Doorgaan naar hoofdcontent

Bediende bij nutsbedrijf blijft in cel voor gijzeling: ‘slachtoffer’ ging ervandoor met 600.000 euro drugsgeld

HLN
Bediende bij nutsbedrijf blijft in cel voor gijzeling: 'slachtoffer' ging ervandoor met 600.000 euro drugsgeld
Bediende Laura D. en Fidan H. moeten langer in de cel blijven voor de ontvoering van Emi Y. Deze crimineel was ervandoor gegaan met maar liefst 600.000 euro drugsgeld. Toen het geld niet op de plaats van afspraak aankwam, opende drugskopstuk Mohamed R., bijgenaamd 'De Algerijn', de jacht op Emi Y. Zeven verdachten, waaronder Laura D. en Fidan H., werden gearresteerd op basis van gekraakte berichten van de chatdienst Sky ECC.
Lees verder

Overname AXA Bank kost Crelan meer dan 800 miljoen euro
De nakende overname van AXA Bank door Crelan kost de coöperatieve bank mogelijk 830 miljoen euro. Voor de bank zelf dient Crelan netto 600 miljoen euro neer te tellen. Op het moment van het afronden van de deal komt daar nog een bedrag bij, als gevolg van een prijsaanpassingsclausule die werd bedongen met eigenaar AXA, de Franse verzekeringsgigant. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Voorzieningen voor jongeren in veilig verblijf krijgen middelen voor aangepast onderwijs
Voorzieningen voor de erg kwetsbare jongeren in veilig verblijf krijgen 283.000 euro om een aangepast onderwijsaanbod te ontwikkelen. Dat maakt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bekend.
Lees verder

Bioscopen en theaterzalen verwelkomen eerste bezoekers: "Zie je wel dat cultuur niet zomaar opzijgeschoven kan worden"
Een film meepikken in de cinema of een eindejaarsvoorstelling bijwonen in de schouwburg: het mag weer. In de Antwerpse Arenberg en Cinema Cartoon's werden gisteren meteen veel blije cultuurliefhebbers gespot. "Onze telefoon staat al de hele dag roodgloeiend."
Lees verder

Woningmarkt koelt wat af: huis kost nu gemiddeld 330.000 euro en flat 262.500 euro
Notaris.be pakt vandaag uit met de vastgoedcijfers van 2021. Daaruit blijkt dat een Vlaams huis in een jaar tijd nog eens 7,6 % duurder werd en nu gemiddeld 329.747 euro kost. Voor een appartement betaal je 262.414 euro (+5,7 %). "Sinds het laatste trimester is er wel een kentering in het goedkoopste segment en dat stemt voorzichtig positief", klinkt het.
Lees verder

ONZE OPINIE. Laten we een beetje tolerant zijn voor die arme Nederlanders
"Mag ik daar een tasje bij?" Wie de afgelopen dagen in onze steden rondliep, kan er zijn ogen en al zeker zijn oren niet voor sluiten: de massa Nederlanders die naar ons land afzakt. Verkeersinfo waarschuwt: de wegen naar Antwerpen slibben dicht. In de bomvolle stadsparkings krioelt het van de gele nummerplaten en aan de ingang staat een lange rij auto's, die mogelijk niet doorhebben hoeveel goedkoper de P+R-parkings zijn.
Lees verder

Nationaal Veiligheidsplan raakt niet voor 1 januari klaar
Het Nationaal Veiligheidsplan 2022-2025, dat de prioriteiten voor alle politiediensten in België vastlegt, raakt niet klaar voor 1 januari. Dat heeft te maken met de heisa die in de regering-De Croo ontstond omdat fiscale fraude geen topprioriteit was in het plan. Dat meldt De Tijd vandaag.
Lees verder

"Absurd warm" in Alaska: record wintertemperatuur van 19,4 graden door klimaatopwarming
Met dertien graden krijgen wij rond de jaarwisseling uitzonderlijk warm weer. Maar in Alaska, de meest noordelijke staat van de VS, werd vorig weekend een recordtemperatuur van maar liefst 19,4 graden opgetekend. Normaal kent Alaska in deze tijd van het jaar bijtende kou en sneeuw.
Lees verder

Hasseltse artsen mogen als test vaccin van Moderna toedienen
Enkele artsen in Hasselt krijgen deze week een flacon van het modernavaccin om in hun praktijk toe te dienen. Op die manier worden ze voorbereid op het vaccinatietraject na eind april, wanneer de vaccinatiecentra gesloten zijn. Dat schrijft Het Belang van Limburg vandaag.
Lees verder

COLUMN. Jan Segers formuleert zijn hartelijkste wensen voor 2022
Jan Segers richt zich in zijn laatste column van 2021 uitzonderlijk niet tot één bekende kop, maar tot vele koppen.
Lees verder

BOIC-hoofdarts Bellemans over aanhoudende problemen van Van der Poel: "Rugpijn geen bedreiging voor rest carrière"
"Een rustperiode van drie maanden. En dan 'à blanc' opnieuw beginnen, met een pijnscore van 0/10." Zo kan het rugprobleem van Mathieu van der Poel worden verholpen. Dat zegt Johan Bellemans, hoofdarts van het BOIC. Bellemans gelooft niet dat de klachten van Van der Poel carrièrebedreigend zijn. "Elke rugpijn is medisch behandelbaar."
Lees verder

