Doorgaan naar hoofdcontent

Geen bezoekende fans meer in voetbalstadions tot eind dit jaar, voetbalbond reageert scherp: “Oorlogstaferelen. De ...

HLN
Geen bezoekende fans meer in voetbalstadions tot eind dit jaar, voetbalbond reageert scherp: "Oorlogstaferelen. De beelden zijn schokkend"
Op Beerschot ontaardde de derbynederlaag in een clash tussen hooligans en politie, op Sclessin leidde frustratie tot vuurwerk, supportersprotest op het veld en het voortijdig afblazen van de match. Scènes die de Pro League te midden de coronacrisis kan missen als kiespijn. De Raad van Bestuur besliste deze voormiddag om dit jaar geen bezoekende fans meer toe te laten in de stadions. Standard laat ook weten de ticketverkoop voor zijn thuismatchen stop te zetten. Tot slot zit minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden morgen samen met de Belgische voetbalbond en de Pro League.
Lees verder

Dertiger riskeert 4 jaar cel nadat hij ouders, tante en nicht gijzelt en hen bedreigt met machete: "Urenlang doodsangsten uitgestaan"
Een 33-jarige man uit Bilzen riskeert vier jaar cel omdat hij in de nacht van 8 op 9 september zijn ouders, tante en nicht gijzelde in de garage van zijn ouderlijke woning. Hij bedreigde de slachtoffers urenlang met de dood. "Telkens kwam hij met die machete tot op enkele centimeters van ons gezicht. Bel de politie en je hebt geen zus meer, maakte hij mij later duidelijk."
Lees verder

VIDEO. Student toont Faroek beelden van klunzige dieven op de vlucht: "Hun armen zo vol gestapeld dat ze alles lieten vallen"
'Faroek' gaat op zoek naar twee jonge mannen die in de nacht van 10 op 11 februari hebben ingebroken in een elektrozaak in Gent. Ze zijn duidelijk herkenbaar op bewakingsbeelden van binnen de zaak, en een student kon hen ook filmen met z'n smartphone terwijl ze wegvluchtten.
Lees verder

Mariah Carey schrijft geschiedenis met kersthit 'All I Want for Christmas Is You'
Mariah Carey (52) bekoorde de harten van alle muziekliefhebbers midden de jaren 90 met haar nummer 'All I want for Christmas Is You'. Het nummer werd al snel een wereldwijde hit. En ook vandaag nog krijgt ze met datzelfde nummer het volk aan het dansen. De zangeres heeft daarmee een diamanten plaat bereikt. Dat betekent dat er meer dan tien miljoen fysieke en gedownloade exemplaren van het nummer zijn verkocht.
Lees verder

8 duurzame alternatieven voor wie de traditionele kerstboom beu is
Als het goed is - en je braaf bent geweest - is de Sint vandaag bij je langs geweest. Dat betekent dat het nu officieel toegelaten is om af te tellen naar Kerstmis en je boom te zetten. Maar wat als je klein woont en geen plaats hebt, geen zin hebt in al die naalden in huis of gewoon op zoek bent naar een meer milieuvriendelijke optie? Wij tonen je enkele duurzame alternatieven voor de klassieke kerstboom.
Lees verder

Pijnlijker wordt het niet: doelman van 1B-leider Westerlo gaat gruwelijk in de fout tegen Moeskroen
De grootste flater van het weekend viel in 1B te bewonderen. David Jensen (29), de doelman van leider Westerlo, ging gruwelijk in de fout. Hij wou een terugspeelpass in één tijd wegknallen, maar werkte de bal in eigen doel.
Lees verder

21 hooligans voor rechter voor rellen na Club Brugge-Antwerp: "Maar liefst 12 agenten raakten gewond"
Gewapende weerspannigheid, slagen en verwondingen aan de politie, vernielingen, bendevorming en verboden wapenbezit. 21 hooligans van Club Brugge en het bevriende ADO Den Haag staan in de Brugse rechtbank terecht voor zware rellen die vier jaar geleden gebeurden na de match van blauw-zwart tegen Antwerp. Bij de ongeregeldheden raakten liefst twaalf agenten gewond. Zeven van hen zaten een tijdlang thuis. Een terugblik op een donkere dag voor het voetbal, waaruit later zelfs een veroordeling voor... grafschennis voortvloeide.
Lees verder

Europa wil nieuwe eurobiljetten, maar wat is het verhaal achter de huidige afbeeldingen?
Twintig jaar na de lancering van de eerste euromunten en -biljetten, op 1 januari 2002, wil de Europese Centrale Bank die biljetten een nieuw gezicht geven. De poorten en bruggen die vandaag op de verschillende eurobiljetten prijken, zullen in de toekomst dus verdwijnen.
Lees verder

Beurskoers Chinese vastgoedreus Evergrande krijgt klap van bijna 20 procent, tot laagste niveau ooit
Beleggers zijn bezorgd over de toekomst van het Chinese vastgoedconcern Evergrande en stuurden het aandeel maandag bijna 20 procent lager, tot het laagste niveau ooit. Tegenover begin dit jaar ligt de beurskoers al 88 procent lager.
Lees verder

LIVE. Club Brugge aangekomen in Parijs voor cruciaal CL-duel - PSG ziet centrale verdediger Kimpembe uitvallen
De opdracht is duidelijk voor Club Brugge, morgen in de Champions League. Blauw-zwart moet tegen Paris Saint-Germain beter doen dan RB Leipzig tegen Manchester City om ook na Nieuwjaar nog Europees te spelen. Aartsmoeilijk. Vandaag trok Philippe Clement met zijn ploeg al naar de Franse hoofdstad en op deze pagina zit u doorheen de dag goed voor alle nieuwtjes, (sfeer)beelden en interviews.
Lees verder

