Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 december 2021

Emotioneel weerzien tussen zoon Staf Coppens en zijn beste vriend: “Wat een verrassing”

HLN
Emotioneel weerzien tussen zoon Staf Coppens en zijn beste vriend: "Wat een verrassing"
Toen Staf Coppens (40) anderhalf jaar geleden samen met zijn gezin naar Zweden verhuisde, moesten zijn kinderen afscheid nemen van hun vrienden. Voor Beau, de zoon van Staf, ging het bijvoorbeeld om zijn beste vriend Vic. Maar ondertussen heeft papa Coppens een grote verrassing voor zijn zoon, want Vic komt Beau namelijk bezoeken in Zweden.
Lees verder

Europese Commissie uit kritiek op Poolse mediawet
De nieuwe Poolse wet rond uitzendvergunningen vormt een verdere bedreiging voor de persvrijheid en de pluraliteit van het medialandschap in Polen, zo heeft de Europese Commissie maandag gewaarschuwd.
Lees verder

Paus Franciscus noemt huiselijk geweld "bijna satanisch"
Maandag noemde paus Franciscus huiselijk geweld "bijna satanisch". Tijdens een tv-programma in Italië sprak hij met verschillende slachtoffers van huiselijk geweld. Zo vindt de paus dat je kinderen niet mag slaan: "Als je iemand slaat, raak je aan iemands waardigheid." Bekijk het hele fragment in bovenstaande video.
Lees verder

Man met mes gijzelt twee vrouwen in Parijse winkel
Een man met een mes heeft in een winkel in Parijs twee vrouwen gegijzeld. Dat meldt BFMTV.
Lees verder

Knokke is boosterkampioen, Asse heeft laagste boostergraad. Check hier hoe de boostercampagne er in uw gemeente voor staat
In Knokke-Heist sluit het vaccinatiecentrum tien dagen de deuren. "De uitnodigingen zijn op", de boostercijfers de beste van Vlaanderen. Elders kan dat niet altijd gezegd worden. Vijf gemeenten Vlaams-Brabant bijvoorbeeld hebben zich wat verslikt in de sluiting van het vaccinatiecentrum in Asse en hinken fors achter. Heel Antwerpen lijkt dan weer al een uitnodiging voor de boosterprik op zak te hebben. Maar een uitnodiging is daar nog geen afspraak. Dit is de echte stand van zaken van de boostercampagne, gemeente per gemeente.
Lees verder

Meeste Britten verwachten dat Boris Johnson volgend jaar aftreedt als premier
De meeste volwassenen in Groot-Brittannië achten het waarschijnlijk dat Boris Johnson eind 2022 geen premier meer is. Dat blijkt uit een opiniepeiling die Ipsos Mori vandaag publiceerde.
Lees verder

Kevin De Bruyne siert op hilarische wijze kerstkaartjes van Rode Duivels
"It's beginning to look a lot like Christmas." Kerst komt steeds dichterbij en dat grijpt de Belgische voetbalbond aan om met enkele meer dan grappige online kerstkaarten rond de Rode Duivels uit te pakken. Vooral de afbeeldingen met Kevin De Bruyne, samen met Charles De Ketelaere, zijn een absolute voltreffer. Ook de broertjes Hazard, Meunier, Carrasco en Boyata zorgen in gepaste outfit voor een vrolijke kerstnoot.
Lees verder

Videobeelden tonen hoe journalist belaagd wordt tijdens protest tegen coronamaatregelen in Brussel
Tijdens de betoging tegen de coronamaatregelen afgelopen zondag werd een RTBF-journalist, Eric Boever, hardhandig aangepakt. Enkele betogers vielen de man fysiek aan, met onder meer pepperspray. De Waalse openbare omroep RTBF dient een klacht in.
Lees verder

IN BEELD. Levenslustige Arno repeteert volop voor Radio 1-sessie
Afgelopen voorjaar leek het even de verkeerde kant op te gaan met z'n gezondheid, maar intussen staat hij weer te popelen om op te treden. Op 12 januari speelt Arno Hintjens (72) een exclusieve Radio 1-sessie en de repetities daarvoor verlopen vlot. Dat is te zien op enkele kiekjes van Danny Willems, de huisfotograaf van de zanger.
Lees verder

Rusland zet twee Duitse diplomaten uit in diplomatieke rel
Rusland heeft maandag aangekondigd dat het twee Duitse diplomaten uit het land zal zetten. Enkele dagen geleden had Duitsland nog twee personen non grata verklaard. De diplomatieke rel escaleerde nadat Duitsland Rusland had beschuldigd ervan betrokken te zijn bij de moord op een Tsjetsjeense oud-commandant in 2019.
Lees verder

