Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 13 december 2021

Deze 3 Vlaamse mannen vertegenwoordigen de ‘man’ in manicure: “Ik krijg rare blikken, maar ga mijn nagellak daa...

HLN
Deze 3 Vlaamse mannen vertegenwoordigen de 'man' in manicure: "Ik krijg rare blikken, maar ga mijn nagellak daar niet voor afdoen"
Het lijkt alsof steeds meer mannen hun nagels beginnen te lakken, en daar zitten popicoon Harry Styles en rapper Machine Gun Kelly ongetwijfeld voor iets tussen. De twee worden regelmatig gespot met felgekleurde vingertoppen en brachten recent elk hun eigen nagellakmerk uit. Leuk als je deel uitmaakt van het sterrenwereldje, maar zijn er ook bij ons mannen die zich aan de trend wagen? Drie mannelijke Vlamingen vertellen ons waarom ze hun nagels lakken. "Het kan je outfit echt af maken."
Lees verder

LIVE. Cristiano Ronaldo versus Messi in achtste finales Champions League, Napoli en Mertens tegen Barcelona in Europa League
Vanmiddag wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor de verderzetting van het Europees clubvoetbal na nieuwjaar. De achtste finales in de Champions League kennen we ondertussen, met Ronaldo tegen Messi als absolute blikvanger, terwijl in de play-offs van de Europa League Dries Mertens en Napoli de degens kruisen met FC Barcelona. Straks volgt ook nog de loting voor de play-offs van de Conference League.
Lees verder

Twee schapen gedood in Sint-Job-in-'t-Goor: mogelijk werk van wolf op doortocht
Afgelopen weekend zijn twee schapen gedood in Sint-Job-in-'t-Goor. Vermoedelijk gaat het om de wolf die vorige week werd gezien in Kalmthout en Essen.
Lees verder

Moet CL-loting opnieuw? UEFA blundert met balletje Manchester United
Een opvallend moment bij de Champions League-loting van vanmiddag in Nyon: voormalig Russisch profvoetballer Andrey Arshavin (40) haalde Manchester United uit de koker als tegenstander van Villarreal, maar die teams zaten al bij elkaar in de groep.
Lees verder

Heineken en champagne, knuffels van vriendin Kelly en afterparty tot in de vroege uurtjes: zo vierde Max Verstappen zijn WK-titel
"Campeones, campeones olé olé olé." Toen Max Verstappen (24) omstreeks 23.00u plaatselijke tijd in Abu Dhabi officieel tot wereldkampioen werd uitgeroepen, brak het feest pas écht los bij Red Bull. Champagne, bier en het gezelschap van vriendin Kelly: zo vierde Verstappen zijn wereldtitel.
Lees verder

Van een kraker gesproken: Barcelona speelt tegen Napoli in play-offs Europa League
FC Barcelona-Napoli is het meest in het oog springende duel in de play-offronde van de Europa League, waarvoor vandaag geloot werd op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon.
Lees verder

"Tanja Dexters is niet de Pablo Escobar van de Kempen": ex-Miss België gaat voor vrijspraak in drugsdossier
Tanja Dexters werd na de huiszoeking bij haar thuis geboeid en geblinddoekt naar het politiekantoor afgevoerd. "Als was ze een trofee. Maar Tanja is niet de Pablo Escobar van de Kempen", zegt haar advocaat Philip Somers. Hij rekent op een vrijspraak voor de ex-Miss België. Even voordien had het openbaar ministerie een gevangenisstraf van 8 maanden gevraagd voor handel in drugs en Viagra.
Lees verder

Mercedes-moederbedrijf Daimler voor bijna 20 procent in Chinese handen
De Chinese autofabrikant BAIC heeft sinds 2019 9,98 procent van het kapitaal van de Duitse autobouwer Daimler in handen, meer dan aanvankelijk was aangekondigd. Daarmee is het door de Chinese staat gecontroleerde BAIC meteen de grootste aandeelhouder van Daimler geworden, vóór de eveneens Chinese autobouwer Geely die 9,7 procent van de aandelen heeft, en is Daimler voor bijna 20 procent in Chinese handen.
Lees verder

Champions League-loting moet opnieuw gebeuren na blunder van UEFA met balletje Manchester United
De Champions League-loting van vanmiddag in Nyon ging volledig de mist in. Voormalig Russisch profvoetballer Andrey Arshavin (40) haalde Manchester United uit de koker als tegenstander van Villarreal, maar die teams zaten al bij elkaar in de groep. De loting moet om 15u opnieuw gehouden worden, zo bevestigt de UEFA.
Lees verder

LIVE. Napoli en Mertens tegen Barcelona in Europa League, om 15u nieuwe loting Champions League
Vanmiddag wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor de verderzetting van het Europees clubvoetbal na nieuwjaar. Na een blunder van de UEFA moet de loting voor de achtste finales van de Champions League opnieuw gehouden worden, om 15u deze namiddag. De affiches in de play-offs van de Europa League zijn wél al bekend, met Dries Mertens en Napoli die de degens kruisen met FC Barcelona. Om 14u volgt ook nog de loting voor de play-offs van de Conference League.
Lees verder

