Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 december 2021

Gebouw ingestort in Franse Sanary: vrouw en baby levend vanonder puin gehaald

HLN
Gebouw ingestort in Franse Sanary: vrouw en baby levend vanonder puin gehaald
Een gebouw van drie verdiepingen is in de nacht van maandag op dinsdag ingestort in Sanary-sur-Mer, in de Var in Frankrijk, na een explosie. De brandweer heeft al twee van de vijf mensen die onder het puin vast zitten, kunnen redden. Het gaat om een vrouw en een baby. Een derde persoon, een man, is gelokaliseerd maar buiten bewustzijn. De operatie om hem te redden is aan de gang.
Lees verder

Prins Harry krijgt kritiek nadat hij mensen aanspoort om ontslag te nemen: "Niet iedereen krijgt betaald om niets te doen"
De Britse prins Harry (37) ligt onder vuur nadat hij mensen die ongelukkig zijn met hun job aanspoorde om ontslag te nemen. Dat zou volgens hem "bevorderlijk zijn voor hun mentale gezondheid". De gewone man gniffelt echter in zijn vuistje: "Sommigen van ons moeten wérken om de rekeningen te betalen, Harry."
Lees verder

Joe-dj's Raf en Rani over actie 'Pakje Van Je Hart'
Vanaf vandaag rijdt de Pakjestruck van Joe door heel Vlaanderen, met start in Lochristi. Met de actie willen ze kinderen die nooit pakjes krijgen met Kerstmis er nu toch eentje geven. In België leeft namelijk één op de vijf kinderen in armoede. Kijk hier zo meteen live als we doorprikken naar Lochristi.
Lees verder

Problemen met verkeerslichten in en rond stad Antwerpen
In en rond de stad Antwerpen zijn er dinsdagochtend op verschillende locaties problemen met verkeerslichten gemeld. Dat bevestigt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).
Lees verder

Analoog tv-signaal stopgezet: wat is het alternatief?
Orange zal zijn klanten geen compact tv-signaal aanbieden als alternatief voor de voorgoed afgeschafte analoge televisie. Maar wat is compacte tv precies? Hoe werkt het? En voor wie is dat interessant? Mijntelco.be legt uit.
Lees verder

Rijkste vrouw van Amerika, Mackenzie Scott, is een anarchistische filantroop
Olaf Tempelman van De Volkskrant legt bekende buitenlanders op de sofa. Deze week: Mackenzie Scott, ex-vrouw van Jeff Bezos, geeft zo makkelijk geld weg dat het filantropische establishment in de VS op zijn grondvesten trilt.
Lees verder

Na 70 jaar stekker uit analoge televisie: biedt compacte tv een alternatief?
Orange zal zijn klanten geen compact tv-signaal aanbieden als alternatief voor de voorgoed afgeschafte analoge televisie. Maar wat is compacte tv precies? Hoe werkt het? En voor wie is dat interessant? Mijntelco.be legt uit.
Lees verder

Nu '#LikeMe' stopt verliest Gunther Levi opnieuw een tv-job: "Misschien is het wel goed dat ik even niet meer op tv kom"
Een ongeluk komt nooit alleen. Na zijn ontslag bij 'Familie' ziet Gunther Levi (45) ook een andere tv-rol eindigen. Hij wil het nu even rustig aan doen, al gelooft hij niet dat zijn tv-carrière voorbij is. "Het 'merk' Gunther Levi is sterk genoeg."
Lees verder

Noa Lang moet blauw-zwart alsnog een Europese lente bezorgen: het authentieke boefje dat niets of niemand vreest
Noa Lang (22) in het Parc des Princes: dan ga je (weer) op het puntje van je stoel zitten. Hij die niets of niemand vreest – Messi? So what? –, maar des te meer iedereen beroert. Kan iemand de klok vooruit draaien naar kwart voor zeven?
Lees verder

Noa Lang moet blauw-zwart alsnog Europese lente bezorgen: het authentieke boefje dat niets of niemand vreest
Noa Lang (22) in het Parc des Princes: dan ga je (weer) op het puntje van je stoel zitten. Hij die niets of niemand vreest – Messi? So what? –, maar des te meer iedereen beroert. Kan iemand de klok vooruit draaien naar kwart voor zeven?
Lees verder

