Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 december 2021

Inflatie stijgt naar hoogste peil sinds 2008: sociale uitkeringen en ambtenarenlonen tweede keer omhoog in vijf maand...

HLN
Inflatie stijgt naar hoogste peil sinds 2008: sociale uitkeringen en ambtenarenlonen tweede keer omhoog in vijf maanden, ook in deze sectoren stijgen de lonen
Door de aanhoudend hoge inflatie is de spilindex voor de tweede keer in vijf maanden overschreden. Dat betekent dat de sociale uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes de komende maanden opnieuw met 2 procent stijgen. Dat blijkt uit cijfers van het statistiekbureau Statbel.
Lees verder

"1 gram alcohol bevat meer calorieën dan 1 gram suiker": zo hou je het light tijdens de feestdagen
Dat alcohol niet goed is voor je gezondheid, weten we intussen. Maar af en toe kan het echt smaken. Zeker in december, wanneer de dagen korter worden en de feestjes talrijker. Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je de (suiker-)schade binnen de perken houdt. "Eet iets voor je vertrekt, dat beschermt je maag tegen de schadelijke effecten van alcohol."
Lees verder

"Als je me ooit verraadt, verkracht ik ook je jongere zusje": 12 jaar cel voor campingconciërge die zich 18 jaar lang vergreep aan jonge meisjes.
Hij werkte zich als conciërge van een camping in de Ardennen in gezinnen binnen als een soort tweede opa. Eerst won hij het vertrouwen van de ouders, om vervolgens hun jonge dochtertjes gruwelijk te misbruiken. Achttien jaar lang deed Antoon L. (61) uit Sint-Genesius-Rode niets anders dan kinderen aanranden en verkrachten op zijn horrorcamping. Grenzen had hij niet. "Zelfs een eerder door iemand anders misbruikt meisje, randde hij gewoon opnieuw aan", aldus de rechtbank.
Lees verder

Familie rouwt na plotse dood schoonheidsspecialiste Heidi Fonteyn (49): "Het dessert voor Kerstmis stond al klaar"
Ze had net een prachtig weekend achter de rug. Maar maandagochtend werd Heidi Fonteyn (49) niet meer wakker. "Ze was een prachtige vrouw, zowel van binnen als van buiten", zegt haar bedroefde man Frank Van Eenaeme (62). Naast een gevierd schoonheidsspecialiste was de Oostakkerse vooral "een echt familiemens", ze laat vier (plus)-kinderen achter.
Lees verder

Mysterieuze massastranding van papegaaiduikers in Nederland en Schotland wekt 'argwaan'
Er spoelen al een maand dode en verzwakte papegaaiduikers aan op de Nederlandse kust, en met name op de Waddeneilanden. Sinds begin december zijn al zo'n vijftig dode vogels gemeld. Onderzoekers tasten in het duister over de oorzaak van de massastranding, meldt het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Ook aan onze kust zijn er begin december enkele aangespoeld.
Lees verder

New York City schenkt 100 dollar aan inwoners die nog dit jaar boosterprik gaan halen
De burgemeester van New York City, Bill de Blasio, wil inwoners die nog dit jaar hun tweede of derde vaccinatieprik laten zetten 100 dollar (88 euro) geven. "Dit is hét moment. Haal je booster en bescherm je familie en je stad", klinkt het op Twitter.
Lees verder

'Home Alone'-acteur gearresteerd voor huiselijk geweld
Devin Ratray (44), die in de 'Home Alone'-films de oudere broer van Macaulay Culkins personage speelde, is eerder deze maand gearresteerd in Oklahoma. Dat schrijft Deadline.
Lees verder

Een hamburger in McDonald's eten en tegelijk calorieën verbranden? In China kan het
McDonald's heeft in filialen in China speciale tafels met hometrainers geplaatst. Klanten die in de fastfoodketen een hamburger verorberen, kunnen de hometrainer gebruiken om stroom op te wekken en zo hun telefoon opladen. Dat is te zien op een TikTok-video. De extra calorieën die men er mee verbrandt, zijn mooi meegenomen.
Lees verder

Merol zet alles op alles in finale 'Slimste mens': "Blij dat ik niet meer alleen dat meisje ben dat over seks zingt"
"Of ik wil winnen? Natuurlijk, ik ben retefanatiek." De Nederlandse Merol maakt donderdagavond zelfzeker haar rentree in de arena van 'De slimste mens'. De 30-jarige zangeres behaalde dit seizoen het meeste aantal deelnames (negen om precies te zijn) en kon zich zo rechtstreeks plaatsen voor de finale. Daar neemt ze het op tegen landgenoot Arjen Lubach en intensivist Geert Meyfroidt. "Ik vind het niet erg dat er grapjes gemaakt worden over 'Hou je bek en bef me'. Al zou ik nu minder snel zo'n song uitbrengen."
Lees verder

