Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 december 2021

Initiatief ‘Werkweek’ zet 40.000 Vlaamse vacatures in de kijker in Wallonië

HLN
Initiatief 'Werkweek' zet 40.000 Vlaamse vacatures in de kijker in Wallonië
Volgende week is het 'de Werkweek' In Wallonië. Dan bundelen de Waalse arbeidsbemiddelingsdienst Forem en de Vlaamse tegenhanger VDAB de krachten om zowat 40.000 vacatures in Vlaanderen onder de aandacht te brengen in het zuiden van het land.
Lees verder

Haalt Nora Gharib de eerste show van 'Dancing With The Stars'? "Het klonk alsof het gebroken was"
Deelnemen aan een danswedstrijd is niet zonder risico. Dat heeft Nora Gharib (28) al aan den lijve ondervonden tijdens de trainingen van 'Dancing With The Stars'. En ook haar danspartner deelde in de klappen.
Lees verder

Gerucht: Google-smartwatch verschijnt in 2022 en wordt Apple Watch-concurrent
Google werkt volgens Business Insider nog steeds aan een eigen smartwatch. Dit horloge, met codenaam 'Rohan', wordt mogelijk de eerste Wear OS-smartwatch met Fitbit-integratie, kan in de lente verschijnen en moet met de Apple Watch concurreren.
Lees verder

Statisticus UGent: "Besmettingscijfers in Vlaanderen over top heen, daling op intensieve volgt pas later"
Terwijl de coronabesmettingen in andere regio's nog gestaag toenemen, zijn ze in Vlaanderen "over de top heen", net als de hospitalisaties. Dat zegt datawetenschapper aan de UGent, Bart Mesuere, op Twitter. Mesuere volgt de coronapandemie al van in het begin op en tweet geregeld over de cijfers. Ook volgens viroloog Steven Van Gucht van Sciensano lijken de coronacijfers voorlopig een piek te hebben bereikt, behalve dan wat de bezetting op intensieve betreft. Zijn GEMS-collega Marc Van Ranst vreest dan weer dat we voor een langere periode op een plateau zullen terechtkomen.
Lees verder

Football Talk. Atletico Mineiro wint Braziliaans kampioenschap voor eerste keer in 50 jaar - China wisselt na tegenvallende resultaten van bondscoach
Het Atletico Mineiro van onder meer Hulk en Diego Costa heeft de Brasileirao, de Brazilaanse voetbalcompetitie, gewonnen, en doorbreekt daarmee de hegemonie van Flamengo.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck hoopt dat fans mogen blijven komen: "Je kan ook partiële bezetting toelaten"
Hein Vanhaezebrouck heeft zijn bedenkingen bij het feit dat we mogelijk weer op wedstrijden zonder publiek en zonder sfeer afstevenen.
Lees verder

ASSISEN. Openbaar ministerie vraagt 18 jaar cel voor B&B-moord: "Christel kan dan over 3 jaar al vrijkomen"
Het openbaar ministerie vraagt een celstraf van 18 jaar in de zaak rond de B&B-moord. Donderdagavond besliste de volksjury al dat Christel Troffaes, de 60-jarige vrouw die beschuldigd werd van moord op haar 61-jarige echtgenoot Dirk Zegers, schuldig is aan doodslag.
Lees verder

Geen Big Air-finale voor Seppe Smits in Steamboat
Snowboarder Seppe Smits heeft zich in Steamboat (Colorado) niet voor de finale van de wereldbekermanche Big Air kunnen plaatsen. De 30-jarige Antwerpenaar werd met 32,00 punten, behaald in zijn eerste run (9,25 in de tweede) 21e op 31 deelnemers. Voor een plaats in de finale met vijf waren 84,75 punten nodig.
Lees verder

Nederlander Peter wordt compleet gek van anderhalvemeter-omroeper: "Lijkt wel een heropvoedingskamp"
De bewoners in de binnenstad van het Nederlandse Eindhoven zitten met een 'irritante stadsprediker'. Dat meldt Omroep Brabant. Uit tal van luidsprekers die ophangen in de Eindhovense winkelstraten weerklinkt sinds afgelopen vrijdag een luide stem die het winkelend publiek wijst op de coronamaatregelen. Verschillende mensen die boven de winkels wonen, worden er helemaal gek van. Zo ook Peter.
Lees verder

Belgische F1-legende Jacky Ickx over de tweestrijd tussen Verstappen en Hamilton: "Max rijdt bergop, Lewis bergaf"
Jacky Ickx (76) laat zijn licht schijnen over de huidige Formule 1. Over de tien centimeter van Max Verstappen. Over Lewis Hamilton die iedere week iets verder richting nederlaag rijdt. Maar ook over de oranje heuvels van Francorchamps en de bewuste bereidheid om je leven te riskeren. "Moet je echt bij elk contact tussen twee coureurs kijken of er geen sanctie nodig is? Alsof je een bokser zou straffen omdat hij zijn tegenstander net iets te hard KO slaat."
Lees verder

