Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 december 2021

Andy schakelt showkoor in om vriendin Larissa ten huwelijk te vragen: “Al in 2019 begonnen met de voorbereidingen”

HLN
Andy schakelt showkoor in om vriendin Larissa ten huwelijk te vragen: "Al in 2019 begonnen met de voorbereidingen"
Voor het meest romantische huwelijksaanzoek van de week moeten we deze week naar Heusden-Zolder kijken. Andy Van Nuffel (33) schakelde het prestigieuze showkoor Amuse in om zijn Larissa (26) de grote vraag te stellen. "We kennen elkaar uit de amateurtheaterwereld, dat thema moest er dus zeker in zitten", vertelt de gelukkige echtgenoot in spe. Logischerwijze zei Larissa volmondig ja.
Lees verder

Vluchtelingendrama voor kust Libië: ruim 160 doden
Een nieuw vluchtelingendrama voor de kust van Libië in de Middellandse Zee: zeker 160 migranten verdronken daar de afgelopen dagen door het zinken van hun boten. Vissers konden enkele drenkelingen redden.
Lees verder

Helikopter crasht in zee: staatssecretaris van Madagaskar zwemt bijna twaalf uur om kust te bereiken
Een helikopter die onder meer een staatssecretaris uit Madagaskar vervoerde, is gecrasht en in de zee gestort. Generaal Serge Gellé zwom uiteindelijk bijna twaalf uur om de kust te bereiken.
Lees verder

Proces Julie Van Espen heropent deuren. Jury krijgt drie schuldvragen mee over moord, doodslag en verkrachting
De voorzitter van het proces over de moord op Julie Van Espen heeft zonet de deuren heropend voor pers en publiek. De volksjury krijgt nu de schuldvragen over de verkrachting en de moord op Julie voorgelegd. Daarna gaan zij in beraad. Een uitspraak over de schuld wordt vanavond nog verwacht.
Lees verder

Verdienstelijke Mike De Decker uitgeschakeld op WK darts: Engelse topper Chisnall klaart klus in drie sets
Exit Mike De Decker (PDC 69) op het WK darts. De 26-jarige Mechelaar speelde verdienstelijk, maar werd in de tweede ronde uitgeschakeld door de Engelse klepper Dave Chisnall (PDC 14): 0-3.
Lees verder

Verdienstelijke Mike De Decker uitgeschakeld op WK darts na 0-3-verlies tegen topper: "Niveau lag veel dichter bij elkaar dan uitslag doet vermoeden"
Exit Mike De Decker (PDC 69) op het WK darts. De 26-jarige Mechelaar speelde verdienstelijk, maar werd in de tweede ronde uitgeschakeld door Dave Chisnall (PDC 14): 0-3. Te zware cijfers, zo vond-ie zelf ook, maar het toernooi is hoe dan ook geslaagd. "Het was lang geleden dat ik zó genoot."
Lees verder

Grootschalige studie: Poolse regering verpest leven van LGBTQ+-personen in het land
Een grootschalige enquête bij net geen 23.000 Polen toont aan dat de groeiende aanvaarding en de verbeterde situatie van LGBTQ+-personen in het land gekelderd is. De organisaties Campaign Against Homophobia en Lambda Warszawa Association — die de studie lieten uitvoeren door de Universiteit van Warschau — wijzen onder andere naar de "wijdverspreide, agressieve trans- en homofobe propaganda" van de afgelopen jaren als oorzaak.
Lees verder

Kim Gevaert volgt Cédric Van Branteghem op en wordt meetingdirectrice van Memorial Van Damme
Kim Gevaert (43) wordt de nieuwe meetingdirecteur van de Allianz Memorial Van Damme. Ze volgt aan het hoofd van de meeting Cédric Van Branteghem (42) op. Bob Verbeeck, CEO van organisator Golazo: "Met de komst van Kim zetten we onze traditie verder om ex-atleten een actieve rol te geven in het bedrijf."
Lees verder

Met 4,5 miljoen nooit zoveel phishing-meldingen als in 2021: dit zijn de nieuwste oplichtingstrucs waarvoor u beter oppast
De phishing-criminelen hebben in het bijna voorbije 2021 genadelozer dan ooit toegeslagen. Met intussen 13.000 meldingen per dag — of 4,5 miljoen (!) per jaar — is nog nooit zo veelvuldig gepoogd om argeloze Belgen geld te ontfutselen met misleidende mails, sms'jes of andere onlinefraudes. "Waarbij die oplichters ook steeds dichter bij de actualiteit 'aanleunen' en zelfs het boostervaccin, de pakjestijd en zedenfeiten misbruiken", ziet men bij het Centrum voor Cybersecurity België (CCB). Dit zijn de sluwste oplichtingstrucs van het moment.
Lees verder

