Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 december 2021

ASSISEN. Bakelmans schuldig aan moord en verkrachting: de chronologie van de feiten bewijst de voorbedachtheid

HLN
ASSISEN. Bakelmans schuldig aan moord en verkrachting: de chronologie van de feiten bewijst de voorbedachtheid
Steve Bakelmans is schuldig aan moord op en verkrachting van Julie Van Espen. Wat is de motivering van de beslissing van de volksjury? En welke straf riskeert Bakelmans vandaag?
Lees verder

Onbekenden roven klimmateriaal van bergfanaat Michael (34): "Vijftien jaar spullen verzameld en nu weer van nul herbeginnen"
Volbloedavonturier Michael Appelmans uit Groot-Bijgaarden is in het Duitse Oberstdorf het slachtoffer geworden van een zware diefstal. Onbekenden gingen er vandoor met zijn complete collectie klimmateriaal. "Door corona had ik het al zo moeilijk en nu gebeurt ook nog eens dit", zucht Michael. Een vriend van hem is nu een crowdfundingactie gestart.
Lees verder

Het moment is nú: blijft Eden Hazard in de file staan bij Real Madrid, of drukt hij eindelijk op het gaspedaal?
"Hij is fit genoeg om opnieuw in de basis te starten", zegt trainer Carlo Ancelotti. Maar is Real Madrid van plan zijn systeem om te gooien voor deze Eden Hazard (30)? Wil de Rode Duivel zich volwaardig lid van de Koninklijke voelen: het moment is nu.
Lees verder

Piraat Winnetou (60) ruilde in 2021 het vasteland voor een leven op een schip: "Het is wat 'kokeneteke' spelen, maar ik voel me de rijkste mens op aarde"
Winnetou Truyts (60) zag dit jaar zijn droom in vervulling gaan. Hij ruilde zijn café 't Piratennest voor een echte piratenboot, een klipperaak van 115 jaar oud. Sint-Amands heeft de piraat intussen in de armen gesloten — zo intens zelfs, dat hij even twijfelde of hij het anker wel zou lichten. "Maar het avontuur lonkt iets te sterk. Binnen zeven jaar hijs ik de zeilen richting Zwarte Zee."
Lees verder

Achter de schermen van 'Bake Off Vlaanderen'-kerstspecial: "Ik wilde een taart met cannabisolie maken, maar dat mocht niet"
Geen van hen heeft bakervaring, maar toch nemen Natalia (41), Astrid Coppens (38), Bockie De Repper (36) en Jennifer Heylen (30) de ovenhandschoen op in de kerstspecial van 'Bake Off Vlaanderen'. Wij namen een kijkje achter de schermen en zagen de ene bakker al wat meer in zijn sas dan de andere. "Ik heb net mijn gezicht verbrand!"
Lees verder

Hafsa El-Bazioui (34) is officieel eerste Vlaamse schepen met een hoofddoek: "Die harde politieke spelletjes hoeven niet voor mij"
3.981 Gentenaars kleurden het bolletje achter Hafsa El-Bazioui (Groen) haar naam. Méér stemmen dan toppers als Siegfried Bracke (N-VA) of Guy Verhofstadt (Open VLD). Een prestatie die de politica uit de Brugse Poort vandaag verzilvert met een schepenambt in Gent. En dat blijft niet onopgemerkt. "De karaktermoorden, het getag en het getrol. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht."
Lees verder

Achter de schermen van kerstspecial 'Bake Off': "Ik wilde taart met cannabis-olie maken, maar dat mocht niet"
Geen van hen heeft bakervaring, maar toch nemen Natalia (41), Astrid Coppens (38), Bockie De Repper (36) en Jennifer Heylen (30) woensdagavond de ovenhandschoen op in de kerstspecial van 'Bake Off Vlaanderen'. Wij namen een kijkje achter de schermen en zagen de ene bakker al wat meer in zijn sas dan de andere. "Ik heb net mijn gezicht verbrand!"
Lees verder

Grote onzekerheid rond omikron beheerst Overlegcomité
Het Overlegcomité komt vanmiddag om 14 uur opnieuw samen om de coronasituatie in ons land te evalueren. Waar enkele weken geleden nog sprake was van mogelijke versoepelingen in aanloop naar het eindejaar, is die piste nu volledig verlaten. De nieuwe omikronvariant van het coronavirus verpest het feestje.
Lees verder

De uitdager wint: OHL vier punten los in Women Super League na zege op veld van Anderlecht
Een strafschop gemist, twee ballen van de lijn gehaald: Anderlecht kon best tevreden zijn. Tot Tysiak een bal voor de voeten van Kees kopt. De Leuvense verdedigers zorgen voor een verdiende overwinning.
Lees verder

Nell Cattrysse uit 'Broken circle breakdown' maakt comeback in 'Bittersweet Sixteen': "Jarenlang gepest geweest"
Ze greep Vlaanderen bij de keel als kankerpatiënt in 'The broken circle breakdown'. Amper 5 was ze en bejubeld door de filmwereld, maar het was ook de start van een zware periode. Nell Cattrysse (15) kwam zes jaar lang dagelijks wenend thuis van school. In 'Bittersweet sixteen' komt ze nu zelf op voor het gepeste meisje van de klas. "Jan Verheyen vroeg me persoonlijk voor deze rol."
Lees verder

