Doorgaan naar hoofdcontent

Is rusthuis verantwoordelijk voor moord met balpen op Anna (99)? Maandag buigt raadkamer zich over aanval van verward...

HLN
Is rusthuis verantwoordelijk voor moord met balpen op Anna (99)? Maandag buigt raadkamer zich over aanval van verwarde bewoner op vrouw
Komt er een rechtszaak tegen woonzorgcentrum Domino vzw voor onopzettelijke doding én een gebrek aan voorzorg? Over die vraag buigt de raadkamer zich maandag nadat een hoogbejaarde vrouw overleed na een aanval door een verwarde medebewoner. Die man is intussen ontoerekeningsvatbaar verklaard.
Lees verder

Rekenhof: "België gaf in 2020 voor 21,4 miljard euro coronasteun"
De steunmaatregelen die de verschillende Belgische regeringen vorig jaar hebben genomen, zijn goed voor 21,4 miljard euro aan uitgaven. Dat schat het Rekenhof in een nieuwe audit die over enkele dagen verschijnt. Het bedrag zou nu al een stuk hoger liggen, aangezien er ook in 2021 volop coronasteun nodig was.
Lees verder

Rekenhof: "België gaf vorig jaar 21,4 miljard euro uit aan coronasteun"
De steunmaatregelen die de verschillende Belgische regeringen vorig jaar hebben genomen, zijn goed voor 21,4 miljard euro aan uitgaven. Dat schat het Rekenhof in een nieuwe audit die over enkele dagen verschijnt. Het bedrag zou nu al een stuk hoger liggen, aangezien er ook in 2021 volop coronasteun nodig was.
Lees verder

Ongeval op A12 met vijftal vrachtwagens bij Hoevenen richting Nederland: persoon gekneld
Op de A12 richting Nederland, ter hoogte van Hoevenen, is vrijdagochtend een ongeval gebeurd. Dat zorgt volgens het Vlaams Verkeerscentrum voor verkeershinder en een moeilijke doorgang. De rechterrijstrook is versperd, dus houd rekening met vertraging als u in de omgeving moet zijn.
Lees verder

ASSISEN. Beschuldigde op moordproces zonder lijk: "Als je met een steen op iemands hoofd slaat, dan zit daar toch ook je eigen DNA op?"
Beschuldigde Marc C. (53), die terechtstaat voor moord op zijn voormalige celgenoot Ronald Vandereycken (53) in juni 2017, houdt vol dat hij niets afweet van de dood van zijn nooit teruggevonden vriend. Vandaag veerde hij wel recht, nadat de deskundige geen conclusies wilde koppelen aan de bebloede steen die gevonden werd met DNA van het slachtoffer erop. De verdediging wreef zich in de handen. "Er worden hier allerlei pistes naar voor geschoven maar eigenlijk weet niemand dus wat er daar juist gebeurd is."
Lees verder

Beschuldigde op moordproces zonder lijk: "Als je met een steen op iemands hoofd slaat, dan zit daar toch DNA op?"
Beschuldigde Marc C. (53), die terechtstaat voor moord op zijn voormalige celgenoot Ronald Vandereycken (53) in juni 2017, houdt vol dat hij niets afweet van de dood van zijn vriend. Hij maakte gisteren al duidelijk dat hij daar eigenlijk ook niet meer uitleg over wil geven. Vandaag veerde hij wel recht, nadat de deskundige door de afwezigheid van een lijk geen conclusies wilde koppelen aan de aangetroffen bloedplassen en de bebloede steen van vijf kilo zwaar, met daarop het DNA van het slachtoffer. "Ik vraag me al vierenhalf jaar af waarvoor die bebloede steen gebruikt werd. Het is nu duidelijk dat dat niet kan bewezen worden." De speurders zag beschuldigde ongetwijfeld minder graag komen.
Lees verder

Al 26.000 nieuwe contracten afgesloten na faillissement Vlaamse Energieleverancier
Na het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier zijn de voorbije twee dagen al 26.000 nieuwe contracten voor gas en elektriciteit afgesloten. Dat maakten netbeheerder Fluvius en sectororganisatie Febeg bekend. "De overgang verloopt vlot", klinkt het.
Lees verder

Zeven afscheidsconcerten van Clement Peerens in mum van tijd uitverkocht, De Roma organiseert extra shows
Het afscheid van Clement Peerens Explosition (CPeX) laat duidelijk niemand onbewogen. De eerste zes shows waren in een mum van tijd uitverkocht en er blijven maar voorstellingen bijkomen. Wie rond de jaarwisseling van 2022 naar 2023 een ticket wil bemachtigen voor Hugo Matthysens bekendste typetje, moet snel zijn.
Lees verder

LIVE F1. Verstappen snelste in eerste vrije training, Hamilton is derde - Kevin De Bruyne: "Ik hoop dat je wint, Max!"
De WK-strijd in de Formule 1 kent dit weekend zijn ontknoping met de Grote Prijs van Abu Dhabi, ofwel dé clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De race is pas zondag, maar het hele weekend valt er van alles te beleven op en rond het Yas Marina circuit. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen op de voet!
Lees verder

