Doorgaan naar hoofdcontent

Directie stuurt opvallende boodschap naar medewerkers na klachten over Huis aan Zee: “I won’t let you break me do...

HLN
Directie stuurt opvallende boodschap naar medewerkers na klachten over Huis aan Zee: "I won't let you break me down"
De directeur van Huis aan Zee verstuurde vrijdagmiddag een bericht naar alle medewerkers met maar één boodschap voor het personeel. "I won't let you break me down". De tekst was specifiek gericht aan "een aantal individuen in het IPO" Het werd verstuurd naar aanleiding van ons artikel over de wantoestanden in het internaat in De Haan. Nochtans komen er na het artikel heel wat reacties van zowel ouders als ex-werknemers die bevestigen dat de situatie al langer beschamend is binnen het internaat. Volgende week trekken de Zorginspectie en de Onderwijsinspectie samen naar De Haan.
Lees verder

"Na zijn vierde ongeval smeekten we hem om van werk te veranderen": Kurt (55) twee weken nadat hij zeven meter van stelling valt dan toch overleden
Bijna twee weken nadat Kurt Taelman (55) uit Tielt zeven meter van een stelling viel in Wielsbeke, is hij in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Kurt werkte twintig jaar voor een bedrijf dat industriële constructies plaatst en overleefde eerder al vier ongevallen. "Kurt was een sterke beer en tegelijk een lieve en geliefde man", vertelt zijn vader André (88).
Lees verder

ASSISEN. Onderzoek van speurders brengt beschuldigde in moordproces zonder lijk in lastig parket : "Te veel leugens, ik wil daar niet op antwoorden"
Op het assisenproces van Marc C., die terechtstaat voor de moord op de nooit teruggevonden Ronald Vandereycken (53), deden de speurders van de federale gerechtelijke politie hun uitgebreid onderzoek van 8.352 manuren uit de doeken. En dat pakte niet goed uit voor de beschuldigde, die onder meer gelinkt werd aan de gedumpte Peugeot en de gestolen juwelen van het slachtoffer. "Dit is allemaal te veel voor mij" zuchtte hij. "Ik laat dit over aan mijn advocaat."
Lees verder

Premier De Croo geen voorstander van versoepelingen voor eindejaarsfeesten: "Wat we nu nodig hebben is stabiliteit"
Hoe zullen we de feestdagen dit jaar kunnen vieren? Pas op 22 december zit het Overlegcomité opnieuw samen over de coronamaatregelen. Horeca-uitbaters willen nu al duidelijkheid en vragen een versoepeling van het sluitingsuur. Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt het echter niet het moment voor discussies over deze of gene versoepeling. "Niet nu het duidelijk is welke maatregelen er gelden", klinkt het in de studio van VTM Nieuws.
Lees verder

'W817'-actrice Aagje Dom herkent zichzelf nog steeds in haar personage Jasmijn: "Ik ga er soms ook nog over"
Ze had de tv-wereld eigenlijk de rug toegekeerd, maar voor de opnames van de eerste 'W817'-film maakte Aagje Dom (42) maar wat graag een uitzondering. Na al die jaren kruipt ze opnieuw in de rol van de energieke Jasmijn. "Ik kon me vroeger heel erg in haar vinden", vertelt de actrice. Hoe gaat het intussen met Aagje? En waarmee heeft ze zich de afgelopen jaren beziggehouden? "Ik ben zo blij hoe alle puzzelstukjes samenkomen."
Lees verder

Kate Ryan start eigen webshop: "Mijn tienerdroom komt nu eindelijk uit"
Het lijkt een trend te zijn, BV's die met een eigen webshop lanceren. Na Sam De Bruyn, Karen Damen en Candice uit 'Blind Getrouwd' komt ook Kate Ryan (41) met een eigen online winkel. De zangeres, die opgeleid is als juweelontwerpster, maakt zo haar tienerdroom waar. "Door de lockdown stond mijn zangcarrière op een laag pitje, waardoor ik eindelijk tijd had om aan de slag te gaan met fashion."
Lees verder

Brand in Schaarbeeks restaurant: 3 personen gewond
Bij een brand in een restaurant langs de Haachtsesteenweg in Schaarbeek zijn vrijdagavond drie gewonden gevallen.
Lees verder

Voorlopige Britse studie: boosters geven betere bescherming tegen omikron
Boostervaccins verhogen de bescherming tegen de omikronvariant tot 75 procent, zo blijkt uit voorlopige resultaten van een Britse studie. Gezondheidsautoriteiten stellen weliswaar dat de cijfers voorzichtig moeten worden geïnterpreteerd, tot meer gevallen zijn bestudeerd.
Lees verder

