Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 december 2021

Goed nieuws voor fans van ‘Outer Banks’: derde seizoen komt eraan

HLN
Goed nieuws voor fans van 'Outer Banks': derde seizoen komt eraan
Goed nieuws voor de fans van 'Outer Banks', want de Netflix-serie komt met een derde seizoen. De hoofdrolspeler, Chase Stokes (29), deelde het goede nieuws met een filmpje op Twitter.
Lees verder

"De meeste mislukkingen bij Bake Off komen niet door een slechte opvolging van het recept, maar door hete lucht": Regula geeft bakadvies
Goede bakvormen zijn het halve werk als je aan cake of taart begint. Maar hoe zorg je ervoor dat ze niet roesten en dat je halve cake niet telkens aan de bodem blijft plakken? Regula Ysewijn is dol op taarten bakken, en dus de ideale expert om advies te geven over bakken en bakvormen.
Lees verder

Astrid Stockman wees makers van 'Dancing with the Stars' af: "Nog nooit zo snel nee gezegd"
Afgelopen zaterdag zagen we onder meer Nina Derwael, Nora Gharib en Pieter Timmers schitteren op de dansvloer van 'Dancing with the Stars', maar als de makers hun zin gekregen hadden, dan was ook de Belgische sopraan Astrid Stockman (34) te zien geweest in het Play4-programma.
Lees verder

Astrid Stockman wees makers 'Dancing with the Stars' af: "Nog nooit zo snel nee gezegd"
Afgelopen zaterdag zagen we onder meer Nina Derwael, Nora Gharib en Pieter Timmers schitteren op de dansvloer van 'Dancing with the Stars', maar als de makers hun zin gekregen hadden, dan was ook de Belgische sopraan Astrid Stockman (34) te zien geweest in het Play4-programma.
Lees verder

Nieuwste functie op Instagram vraagt tieners af en toe een digitale pauze in te lassen
Instagram brengt een nieuwe functie 'Take a Break' uit. Die functie moet gebruikers eraan herinneren om de app af en toe even te sluiten. De maatregel komt er nadat Instagram eerder dit jaar kritiek kreeg over de slechte invloed die de app heeft op het zelfbeeld van tieners. Samen met nog een reeks nieuwe functies, zou daar nu verandering in moeten komen.
Lees verder

'Onbekenden' blokkeren schoolpoorten in Genk tegen mondmaskerplicht: "Kinderen waren bang en huilden"
De mondmaskerplicht op school voor kinderen vanaf zes jaar blijft op heel wat kritiek stuiten. Zo ook aan de Freinetschool On The Move in Genk. Daar hadden woensdagochtend enkele misnoegde 'onbekenden' de poort vastgemaakt met kettingen en hangsloten."Onbegrijpelijk dat we als school zo worden aangepakt", zucht directeur Carmen Janssen, die klacht indient bij de politie. Bij een tweede school in de buurt gebeurde hetzelfde.
Lees verder

Schoolpoorten in Genk vastgeketend door 'onbekenden' tegen mondmaskerplicht: "Kinderen waren bang en huilden"
Sinds de mondmaskerplicht vanaf het eerste leerjaar krijgen héél wat scholen tegenwind van misnoegde ouders. Zo ook bij Freinetschool On The Move in Genk waar al menig discussies zijn losgebarsten. Vanmorgen stond de directie er voor een afgesloten poort met kettingen en hangsloten, een actie van 'onbekenden'. "Onbegrijpelijk dat we als school zo worden aangepakt", zucht directeur Carmen Janssen. Ze dient nu klacht in bij de politie. Bij een tweede school vlakbij gebeurde hetzelfde.
Lees verder

"Mijn partner kijkt veel porno en masturbeert vaak": seksuoloog Wim Slabbinck over soloseks
In een nieuwe videoreeks geeft Wim Slabbinck elke week advies rond thema's waar veel koppels zich vragen over stellen. In de vijfde aflevering benadrukt de seksuoloog de voordelen van masturbatie binnen een relatie, maar vanaf wanneer wordt soloseks dan wel schadelijk? "Dat hangt niet zozeer af van de frequentie, belangrijker is dat je je gedrag onder controle hebt", klinkt het.
Lees verder

Engie in brief aan De Croo: "Langer openhouden van kerncentrales is onmogelijk"
Volgens energiebedrijf Engie is het niet mogelijk om de bestaande kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 langer open te houden. Dat schrijft Engie in een brief aan premier Alexander De Croo (Open Vld), meldt Belga, dat de brief kon inkijken. In de brief wordt ook het belang van de gascentrale in Vilvoorde benadrukt, waarvoor de vergunning geweigerd werd door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Engie zal zo snel mogelijk daarvoor een nieuwe aanvraag indienen, klinkt het.
Lees verder