Binnenschip met licht radioactief besmette onderdelen van oude kerncentrale naar België
Een bijzonder transport is onderweg richting België. Op 6 december vaart een binnenschip ons land binnen, met aan boord onderdelen van een uit dienst gehaalde Franse kerncentrale. Het gaat om licht radioactief besmet materiaal. Gevaar voor de volksgezondheid is er niet, verzekert het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC).
Lees verder

Dit zijn de VAB-Gezinswagens van het Jaar 2022
Maar liefst 38 auto's dongen dit jaar mee naar de titel van VAB-gezinswagen van het jaar. De gezinsjury -terug van een jaar weggeweest- had dit jaar een opvallende voorkeur voor breakwagens, aldus mobiliteitsorganisatie VAB in een persbericht. Samen met een professionele jury werd een winnaar gekozen in drie categorieën. Laureaten zijn de Dacia Sandero Stepway, Toyota Corolla Touring Sports en Hyundai Ioniq 5.
Lees verder

IN BEELD. Kledingstijl van VRT-sportanker Catherine Van Eylen is al járen voer voor discussie
Hét gespreksonderwerp na de VRT-nieuwsuitzending van donderdagavond? Dat moet de opvallende outfit van nieuwsanker Catherine Van Eylen (50) geweest zijn. Haar kledingkeuze werd achteraf uitvoerig besproken op sociale media, maar het is zeker niet de eerste keer dat de outfits van de voormalig 'Slimste Mens'-winnares voer zijn voor discussie. Wij doken het archief in en gingen op zoek naar enkele voorbeelden van haar veelbesproken kledingstijl.
Lees verder

Menselijke embryo's nabootsen: onderzoek opent deuren naar verbeterde ivf
Onderzoekers zijn erin geslaagd menselijke embryo's in een zeer vroeg stadium na te bootsen. Dat heeft de KU Leuven vrijdag bekendgemaakt. Op die manier kan de innesteling in de baarmoeder veel makkelijker én op een ethisch verantwoorde manier onderzocht worden. Het onderzoek opent deuren naar verbeterde in-vitrofertilisatie (ivf).
Lees verder

Interimcoach Rangnick voorgesteld bij Manchester United: "Evenwicht in dit team brengen is belangrijkste doel"
Ralf Rangnick, de nieuwbakken trainer van Manchester United, heeft vrijdag zijn eerste officiële persconferentie gegeven. De Duitser verklaarde, in aanloop naar het duel met Crystal Palace van zondag, dat hij zijn team "in balans" wil brengen en de kwetsbare defensie wil versterken.
Lees verder

Oostenrijkse binnenlandminister Nehammer wordt nieuwe kanselier
De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer wordt de nieuwe bondskanselier van het land en gaat ook de conservatieve Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP) leiden.
Lees verder

Taliban maken besluit over vrouwenrechten bekend: "Vrouw is geen eigendom, maar een vrij mens"
In Afghanistan zijn de militant-islamistische taliban drie en een halve maand na hun terugkeer aan de macht opgekomen voor het respect voor vrouwenrechten. In een vrijdag bekendgemaakt besluit dragen ze organisaties, religieuze geleerden en ouderlingen op ernstige maatregelen te nemen om vrouwenrechten door te drukken. "Een vrouw is geen eigendom, maar een edel persoon en een vrij mens", stelt het besluit.
Lees verder

Ook in onze buurlanden raken kinderen massaal besmet: mondmaskers en (zelf)tests moeten schoolsluitingen tegengaan
De Vlaamse scholen kreunen onder de coronapandemie. De ene uitbraak volgt de andere op, leerkrachten vallen een na een uit en hele klassen moeten in quarantaine. Het aantal besmettingen bij kinderen was nooit zo hoog. Het Overlegcomité buigt zich op dit moment dan ook over een eventuele sluiting van de scholen om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen. Ook in onze buurlanden zijn kinderen de motor van de pandemie, al lijkt het sluiten van de scholen op dit moment nergens aan de orde.
Lees verder

Van Thaise schotels tot foodsharing en gebakjes: vijf topadresjes voor veggie en vegan in Vlaanderen
Uit eten met een groep vrienden waarvan de meerderheid vlees eet is niet altijd gemakkelijk. De opties voor vegetariërs en vegans zijn vaak beperkt. Dit weekend is het tijd om de rollen om te draaien en je gezelschap mee te nemen naar adresjes waar vegetarisch of plantaardig een prominente plaats hebben op de menukaart.
Lees verder

Onze redactrice verkent alle hotspots in Roeselare. "Op de kaart vind je homemade limonades en pimped icecream"
Toegegeven, in West-Vlaanderen gaan Brugge, Kortrijk en Oostende vaak met alle aandacht lopen, maar dat laten ze in Roeselare niet aan hun hart komen. Zo blijft er meer over voor de locals en de fans. En die zijn er met hopen. Onze redactrice ging op pad in de Rodenbachstad en ontdekte tal van leuke plekjes. Combineer juwelen bewonderen (en aankopen!) met heerlijk ontspannen sippen van een koffietje, of verdiep je eens in de geschiedenis van de koers: 5 hotspots die je ongetwijfeld zullen bekoren.
Lees verder