Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 19 december 2021

Castingbureau zet samenwerking met Mr. Big-acteur Chris Noth stop na beschuldigingen van seksueel misbruik

HLN
Castingbureau zet samenwerking met Mr. Big-acteur Chris Noth stop na beschuldigingen van seksueel misbruik
Chris Noth (67), vooral bekend van zijn rol als Mr. Big in 'Sex and the City', is aan de kant gezet door het managementbureau dat hem vertegenwoordigde. Dat bevestigt een woordvoerder van het bureau aan The Hollywood Reporter. Deze week werd de acteur door drie vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik.
Lees verder

Voetbalmama Melissa Dezitter (35) overleden na strijd van ruim 2 jaar tegen kanker
Melissa Dezitter is zondagochtend overleden na een strijd van twee jaar tegen kanker. De dappere 35-jarige voetbalmama kreeg begin oktober het verschrikkelijke nieuws te horen dat ze 'uitbehandeld' was. Sindsdien ging haar toestand fel achteruit, al belette dat haar niet om alles uit de laatste maanden van haar leven te halen. Zo supporterde ze twee maanden geleden vanuit haar ziekenhuisbed zelfs nog voor een voetbalmatch van haar zoontjes.
Lees verder

Viroloog Johan Neyts over omikron: "Een aantal elementen zijn wat bevreemdend"
De omikronvariant blijkt volop in opmars en onze vaccinatiecentra draaien momenteel overuren. Wereldwijd is er wat paniek over deze nieuwe variant. Weten we nu al zeker hoe gevaarlijk die is? "We kennen de genetische code van omikron. Het staat al veraf van de oorspronkelijke Chinese variant. Het gaat nog altijd om SARS-CoV-2, maar het wijkt al wat af", zegt viroloog Johan Neyts van het Rega Instituut (KU Leuven) in 'De Zevende Dag'.
Lees verder

LIVE. De bal rolt! Wie trekt aan het langste eind in klassieker tussen Club en Anderlecht?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Jan Breydel • Kan Anderlecht iets rapen op het veld van Club Brugge?
Lees verder

Dan toch geen warm welkom: Lior Refaelov meteen uitgejouwd bij eerste baltoetsen, ook Raman krijgt publiek over zich
Geen warm welkom voor Lior Refaelov op Jan Breydel. De middenvelder van Anderlecht werd bij elke baltoets op de korrel genomen door het Brugse publiek. In de tweede helft kreeg invaller Benito Raman hetzelfde lot toebedeeld.
Lees verder

Dan toch geen warm welkom: Lior Refaelov meteen uitgejouwd bij eerste baltoetsen in Jan Breydel
Geen warm welkom voor Lior Refaelov op Jan Breydel. De middenvelder van Anderlecht werd bij elke baltoets op de korrel genomen door het Brugse publiek
Lees verder

LIVE. Club neemt het commando over na sterke start Anderlecht, Van Crombrugge houdt Vanaken van de 2-0
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Jan Breydel • Kan Anderlecht iets rapen op het veld van Club Brugge?
Lees verder

Derde coronamars trekt door Brussel: 3.500 deelnemers volgens politie, organisatoren houden het op 50.000
In Brussel trekken zondagnamiddag volgens de politie 3.500 mensen op in een derde betoging tegen de verplichte vaccinatie en het Covid Safe Ticket (CST). De organisatoren, het collectief Belgium United for Freedom, houden het zelf op meer dan het tienvoudige, namelijk 50.000 betogers. Net als bij de eerste twee acties, op 21 november en 5 december, is de betoging vertrokken aan het Noordstation en zal ze eindigen aan het Jubelpark. Die eerdere betogingen werden telkens ontsierd door rellen en confrontaties met de politie.
Lees verder

Derde betoging tegen verplichte vaccinatie en CST trekt door Brussel
In Brussel trekken zondagnamiddag verschillende honderden mensen op in een derde betoging tegen de verplichte vaccinatie en het Covid Safe Ticket (CST). Net als bij de eerste twee acties, op 21 november en 5 december, is de betoging vertrokken aan het Noordstation en zal ze eindigen aan het Jubelpark. Die eerdere betogingen werden telkens ontsierd door rellen en confrontaties met de politie.
Lees verder

Schokkende beelden tonen gewelddadige moordpoging op kruidenier in Zaventem
"Het geweld kwam uit het niets", verklaart kruidenier Mohit Puri (38). "Ik hoop dat iemand een tip heeft, want een volgend slachtoffer heeft misschien niet zo veel geluk als ik." Dat is ook wat de politie denkt. Nu er na bijna zeven maanden nog steeds geen spoor is naar de daders van de gruwelijke moordpoging, schakelen de speurders de hulp in van Faroek.
Lees verder

