Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 december 2021

Gemeente Mol: Ook na coronacrisis krijgt horeca kans op groter terras

Ook na coronacrisis krijgt horeca kans op groter terras

Ook na de coronacrisis krijgen onze horecaondernemers de kans om – onder bepaalde voorwaarden - een groter terras aan te vragen. De gemeenteraad keurde hiervoor op maandag 20 december twee nieuwe reglementen goed. Het 'gebruiksreglement op de inname van het openbaar domein door terrassen buiten de reguliere terraslijnen' bevat alle voorwaarden, beperkingen en mogelijkheden. Daarnaast regelt een ander reglement de billijke vergoeding die bij een aanvraag betaald moet worden voor de extra inname van het openbaar domein. Vanaf midden januari 2022 kunnen horecaondernemers via het digitaal loket een aanvraag indienen.

Lees verder

Minimum 500 euro bij halsstarrige weigering om hinderlijke beplanting te snoeien

Vanaf 2022 beschikt het gemeentebestuur over extra middelen om krachtdadig op te treden tegen gebrekkig gesnoeide beplanting die het verkeer hindert. De gemeenteraad keurde hiervoor op maandag 20 december een nieuw belastingsreglement goed. Wanneer je als eigenaar of perceelgebruiker na een GAS-pv halsstarrig weigert om tijdig hinderlijke bomen, planten of struiken op je priv├ęperceel te snoeien, dan voert een aangestelde aannemer in het eerstvolgende snoeiseizoen deze werken uit. Met de nieuwe belasting laten we de verantwoordelijke eigenaar of perceelgebruiker alle gemaakte kosten vergoeden. De minimumbelasting bedraagt 500 euro per interventie.

Lees verder

Brandweer zone Kempen zoekt vrijwillige brandweermannen. Solliciteer nu!

Brandweer zone Kempen zoekt vrijwillige brandweermannen. Jaarlijks worden heel wat brandweervrijwilligers gezocht. Solliciteren kan tot 25 februari 2022. Geslaagde kandidaten gaan eerst in de wervingsreserve, maar stromen in werkelijkheid heel snel door tot effectieve vrijwilliger. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zoek je een zinvolle invulling voor je vrije tijd? Stel je dan kandidaat via kempen.hulpverleningszone.be.

Lees verder

Nieuwigheden GAS-reglement in werking vanaf 1 maart 2022

Vanaf 1 maart 2022 treedt een aangepast GAS-reglement in werking. Dat besliste de gemeenteraad op de zitting van maandag 20 december. De belangrijkste aanpassingen gaan over een verbod op vuurwerk en lachgas, het opvolgen van politierichtlijnen, de rookvrije sportsite Den Uyt en beperkingen in storende beplanting of afsluitingen. Daarnaast werd het GAS-regelement op sommige plaatsen extra verduidelijkt en administratief vereenvoudigd. Het aangepaste GAS-reglement treedt in werking vanaf 1 maart 2022.

Lees verder