Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 december 2021

Goudsmelterij in Antwerpen roept vragen op: “Ik zie de laatste zes jaar onafgebroken stroom patiënten met bepaald ...

HLN
Goudsmelterij in Antwerpen roept vragen op: "Ik zie de laatste zes jaar onafgebroken stroom patiënten met bepaald type kanker"
In de Joodse wijk in Antwerpen protesteren inwoners tegen een nieuwe vergunning voor een goudsmelterij, die ze verantwoordelijk achten voor kankers. Het bedrijf weerlegt alle bezorgdheden, maar specialisten van UZ Leuven vragen om 'ernstig onderzoek'. De familie Goetz heeft bovendien een reputatie van witwaspraktijken en conflictmineralen.
Lees verder

Grootste in Alaska gevonden goudklomp ooit geveild voor 750.000 dollar
Een grote goudklomp van ruim 9 kilo zwaar heeft 750.000 dollar (662.000 euro) opgeleverd op een veiling. De zogeheten 'Alaska Centennial Gold Nugget' is volgens veilinghuis Heritage Auctions de grootste goudklomp die ooit is gevonden in de noordelijke Amerikaanse staat Alaska.
Lees verder

Football Talk. Eredivisie gaat al begin augustus van start, break volgt week voor WK
Het nieuwe voetbalseizoen vangt in Nederland al op vrijdag 5 augustus aan. De Nederlandse clubs komen acht dagen voor de start van het WK nog in actie. Het WK begint op maandag 21 november en op 11, 12 en 13 november staat de laatste speelronde voor de winteronderbreking op het programma.
Lees verder

Football Talk. Tedesco nieuwe coach RB Leipzig - Eredivisie gaat al begin augustus van start, break volgt week voor WK
Domenico Tedesco (36) is de nieuwe coach van RB Leipzig. Hij ondertekende een contract tot de zomer van 2023. Dat heeft de Bundesliga-club donderdag bekendgemaakt.
Lees verder

Crisis bij Evergrande: eerste wanbetaling voor Chinese vastgoedreus
Het Chinese vastgoedconcern Evergrande, dat in de financiële problemen is gekomen door de kolossale schulden die het moet aflossen, heeft voor het eerst een financiële verplichting niet kunnen nakomen. Het concern slaagde er niet in om dollarobligaties ter waarde van 82,5 miljoen dollar (omgerekend zo'n 73 miljoen euro) terug te betalen tegen de deadline die gisteren afliep.
Lees verder

Bart De Wever (N-VA): "Minister Van der Straeten heeft Engie eigenlijk omgekocht, ik heb er geen ander woord voor"
N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in De ochtend op Radio 1 zwaar uitgehaald naar minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). "Als iemand 200 miljoen in mijn zakken steekt, zou ik ook bereid zijn eender wat te zeggen", reageert hij op de brief van Engie Electrabel over de kerncentrales.
Lees verder

"China draagt multinationals op om banden met Litouwen te verbreken"
China heeft multinationals gezegd hun banden met Litouwen te verbreken, op straffe van uitsluiting van de Chinese markten. Dat zeggen een hoge Litouwse overheidsfunctionaris en de industriekoepel van het Baltische land. Beijing en Litouwen zijn in een rel verwikkeld sinds de EU-staat Taiwan toestond een ambassade te openen in hoofdstad Vilnius.
Lees verder

Video toont hoe water door het plafond stroomt in Mediamarkt in Kortrijk
Winkelcentrum K in Kortrijk kreeg woensdagnamiddag af te rekenen met een groot waterlek. Er is schade in de MediaMarkt. Op de ondergrondse verdieping blijven alle handelszaken dicht om te kunnen opruimen.
Lees verder

Volledig afgewerkt is de fermette van Joeri (39) en Evi (38) 150.000 euro meer waard: "Mensen willen extra betalen voor het comfort van een instapklaar huis"
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Ines Van Eyken van ERA Van Eyken een vrijstaande fermette in Boortmeerbeek. Die is al deels gerenoveerd en zal als alles klaar is maar liefst 100.000 tot 150.000 euro meer waard zijn dan vandaag. "Je moet door de huidige toestand heen kunnen kijken."
Lees verder

Christophe uit 'Blind Getrouwd' over hiv-besmetting: "Nick stuurde me het mooiste bericht dat ik kon krijgen"
"Wat ik heb, is geen doodvonnis." En toch kwam de diagnose dat hij besmet was geraakt met hiv hard aan bij Christophe Ramont (40), bekend van 'Blind Getrouwd'. Dus besloot hij om met zijn verhaal naar buiten te komen, om de taboes rond het virus te doorbreken. In dit gesprek gaat hij dieper in op het moment waarop hij z'n besmetting ontdekte, hoe hij zich nu voelt en hoe z'n omgeving op het nieuws reageerde. "Ja, ik heb mijn partners op de hoogte gebracht."
Lees verder