"Met pijn in het hart aanvaard ik mijn lot": hoe 'schandaalprins' van Roemenië persona non grata werd voor zijn familie
Opmerkelijk nieuws van Nicholas Medforth-Mills (36), een neef van de Britse Queen en tot 2015 ook prins van Roemenië. Via zijn Facebookpagina maakt hij bekend dat hij en zijn vrouw Alina-Maria in het voorjaar van 2022 een kindje zullen verwachten. Het is hun tweede kindje samen, al mag Nicholas nu al voor de derde keer een baby verwelkomen. Want toen de royal gedwongen moest toegeven dat hij nóg een kind had verwekt, werd hij uit de lijn van troonopvolging geschrapt en verbannen door zijn familie. Een portret van de 'schandaalprins' van Roemenië.
Lees verder

Hongaars Grondwettelijk Hof verwerpt Orbáns beroep tegen beslissing Europees Justitiehof
Het Hongaarse Grondwettelijk Hof heeft het beroep verworpen dat de regering van de nationalistische premier Viktor Orbán had ingediend tegen een beslissing rond immigratie van de hoogste EU-rechtbank. Het Grondwettelijk Hof in Boedapest is van mening dat Orbán "het arrest van het Hof van Justitie van de EU niet kan aanvechten, en het overwicht van het Europees recht niet kan onderzoeken".
Lees verder

Patricia (53) belandde door de liefde in Londen: "Ik moest er een lange en dure cursus voor volgen, maar heb nu een prachtige job"
Velen mijmeren erover, maar slechts weinigen durven het: hun hele hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Patricia Verhoestraete (53) volgde haar (intussen ex-)man ruim 25 jaar geleden naar Londen en is er nooit meer weggegaan. Ze toetst het leven in de Engelse hoofdstad aan dat in België. "Het toerisme heeft zware klappen gekregen, maar als stadsgids heb ik een prachtige job."
Lees verder

OPROEP. Bent u een van de benadeelden in fraudezaak Lernout & Hauspie?
Na 20 jaar kwam er vrijdag eindelijk een einde in de fraudezaak Lernout & Hauspie. Het hof van beroep veroordeelt de zes voormalige bestuurders, onder wie Jo Lernout en Pol Hauspie, tot het betalen van schadevergoedingen die in totaal ongeveer 655 miljoen euro bedragen.
Lees verder

Pelé nog paar dagen in ziekenhuis voor onderzoeken: "Geen zorgen, ik maak me klaar voor de feestdagen"
De Braziliaanse voetballegende Pelé verwacht nog een aantal dagen in het ziekenhuis te blijven voor wat onderzoeken. "Geen zorgen, ik ben me gewoon klaar aan het maken voor de feestdagen", aldus de 81-jarige drievoudig wereldkampioen op Instagram.
Lees verder

Ismahen draagt juwelen en kleding die iets vertellen over haar Tunesische roots. "Mode kan helpen om je identiteit uit te drukken"
Met de vele trends die aan de lopende band passeren, zouden we bijna vergeten dat mode draait rond het uitdrukken van een persoonlijke identiteit. Iemand die dat heel belangrijk vindt: Ismahen Gazdallah. Met haar outfits brengt ze een ode aan haar Tunesische roots. Meer zelfs, ze richtte haar eigen juwelenmerk op om de wereld te laten kennismaken met de rijke cultuur van Tunesië. "De eeuwenoude juwelen vertellen een stukje geschiedenis: ooit werden ze met veel liefde gedragen door iemand anders. Nu loop ik ermee rond, met fierheid en trots."
Lees verder

Team Vitality stelt superteam samen in de Europese League of Legends competitie (en dat mag wat kosten)
Het is al een tijdje geleden dat Team Vitality nog eens meedeed voor de eerste plaats in de LEC en daar willen ze duidelijk verandering inbrengen.
Lees verder

België op zesde plaats in Europa voor toedienen boosterprikken: alleen deze landen gaan nog sneller
België is een van de beste leerlingen van de Europese klas als het op het zetten van de boosterprik tegen het coronavirus aankomt. Dat blijkt uit de geüpdatete ranglijst die het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) vandaag publiceerde. Maar vijf landen doen beter.
Lees verder

Frankrijk kleurt volledig rood volgens nieuwe Belgische reisadviezen, enkele lichtpuntjes in Italië en Spanje
Rood wint alweer terrein op de Belgische (alsook de Europese) coronakaart. Wie naar een oranje regio wil reizen, kan slechts terecht in vier landen: Italië, Roemenië, Finland en Spanje.
Lees verder

Vraag naar luxevastgoed veel groter dan aanbod: "Nu op zoek gaan in Knokke, dat is de hel"
Wie op zoek is naar een woonst moet daar op de verhitte markt iets voor over hebben, letterlijk en figuurlijk. Maar ook als geld geen issue is, is de zoektocht naar een droomwoning geen lachertje. De vraag naar luxepanden in het miljoensegment is sinds de coronacrisis zelfs vele malen groter dan het aanbod. "Hier liggen 330 moodboards van kandidaat-kopers die een pand zoeken waar nooit een bord 'te koop' in de voortuin zal staan", klinkt het bij gespecialiseerd vastgoedkantoor 1st Quality. Een 'luxeprobleem', zeg maar.
Lees verder

Flink wat vrouwen spelen first-person shooters
Met de release van 'Halo Infinite', en na eerdere lanceringen van 'Call of Duty: Vanguard' en 'Battlefield 2042', is de nieuwe clash der first-person shooters een feit. Het is een videogamegenre dat traditioneel een eerder mannelijk imago heeft. Maar dat plaatje klopt niet helemaal, zegt marktonderzoeksbureau Newzoo.
Lees verder