Prinses Lilian, de gekwetste kluizenares van Argenteuil, zette 80 jaar geleden ons land op stelten
Lilian Baels: het is een van de meest besproken én meest verguisde namen uit de geschiedenis van Laken. Tien jaar lang speelde 'prinses Rolmops', die weduwnaar Leopold III tot afgrijzen van het volk aan de haak wist te slaan, de eerste dame van het land. Tot een lastercampagne van koningin Fabiola haar voor voldongen feiten stelde. Het koppel en hun drie kinderen werden tot Argenteuil veroordeeld, verbannen van het hof en het openbare leven. Wij duiken in een van de grootste raadsels uit onze koninklijke geschiedenis. "Ik kan je verzekeren dat slechts weinig vrouwen in hun eigen land zulk een zuur leven hebben gehad."
Lees verder

Worden er vannacht meer misdaden gepleegd? Wetenschapsexpert ontwart fabels en feiten over de volle maan
Vanavond, op 19 december, is het weer volle maan. Wil dat zeggen dat katten en honden straks meer kans hebben op een ongeval? Dat er meer patiënten met hersenbloedingen en nierstenen zullen opduiken op de spoeddiensten van ziekenhuizen? En dat er meer vrouwen zullen bevallen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters neemt enkele mythes over de volle maan onder de loep.
Lees verder

Bart De Wever over eventueel strengere maatregelen: "Ik ben een burgemeester, geen veehouder of menshouder"
"Het woord 'lockdown' is gevallen en we kunnen het niet uitsluiten, maar in Vlaanderen is het daarvoor nog te vroeg, want zo slecht staan we er niet voor." Dat zegt Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever in VTM NIEUWS. Om ons doen en laten in zijn stad met oudjaar bijvoorbeeld meer aan banden te leggen, daartoe voelt De Wever zich niet geroepen. "Ik ben een burgemeester, geen veehouder of menshouder."
Lees verder

Zaterdag recordaantal elektronische transacties genoteerd
Op zaterdag 18 december werden net iets minder dan 11,5 miljoen elektronische betalingen uitgevoerd in België. Daarmee is een nieuw recordaantal transacties opgetekend, zo meldt betaaldienstenbedrijf Wordline zondag.
Lees verder

LIVE. Rusten geblazen op Jan Breydel! Club duikt met voorsprong de kleedkamer in, ondanks sterke start Anderlecht
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Jan Breydel • Kan Anderlecht iets rapen op het veld van Club Brugge?
Lees verder

Niet voor gevoelige kijkers: Jake Paul mept Woodley met stevige rechtse knock-out
YouTuber Jake Paul heeft indruk gemaakt tegen voormalig UFC-kampioen Tyron Woodley. Met een fantastische knock-out in de zesde ronde sloeg de 24-jarige zijn tegenstander tegen het canvas. Een serieus statement, nadat hij in de eerste match maar nipt won.
Lees verder

Uggs zijn terug! Zo draag je de meest gevreesde vijand van fashionista's
Uggs. Laten we even heel eerlijk zijn: je haat ze of je bent er gek op. Maar over één ding zijn vriend en vijand het alvast eens: ze zitten uitermate goed. En goed nieuws voor wie houdt van zacht comfort, want de laarzen zijn deze winter weer helemaal trendy. Ze zijn niet weg te slaan van de voeten van influencers en ze blijven het ideale schoeisel om koude dagen mee te trotseren. Moderedacteur David Devriendt deelt zijn drie ultieme tips om ze 'stijlvol' te dragen.
Lees verder

Erica Meiland blikt terug op de hetze rond haar uitspraken over moslims: "Blij met discussie"
Erica Meiland (58) zei zondag in het Nederlandse radioprogramma 'De Perstribune' dat ze niks aan haar biografie zou veranderen. De afgelopen tijd ontstond er ophef rondom enkele uitspraken over moslims die ze in het boek doet. Erica vergelijkt vrouwen in boerka bijvoorbeeld met pinguïns en ze noemt hoofddoeken "niet normaal". Die uitspraken leverden de realityster veel kritiek op.
Lees verder

Van Peteghem (CD&V): "Voor de sluiting van de kerncentrales is nog geen enkele piste uitgesloten"
Er is nog geen enkele piste uitgesloten in het debat over de energiebevoorrading en dus de sluiting van de kerncentrales. Dat heeft vicepremier Vincent Van Peteghem (CD&V) zondag verklaard in De Zevende Dag. Voor MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is het duidelijk dat de volledige sluiting van de kerncentrales in 2025 uitgesloten is en moet de regering zich voluit op de verlenging van de twee jongste centrales concentreren.
Lees verder

LIVE. Kevin De Bruyne staat ook tegen Newcastle in de basis, scoort hij opnieuw?
• Premier League • Aftrap: 15u • St James Park • Newcastle-Manchester City
Lees verder