Acid vergeet wel eens dat opnames 'De Slimste Mens' niet live zijn
YouTuber en 'De Slimste Mens'-finalist Acid (22) is het gewend om video's op te nemen voor zijn YouTubekanaal en die dan meteen online te posten. Hij is dus nog niet helemaal thuis in de wereld van tv, waar afleveringen vaak op voorhand opgenomen worden.
Lees verder

Formatie in Nederland nadert einde: vandaag nog volle dag onderhandelingen, woensdag presentatie
De langste kabinetsformatie ooit in Nederland komt deze week dan toch tot een eind. Woensdag volgt de presentatie, schrijven de informateurs aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Fnatic dient Team Vitality van antwoord en kondigt eigen 'League of Legends'-superteam aan
Nadat Team Vitality eerder deze week zijn team vol met supersterren aankondigde, doet Fnatic nu hetzelfde.
Lees verder

Nog geen lagere energieprijzen in het vooruitzicht
Een gebrek aan wind en zon in Europa de komende dagen zorgt voor hoge stroomprijzen. De prijzen van elektriciteit en gas dreigen bovendien ook in 2022 hoog te blijven. Dat blijkt uit de marktprijzen voor het volgende jaar.
Lees verder

Elon Musk is Time Person of the Year
Elon Musk is volgens het Amerikaanse tijdschrift Time de Persoon van het Jaar 2021. Het magazine kiest al sinds 1927 elk jaar de persoon die dat jaar de meeste invloed heeft gehad. Volgens Time-hoofdredacteur Edward Felsenthal zijn er weinig mensen die meer invloed hebben op de aarde dan Musk.
Lees verder

Piew, piew! Chorus levert lekkere adrenalinerush in de ruimte
Wat is het fijnste aan een nieuwe gamerelease? Je zou kunnen denken een langverwachte, gigantisch gehypete titel die na jaren ontwikkeling eindelijk uitkomt en de hooggespannen verwachtingen inlost. Dat is niet mis. Maar het allerfijnste zijn de games die plots uit het niets opduiken, games waar geen miljoenen aan marketingbudget tegenaan gegooid is, games in een genre waarvan je denkt 'Goh ja, lang geleden dat ik zo nog eens iets gespeeld heb, eens proberen' en die je vervolgens meer dan aangenaam verrassen. Dát zijn de leukste releases, en het toeval wil dat Chorus er exact zo eentje is.
Lees verder

Ulrike (36) en Cisse (24) verloren elk meer dan 50 kilo. "Maar in de spiegel zie ik nog steeds dat dikkerdje"
Mensen met overgewicht vechten vooral tegen schaamte, ook na hun gewichtsverlies. Want naast gezond eten en voldoende bewegen moeten ze ook een klik maken in hun hoofd. Dat vertellen Ulrike (36) en Cisse (24). Zij verloor 54 kilo, hij 66. Hoe voelen ze zich nu? Klinisch psycholoog Amber Van den Eynde begeleidt al jaren mensen die willen afvallen, en legt uit wat voor mentale strijd zij vaak voeren en welke psychologische risico's er zijn. "Als je op een aantal maanden vijftig kilo kwijtspeelt, kan het hoofd niet volgen."
Lees verder

Nachtmerrie voor Denemarken: uitbraak van omikron bovenop uitbraak van delta
Het gaat niet goed met de coronacijfers in Denemarken. Het land heeft af te rekenen met een uitbraak van de omikronvariant bovenop een uitbraak van de deltavariant, waardoor de curve van het aantal bevestigde besmettingen bijna verticaal omhoog gaat. Denemarken heeft het hoogste aantal geregistreerde gevallen van omikron in heel de Europese Unie en experten vrezen dat hij daar morgen of ten laatste overmorgen al de dominante variant kan zijn.
Lees verder

Olympische zwemkampioen beschuldigd van verkrachting 13-jarig meisje: "Naar mijn gevoel was er geen sprake van dwang"
Yannick Agnel (29) erkent "de echtheid van de feiten". Dat maakte de procureur van de stad Mulhouse bekend. De voormalige Franse olympische zwemkampioen werd zaterdag in beschuldiging gesteld voor de verkrachting en aanranding van een 13-jarige.
Lees verder

LIVE. Ook tijdens Conference League-loting kent UEFA (even) technische problemen, om 15u nieuwe loting achtste finales Champions League
Vanmiddag wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor de verderzetting van het Europees clubvoetbal na nieuwjaar. Na een blunder van de UEFA moet de loting voor de achtste finales van de Champions League opnieuw gehouden worden, om 15u deze namiddag. De affiches in de play-offs van de Europa League en Conference League zijn wél al bekend. Met als grootste blikvanger het EL-duel tussen Napoli en FC Barcelona.
Lees verder