Doorgaan naar hoofdcontent

De situatie is stilaan uitzichtloos, en toch ziet Genk-coach Storck een “stap in de goede richting”

HLN
De situatie is stilaan uitzichtloos, en toch ziet Genk-coach Storck een "stap in de goede richting"
De situatie is stilaan uitzichtloos. Na een nieuwe nederlaag staat Racing Genk op een desastreuze elfde plaats. Het beoogde schokeffect met trainerswissel is in elk geval uitgebleven. Maar Bernd Storck verliet de Ghelamco Arena met een positief gevoel: "Dit komt goed."
Lees verder

Indiase deelneemster wint Miss Universe-verkiezing, Kedist Deltour niet in top 10
De Indiase Harnaaz Sandhu heeft vannacht in Israël de verkiezing van Miss Universe gewonnen. Nadia Ferreira uit Paraguay eindigde op de tweede plaats, de Zuid-Afrikaanse Lalela Mswane eindigde derde. Onze eigen Kedist Deltour haalde de top 10 niet.
Lees verder

Ook vrouw (75) die verkracht werd door Bakelmans opgeroepen als getuige: "Ik ben niet meer bang van hem"
Ze is niet bang van hem, zegt ze. "Nu toch niet meer." De 75-jarige Monique zal komende donderdag in de getuigenstoel zitten op het proces over de moord op Julie Van Espen. Op enkele meters van beschuldigde Steve Bakelmans. Hij verkrachtte Monique in 2004 bij haar thuis. Bakelmans was toen 23, zij 58. "Ik ben een sterke vrouw, maar op sommige dagen doe ik niets anders dan wenen. Nóóit kan ik vergeten wat hij me heeft aangedaan."
Lees verder

Grijze start van de week
De week begint onder een grijze hemel. Het blijft maandag wel overwegend droog bij maxima van 4 tot 10 graden, zo meldt het KMI.
Lees verder

Gus (29) lag vijf weken in coma na steekpartij: "Mijn grootste schrik? Dat ik nooit meer de oude zal worden. Ik ben mijn 'joie de vivre' kwijt"
"Waarom? Op die vraag hoop ik ooit een antwoord te krijgen. De kans is groot dat ik het nooit zal weten, maar op het proces zal ik hem zéker recht in de ogen kijken." Tweeënhalve maand nadat Gus Hessels (29) neergestoken werd door een tiener in Brussel, weet de Bruggeling nog altijd niet wat de dader bezielde. Gus kroop door het oog van de naald — zonder zijn begeleider was hij in enkele minuten leeggebloed. Maar tot verbazing van zijn dokters herstelt hij sneller dan verwacht. Zijn droom, de opening van een eigen horecazaak in Brugge, blijft intact. Een verhaal van vallen, opstaan en weer doorgaan.
Lees verder

'#LikeMe' verkocht aan 10 landen: "Van Sandra Kim tot Marco Borsato: alles ingezongen in het Engels"
Van het Verenigd Koninkrijk tot Italië, Frankrijk en Denemarken: Pommelien Thijs (20), Camille Dhont (20) en co. worden ook daar binnenkort herkend op straat. Ketnetreeks '#LikeMe' is immers verkocht en binnenkort te zien in tien landen. De beelden zijn origineel, de stemmen gedubd. "Maar de liedjes hebben we stiekem zelf opnieuw in het Engels ingezongen."
Lees verder

'#LikeMe' verkocht aan tien landen, acteurs zingen nummers in het Engels opnieuw in: "Plots klinken we zoals Justin Bieber"
Van het Verenigd Koninkrijk tot Italië, Frankrijk en Denemarken: Pommelien Thijs (20), Camille Dhont (20) en co. worden ook daar binnenkort herkend op straat. Ketnetreeks '#LikeMe' is immers verkocht en binnenkort te zien in tien landen. De beelden zijn origineel, de stemmen gedubd. "Maar de liedjes hebben we zelf opnieuw in het Engels ingezongen. Stiekem, want eigenlijk wilden ze Engelstaligen."
Lees verder

Nederlandse partijen hakken laatste knopen door aan formatietafel
In Nederland hakken de formerende partijen maandag naar verwachting de laatste knopen door over het coalitieakkoord. De onderhandelaars van VVD, D66, CDA en ChristenUnie spreken hierover opnieuw met informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees. Deze week wordt het coalitieakkoord verwacht.
Lees verder

Britse rijexaminator met overdosis Red Bull onterecht ontslagen
Een Britse rijexamenexaminator die een overdosis Red Bull had genomen en in het ziekenhuis belandde omdat hij voor zijn dienst 'een paar' grote blikken had gedronken, heeft een schadevergoeding gekregen.
Lees verder

Onze man fileert de finalisten van 'De Slimste Mens': wie maakt kans om te winnen?
Wie wordt de opvolger van Catherine Van Eylen? Die vraag loopt vanaf vanavond als een rode draad door de twee finaleweken van 'De Slimste Mens ter Wereld'. Grijpen de vrouwen opnieuw de macht of gaan de mannen voor revanche? Met zeven is die laatste groep alvast in de meerderheid. Maar als één van hen wil winnen, moet hij al zeker de volledige tweede week overleven. En wie weet krijgen we, voor de eerste keer ooit, een Nederlandse winnaar.
Lees verder