Joeri (39) en Evi (38) zijn aan hun derde totaalrenovatie toe: "Dat de waarde van dit huis zo sterk kan verhogen, geeft ons de moed om door te gaan"
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Ines Van Eyken van ERA Van Eyken een vrijstaande fermette in Boortmeerbeek. Die is al deels gerenoveerd en zal als alles klaar is maar liefst 100.000 tot 150.000 euro meer waard zijn dan vandaag. "Je moet door de huidige toestand heen kunnen kijken."
Lees verder

Coronavirus valt ook vetweefsel aan volgens nieuwe studie en dat kan mee verklaren waarom overgewicht meer risico geeft op zware ziekte en overlijden
Onderzoekers hebben ontdekt dat het coronavirus ook vetcellen in ons lichaam kan infecteren en bepaalde immuuncellen in ons vetweefsel, waardoor ons lichaam een verdedigingsmechanisme in werking stelt dat zo hevig is dat het ons schade kan berokkenen.
Lees verder

Tegen eind februari moeten quasi alle volwassen Vlamingen de kans hebben gehad om boosterprik te laten zetten
Van alle volwassen Vlamingen wiens interval voor de boosterprik al is verstreken, is er intussen 90 procent uitgenodigd. Dat laat Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) weten. De komende weken wil Vlaanderen de boostercampagne verder opschalen. Tegen eind januari mikt Vlaanderen op 3,7 miljoen boosterprikken en tegen eind februari moeten quasi alle 4,4 miljoen volwassen Vlamingen de kans hebben gehad om de herhalingsprik te laten zetten.
Lees verder

Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint oog in oog met elkaar in eerste officiële foto van de 'Harry Potter'-reünie
HBO Max is in een vrijgevige bui. Eerder deze week gaven ze al een eerste teaser van de langverwachte 'Harry Potter'-reünie vrij en nu heeft het streamingplatform opnieuw een cadeautje voor alle Potterheads onder ons. Op sociale media deelden ze namelijk de allereerste foto van 'Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts'.
Lees verder

Wie wordt de volgende Bond? "Hoe dan ook geen vrouw"
Er werd al veel over geschreven en gespeculeerd, maar het is tot nu toe nog altijd niet duidelijk wie de nieuwe James Bond zal worden. Al heeft de producer van de films, Barbara Broccoli (61), een tipje van de sluier opgelicht: "Ik blijf bij mijn overtuiging, ik denk niet dat een vrouw James Bond moet spelen."
Lees verder

Zendaya wil gaan regisseren: "Een liefdesverhaal over twee zwarte meisjes, dat is mijn droom"
Zendaya Coleman (25) droomt van een carrièreswitch. De actrice wil een film regisseren en het liefst van al een liefdesverhaal. "Het idee om in de toekomst te mogen regisseren, vind ik erg spannend", vertelt ze in Interview Magazine.
Lees verder

Opnieuw kleine energieleverancier failliet in Nederland
In Nederland is opnieuw een energieleverancier failliet. Door het faillissement van SEPA Green Energy moeten 20.000 klanten, consumenten en zakelijke afnemers op zoek naar een nieuwe leverancier.
Lees verder

Britse premier Boris Johnson opnieuw vader geworden
De Britse premier Boris Johnson en zijn vrouw Carrie Symonds hebben de geboorte aangekondigd van hun twee kindje. Het is een meisje.
Lees verder

Hoogrendementsglas zorgt voor sterke besparing op je energiefactuur: voor wie is het interessant?
Hoogrendementsglas isoleert vijf keer beter dan enkel glas en twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas. Het resultaat: minder stookkosten en een hoger comfort in zomer en winter. Bij een renovatie is het vervangen van je ramen daarom een absolute aanrader, zeker als je weet dat slecht isolerende ramen tot 40% warmteverlies creëren in je woning. Maar hoeveel bespaar je nu effectief? Voor wie is het interessant? En wat kost het? Bouwsite Livios legt uit.
Lees verder

De beuk van Carrasco, Lukaku die droogte doorbreekt en de teloorgang van Barça: dit viel er weer allemaal te beleven op het kampioenenbal
Het doek is gevallen over de groepsfase van de Champions League en er viel andermaal heel wat te beleven. Dinsdag al maakte Club Brugge nog een keertje kennis met Kylian Mbappé en Lionel Messi en mocht Yannick Carrasco van geluk spreken dat zijn rode kaart Atlético niet zuur opbrak, gisteren ging FC Barcelona dan weer met de billen bloot tegen Bayern. Die beelden en de rest van de hoogtepunten herbekijkt u in onderstaand video-overzicht.
Lees verder