Maak kennis met Sarah Puttemans, de vriendin van Viktor Verhulst: "Tijd om te tonen wie ik écht ben"
In welke glitterjurk ze Kerstmis vierde en het kledingstuk dat ze Viktor Verhulst (27) cadeau deed: al meer dan 47.000 mensen zagen het intussen in 'De week van Sarah' op YouTube. "Ik ben erg verrast dat het zo snel gaat", reageert ze op het succes. En zo horen we Sarah voor het eerst, na al een jaar en enkele maanden 'de knappe vriendin van' genoemd te worden. En het blijkt dat onder die façade van designeroutfits en luxueuze reizen en feestjes - te zien op de foto's op haar Instagrampagina - een zeer nuchter en uiterst sympathiek meisje schuilgaat. "Diezelfde reacties lees ik ook onder mijn eerste vlog en dat is zeer fijn", vertelt ze. In haar eerste vlog introduceert ze de belangrijkste mensen in haar leven: papa Yves en mama Dominique - beiden projectontwikkelaars in hun familiebedrijf in Vlaams-Brabant - broer Lucas, vriend Viktor, haar hondje Happy en hun vier eenden in de tuin.
Lees verder

Vlaamse huizen en appartementen nog duurder: "Maar er is een kentering in het goedkoopste segment"
Notaris.be pakt vandaag uit met de vastgoedcijfers van 2021. Daaruit blijkt dat een Vlaams huis in een jaar tijd nog eens 7,6 % duurder werd en nu gemiddeld 329.747 euro kost. Voor een appartement betaal je 262.414 euro (+5,7 %). "Sinds het laatste trimester is er wel een kentering in het goedkoopste segment en dat stemt voorzichtig positief", klinkt het.
Lees verder

Het blijft meestal droog en bijzonder zacht, met temperatuur tot 15 graden
Het wordt donderdag overwegend grijs en we krijgen soms wat gedruppel, maar dikwijls droog. Het is ook bijzonder zacht, met maxima van 10 tot 15 graden. Vrijdag zijn er eerst brede opklaringen, later meer wolken vanaf het westen maar meestal droog. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Nieuw seizoen, nieuwe regels, nieuw huis: hier zullen de 'Big Brother'-bewoners hun tijd doorbrengen
Een nieuw seizoen van 'de moeder aller realityshows'? Dat betekent ook nieuwe regels, én een nieuw huis. Met maar liefst 120 camera's en bijna 50 microfoons in het huis en de tuin, volgt Big Brother zijn bewoners altijd en overal. Al verbleekt dat gebrek aan privacy bij het - ahum - opvallende interieur waarvoor dit seizoen gekozen wer. "Het huis ziet er helemaal anders uit", bevestigt ook presentator Peter Van de Veire.
Lees verder

Verjaardag zoontje niet meegemaakt, Kerst alleen gevierd: nieuwe goal welgekomen balsem voor Lukaku's ziel
Fysiek heeft hij zich ooit al beter gevoeld. Mentaal ook. 'Big Rom' sloot zijn 2021 af zonder tweede zege op rij, maar wel met zijn tweede doelpunt in evenveel matchen. Een welgekomen balsem voor zijn ziel: "Ik heb Kerstmis in mijn eentje moeten vieren."
Lees verder

Nederlandse politie zet stripverhaal in om onopgeloste zedenzaak uit 2010 op te lossen
De Nederlandse politie zet een stripverhaal in om een onopgeloste zedenzaak uit 2010, op te lossen. Dat bevestigt een politiewoordvoerder aan onze Nederlandse zusterkrant krant AD. Het gaat om twee verkrachtingen en een poging daartoe in kelderboxen in Schiedam en Vlaardingen. Het zou volgens de krant gaan om de eerste keer dat een stripverhaal voor dit doel wordt ingezet.
Lees verder

OVERZICHT. Eerste tekenen van omikron worden zichtbaar: maandag nu al piek van meer dan 13.000 nieuwe gevallen
De eerste tekenen dat er een nieuwe golf van coronabesmettingen met de omikronvariant aankomt, worden zichtbaar in de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Hoewel de gemiddelde cijfers nog altijd omlaag gaan volgens de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, staan er voor maandag 27 december al meer dan 13.000 besmettingen in de tabellen. Dat aantal is nog niet bevestigd en kan dus nog stijgen.
Lees verder

INTERVIEW. Turnster en olympisch kampioene Nina Derwael, uw nummer 2: Zelfs als ik aan een dansprogramma deelneem wordt nu al vooraf gezegd: 'Je gaat dat winnen, Nina'
Nina Derwael (21) doet niets half en half. Niet in het turnen - getuige haar olympisch goud op de Spelen in Tokio - en niet in Dancing with the Stars, waar ze werkelijk de sterren van de hemel dartelt. Wiens hart heeft de Limburgse intussen nog niét veroverd? En dat de bewondering groot is, bewijst ook haar 'zilver' in uw top 100 van Belgen van 2021. "Aangekondigd worden als olympisch kampioen. Ik blijf dat bizar vinden. Maar het went. Alles wat ik nu nog doe, is voor mezelf. Ik moet gewoon denken: 'Ik heb niets meer te bewijzen.' Hoger dan de olympische titel kan ik niet mikken."
Lees verder

Wat zoeken Courtois, Mertens en andere topvoetballers in luxestaat Dubai? "Het is gebaseerd op dromen. Een groot fantasialand"
Anderlecht en Antwerp mijden uit coronavrees nu liever een stage in Dubai, maar voor vele topvoetballers blijft de lokroep groot. Op sociale media posten ze gretig vakantiekiekjes in Dubai. Maar wat maakt van de emiratenstaat tegenwoordig de place to be voor al wie zich een beetje stervoetballer waant? Christian Wilhelmsson, de gewezen Zweedse aanvaller van Anderlecht die in Dubai een fitnesszaak heeft, legt uit en draait niet rond de pot. "Je kan hier op korte tijd veel geld spenderen."
Lees verder