Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Hooglede: Op reis? Vraag de Kids-ID aan!

Gemeente Hooglede
Op reis? Vraag de Kids-ID aan!
Met de kerstvakantie in het vooruitzicht denken velen van jullie er wellicht aan om binnenkort naar het buitenland te reizen. Reis je binnen de EU met de kinderen? Dan is een Kids-ID verplicht! Voorkom dus een dure spoedprocedure en vraag ze tijdig aan!
Lees verder

De Grote Grondvraag
Hoe gezond is uw grond? Die vraag wil de OVAM samen met de Vlaamse gemeenten en steden helpen beantwoorden. De Grote Grondvraag geeft alle grondeigenaars in Vlaanderen de kans om te controleren of hun grond mogelijk vervuild is en eventueel gesaneerd moet worden.
Lees verder

Politiezone RIHO pakt uit met vernieuwde website
Sinds 6 december zit de website van de politiezone RIHO in een gloednieuw jasje. De vernieuwde website van de politiezone zet in op enkele nieuwe functionaliteiten zoals nieuwsberichten maar ook aan de zoekfunctie is veel aandacht besteed.
Lees verder

Premie voor compensatie van terugdraaiende teller
Midden januari 2021 besliste het Grondwettelijk Hof dat de terugdraaiende teller in Vlaanderen afgeschaft wordt. Mensen met een digitale meter kunnen geen injectie meer geven op het net. Dit betekent voor velen een financieel verlies. Je kan hier echter een premie voor aanvragen!
Lees verder

Verplichting herbruikbaar eetgerei voor bereide voedingsmiddelen vanaf 1/01/2022
Eenmalige drankverpakkingen zijn ondertussen al verboden voor lokale besturen en overheden. Vanaf 1 januari 2022 komen daar ook wegwerpborden, -kommetjes, -schaaltjes en -bestek bij voor bereide voedingsmiddelen. Zo wil de overheid zwerfvuil en de groeiende berg (plastic)afval een halt toeroepen!
Lees verder