Doorgaan naar hoofdcontent

"Eén vonkje van kapot snoer kan genoeg zijn om brand te doen ontstaan": brandexpert geeft advies voor veilige kerstv...

HLN
"Eén vonkje van kapot snoer kan genoeg zijn om brand te doen ontstaan": brandexpert geeft advies voor veilige kerstverlichting
Niets zo gezellig als twinkelende kerstlichtjes tijdens deze periode van het jaar. Toch moet je hiermee opletten: "Kerstlichtjes van webshops buiten de EU voldoen niet altijd aan onze veiligheidsnormen", benadrukt Frank Samson, brandpreventieadviseur van Brandweerzone Centrum. Hij legt uit hoe je het wél veilig houdt.
Lees verder

Deze twee talenten spelen de hoofdrollen in laatste 'Ketnet Musical'
Tijdens de finaleshow van 'Ketnet Musical' zondagochtend op Ketnet kwamen de kijkers te weten wie de hoofdrollen zullen spelen in 'Ketnet Musical: De Finale'. Imea Denooze en Sebe Bueremans kwamen als winnaars uit de bus.
Lees verder

RB Leipzig schuift coach Jesse Marsch aan de kant na nieuwe nederlaag
Vanwege de zwakke resultaten is Jesse Marsch ontslagen als coach bij de Duitse vicekampioen RB Leipzig, zo maakte de club zondag bekend. De 48-jarige Amerikaan was als opvolger van de naar Bayern München vertrokken Julian Nagelsmann nog maar een vijftal maanden in dienst in Leipzig.
Lees verder

"Voorlopers omikronvariant waren al lang aanwezig", zegt mede-ontdekker
Voorlopers van de nieuwe omikronvariant waren waarschijnlijk al maanden aanwezig, zegt Wolfgang Preiser, viroloog aan de Stellenbosch Universiteit in Kaapstad en onderzoeker bij het consortium dat de variant ontdekte.
Lees verder

Basketter Jean-Marc Mwema maakt nu ook naam als BV: "De positieve reacties zijn aangenaam, maar het is niet alsof ik naar roem streef"
Tot twee maanden terug was hij alleen in basketmiddens bekend, maar sinds zijn optreden in 'De Slimste Mens' en de boze instagrampost over de Zwarte Piet-cheerleaders in Aalst weet Jean-Marc Mwema (32), kapitein van de Antwerp Giants, wat het is om een BV te zijn.
Lees verder

BINNENKIJKER. Nathalie (45) toverde een statig koetshuis om tot een verrassende thuis: "Het voelde te veel aan als een kerk, ik heb het huiselijker gemaakt"
Elke week bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt een bijzonder huis. Nathalie (45) verbouwde in Kapellen een 19e-eeuws koetshuis. Met kalkverf, doorleefde materialen en authentieke – vaak Aziatische – meubels maakte ze er een perfect imperfect geheel van. "Je zult hier geen enkele rechte muur zien."
Lees verder

ROYAL BITS. Hondje van prins Carl Philip & prinses Sofia gered en prinses Beatrix wandelt erop los
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royaltyland passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
Lees verder

Een op drie startende leerkrachten stapt binnen vijf jaar uit onderwijs
In Vlaanderen stapt zowat een op de drie startende leerkrachten binnen de vijf jaar uit het onderwijs. Dat meldt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) die over leerkrachtenuitval vragen had gesteld aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

Nu ook 15 vrienden van omikronbesmette man positief getest na animebeurs in New York: vrees voor superspreaderevent
Ruim een week na afloop van de Anime NYC 2021-beurs werd aan de meer dan 53.000 aanwezigen gevraagd om zich te laten testen op het coronavirus. Eén van de eerste Amerikanen waarbij de omikronvariant werd vastgesteld, was namelijk enkele dagen voor hij ziek werd op de beurs geweest. Nu blijken vijftien van zijn vrienden positief getest op het coronavirus. Gezondheidsautoriteiten maken zich zorgen dat de beurs een superspreaderevent was.
Lees verder

Vijf doden in Myanmar nadat legerauto op demonstranten in rijdt
Zeker vijf mensen zijn omgekomen en tientallen gewond geraakt nadat Myanmarese soldaten zondag in Yangon op een groep betogers zijn ingereden. Dat melden ooggetuigen en lokale media.
Lees verder

Wind staat persoonlijk record in de weg voor Koen Naert, die wel tweede chrono ooit loopt op marathon van Valencia
Koen Naert is zondag als achttiende geëindigd tijdens de marathon van Valencia. De regerende Europese kampioen klokte 2u08:41, de tweede chrono uit zijn carrière.
Lees verder