Nu de finaleweken aanbreken: wie wordt volgens ons 'De Slimste Mens ter Wereld'?
Wie wordt de opvolger van Catherine Van Eylen? Die vraag loopt vanaf vanavond als een rode draad door de twee finaleweken van 'De slimste mens ter wereld'. Grijpen de vrouwen opnieuw de macht of gaan de mannen voor revanche? Met zeven zijn de mannen alvast in de meerderheid. Maar als één van hen wil winnen, moet hij al zeker de volledige tweede week overleven. En wie weet krijgen we, voor de eerste keer ooit, een Nederlandse winnaar.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen daalt nu al met 20 procent, ook minder patiënten met Covid-19 op intensieve
Het gemiddeld aantal besmettingen met het coronavirus in ons land daalt steeds sneller. Vandaag is er voor de periode van 3 tot en met 9 december sprake van 20 procent minder gevallen dan een week voordien. Ook op de diensten intensieve zorg lijkt er een kentering te zien. Dat blijkt uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, die het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft meegedeeld.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet Courtois heersen over Madrid en vraagt zich af of Hazard er het voetbalplezier nog vindt
Baas van 't stad. Real Madrid. Thibaut Courtois – in staat van genade. Voor hem is de wereld simpel, dezer dagen. Voor Eden Hazard liggen de kaarten dan weer anders - todo lo contrario. Het relaas van de Madrileense derby onze chef voetbal Stephan Keygnaert, die op de eerste rij zat in het vernieuwde Bernabéu.
Lees verder

Opdracht geslaagd: kandidaten 'Over de oceaan' zijn heelhuids op eindbestemming
Half november vertrokken de zes kandidaten van het nieuwe seizoen van 'Over de oceaan' op het avontuur van hun leven. Afgelopen weekend zetten ze voet aan wal op Saint Lucia, één van de Caraïbische eilanden.
Lees verder

Steve Bakelmans staat vanaf vandaag terecht voor moord op Julie Van Espen: proces achter gesloten deuren?
In Antwerpen start maandag het assisenproces van Steve Bakelmans. De 41-jarige kok wordt beschuldigd van de verkrachting van en de moord op Julie Van Espen (23) uit Schilde. U kan de zitting van de rechtbank vandaag volgen in onze liveblog.
Lees verder

Haast en spoed is zelden goed: dat ontdekken de kandidaten in 'De Sterkste Handen'
De kandidaten van 'De Sterkste Handen' moeten om ter snelst cargo laden in een vliegtuig. Maar ze ontdekken al snel dat haast en spoed hier niet de juiste manier is.
Lees verder

Het veldrijden uit de Vlaamse klei trekken? Wout van Aert is daar niet tegen, maar heeft ook zijn bedenkingen
Modder (twee keer) en sneeuw. Het maakte Wout van Aert afgelopen weekend niet uit wat hij in het veldrijden onder zijn wielen kreeg. Wel heeft hij zijn bedenkingen bij het idee om met de Wereldbeker terug te keren naar de landen waar er vroeger veel meer werd gecrosst. Zoals Val di Sole dus, in Italië. "We moeten nu niet vijf keer in een winter in de sneeuw willen rijden. Als we toch meer naar hier gaan komen, dan moet er ook iets met de kalender gebeuren."
Lees verder

"Hij was toch wat van de kaart": Verstappen belde na behalen wereldtitel al snel met zijn mama (en hij stelde hilarische vraag)
Wat doet een F1-rijder nadat hij net zijn eerste wereldtitel heeft gepakt? Met zijn mama bellen, zo blijkt. Max Verstappen had na zijn race in Abu Dhabi immers al snel zijn mama Sophie Kumpen aan de lijn. De Belgische feliciteerde haar zoon uitvoerig, noemde hem de verdiende winnaar, maar was toch ook even ongerust. "Wat denk je dat ze gaan doen met die klacht...?"
Lees verder

Rapport: grote vlees- en zuivelbedrijven in Europa vervuilen ongestraft
Veel van de grootste vlees- en zuivelbedrijven in Europa stoten steeds meer broeikasgassen uit. Het Institute for Agriculture and Trade Policy (IATP) stelt maandag in een rapport dat de bedrijven "straffeloos" kunnen vervuilen. De organisatie roept regeringen op om de bestaande regelgeving te verscherpen.
Lees verder

Oud-stafchef Donald Trump mailde dat nationale garde Trump-fans zou beschermen
De voormalige stafchef van oud-president Donald Trump heeft een dag voor de aanval op het Amerikaanse Capitool op 6 januari van dit jaar in een e-mail geschreven dat de Nationale Garde paraat zou staan om pro-Trump-demonstranten te beschermen. Een parlementaire commissie schrijft dat in een rapport over Mark Meadows.
Lees verder