Sterke prestatie: Emma Plasschaert zeilt op slotdag naar tweede wereldtitel uit carrière
Emma Plasschaert heeft zich voor de tweede keer tot wereldkampioene in de Laser Radial-klasse gekroond. De Belgische wipte op de slotdag van de vijfde naar de eerste plaats.
Lees verder

Meeuw uit het Hoge Noorden vliegt voor het eerst in ons land: "Dit is de natte droom van elke vogelspotter"
Voor het eerst heeft een Ross' meeuw in België rondgevlogen. Het was Marc Raes die de bijzondere vogel heeft gefotografeerd vanop het westerstaketsel van Nieuwpoort. De soort leeft normaal in Noordoost-Siberië. Het is een raadsel hoe die in België is terechtgekomen.
Lees verder

Dief die portefeuille probeerde te stelen van Gentse undercoveragent krijgt 10 maanden cel
Een niet al te snuggere dief heeft zich op een wel erg belachelijke manier laten strikken door de politie. Die hield hem stiekem in de gaten toen hij in de buurt van het Sint-Pietersstation aan de klinken van enkele geparkeerde wagens aan het trekken was. Vervolgens probeerde hij ook de portefeuille van een man te stelen die in de inkomhal van een appartementsgebouw stond. Alleen bleek die man een agent te zijn. De man is nu veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden.
Lees verder

"Met zo'n reacties kan je iemand kapotmaken": Lotte Vanwezemael slachtoffer van bodyshaming na 'Dancing with the Stars'
Seksuologe Lotte Vanwezemael (29) - die bekend staat als 'Seksuolotte' - heeft via Instagram gedeeld wat voor harde kritieken en negatieve commentaren zij via de sociale media te verwerken krijgt. Sinds de eerste aflevering van 'Dancing with the Stars' afgelopen zaterdag werd uitgezonden staat Vanwezemael weer in het middelpunt van de aandacht, maar dat lokt bij sommigen van haar volgers klaarblijkelijk "vuile en degoutante" commentaren uit.
Lees verder

"Met zulke reacties kan je iemand kapotmaken": Lotte Vanwezemael slachtoffer van bodyshaming na 'Dancing with the Stars'
Seksuologe Lotte Vanwezemael (29) — die bekendstaat als 'Seksuolotte' — heeft via Instagram gedeeld wat voor harde kritieken en negatieve commentaren zij via de sociale media te verwerken krijgt. Sinds de eerste aflevering van 'Dancing with the Stars' afgelopen zaterdag werd uitgezonden staat Vanwezemael weer in het middelpunt van de aandacht, maar dat lokt bij sommigen van haar volgers klaarblijkelijk "vuile en degoutante" commentaren uit.
Lees verder

Parket opent onderzoek na geweld tijdens campagnebijeenkomst Zemmour
In Frankrijk is na de verkiezingsbijeenkomst van de extreemrechtse presidentskandidaat Eric Zemmour een onderzoek geopend wegens gewelddaden. Dat heeft het parket van Bobigny maandag bekendgemaakt.
Lees verder

G2 Esports kondigt nieuw League of Legends-team aan (mét Belgische support 'Targamas')
Het heeft even geduurd, maar de fans van G2 Esports krijgen eindelijk meer informatie over het team dat in 2022 zal deelnemen aan de LEC, het Europese League of Legends-kampioenschap. Zoals verwacht kreeg ook Belgische support 'Targamas' een plaatsje.
Lees verder

Axel Daeseleire en Leen Dendievel zijn niet onder de indruk van hun concurrenten in 'Eenmaal Andermaal'
Jacques Vermeire (70) en Axel Daeseleire (53) krijgen komende woensdag de hulp van Niels Albert (35) en Leen Dendievel (38) tijdens hun zoektocht naar antiek in 'Eenmaal Andermaal'. Al zijn Leen en Axel niet bepaald onder de indruk van de capaciteiten van de voormalige veldrijder? "Ik denk dat Niels alleen naar rommelmarkten komt om hotdogs te eten."
Lees verder

Gewezen Miss België Sandra Joine raakte zwaar verslaafd na het verlies van haar droomjob: "M'n zoon wil me nu niet meer zien"
Twintig jaar geleden ging de Belgische nationale luchtvaartmaatschappij Sabena failliet. Voor ex-Miss België en toenmalig stewardess Sandra Joine (52) een harde noot om te kraken. Na het verlies van haar droomjob raakte ze verslaafd aan alcohol, drugs en medicatie. In een eerlijk gesprek blikt de voormalige Miss nu terug op die moeilijke periode. "Pas nadat ik meermaals was gecrasht en de bodem had bereikt – in een halve coma en met een psychose – drong het tot me door dat ik me echt moest laten helpen."
Lees verder

Gewezen Miss België Sandra Joine raakte zwaar verslaafd na verlies van haar job: "M'n zoon wil me nu niet meer zien"
Twintig jaar geleden ging de Belgische nationale luchtvaartmaatschappij Sabena failliet. Voor ex-Miss België en toenmalig stewardess Sandra Joine (52) een harde noot om te kraken. Na het verlies van haar droomjob raakte ze verslaafd aan alcohol, drugs en medicatie. In een eerlijk gesprek blikt de voormalige Miss nu terug op die moeilijke periode. "Pas nadat ik meermaals was gecrasht en de bodem had bereikt – in een halve coma en met een psychose – drong het tot me door dat ik me echt moest laten helpen."
Lees verder