Jarenlang gevraagd om kerstmarkt, maar nu sluiten laatste kraampjes amper één week na opening al definitief: "Het heeft geen zin om te blijven"
Het is over en uit voor de kerstmarkt op 't Zand in Brugge. Op zaterdag bleven er nog drie van de 20 standhouders over, maar ook zij sluiten de deur van hun zwarte container voor dit jaar. "Het heeft werkelijk geen zin om hier te blijven", klinkt het bij de laatste standhouders. Bij het Brugs Handelscentrum geven ze toe dat het een regelrechte flop is geworden. "Het ligt aan de locatie. Op de Markt en het Simon Stevinplein komt wél volk", zegt voorzitter Dirk Vanhegen. Blijft nu de vraag wat de toekomst brengt.
Lees verder

Hollywoodschandalen (deel 5): Chris Brown sloeg zijn vriendin Rihanna in elkaar: "Het was leeg achter zijn ogen"
Celebs, het zijn ook maar gewoon mensen. En dus hoeft het niet te verwonderen dat ze af en toe verwikkeld raken in pijnlijke of gênante situaties. Seks, diefstal of agressie: in deze reeks zetten we de opvallendste Hollywoodschandalen op een rijtje. Met vandaag: Chris Brown (32) slaat in 2009 zijn lief, Rihanna (33), in elkaar na een feestje. En dat om een ruzie rond overspel. "Wanneer ik naar die foto kijk (waarop de verwondingen van Rihanna te zien zijn, red.), denk ik alleen maar: 'Dat ben ik niet.'"
Lees verder

Niet enkel pracht en praal en Verstappen kan er anoniem rondlopen: waarom de GP van Saoedi-Arabië het meest atypische decor ooit is in de Formule 1
In het meest contrasterende decor dat de Formule 1 ooit heeft aangedaan, kan Max Verstappen dit weekend wereldkampioen worden. Maar de Nederlandse wereldster zou anoniem kunnen rondwandelen in het oude centrum van Jeddah (Saoedi-Arabië). En zijn eventuele wereldtitel vieren met een champagnedouche of een koude pint, zal er ook niet lukken. Reportage uit een stad vol contrasten.
Lees verder

Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek 'Onweerstaanbaar kant-en-klaar' is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld.
Lees verder

Meer dan 100 doden bij terreuraanval op legerbasis in Niger
Bij een terreuraanval op een militaire basis van de G5, de groep van de vijf Sahellanden Mauritanië, Niger, Tsjaad, Mali en Burkina Faso, zijn zeker 108 doden gevallen, waaronder 29 soldaten. Dat meldt een legerofficial zondag.
Lees verder

Microbioloog Herman Goossens legt uit waarom hij niet enthousiast is over vaccinatie 5- tot 12-jarigen
Eind december verwacht België een eerste levering met 336.000 dosissen van het Pfizer-vaccin dat geschikt is voor -12-jarigen. Microbioloog Herman Goossens, die zelf kleine kinderen heeft, is niet enthousiast over die vaccinatie bij kinderen. Dat vertelde hij in het VRT-programma 'De Zevende Dag'. Volgens hem is het een ethische discussie.
Lees verder

Waarom maakt omikron ons zo angstig? Experts leggen uit hoe gevaarlijk deze variant kan zijn
In België zijn al negen mensen besmet met omikron. Dat aantal zal alleen maar toenemen. Over deze variant van het coronavirus weten we nog bijzonder weinig, maar toch zijn we er heel bang voor. Is dat terecht? Wetenschappers proberen in sneltempo uit te pluizen hoe gevaarlijk de nieuwe variant precies is. Hoopvolle signalen zijn er alleszins. Zowel in Vlaanderen als in Engeland hebben alle besmette mensen die opgevolgd werden, enkel milde symptomen. Professoren Herman Goossens, Geert Leroux-Roels en Pierre Van Damme leggen uit wat we al zéker weten en wat niet.
Lees verder

LIVE. Nainggolan gewoon in de basis voor Antwerpse derby op het Kiel
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Het Kiel • Beerschot-Antwerp
Lees verder

Rousseau verdedigt teleurstelling Vandenbroucke na Overlegcomité: "Waarom heb je experten als je er nooit naar luistert?"
Premier Alexander De Croo zou zich beter zorgen maken over het slecht compromis dat vorige week is bereikt in het Overlegcomité. Zo verdedigt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau de manier waarop zijn partijgenoot en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke vrijdag dat compromis als teleurstellend bestempelde. "Alleen maar een compromis verdedigen om het compromis te verdedigen, daar doen we niet aan mee", zei Rousseau zondag in De Zevende Dag op Eén.
Lees verder