Grote comeback van Nell Cattrysse: van kankerpatiëntje in 'The broken circle breakdown' naar tiener in 'Bittersweet sixteen'
Ze greep Vlaanderen bij de keel als kankerpatiënt in 'The broken circle breakdown'. Amper 5 was ze en bejubeld door de filmwereld. "Maar gepest door mijn klasgenoten omdat ik plots bekend was." Nell Cattrysse (15) kwam zes jaar lang dagelijks wenend thuis van school, maar vandaag is de actrice terug. In 'Bittersweet sixteen' komt ze nu zelf op voor het gepeste meisje van de klas. "Jan Verheyen vroeg me persoonlijk voor deze rol."
Lees verder

Gert Verhulst opent mee 'K3 Immersive Bootcamp': "Met Julia zijn we weer voor jaren vertrokken"
Het houdt maar niet op voor kersvers K3'tje Julia: samen met Hanne en Marthe mocht ze gisteren 'K3 Immersive Bootcamp' op de Antwerpse Meir openen. Gert Verhulst stond erbij en zag dat het goed was. "Hanne en Marthe zien nu ook weer hoe bevoorrecht ze zijn met zo'n job."
Lees verder

Verenigde Naties willen taliban 6 miljoen dollar betalen voor beveiliging personeel
De Verenigde Naties stellen voor volgend jaar bijna 6 miljoen dollar (5,3 miljoen euro) te betalen aan de taliban voor bescherming van VN-personeel in Afghanistan. Het geld dient als loon voor talibanstrijders van het ministerie van Binnenlandse Zaken die VN-faciliteiten in het land bewaken. Dat blijkt volgens persbureau Reuters uit een VN-document en een anonieme bron.
Lees verder

LIVE. Grote onzekerheid rond omikron beheerst Overlegcomité
Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames met het coronavirus daalt in België, maar de 'omikrongolf' is op komst. Drie dagen voor kerst staat het Overlegcomité voor een zoveelste moeilijke keuze. De handrem nu al optrekken of nog afwachten tot duidelijker is hoe groot het gevaar is? Volg hieronder al het nieuws en de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.
Lees verder

Elsner kijkt naar anciens om seizoen nog enigszins te redden met beker: "Eerst karakter, dan pas prestaties"
Standard blijft een ongeleid projectiel. De Rouches leven al een heel seizoen tussen hoop en wanhoop. Na een bemoedigende prestatie tegen Antwerp volgde alweer een desillusie tegen OHL. Afgelopen zondag nam coach Luka Elsner het woord 'degradatiestrijd' in de mond. De beker kan misschien voor wat zuurstof zorgen. Daar hoopt ook Elsner op.
Lees verder

Alles of niets voor Jacques Vermeire en Axel Daeseleire in finale 'Eenmaal Andermaal'
In de finale van 'Eenmaal Andermaal' volgt vanavond een duel op het scherpst van de snee tussen Jacques Vermeire en Axel Daeseleire. De twee heren gaan solo op koopjesjacht in Maastricht met hun totale winst uit de vorige afleveringen, voor Axel is dat 3.162 euro, voor Jacques 3.275 euro.
Lees verder

OVERZICHT. Alle coronacijfers blijven dalen: ziekenhuisopnames en besmettingen nemen af met een derde
De nieuwe besmettingen met het coronavirus en de ziekenhuisopnames wegens Covid-19 dalen opnieuw met ongeveer een derde in België. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Overdag koud en droog, KMI waarschuwt voor gladheid
Woensdagochtend vriest het overal. Het KMI waarschuwt voor rijmplekken en plaatselijk aanvriezende mistbanken. Overdag blijft het droog en wordt het vrij zonnig met een weliswaar gesluierde zon. De maxima liggen tussen 0 en 3 graden bij een zwakke tot matige wind.
Lees verder

Lancering James Webb ruimtetelescoop JWST opnieuw uitgesteld: staat nu gepland op Kerstmis
De lancering van de ambitieuze Amerikaanse-Europese-Canadese ruimtetelescoop James Webb (JWST) is dinsdag opnieuw uitgesteld
Lees verder

Zaak-Dompé ontleed: Standard riskeert boete en puntenaftrek indien "wedstrijdvervalsing" wordt vastgesteld
Het bondsparket van de KBVB neemt de "zaak-Dompé" zeer ernstig. Zulte Waregem is uiterst verontwaardigd over het feit dat Standard uitgerekend in de week voor het onderlinge duel op Sclessin een bod heeft uitgebracht op Essevee-uitblinker Jean-Luc Dompé, nota bene ex-speler van Standard. CEO Eddy Cordier vindt de timing van het bod uiterst ongepast en maakte er melding van bij het bondsparket, dat uiterlijk vandaag een onderzoekscommissie zal gelasten om uit te spitten of er sprake is van "wedstrijdvervalsing". De zaak-Dompé ontleed.
Lees verder