten we ook nog eens een extra PCR-test voorleggen?
Lees verder

"Niet alleen hanteert elk land eigen regels, er zijn meestal ook regionale verschillen": de coronaregels in de meest populaire skigebieden
Nationale en vaak ook nog eens regionale coronaregels in de Europese wintersportgebieden: is het een wonder dat de wintersporter zo langzamerhand door de bomen de piste niet meer ziet? Wat mag of kan wel en wat niet? Wanneer moeten we dan onze laatste prik hebben gehad en moeten we ook nog eens een extra PCR-test voorleggen?
Lees verder

Lewis Hamilton en Max Verstappen maken geen moddergevecht van gezamenlijke persbabbel: "Nog één keer een goeie show neerzetten"
Ze zijn het lang niet overal over eens, zullen ook zeker geen vrienden worden, maar tot een echte confrontatie leidde de persconferentie van Lewis Hamilton en Max Verstappen in Abu Dhabi niet. De Formule 1-wereld zit desalniettemin op het puntje van de stoel: "We willen allebei winnen, nog een keer een goede show neerzetten."
Lees verder

President Biden slaat alarm over wereldwijde uitholling democratie: "We staan op een keerpunt"
De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwt voor een uitholling van de democratie. De democratie staat wereldwijd voor "aanhoudende en alarmerende uitdagingen", aldus de president bij de opening van een top over democratie met vertegenwoordigers van zo'n honderd landen.
Lees verder

SOS examenstress! Pedagoog en psycholoog geven tips om beter te studeren: "Markeren in een tekst is niet aangewezen om informatie te onthouden"
De examens komen eraan, en dat betekent: klamme handjes, knikkende knieën en donkere kringen onder de ogen, bij zowel studenten als ouders. Beide partijen streven namelijk hetzelfde doel na: het heilige A-attest. En dat vergt noeste arbeid. Pedagoog Pedro De Bruyckere verklapt wat de meest (en minst) efficiënte leermethodes zijn, studentenpsycholoog Sarah Vermeersch geeft antistresstips voor ouders en kids. "Als ouder kan het nuttig zijn om lessen te overhoren, een gemaakte planning mee op te volgen en tegelijk erop toe te zien dat je kind genoeg sociale contacten heeft en ontspanning inlast."
Lees verder

SOS examenstress! Pedagoog en psycholoog geven tips: "Markeren in een tekst is niet aangewezen om informatie te onthouden"
De examens zijn begonnen, en dat betekent: klamme handjes, knikkende knieën en donkere kringen onder de ogen, bij zowel studenten als ouders. Beide partijen streven namelijk hetzelfde doel na: het heilige A-attest. En dat vergt noeste arbeid. Pedagoog Pedro De Bruyckere verklapt wat de meest (en minst) efficiënte leermethodes zijn, studentenpsycholoog Sarah Vermeersch geeft antistresstips voor ouders en kids. "Als ouder kan het nuttig zijn om lessen te overhoren, een gemaakte planning mee op te volgen en tegelijk erop toe te zien dat je kind genoeg sociale contacten heeft en ontspanning inlast."
Lees verder

Zo onzeker ziet toekomst van onze ziekenhuizen eruit: amper geld om te bouwen of extra personeel aan te werven
De belastingbetaler heeft de ziekenhuizen door het eerste jaar van de coronacrisis gesleurd. Zonder interventie van de overheid hadden ze samen zo'n 740 miljoen euro verloren. "Die zware klap is opgevangen", klinkt het. "Maar de toekomst oogt onzeker." Er blijkt amper geld om te bouwen of om extra personeel aan te werven. En dat dreigen we als patiënt te voelen.
Lees verder

Socialisten en groenen wijzen indexsprong af: "Facturen moeten naar beneden, niet de lonen"
Socialisten en groenen verzetten zich tegen een indexsprong, zoals eerder deze week vanuit werkgevershoek werd voorgesteld. "Met socialisten in de regering komt er geen indexsprong", stelde vicepremier Pierre-Yves Dermagne (PS) donderdag in de Kamer, terwijl Dieter Van Besien (Groen) benadrukte dat de facturen naar beneden moeten, "niet de lonen".
Lees verder

"We spaarden ons nog nooit zo arm": op een jaar tijd verloren we 20,5 miljard euro koopkracht op onze spaarcenten
Door lage rentevoeten en torenhoge inflatie verliest ons spaargeld zienderogen aan koopkracht. Als Belgen behoren we dan nog eens tot de zwaarst getroffenen in de eurozone. Op een jaar tijd zagen we samen meer dan 20 miljard euro aan koopkracht in rook opgaan. Dat roept enkele vragen op, toch?
Lees verder