Nu '#LikeMe' stopt, verliest Gunther Levi opnieuw een tv-job: "Misschien is het wel goed dat ik even niet meer op tv kom"
Een ongeluk komt nooit alleen. Na zijn ontslag bij 'Familie' ziet Gunther Levi (45) ook een andere tv-rol eindigen. Hij wil het nu even rustig aan doen, al gelooft hij niet dat zijn tv-carrière voorbij is. "Het merk Gunther Levi is sterk genoeg."
Lees verder

Britten praten met afzonderlijke Amerikaanse staten over handel
Het Verenigd Koninkrijk probeert met afzonderlijke Amerikaanse staten handelsafspraken te maken. Een overeenkomst met de Verenigde Staten over vrijhandel laat lang op zich wachten, dus stuurt het Britse kabinet onder meer delegaties naar Californië, Georgia en Tennessee. De Britse premier Boris Johnson verkondigde in het verleden nog dat er snel na de brexit een akkoord met de Amerikanen over vrijhandel zou komen.
Lees verder

Benzine tanken wordt goedkoper, stookolie inslaan duurder
Benzine tanken wordt woensdag goedkoper. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie dinsdag. Huisbrandolie inslaan wordt daarentegen iets duurder.
Lees verder

Telenet-gebruikers klagen over slechte internetverbinding, ook problemen bij Itsme
Telenet kampt met problemen. Op Twitter klagen heel wat mensen over een slechte internetverbinding, ook de webmail lijkt niet beschikbaar. "Het klopt dat een we bij een aantal applicaties hinder ondervinden", bevestigt woordvoerder Isabelle Geeraerts. Wat er precies aan de hand is, is voorlopig nog niet duidelijk. Ook de identificatieapp Itsme kampt met een technisch probleem.
Lees verder

Problemen bij Telenet: gebruikers klagen over slechte internetverbinding
Telenet kampt met problemen. Op Twitter klagen heel wat mensen over een slechte internetverbinding, ook de webmail lijkt niet beschikbaar. Wat er precies aan de hand is, is voorlopig onduidelijk.
Lees verder

Volleybalfederatie blijft coach Vande Broek steunen na getuigenissen over emotioneel misbruik door gewezen Yellow Tigers
In 'De prijs van de winnaar', een programma op Canvas waar atleten hun ervaringen op het hoogste niveau delen, haalden verscheidene gewezen Yellow Tigers het emotioneel misbruik van huidig volleybalbondscoach Gert Vande Broek (54) aan. Toch blijft de volleybalfederatie hem steunen. "We hopen nog vele jaren op zijn expertise te mogen rekenen."
Lees verder

Volleybalfederatie blijft Gert Vande Broek steunen na getuigenissen over emotioneel misbruik door gewezen Yellow Tigers
In 'De prijs van de winnaar', een programma op Canvas waar atleten hun ervaringen op het hoogste niveau delen, haalden verscheidene gewezen Yellow Tigers het emotioneel misbruik van huidig volleybalbondscoach Gert Vande Broek aan. Toch blijft de volleybalfederatie de bondscoach steunen, klinkt het bij Het Nieuwsblad.
Lees verder

Veel schade verwacht door nieuwe zware storm in Verenigd Koninkrijk en Ierland
Het Verenigd Koninkrijk en Ierland krijgen vanaf deze middag te maken met de tweede storm van deze meteorologische winter. De storm met de naam Barra brengt veel wind en ook sneeuw met zich mee.
Lees verder

Amerikaanse diplomatieke boycot van Winterspelen valt slecht bij Chinese autoriteiten: "Gebaseerd op leugens en geruchten"
De Amerikaanse diplomatieke boycot van de Winterspelen, die in februari plaatsvinden in Peking, is slecht gevallen bij de Chinese autoriteiten. In een reactie hekelt China de ideologische vooringenomenheid en het kwaad opzet van de Verenigde Staten.
Lees verder

Amerikaanse diplomatieke boycot van de Winterspelen is slecht gevallen bij Chinese autoriteiten
De Verenigde Staten kondigden een diplomatieke boycot van de Olympische Winterspelen aan vanwege mensenrechtenkwesties. Die Amerikaanse boycot van de Winterspelen, die in februari plaatsvinden in de Chinese hoofdstad Peking, is slecht gevallen bij de Chinese autoriteiten. In een reactie hekelt Peking de ideologische vooringenomenheid en het kwaad opzet van de Verenigde Staten.
Lees verder