"Het was geen feestje, het was een zakelijke bijeenkomst met kaas en wijn": woordvoerster Boris Johnson grapt over kerstfeestje zonder coronamaatregelen in Downing Street 10
In Groot-Brittannië is ophef ontstaan nadat beelden van vorig jaar zijn uitgelekt waarop de toenmalige woordvoerster van premier Boris Johnson grapt over een kerstfeestje in Downing Street 10, de ambtswoning van de premier. Johnson, die enkele dagen voordat het feestje zou hebben plaatsgevonden strenge regels had aangekondigd voor tijdens de kerstdagen, ontkent dat een feestje plaatsvond waarbij de regels niet gerespecteerd werden. Nabestaanden van Covid-19-slachtoffers eisen echter verontschuldigingen.
Lees verder

Stromae kondigt nieuw album aan op Instagram: "Voor het geval het nog niet duidelijk was"
Voor wie het nog niet duidelijk was: Stromae (36) is terug van weggeweest. Deze ochtend raakte het nieuws bekend dat onze landgenoot vrijdag zijn opwachting maakt in 'The Tonight Show with Jimmy Fallon'. Daarnaast kondigde de zanger zonet de komst van een nieuw album aan.
Lees verder

Lommelse bakker Frank Swinnen (60) bezit grootste schelpencollectie in zijn soort ter wereld: "Er staat hier nog voldoende onderzoekswerk voor de rest van ons leven"
U kent hen wellicht vooral van de Lommelse Bakkerij Swinnen, maar achter de schermen hebben Frank Swinnen (60) en zijn vrouw Linda Maes de afgelopen decennia een indrukwekkende schelpencollectie uitgebouwd. Als ontdekker dragen zo'n negentig schelpensoorten zelfs de naam van het koppel of hun omgeving. "Het is een prettige gedachte om te weten dat jouw naam de eeuwigheid zal trotseren."
Lees verder

Nooit eerder zo veel vacatures in Vlaanderen: grootste stijgingen in metaalindustrie, horeca en toerisme
Bij de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB zijn in de afgelopen twaalf maanden 351.837 vacatures gemeld. Nooit eerder lag dat aantal zo hoog.
Lees verder

Hoogspanning in Champions League: Xavi heeft een plan - en dat zal nodig zijn, álles nog mogelijk in groep G en scoort Lukaku na 85 dagen?
Spanning bij FC Barcelona. Voor het eerst in 17 jaar kan de groepsfase in de Champions League de eindhalte worden. Bayern München wil hen maar al te graag uit het kampioenenbal knikkeren - de topaffiche is te bekijken op VTM 2. Nog te volgen waard vanavond: de spannende strijd in groep G - alle vier maken ze nog kans op CL-overwintering - en Romelu Lukaku die ritme wil opdoen.
Lees verder

Storck leidt eerste training bij Racing Genk en zit morgen al op bank in cruciaal Europa League-duel
Bernd Storck leidde deze voormiddag zijn eerste training bij Racing Genk. Morgenavond zit de 58-jarige Duitser al op de bank voor het cruciale duel in de Europa League tegen Rapid Wien.
Lees verder

Vranckx krijgt én grijpt zijn kans vroeger dan verwacht bij Wolfsburg: "Wat hij nu al laat zien: indrukwekkend"
Ze zijn onder de indruk in de Bundesliga. Een half jaar geleden voetbalde hij nog in Mechelen, maar vanavond strijdt Aster Vranckx (19) met Wolfsburg om een plek in de achtste finales van de Champions League. "Hij speelt als een 25-jarige."
Lees verder

Rohingya-vluchtelingen eisen 150 miljard dollar van Facebook-moederbedrijf Meta
Rohingya-vluchtelingen in Myanmar hebben twee rechtszaken aangespannen tegen Meta voor de rol van Facebook-algoritmes in de verspreiding van haatberichten over Rohingya en omdat het bedrijf berichten die opriepen tot geweld tegen Rohingya niet of te laat offline haalde.
Lees verder

Zwemkampioene Madeline Groves onthult seksueel misbruik door leidinggevende
De Australische zwemster Madeline Groves werd als tiener het slachtoffer van seksueel misbruik door een leidinggevende in het zwemmilieu. Dat maakte ze bekend in een interview met tv-zender ABC.
Lees verder

Zwaard en pistolen van Napoleon geveild voor 2,6 miljoen euro: "Zeldzaam stukje geschiedenis"
Het zwaard dat de Franse generaal en dictator Napoleon Bonaparte in 1799 gebruikte tijdens een staatsgreep en vijf van zijn vuurwapens zijn geveild voor bijna 2,9 miljoen dollar (ongeveer 2,6 miljoen euro). De verzameling, die geveild werd in de Amerikaanse staat Illinois, is op 3 december gekocht door een koper die anoniem wenst te blijven.
Lees verder

Bestelwagen rijdt op sporen van Brusselse metro: "Bestuurder krijgt factuur nog gepresenteerd"
Afgelopen zaterdag reed een witte bestelwagen op de sporen van de Brusselse metro. Waarom de bestuurder dat deed, is nog onduidelijk maar zeker is wel dat hij een gepeperde rekening mag verwachten.
Lees verder