Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 december 2021

Hoge Gezondheidsraad zet licht op groen voor vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar: “Ouders kunnen zelf besli...

HLN
Hoge Gezondheidsraad zet licht op groen voor vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar: "Ouders kunnen zelf beslissen"
De Hoge Gezondheidsraad geeft een positief advies voor de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar oud. Dat werd bevestigd aan de redactie van VTM Nieuws. Dat advies wordt vanavond nog besproken in de Taskforce Vaccinatie, maandag nemen de verschillende ministers van Volksgezondheid een definitieve beslissing over de vaccinatie van jonge kinderen.
Lees verder

Voormalig first lady Melania Trump lanceert eigen NFT-platform
Ook Melania Trump, de echtgenote van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, doet mee met de nieuwste crypto-trend. Zo heeft de voormalige first lady aangekondigd dat ze een NFT, een non-fungible token of niet-vervangbaar token, zal verkopen. De NFT, genaamd 'Melania's visie', zal te koop staan op haar eigen platform. Daarop wil Trump regelmatig zulke tokens verkopen.
Lees verder

KIJK LIVE. Pittige affiches tegen Oranje en Engeland? Rode Duivels gaan in de trommel voor loting Nations League
Een poule met Nederland en Engeland behoort tot de mogelijkheden en daar droomt ook ú van, zo blijkt uit onze poll. Straks gaan de Rode Duivels in het Zwitserse Nyon de trommel in voor de Nations League editie 2022-2023. Komt er effectief een duel met onze noorderburen? En wie worden de twee andere tegenstanders? Kijk op deze pagina LIVE naar de loting!
Lees verder

"Coronamedicijn van AstraZeneca werkt ook tegen omikronvariant"
Evusheld, het anti-coronamiddel van AstraZeneca, werkt ook tegen de omikronvariant. Dat heeft het farmaceutisch bedrijf donderdag zelf bekendgemaakt. In laboratoriumtests blijkt dat het antilichaampreparaat van AstraZeneca ook de nieuwe coronavariant kan neutraliseren.
Lees verder

LIVE (18u45). Priske zet Antwerp-topschutter Frey op de bank, Samatta alleen in de spits
• 19de speeldag • Aftrap: 18u45 • Bosuil • Na een 6 op 6 verloor Antwerp afgelopen zondag van Standard
Lees verder

Honderden uitzonderlijk goed bewaarde pootafdrukken van dinosauriërs ontdekt in Polen
Geologen hebben in een Poolse kleigroeve een wonderlijke ontdekking gedaan van honderden uitzonderlijk goed bewaarde pootafdrukken van dinosauriërs. "We hebben sporen gevonden van dinosauriërs die rennen, zwemmen, rusten en zitten."
Lees verder

Van Quickenborne geeft subsidie voor Moslimexecutieve niet vrij na berichten over buitenlandse spionnen
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) geeft de jaarlijkse werkingssubsidie van ruim 600.000 euro voor de Moslimexecutieve voorlopig niet vrij. Dat heeft hij vanmiddag in de Kamer geantwoord op vragen van Koen Metsu (N-VA) en Philippe Pivin (MR). Uit een vertrouwelijke nota die HLN kon inkijken, bleek eerder deze week nog dat de Moslimexecutieve te kampen had met spionnen uit Rabat en Ankara.
Lees verder

IN BEELD. Bekende kalender Snoecks stopt ermee, dit zijn de meest iconische covers van vroeger en nu
Slecht nieuws voor de fans van het jaarboek Snoecks. In 2022 zal de laatste editie ervan verschijnen. Dat heeft uitgeverij Scriptum bekendgemaakt. Het plotse overlijden van hoofdredacteur Geert Stadeus eerder dit jaar zou de reden zijn voor de stopzetting.
Lees verder

Bekende kalender Snoecks stopt na 98 edities
In 2022 zal de laatste editie van Snoecks verschijnen. Dat heeft uitgeverij Scriptum bekendgemaakt. Het plotse overlijden van hoofdredacteur Geert Stadeus eerder dit jaar zou de reden zijn voor de stopzetting.
Lees verder

Met corona verdween niet de etiquette: "De vraag naar butlers is groter dan ooit"
Butler blijkt geen in onbruik geraakt beroep. Sinds de pandemie willen meer mensen de luxe die ze gewoon zijn op restaurant, op reis of in een privéjet, ook thuis. Rijke families die een house- of lifestylemanager willen - zo heet de moderne butler - komen op een wachtlijst van een jaar. "Elke butler heeft zijn no go's. Voor mij zijn dat jachtgeweren en kindjes", vertelt Wouter (26) die twee jaar geleden z'n diploma kreeg.
Lees verder