Fietsster (75) overlijdt na aanrijding door vrachtwagen
Op de Wechelsebaan (N153) in Lille is maandagnamiddag een dodelijk ongeval gebeurd. Een fietsster, een 75-jarige vrouw uit Lille, werd aangereden door een vrachtwagen en stierf ter plaatse.
Lees verder

Politie zet nieuwe technologie in om drugskoeriers te vatten
De federale politie, de douane en de politiezone Grensleie hebben maandagavond in Marke een politiecontrole gehouden met focus op drugskoeriers en drugstransporten. Daarbij werd gebruik gemaakt van een nieuw systeem dat helpt om gerichter voertuigen te controleren. Het systeem analyseert data van wegcamera's en alarmeert politieploegen ter plaatse over verdachte voertuigen.
Lees verder

'The Masked Singer' kaapt uitzending van 'Lisa': "The game is on"
'The Masked Singer' is terug van weggeweest. Dat bleek maandagavond toen een mysterieuze figuur de uitzending van 'Lisa' even verstoorde met de boodschap 'the game is on'.
Lees verder

Vrouw (36) geeft bestuurster prompt vuistslag tijdens geval van verkeersagressie
Een 36-jarige vrouw uit Izegem gaf een autobestuurster op 19 april een vuistslag in de Vlietmanstraat in Izegem. De vrouw versperde met haar auto de weg voor een andere bestuurster. Toen zij kenbaar maakte dat ze wilde doorrijden, stapte ze op haar af en gaf ze prompt een vuistslag.
Lees verder

'Het Laatste Nieuws' en chef voetbal Stephan Keygnaert beslissen samenwerking te stoppen
'Het Laatste Nieuws' en Stephan Keygnaert, chef voetbal, hebben vandaag besloten dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking stop te zetten.
Lees verder

Mark Gillis uit 'Massa is kassa' krabbelt weer recht na brute overval: "Ik kijk continu over mijn schouder"
Een halfuur lang werd Mark Gillis, bekend uit het VTM2-programma 'Massa is kassa', vastgehouden door drie gemaskerde mannen. De wonden die hij daarbij opliep in het gezicht, zijn na ruim een maand grotendeels geheeld. Maar hoe gaat het mentaal met hem? "Ik praat nog steeds met slachtofferhulp."
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe berichten in een supportersforum de voorzet gaven voor een racismerel
"Het is onze taak om er een hate game van te maken." Enkele Brugse supporters hadden zondagmorgen al een duidelijk plan voor de topmatch: Anderlecht duidelijk maken dat "ze stront zijn". Tijdens de match werden de Anderlecht-trainer, zijn staf en ploeg het mikpunt van racistische kreten. De politie en parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond is intussen een onderzoek gestart. Een reconstructie van hoe berichten in een supportersforum de voorzet gaven voor een racismerel.
Lees verder

Van een 'warm welkom' tot een bitter afscheid: de zondag van Kompany en co in Brugge
Aan de toegangspoort op Olympia was er bij de intrede van de Anderlecht-bus nog geen sprake van vijandigheid. Maar tijdens de opwarming en wedstrijd worden diverse spelers en leden van de technische delegatie racistisch bejegend. De zondag van Kompany en co in Brugge.
Lees verder

Van Ranst: "Lockdown zou me verbazen, maar niets is uitgesloten"
De omikronvariant rukt op in Europa, waardoor maatregelen zich opdringen. Nederland ging alvast in harde lockdown en ook bij ons pleiten de virologen voor een gepast antwoord van het volgende Overlegcomité (22/12). Wat dat antwoord dan moge zijn? "Er zullen adviezen van de experten komen waarbij verstrengingen waarschijnlijker zijn dan versoepelingen", aldus Marc Van Ranst (KU Leuven) bij HLN LIVE. Dat er een nieuwe lockdown afgekondigd wordt, zou hem verbazen. "Maar niks is uitgesloten, alles ligt op tafel."
Lees verder

48 passagiers op reusachtig cruiseschip testen positief voor Covid-19
Aan boord van een cruiseschip dat zaterdag terugkeerde naar de Amerikaanse stad Miami zijn 48 coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt het bedrijf Royal Carribean Group. Aan boord van het schip Symphony of the Seas zaten in totaal 6.091 gasten en bemanningsleden.
Lees verder