Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 18 december 2021

Europese landen verstrengen coronamaatregelen omwille van omikron: naast Nederland ook in Duitsland en Groot-Brittann...

HLN
Europese landen verstrengen coronamaatregelen omwille van omikron: naast Nederland ook in Duitsland en Groot-Brittannië nieuwe regels op tafel
De ministers van Volksgezondheid van Duitse deelstaten pleiten voor strengere regels voor reizigers om verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus tegen te gaan. Dat komt naar voren uit een voorstel dat is ingezien door het Duitse persbureau DPA. Britse media melden dat de regering overweegt strengere maatregelen te nemen. Zo zouden er plannen zijn om na kerst alle samenkomsten verbieden.
Lees verder

Lockdown zorgt voor extra drukte in Nederlandse winkelstraten
In verschillende Nederlandse binnensteden is het momenteel drukker dan op een normale zaterdag. Uiteraard speelt mee dat mensen het laatste weekend voor kerst vaker gaan winkelen, maar de dreigende lockdown maakt dat er nog meer mensen op de been zijn. Onder meer in Den Haag, Leiden, Rotterdam en Den Bosch is het drukker dan normaal. Ook in Breda merkt VTM NIEUWS-journaliste Carolien Van Nunen op dat er veel mensen nog snel kerstinkopen lijken te doen.
Lees verder

Dreigende lockdown zorgt voor extra drukte in Nederlandse winkelstraten: Rotterdam roept op om weg te blijven
In verschillende Nederlandse binnensteden is het momenteel drukker dan op een normale zaterdag. Uiteraard speelt mee dat mensen het laatste weekend voor kerst vaker gaan winkelen, maar de dreigende lockdown maakt dat er nog meer mensen op de been zijn. Rotterdam roept mensen op om niet meer naar de stad te komen. Ook in Breda merkt VTM NIEUWS-journaliste Carolien Van Nunen op dat er veel mensen nog snel kerstinkopen lijken te doen.
Lees verder

Jongeman neergestoken aan station Aalst, dader op de vlucht
Aan het station in Aalst is zaterdag rond de middag een jongeman neergestoken. Een andere jongeman viel hem plots aan met een mes en ging daarna op de vlucht. De politie is een onderzoek gestart en spoort de dader op.
Lees verder

Van Ranst: "Ook wij zullen wellicht moeten verstrengen"
Alles wijst erop dat Nederland vanavond een harde lockdown krijgt om het coronavirus en vooral de omikronvariant in te dijken. In VTM NIEUWS reageert viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven): "Wellicht zullen we nog strenger moeten worden."
Lees verder

Lockdown dreigt in Nederland, hoe zit het bij ons? Van Ranst: "Ook wij zullen wellicht moeten verstrengen"
Alles wijst erop dat Nederland vanavond een harde lockdown krijgt om het coronavirus en vooral de omikronvariant in te dijken. In VTM NIEUWS reageert viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven): "Wellicht zullen we nog strenger moeten worden."
Lees verder

Harry doet mee aan groepsseks in het Himalayagebergte bij -10°C: "Mijn mannelijkheid reageerde meteen toen ze mijn sarong uitdeed"
"Ik voelde het bloed naar mijn wangen stijgen toen ik drie naakte lichamen zag in de kleine tent." Harry (61) is 21 jaar wanneer hij besluit om naar de Mount Everest te wandelen. Onderweg komt hij de Oostenrijkse Brigid en twee sherpa's tegen. Wanneer Harry die ijzig koude nacht vreemde geluiden hoort vanuit de tent verderop, besluit hij poolshoogte te gaan nemen. En dat eindigt niet helemaal zoals hij had verwacht.
Lees verder

Vermeend slachtoffer Marco Borsato houdt rekening met "langdurige lijdensweg" nu zanger haar aanklaagt wegens laster
"Dit is niet waar mijn cliënte op gehoopt heeft", vertelt de advocaat van de 22-jarige vrouw die Marco Borsato (54) beschuldigt van seksueel misbruik. Daarmee reageert hij op het feit dat de zanger nu zelf klacht indient tegen de vrouw wegens onder andere smaad en laster. "Dit kan voor haar een lange en emotionele lijdensweg worden", klinkt het in De Telegraaf.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Kan De Decker in eerste ronde verrassen tegen Labanauskas?
Op dag vier van het WK darts krijgen we de eerste Belg in actie. Mike De Decker neemt het in de namiddagsessie op tegen Darius Labanauskas. Kan onze landgenoot stunten tegen de Litouwer? Volg alle wedstrijden in onderstaande liveblog, de partijen kan u ook bekijken op VTM2.
Lees verder

Gsm achter stuur is grootste ergernis bij Vlaming
Je ziet het nog te vaak. Automobilisten die al rijdend met hun smartphone bezig zijn. Het blijkt nu ook de overtreding te zijn die anderen het meeste stoort. Dat blijkt uit een onderzoek van mobiliteitsorganisatie Touring.
Lees verder

KOERS KORT. Florian Vermeersch verlengt contract bij Lotto Soudal tot eind 2024
Lotto Soudal heeft zaterdag bekendgemaakt dat het het contract van Florian Vermeersch heeft opengebroken. Tijdens de voorbije ploegstage in Spanje zette de beloftevolle Oost-Vlaming zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst van twee jaar. Zo zal Vermeersch al minstens tot eind 2024 in het shirt van het Belgische WorldTour-team te zien zijn.
Lees verder

