Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 december 2021

INTERVIEW. Geert Meyfroidt, de kersverse winnaar van ‘De slimste mens’: “Veel kijkers vonden me grappiger dan g...

HLN
INTERVIEW. Geert Meyfroidt, de kersverse winnaar van 'De slimste mens': "Veel kijkers vonden me grappiger dan gedacht"
Soms hoeft het niet moeilijk te zijn en is meneer doktoor gewoon De Slimste: intensivist Geert Meyfroidt (50) mag aan de feestdis aanschuiven als 'Slimste Mens Ter Wereld'. Zonder cool of kunde te verliezen werkte de professor een fikse achterstand tegen de Nederlandse zangeres Merol weg. Hoog tijd dus voor een eerste interview over z'n weg naar de winst. "Artsen zijn meer dan vakidioten."
Lees verder

Exit Barney! Cross wint clash tegen Van Barneveld op WK darts
Het WK van Raymond van Barneveld is afgelopen. De Nederlandse dartslegende moest het onderspit delven voor Rob Cross, eveneens een oud-wereldkampioen. Hieronder vindt u een overzicht van alle uitslagen.
Lees verder

Tesla schakelt gamefunctie in auto's tijdens het rijden uit, gevolgen buiten VS niet duidelijk
Tesla zorgt ervoor dat een speciale gamefunctie die is ingebouwd in bepaalde auto's, voortaan tijdens het rijden wordt uitgezet. Dat heeft de fabrikant van elektrische auto's laten weten aan de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). De Amerikaanse toezichtouder was woensdag juist een onderzoek begonnen naar de toepassing wegens zorgen over de veiligheid.
Lees verder

AA Gent-Club en Eupen-Anderlecht zijn halve finales Croky Cup
Vlak na de zege van Club tegen OHL is er geloot voor de halve finales van de Croky Cup. Blauw-zwart neemt het in een dubbele confrontatie op tegen AA Gent, terwijl Eupen en Anderlecht elkaar partij geven. De heenwedstrijden worden op 1,2 of 3 februari afgewerkt, de terugmatchen op 1,2 of 3 maart. AA Gent en Eupen spelen als eerste thuis.
Lees verder

Tweejarig jongetje in Oostenrijk doodgevroren voor ouderlijk huis
Een tweejarig jongetje is in de nacht van woensdag op donderdag doodgevroren, vermoedelijk nadat hij op eigen houtje uit bed was gestapt en naar buiten was gelopen. Lokale media melden dat de 31-jarige vader en 27-jarige moeder 's avonds in de plaats Vorderweissenbach bij buren zaten te eten en pas 's ochtends ontdekten dat het kind niet in zijn bed lag.
Lees verder

Vlaanderen wil gebruik van lijmvallen verbieden
Vlaanderen wil het gebruik van lijmvallen voor dieren verbieden. Het is de bedoeling om het verbod op te nemen in de Dierenwelzijnscodex die in 2022 wordt verwacht. Dat meldt Vogelbescherming Vlaanderen en de informatie is bevestigd door het kabinet van Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

LIVE. 55 coronabesmettingen op cruiseschip uit Florida
Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames met het coronavirus daalt in België, maar de 'omikrongolf' is op komst. Het Overlegcomité besliste daarom woensdag om een aantal extra maatregelen te nemen. Zo gaan binnenactiviteiten, op enkele uitzonderingen na, volledig op slot. Buitenactiviteiten kunnen wel doorgaan, maar bij sportwedstrijden in openlucht mag geen publiek meer aanwezig zijn. De maatregelen gaan in vanaf zondag 26 december. Volg alle updates over het coronavirus hier in onze liveblog.
Lees verder

Zuid-Koreaanse president verleent gratie aan voor corruptie veroordeelde oud-leider
De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft gratie verleend aan oud-president Park Geun-hye, die momenteel een 20-jarige gevangenisstraf uitzit wegens corruptie. Het ministerie van Justitie bevestigde vandaag de verleende gratie. Begin dit jaar oordeelde het Hooggerechtshof in Zuid-Korea nog dat de 69-jarige politica tot 2039 vast moet blijven zitten.
Lees verder

Meisje (14) sterft door politiekogel in kledingzaak Los Angeles
Een veertienjarig meisje is donderdag om het leven gekomen in een kledingzaak in Los Angeles, nadat politieagenten het vuur hadden geopend op een verdachte man, die eveneens fataal getroffen werd. Het meisje zat volgens The Los Angeles Times verstopt in een kleedkamer, waar ze door de muur heen werd geraakt door de kogels. Naast de twee dodelijke slachtoffers, raakte een vrouw gewond bij het incident. De aard van haar verwondingen zijn onduidelijk.
Lees verder

Eddy en de rest van de familie Planckaert in uw top 100: "Ik ben niet echt geil op mijn eigen"
Ze zijn uw nummer 34, de Planckaerts. In een peloton met onder anderen nieuwsanker Stef Wauters, infectiologe Erika Vlieghe, minister-president Jan Jambon en doelpuntenmachine Romelu Lukaku. Met de hele familie dan nog. Eddy en zijn clan waren overal. "Dat doet mij wel iets, zo in die Top 100 staan", geeft de oud-renner toe. "Wij zijn wie we zijn, we doen ons niet anders voor, maar we worden aanvaard en zelfs graag gezien." En hij denkt ook te weten hoe dat komt, de stamvader.
Lees verder

Niet genoeg speurders beschikbaar voor onderzoek naar gesjoemel bij modegroep FNG
Het gerechtelijk onderzoek naar gesjoemel bij de modegroep FNG zit in het slop. De onderzoeksrechter kan het miljoenenonderzoek niet meer ernstig voortzetten bij gebrek aan politiespeurders, zo staat vrijdag in De Tijd.
Lees verder