"Niemand is nog bang van Barcelona": Barça-adepten Pedro Elias en Simon Kuper over teloorgang van Catalaanse trots
Voor het eerst in 21 jaar eruit in de poulefase van de Champions League: het zal even duren voor de supporters van FC Barcelona van die dreun zijn bekomen. Onder hen tv-figuur Pedro Elias, socio in hart en nieren: "Elke week kijk ik met de gedachte dat het beter wordt, maar neen... Het wordt elke week erger." Of Simon Kuper, auteur en kenner van de Catalaanse trots: "Dit was zo voorspelbaar. Barcelona heeft tien jaar stilgestaan."
Lees verder

"Agressie door leidinggevende, geen warm water, al twee weken niet meer gekuist": tien medewerkers van internaat in De Haan klagen onmenselijke toestanden aan
"Dit grenst aan kinderverwaarlozing." Een tiental personeelsleden van internaat Huis aan zee in De Haan kan niet langer toezien hoe het welzijn van de circa 100 kwetsbare kinderen, waarvan een deel geplaatst werden door de jeugdrechter, in gevaar wordt gebracht. Het gaat volgens de betrokken medewerkers al langer slecht in het internaat, maar nu er ook een tijdlang geen verwarming en nog altijd geen warm water is in één gebouw waar heel wat kinderen verblijven, kunnen ze niet langer zwijgen. Foto's tonen in welke omstandigheden de kinderen momenteel verblijven. Algemeen directeur Chris Vandecasteele ontkent en spreekt van misnoegde werknemers die tegen de veranderingen zijn.
Lees verder

Opflakkering van vogelgriep vastgesteld in Verenigd Koninkrijk
Het Verenigd Koninkrijk kampt met een opflakkering van de vogelgriep, zo heeft de Britse regering donderdag bekendgemaakt. Volgens de autoriteiten werden ongeveer een half miljoen vogels afgemaakt als gevolg van de ziekte.
Lees verder

België verhoogt bijdrage aan kernfinanciering VN-mensenrechtencommissariaat met een kwart
België gaat zijn 'core funding' voor het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten met 25 procent verhogen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) aangekondigd tijdens de 'Summit for Democracy', die georganiseerd werd door de Amerikaanse president Joe Biden.
Lees verder

Steve Bronski, medeoprichter van Bronski Beat, overleden
Medeoprichter en toetsenist Steve Bronski van de eighties-popgroep Bronski Beat is op 61-jarige leeftijd overleden, zo hebben meerdere Britse media donderdag gemeld.
Lees verder

Ben Roelants en vriendin Heidi na 20 jaar uit elkaar: "Tijdens de lockdown werd veel duidelijk"
Tv-presentator Ben Roelants vierde enkele dagen geleden zijn 41ste verjaardag, maar dat was niet aan de zijde van zijn partner Heidi. Het koppel besloot om na 20 jaar een einde te maken aan hun relatie. Samen hebben ze twee kindjes: Otis-Jack (9) en Estelle (11).
Lees verder

Nieuwe werkzoekenden in VS op laagste peil sinds 1969
Het aantal nieuwe werkloosheidsaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week op het laagste peil sinds september 1969 uitgekomen. Het zakte met 43.000 tot 184.000, zo maakte het Amerikaanse ministerie van Werk donderdag bekend.
Lees verder

Met deze outfit trekt Kedist Deltour naar Miss Universe
Met koffers in de Belgische kleuren, een grote vlag én een brede glimlach: zo vertrok Miss België Kedist Deltour (24) eind november richting Israël, waar ze op 12 december meedoet aan de Miss Universe-verkiezing. Naar haar outfit voor de verkiezing bleef het al die tijd gissen, maar ondertussen maakte het comité van Miss België bekend met welke jurk Kedist het podium zal betreden.
Lees verder

Koningin Elizabeth toont uniek kiekje met haar achterkleinkinderen, zonder Archie en Lilibet
Alerte fans van de royals konden woensdag een nooit eerder getoonde foto spotten in het kasteel van Windsor. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse ceremonie 'The Queen's Medal for Music Wednesday' van koningin Elizabeth. De foto toont een fiere koningin met haar achterkleinkinderen, maar het is opvallend dat Archie en Lilibet, de kinderen van prins Harry en Meghan Markle, niet mee op de foto staan.
Lees verder