Spaanse dealers verloten kerstmand met cocaïne, hasj, alcohol en ham onder klanten
In de Spaanse stad Murcia zijn twee mannen gearresteerd en verschillende soorten drugs in beslag genomen na een huiszoeking. Bij de inval vonden de agenten een inschrijvingsformulier voor een loterij, met als hoofdprijs een geschenkmand met cocaïne, hasj, alcohol en een ham van acht kilo.
Lees verder

Negen bedrijven starten deze week proefproject rond vaccinatie op
Deze week starten negen bedrijven een proefproject rond de coronavaccinatie. Op die manier kunnen meer mensen versneld een boostervaccin krijgen en wordt de werklast van de vaccinatiecentra verlicht, meldt de taskforce vaccinatie dinsdag.
Lees verder

BV 24/7. Cast van 'Dertigers' telt af naar het nieuwe seizoen en wie is er hier in een nostalgische bui?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Nicholas Latifi, die met crash mee besliste over F1-wereldtitel, met dood bedreigd: "Extreme toon van haat schokte me het meest"
Weinig mensen — op de Formule 1-volgers na, uiteraard — die Nicholas Latifi (26) kenden voor de GP van Abu Dhabi. De Canadees vloog aan het slot van de allesbeslissende race in de vangrail, waarna het Formule 1-kampioenschap nog een ommekeer vanjewelste kreeg. Niet Lewis Hamilton, maar wel Max Verstappen werd wereldkampioen. Latifi bleef achter met doodsbedreigingen en online haat, zo vertelt hij in een open brief.
Lees verder

Indexering belastingschalen zorgt voor hogere nettolonen
De hoge inflatie zorgt er ook voor dat de jaarlijkse indexering van de belastingschalen hoger uitvalt dan in andere jaren. In combinatie met minder bedrijfsvoorheffing die wordt ingehouden zorgt dat voor 20 euro netto extra elke maand vanaf 1 januari 2022. Dat heeft hr-dienstverlener SD Worx berekend.
Lees verder

Na Gigi Hadid en Zayn Malik: ook Anwar Hadid en Dua Lipa zijn uit elkaar
Het zit de familie Hadid duidelijk niet mee in de liefde. Eerder gingen Gigi Hadid en Zayn Malik al uit elkaar en nu is het de beurt aan Anwar Hadid (22) en zijn vriendin Dua Lipa (26).
Lees verder

Ook WHO verleent noodgoedkeuring aan tweede coronavaccin Novavax
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft dinsdag nog een coronavaccin van het Amerikaanse bedrijf Novavax goedgekeurd. De noodgoedkeuring voor het vaccin Nuvaxovid volgt op de beoordeling en goedkeuring van het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) maandag.
Lees verder

Jumbo-Visma veilt iconische fietsen: vehikel waarmee Wout van Aert op Mont Ventoux won staat op 14.250 euro
Voor wie ervan droomt om op de fiets van Wout van Aert rond te toeren, is er goed nieuws: Jumbo-Visma veilt het exemplaar waarmee onze landgenoot de Tourrit over de Mont Ventoux won. Het mindere goeie nieuws: het hoogste bod ligt momenteel al op 14.250 euro.
Lees verder

Kappers en schoonheidsspecialisten waarschuwen dat nieuwe sluiting doodsteek zou betekenen voor verschillende zaken
Schoonheidsspecialisten en kappers trekken aan de alarmbel en waarschuwen aan de vooravond van het nieuwe Overlegcomité dat ze een nieuwe lockdown — en dus een sluiting van hun zaak — niet zien zitten. Mario Blokken, de voorzitter van de Belgische Beauty Federatie en United Hairdressers, de twee belangrijkste beroepsfederaties, roept de regering op om de sector open te houden.
Lees verder

De vervanger van San Siro: dit wordt het nieuwe stadion van AC Milan en Inter
AC Milan en Internazionale hebben de plannen voor een nieuw stadion gepresenteerd. 'La Cattedrale' zal 65.000 plaatsen krijgen en komt op de plek van het huidige Stadio Giuseppe Meazza in de wijk San Siro.
Lees verder

Geen nieuwe coronabeperkingen in Engeland voor Kerstmis
Voor Kerstmis komen er in Engeland geen nieuwe coronabeperkingen. Dit heeft premier Boris Johnson vandaag in een op sociale media geplaatste video gezegd, aldus Sky News.
Lees verder