De laatste sprint naar het kerstdiner: traiteurs over hun slapeloze nachten en 28.000 stappen per dag
Voor u vanavond die kalkoenrollade of dat kreeftenbuffet aanvalt, trakteer misschien eerst de traiteurs op een smakelijk applaus. Want dat u straks alweer van zo'n heerlijk kerstmaal kan genieten, dankt u in de eerste plaats aan hùn slapeloze nachten en 28.000 stappen per dag. Verslag van de laatste sprint richting feesttafel: "Op kerstavond ben ik zodanig pompaf dat ik al van bij het begin van 'Home Alone' in slaap val."
Lees verder

Opinie. We hopen we u die o zo noodzakelijke mentale zuurstof te bezorgen: een traan hier, een glimlach daar
De vraag is niet óf omikron zal toeslaan, maar wel: wanneer en hoe hard? Daarom mogen we bijzonder blij zijn dat we vanavond of morgen met iedereen die we graag zien samen aan de kersttafel kunnen zitten. Voor de nodige mentale zuurstof maakte de redactie van 'Het Laatste Nieuws' en HLN.be een rijke, informatieve, creatieve en inspirerende krant en nieuwssite. Dat doen we elke dag en elke golf, met gepassioneerde medewerkers die daarvoor altijd opnieuw tot het uiterste gaan. Samen met onze lezers willen we vandaag graag toasten op een gezellig en welverdiend kerstfeest.
Lees verder

Na 27 jaar vinden Kris en Iris mekaar terug: "We hebben allebei al een rugzak, maar onze liefde maakt die stukken lichter"
De liefde heeft 2021 in twee delen gehakt, voor Kris Van Snick en Iris De Bolle. Tot april waren ze allebei single, zoekend, niet echt ongelukkig maar ook niet helemaal huppelend door de dagen. Na april werd alles anders. 27 jaar nadat ze mekaars liefje in de lagere school waren, werden ze mekaars soulmate in het volwassen leven. Allebei met een rugzak, maar die voelt opeens een stuk lichter. "We zeggen tegen mekaar: nu gaan we het goéd doen."
Lees verder

Onze Club-watcher hoort 'Jingle bells' met De Ketelaere: "Clement mag van geluk spreken dat hij is opgestaan"
Wat in Europa niet lukte, heeft Club Brugge wel gedaan in de Croky Cup: overwinteren. Het tegendeel zou voor een vervelende kerst hebben gezorgd. De goudhaantjes van blauw-zwart – De Ketelaere, Lang en Vanaken – loodsten blauw-zwart evenwel naar de halve finales. "Clement mag van geluk spreken dat zij de voorbije weken zijn opgestaan", stelt onze Club Brugge-watcher Niels Poissonnier vast.
Lees verder

INTERVIEW. Stany Crets roept op tot manifestatie: "Als de cultuursector nu niks doet, laten we ons op termijn helemaal afslachten"
Het laatste overlegcomité heeft de cultuur- en entertainmentsector écht kwaad gemaakt. Dat theaters, cinema's en concertzalen opnieuw dicht moeten, terwijl we wel op café mogen, een plek waar het risico op besmetting met corona veel groter is, is voor entertainers en kunstenaars het ultieme bewijs dat ze helemaal onderaan de ladder staan. Stany Crets is één van de gangmakers van een protestactie, nu zondag in Brussel. "Als we nu niet opstaan, laten we ons helemaal afslachten."
Lees verder

Zo viert bekend Vlaanderen kerst: "Op het menu? Eerst allemaal een zelftest, dan pas de gevulde kalkoen"
Van pictionary spelen tot gevulde kalkoen eten: bekend Vlaanderen houdt van kersttradities. Al staat er naast de nodige cadeautjes, lekker eten en gezellig samenzijn voor het eerst overal een zelftest op het menu. 19 bekende Vlamingen verklappen ons hoe ze vandaag kerst vieren. "We hebben allemaal een kerstpyjama voor 's avonds en tijdens het feest is het thema glitter."
Lees verder

Ook Japan stuurt geen regeringsvertegenwoordigers naar Olympische Winterspelen in Peking
Japan zal geen ministers of regeringsfunctionarissen sturen naar de Olympische Winterspelen, die in februari plaatsvinden in de Chinese hoofdstad Peking. Dat deelt de Japanse regering vandaag mee.
Lees verder

Gilles Mbiye-Beya interviewt CEO Peter Bossaert en Paul Van den Bulck, mogelijks de eerste zwarte voorzitter van de voetbalbond: "Racisten zijn niet meer welkom. Punt. De rotte appels moeten eruit"
"Je hebt mensen die racisme wíllen oplossen. En je hebt er die het kúnnen oplossen. Ik geloof dat er bij de bond niemand zit die kan én wil." Het racistisch incident rond Vincent Kompany en zijn team maakte podcaster Gilles Mbiye-Beya (26), een volbloed Antwerpenaar met Congolese roots, boos. HLN bracht hem daarom samen met de mensen die het bondsbeleid bepalen: CEO Peter Bossaert (55), geflankeerd door Paul Van den Bulck (56), mogelijks de eerste zwarte voorzitter van de voetbalbond. "Er is geen plaats voor racisme in ons voetbal. Punt."
Lees verder

Carl Devos: De mantra van het Vivaldi-coronabeleid was steeds: 'gebaseerd op wetenschap'. Dat ging grondig mis deze week
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.
Lees verder