Merol zet alles op alles in finale 'Slimste Mens': "Blij dat ik niet meer alleen 'dat meisje dat over seks zingt' ben"
"Of ik wil winnen? Natuurlijk, ik ben retefanatiek." De Nederlandse Merol maakt donderdagavond zelfzeker haar rentree in de arena van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. De 30-jarige zangeres behaalde dit seizoen het meeste aantal deelnames (negen om precies te zijn) en kon zich zo rechtstreeks plaatsen voor de finale. Daar neemt ze het op tegen landgenoot Arjen Lubach en intensivist Geert Meyfroidt. "Ik vind het niet erg dat er grapjes gemaakt worden over 'Hou je bek en bef me'. Al zou ik nu minder snel zo'n song uitbrengen."
Lees verder

Anderlecht ziet licht aan het einde van de tunnel: kapitaalsverhoging een feit, Peter Verbeke wordt CEO
RSC Anderlecht ziet het licht aan het einde van de tunnel. De langverwachte kapitaalsverhoging van 42 miljoen euro is een feit. Peter Verbeke wordt de nieuwe CEO.
Lees verder

Anderlecht ziet licht aan het einde van de tunnel: langverwachte kapitaalsverhoging is een feit
RSC Anderlecht ziet het licht aan het einde van de tunnel. De langverwachte kapitaalsverhoging is een feit.
Lees verder

Van American pancakes tot XXL croque monsieurs, vijf adresjes om te brunchen na een intensief kerstweekend
RESTOWIJZER. Na een weekendje kokkerellen voor kerst en eindejaar is het je gegund om de kookpotten even achterwege te laten. Waarom niet meteen genieten van een familie-uitje in eigen land? Deze week geeft HLN vijf adresjes in Vlaanderen waar je lekker kan gaan brunchen om de familiedag te beginnen met een gevulde maag.
Lees verder

Chris Martin: "Laatste album Coldplay verschijnt in 2025"
Slecht nieuws voor de fans van Coldplay. Zanger Chris Martin (44) onthulde in een interview met BBC Radio 2 dat de laatste plaat die de band maakt in 2025 verschijnt.
Lees verder

Ondanks scheiding: Iker Casillas en Sara Carbonero maken samen uitje naar Porto
De Spaanse pers staat er vol van. Iker Casillas (40) en Sara Carbonero (37), die in maart van dit jaar van elkaar scheidden, zijn samen met hun kinderen gespot in Porto.
Lees verder

Andy Murray krijgt wildcard Australian Open: "Kunnen niet wachten om hem hier weer aan het werk te zien"
Andy Murray heeft een wildcard ontvangen voor de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De Britse tennisser is vijfvoudig finalist in Melbourne, maar behoort al sinds de zomer van 2018 door tal van blessures niet meer tot de top 100 van de wereld. Momenteel staat hij 134ste, niet voldoende voor een rechtstreekse plaats in het hoofdtoernooi.
Lees verder

Zjef heeft groot nieuws voor Vanessa in 'Familie'
Zjef heeft heel groot nieuws voor Vanessa. Helaas reageert ze niet zoals hij had gehoopt. Bekijk 'Familie' bij VTM en op VTM GO.
Lees verder

Jordy (23) verliest deel van hand tijdens coronabetoging, zus start crowdfunding voor prothese: "Ik dacht een fakkel op te rapen, maar het bleek een voetzoeker"
Jordy Loir is verminkt voor het leven nadat hij vorige maand mee opstapte in een betoging tegen de strenge coronamaatregelen in Brussel. In de menigte belandde er voor zijn voeten plots een projectiel. Toen hij het opraapte om te bekijken, ontplofte het echter in zijn hand. Jordy verloor de helft van zijn duim, zijn ringvinger en enkele vingertoppen. Omdat het ongeval tijdens een demonstratie gebeurde, zal hij gedeeltelijk zelf opdraaien voor de kosten van de operaties. Zijn zus is daarom met een crowdfunding gestart.
Lees verder

Ook Boxing Day ontsnapt niet aan omikronvariant: duels Liverpool-Leeds en Wolverhampton-Watford uitgesteld
De Premier League heeft de zondag voorziene duels Liverpool - Leeds en Wolverhampton - Watford uitgesteld. Vanwege coronabesmettingen verzochten Leeds en Watford om hun wedstrijd op Boxing Day niet te laten doorgaan.
Lees verder

Héérlijke beelden: uitzinnige menigte in 'Ally Pally' brult klassieker van Oasis zo hard mee dat je er kippenvel van krijgt
Kippenvelmoment, gisterenmiddag op het WK darts. Daar maakte thuisspeler Joe Cullen zijn intrede in een afgeladen vol Alexandra Palace op de tonen van 'Don't Look Back in Anger', van de bekende rockband Oasis.
Lees verder