Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 december 2021

Gemeente Mol: PIDPA of gemeentebestuur bellen nooit voor onderzoek drinkwater

PIDPA of gemeentebestuur bellen nooit voor onderzoek drinkwater

Het gemeentebestuur krijgt vragen over telefoontjes die inwoners krijgen over een onderzoek naar drinkwater. We benadrukken dat dergelijke telefoontjes niet gepleegd worden door het gemeentebestuur of PIDPA. Het gaat hier over een commercieel callcenter dat klanten zoekt voor de verkoop van waterontharders. PIDPA benadrukt dat de samenstelling van het drinkwater permanent wordt gecontroleerd en opgevolgd. Dit gebeurt bijzonder strikt volgens uiterst strenge normen. 

Lees verder

Plantdag park de Kiosk op 8/1 startschot voor opfrissingswerken: help je mee?

Op zaterdag 8 januari geven we het startschot voor de opfrissingswerken in park De Kiosk in Wezel. Vanaf 10 uur verzamelen buurtbewoners om samen met het gemeentebestuur, Buurtwerk Wezel en het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete de 880 nieuwe bomen en struiken te planten. Help je mee? Laat het ons weten met een mail aan jeugddienst@gemeentemol.be. Trek je laarzen aan en kom langs!

Lees verder

Gemeentebestuur besteedt 23.500 euro aan projecten rond welzijn op school

Twaalf scholen in onze gemeente Рwaaronder zeven lagere scholen en vijf secundaire scholen Рontvangen subsidies voor projecten rond kinder- en jongerenwelzijn. In totaal besteedt het gemeentebestuur hieraan 23.500 euro. Elke school ontvangt éénmalig een bedrag van maximum 5.000 euro voor de ingediende projecten die tegemoetkomen aan leerlingen in kansarmoede, in problematische opvoedingssituaties, anderstalige nieuwkomers, leerlingen met een dalend of negatief zelfbeeld of met een ontwikkelings- of leerachterstand.

Lees verder

Portie smoutebollen bij je kerstinkopen? Dat kan van 17 tot en met 24 december!

Vanaf vrijdag 17 tot en met vrijdag 24 december staat er een smoutebollen- en frietkraam op het 'pleintje met de pomp', gelegen op de hoek Molenhoekstraat – Laar. Dankzij onze handelaarsvereniging kan je je kerstinkopen de komende week combineren met een heerlijk tussendoortje! Nog tot het einde van het jaar openen onze centrumhandelaars ook op zondag de deuren. Door lokaal je kerstinkopen te doen, steun je onze handelaars die tijdens deze periode extra voor je klaarstaan!

Lees verder