Grondstoffen voor explosieven aangetroffen bij rechtsextremisten in Keulen
Duitse veiligheidsdiensten hebben huiszoekingen uitgevoerd bij rechtsextremisten in Keulen en daarbij grondstoffen aangetroffen voor explosieven. Dat bevestigde een woordvoerder van de politie. Bewijzen dat ze effectief een aanslag planden, zouden er niet zijn.
Lees verder

De villa én BMW M3 van Diego Maradona staan te koop
Op 19 december wordt een heel lot goederen van Diego Maradona geveild, waaronder zijn villa in Buenos Aires die hij aan zijn ouders schonk en waar hij zelf ook een tijdlang bijwoonde.
Lees verder

Zeventiger steekt indringer neer en riskeert 1 jaar cel voor poging doodslag: "Hoe zou jij reageren als er zo'n stuk crapuul je woning binnendringt?"
De 73-jarige J.S. uit Ieper riskeert een jaar achter tralies te vliegen voor het neersteken van een indringer in zijn appartement. Poging doodslag, oppert het openbaar ministerie, terwijl de verdediging van wettelijke zelfverdediging spreekt en de vrijspraak vraagt.
Lees verder

Derby tegen Nederland in groepsfase van Nations League, Rode Duivels treffen ook Polen en Wales
De Rode Duivels nemen het in de groepsfase van de Nations League editie 2022-23 op tegen Nederland, Polen en Wales. Duels tegen Memphis Depay, Robert Lewandowski en Gareth Bale.
Lees verder

Wat loopt er mis bij Brussels Airlines?
De strijd tussen vakbonden en directie heeft bij Brussels Airlines een nieuw hoogtepunt bereikt. De luchtvaartmaatschappij heeft een ingebrekestelling van 2,5 miljoen euro ingediend tegen de aangekondigde stakingsactie van maandag. Dan willen piloten en het cabinepersoneel het werk neerleggen uit onvrede met de hoge werkdruk en het nieuwe roostersysteem. Wat is er precies aan de hand bij Brussels Airlines?
Lees verder

Nabestaanden crashes 737 MAX eisen intrekken van deal met Boeing: "Amerikaanse regering heeft gelogen"
Het Amerikaanse ministerie van Justitie had Boeing niet mogen ontslaan van strafvervolging toen het eerder dit jaar een schikking trof met de vliegtuigfabrikant. Dat vinden de families van de slachtoffers van twee dodelijke ongelukken met het toestel 737 MAX. Zij hebben een rechter gevraagd de immuniteit van strafrechtelijke vervolging van de overheid in te trekken omdat de Amerikaanse regering "heeft gelogen en hun rechten heeft geschonden in een geheim proces".
Lees verder

Max Verstappen is nu ook hélemaal wereldkampioen: "Geen medelijden met Hamilton, maar pijnlijk is het wel voor hem"
Max Verstappen (24), nu ook officieel wereldkampioen, krijgt vanavond zijn trofee overhandigd op het FIA Gala. De Belgische Nederlander tekende voordien ook present op de traditionele persconferentie. "Mijn levensdoel is bereikt, en dat geeft voldoening."
Lees verder

Marc Castermans schuldig aan moord op Ronald Vanderheycken: "sporenbewust en planmatig gehandeld"
Na een kort beraad van drie uur is Marc Castermans (53) schuldig verklaard aan de moord op Ronald Vandereycken op 4 juni 2017 in Genk. Het lichaam van het slachtoffer werd nooit gevonden en Castermans heeft zelf altijd alles ontkend. Maar de jury twijfelde niet. "Het staat vast dat hij het slachtoffer met een zware steen om het leven bracht en zijn voertuig in het kanaal dumpte."
Lees verder

Acteurs Aron Wade en Govert Deploige over 20 jaar 'W817': "Er waren geen limieten, ik stampte tegen iedereen zijn schenen"
Twintig jaar geleden stonden Aron Wade (51) en Govert Deploige (48) samen voor de eerste keer op de set van 'W817'. Intussen mochten ze beiden nog eens in hun rol Akke Impens en Steve Mertens kruipen voor de film 'W817 8-eraf!' "Het gevoel zat nog allemaal in ons lijf", aldus de acteurs, die terugblikken op die nostalgische tijd, hun reünie en een leven in de schijnwerpers. "Als je leeft van het publiek, moet je ook niet klagen als je aangesproken wordt."
Lees verder

KIJK LIVE. Jan Mulder blikt vooruit naar 'Derby der Lage Landen' in Nations League
De Rode Duivels kijken tijdens de komende Nations League voor het eerst sinds oktober 2018 buurland Nederland nog eens in de ogen. Een speciale affiche, niet in het minst voor DPG-analist Jan Mulder. In bovenstaande HLN LIVE blikt hij vooruit naar de confrontatie tussen de Rode Duivels en Oranje.
Lees verder