Advocate Steve Bakelmans stapt op uit proces Julie Van Espen uit onvrede met gesloten deuren
Advocate Marlies Vercammen is opgestapt op het proces over de moord op Julie Van Espen. Zij deed dat onder meer uit onvrede over de manier waarop de speurders hun onderzoek achter gesloten deuren kwamen toelichten. De advocate vond ook de opstelling van assisenvoorzitter Alexandra Van Kelst weinig objectief. Na overleg met haar medepleiter Dimitri de Béco besloot zij het proces te verlaten.
Lees verder

Baas Ryanair wil "idiote antivaxers" niet in vliegtuig
De topman van Ryanair wil mensen die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus liever niet meer aan boord van vliegtuigen zien. Michael O'Leary zegt in de Britse krant The Telegraph dat hij hoopt op een verbod voor "idiote antivaxers".
Lees verder

Harde lockdown in Nederland: hoe kwam het zover? "Het verbaast me dat ze zo snel willen schakelen"
Het ziet ernaar uit dat Nederland afstevent op een harde lockdown. De grote boosdoener? De omikronvariant. Het Outbreak Management Team (OMT), te vergelijken met onze expertengroep GEMS, willen dat vrijwel alles sluit. Enkel de essentiële winkels zoals apotheken en supermarkten zouden open mogen blijven. "Je kan toch moeilijk bij elke nieuwe variant een lockdown in het leven roepen", reageert viroloog Steven Van Gucht.
Lees verder

Nederland stevent af op harde lockdown: hoe kwam het zover? "Het verbaast me dat ze zo snel willen schakelen"
Het ziet ernaar uit dat Nederland afstevent op een harde lockdown. De grote boosdoener? De omikronvariant. Het Outbreak Management Team (OMT), te vergelijken met onze expertengroep GEMS, willen dat vrijwel alles sluit. Enkel de essentiële winkels zoals apotheken en supermarkten zouden open mogen blijven. "Je kan toch moeilijk bij elke nieuwe variant een lockdown in het leven roepen", reageert viroloog Steven Van Gucht.
Lees verder

5 jaar geleden begonnen, nu 53 miljoen dollar waard: 20ste levensjaar van Billie Eilish belooft nog meer rijkdom
Ze draait nog maar een paar jaar mee in de muziekindustrie, maar toch is Billie Eilish, die zaterdag haar 20ste verjaardag viert, op korte tijd al een gevestigde waarde geworden. De Amerikaanse zangeres mag zich amper vijf jaar na haar muzikale debuut al zevenvoudig Grammy-winnares noemen. Daarnaast is ze ook de jongste artiest ooit die een nummer voor een 'James Bond'-film opnam. Maar wat is nu juist het geheim van haar succes? En hoe vertaalt zich dat naar haar - spoiler alert: rijkelijk gespijsde - bankrekening?
Lees verder

Van penaltykoning Anderlecht tot Club-kern die dubbel zoveel waard is als die van paars-wit: de cijfers achter de topper
Cijfers zeggen niet alles, maar wel veel. Daarom: de statistieken achter de topper tussen Club Brugge en Anderlecht. Hoe zit het historisch gezien tussen beide clubs? En hoe verhouden ze zich dit seizoen tegenover elkaar? Een overzicht van de opvallendste cijfers.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Wéér een ninedarter! Labanauskas maakt 'Ally Pally' gek, maar Mike De Decker wint nu wel tweede set
Op dag vier van het WK darts krijgen we de eerste Belg in actie. Mike De Decker neemt het op dit moment op tegen Darius Labanauskas. Kan onze landgenoot stunten tegen de Litouwer? Volg de match, net als alle andere duels, in onderstaande liveblog, of kijk via VTM2!
Lees verder

Daar is de tweede ninedarter al en dat net tegen Mike De Decker: Labanauskas zet 'Ally Pally' op z'n kop
Feest in het Alexandra Palace. Net in zijn partij tegen onze landgenoot Mike De Decker pakte de Litouwer Darius Labanauskas uit met een perfecte score in zijn eerste ronde op het WK darts. Met die perfecte leg zorgde Labanauskas meteen voor een break en nam hij de eerste set voor zijn rekening (3-1). Straffe kost deze ninedarter, want gisteren zorgde ook de 25-jarige debutant William Borland voor sensatie met een ninedarter. In de beslissende leg dan nog. Het is al geleden van 2014 dat er in de eerste vier dagen van het WK twee ninedarters te bewonderen zijn.
Lees verder

COLUMN. 33-jarige single Hanne trakteert zichzelf op een wellness. "Eén nadeel: er zijn andere mensen"
Tijdens een zonnige zaterdagmiddag en een goed gesprek met een vriendin komt Hanne op het bijstere idee om zichzelf op een wellness te trakteren. Maar als ze zich dan toch gaat ontspannen, vermijd ze liever mensen. Al blijkt een privéwellness na een grondige prijs-kwaliteitsanalyse toch niet helemaal hetgeen waar ze aan toe is. Op naar een hotel met zicht op zee, ontbijt, sauna en zwembad dan maar. Slechter kan ook, al verloopt niet alles volgens plan. "Daar sta ik in badjas en slippers, oog in oog met een dertigtal orthodontisten."
Lees verder