CELEB 24/7. Kim Kardashian deelt een foto uit de oude doos en Paris Jackson geeft zich wel heel bloot
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Dat geen van beiden de finish haalt? Héél goed mogelijk": autosporters Tom Boonen en Bas Leinders op plaats waar het voor Max Verstappen allemaal begon
Stellingen op het scherpst van de snee, net zoals de titelstrijd in de Formule 1 tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. VTM-journalist Jonas Decleer ging in Genk karten met Tom Boonen en Bas Leinders. "Ik schat de kans dat ze beiden de finish niet halen op 50 procent."
Lees verder

"Hamilton is een vals-vriendelijke jongen, Verstappen is een eerlijke gast": autospor­ters Tom Boonen en Bas Leinders op plaats waar het voor Max Verstappen allemaal begon
Stellingen op het scherpst van de snee, net zoals de titelstrijd in de Formule 1 tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. VTM-journalist Jonas Decleer ging in Genk karten met Tom Boonen en Bas Leinders. "Ik schat de kans dat ze beiden de finish niet halen op 50 procent."
Lees verder

Mandaat Bart Meganck in zaak volleybalcoach Gert Vande Broek opgeschort
Het mandaat van Bart Meganck in de zaak rond bondscoach Gert Vande Broek wordt opgeschort. Dat meldt Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) vrijdagavond.
Lees verder

LIVE. Topper in 1B afgelast door winterweer, wat met Charleroi-KV Oostende?
• Jupiler Pro League • Speeldag 18 • Aftrap: 20u45 • Stade du Pays de Charleroi
Lees verder

Volvo Cars slachtoffer van gegevensdiefstal
De Zweedse autobouwer Volvo Cars is slachtoffer geworden van een cyberaanval, waarbij onderzoeks- en ontwikkelingsgegevens zijn gestolen. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder

Eerst z'n zitje, daarna zijn Braziliaans lief: Verstappen ook agressief buiten grid, Hamilton doet er nog flinke schep bovenop
Het ultieme duel in de WK-strijd in de Formule 1 wordt er een tussen twee piloten die niet alleen succes hebben op de grid, maar ook daarnaast. Lees: zowel Max Verstappen als zeker Lewis Hamilton was (respectievelijk is) grof wild op de vrijgezellenmarkt. En ook daar blijven ze hun agressieve stijl trouw: Verstappen (24) pakte eerst het zitje van de Rus Kyvat af bij Red Bull, nu is hij samen met zijn ex-lief Kelly Piquet (33) en speelt hij soms pluspapa voor hun dochtertje Penelope (2). Hamilton (36) daarentegen zit nog niet aan zoveel scharrels annex partners op korte of ietwat langere termijn dan dat hij poles (103) bemachtigd heeft, maar heel veel kan dat ongetwijfeld niet schelen. Alles, of toch heel veel, over het liefdesleven van beide tenoren.
Lees verder

Omstreden CEO die 900 mensen ontsloeg via Zoom zet tijdelijk stap terug
Vishal Garg (43), de CEO van Amerikaanse hypotheekverlener Better.com, neemt "met onmiddellijke ingang vakantie". Hij kwam in opspraak nadat hij vorige week 900 werknemers ontsloeg via videochatapplicatie Zoom.
Lees verder

Vrouw rijdt zich vast op sporen in Lede en kan ontsnappen net voor trein wagen ramt
Aan de spooroverweg op de Wichelsesteenweg in Lede is vrijdagavond een wagen gegrepen door een trein. De bestuurster slaagde er net op tijd in om haar wagen te verlaten.
Lees verder

De Pauw gaat niet in beroep, maar daarmee is de zaak rond de televisiemaker nog niet ten einde
Televisiemaker Bart De Pauw (53) gaat niet in beroep voor zijn veroordeling tot zes maanden cel met uitstel. "De rust is voor mij nu belangrijker dan het juridisch gevecht", zegt hij in een opvallende mededeling. Al is daarmee de zaak-De Pauw nog niet noodzakelijk ten einde, zo is er nog de burgerlijke zaak versus de VRT.
Lees verder

Veel minder coronavaccins naar armere landen dan beloofd
Armere landen krijgen veel minder coronavaccins dan beloofd. Het internationale vaccinatiehulpprogramma Covax moest zijn doelstelling inmiddels meer dan halveren.
Lees verder

LIVE. Topper in 1B afgelast door winterweer, Charleroi-KV Oostende gaat wél door
• Jupiler Pro League • Speeldag 18 • Aftrap: 20u45 • Stade du Pays de Charleroi
Lees verder