Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 december 2021

Alec Baldwin bedankt fans voor hun steun in videoboodschap: “Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan deze tragedie...

HLN
Alec Baldwin bedankt fans voor hun steun in videoboodschap: "Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan deze tragedie denk"
Alec Baldwin (63) heeft op Instagram een momentje genomen om zijn volgers te bedanken. Hij bedankt zijn fans onder meer voor hun "liefdevolle berichten". Daarnaast geeft de acteur toe dat hij het nog steeds moeilijk heeft na het incident op de set van 'Rust'.
Lees verder

Rus die urineert op portret van oorlogsveteraan krijgt vier jaar cel
In Moskou heeft een 19-jarige Rus vier jaar gevangenisstraf gekregen. De man heeft geürineerd op het portret van een oude legercommandant uit de Tweede Wereldoorlog. Dat meldt het parket van Moskou vrijdag.
Lees verder

KOERS KORT. Team Qhubeka gaat in 2022 verder op continentaal niveau
De Zuid-Afrikaanse wielerformatie Team Qhubeka NextHash (ASSOS) kent volgend jaar een doorstart op het continentale niveau. In een persbericht bevestigt de ploeg dat "de hoop wordt opgeborgen om in 2022 als UCI WorldTour-team verder te doen".
Lees verder

Weg met de strakke dozen: ronde huizen veroveren architectuur
De tijd waarin moderne architectuur gelijkstond aan het bouwen van een strakke, rechthoekige doos lijkt voorbij. Steeds meer woningen worden opgetrokken met sierlijke rondingen. Iets voor jou of niet? Oordeel vooral zelf aan de hand van deze vier huizen.
Lees verder

Football Talk. Charleroi, dat vervanger haalt voor Koffi, maakt 2,2 miljoen euro winst - Burnley-Everton gaat als derde wedstrijd op Boxing Day niet door
Bij RSC Anderlecht heeft jeugdproduct en jeugdinternational Luca Ferrara onlangs zijn eerste profcontract ondertekend tot 2022, zo maakte de club vrijdag bekend.
Lees verder

Australiërs onderzoeken hoe superhelden van 'The Avengers' oud zouden worden
Zelfs de Avengers hebben ook hun zwakheden. Wetenschappers aan de universiteit van Queensland in Australië onderzochten hoe veroudering de Marvelhelden kan beïnvloeden vanuit een gezondheidsperspectief. Van slaaptekort tot alcoholmisbruik, de superhelden zouden uiteindelijk te maken krijgen met een aantal ernstige fysieke en mentale gezondheidsproblemen als gevolg van hun veeleisende roeping, zo blijkt uit de studie.
Lees verder

VS herenigen honderd gezinnen na scheiding aan Mexicaanse grens
In de Verenigde Staten zijn honderd gezinnen herenigd die drie jaar geleden door een besluit van toenmalig president Donald Trump werden gescheiden toen ze illegaal de VS probeerden binnen te raken. Dat heeft de regering in Washington bekendgemaakt.
Lees verder

Wereldwijd duizenden 'kerstvluchten' geannuleerd door omikronbesmettingen
Duizenden reizigers hebben vlak voor de kerst te horen gekregen dat hun vliegreis niet doorgaat. Luchtvaartmaatschappijen schrappen wereldwijd meer dan 3.000 vluchten op vrijdag en eerste kerstdag, bericht de krant 'The Washington Post'. Die baseert zich op cijfers van de website Flight Aware.
Lees verder

Belgian Cycling heeft geen begrip voor toeschouwersverbod: "Is ongegrond en rampzalig"
Geen domino-effect na de annulatie van de Superprestigecross in Diegem. Alle andere eindejaarscrossen en het BK kunnen doorgaan, maar daarvoor deden onder meer de Belgische wielerbond, de organisatoren en hun stakeholders water bij de wijn. Belgian Cycling vindt het verbod op publiek bij veldritten "ongegrond en rampzalig" en vraagt dat de maatregel zo snel mogelijk wordt opgeheven.
Lees verder

IN BEELD. Kerstmuts op en prikken maar: Antwerps vaccinatiecentrum gaat in stijl feestperiode in
Met 80.000 prikken op vijf dagen en een dagrecord van 22.000 boostershots op dinsdag, draait het vaccinatiecentrum in Antwerp Expo op volle toeren dezer dagen. Vrijdag sloot VacCovid uitzonderlijk al om 13 uur om alle personeelsleden en vrijwilligers hun kerstfeesten te gunnen. Afsluiten deed men in stijl, met kerstpull én -muts.
Lees verder

'Waterval' van K3 blijft scoren: zowel album als single op nummer 1
Zowel het album 'Waterval' als de gelijknamige hitsingle van K3 doet het erg goed. In zijn vierde week in de Singles Ultratop bereikt het nummer de eerste plaats in Vlaanderen. De song doet het daarmee zelfs beter dan Adele, de vorige nummer 1.
Lees verder

Extra LNG-schepen zorgen voor dalende gasprijs in Europa
De Europese gasprijs blijft vrijdag dalen, nu meer LNG-schepen de Atlantische Oceaan oversteken richting Europa.
Lees verder

Waar een gek misverstand toe kan leiden: volg de Kerstman hier live op zijn wereldreis
Benieuwd waar de Kerstman op dit moment uithangt? Via deze 'Santa Tracker' kan u hem live volgen tijdens zijn tocht rond de wereld.
Lees verder

Vertrekkend decaan haalt buste van 'vermeend pedofiel' Peter Benoit uit hal Universiteit Antwerpen, rector Van Goethem: "Een overhaaste beslissing"
"Een overhaaste beslissing." Zo noemt rector van de Universiteit Antwerpen Herman Van Goethem de daad van afscheidnemend decaan van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte Luc Duerloo. Deze liet in september een buste van componist Peter Benoit weghalen toen hem ter ore kwam dat het historisch figuur 'jongetjes betast zou hebben'. "Choquerend dat dit zonder enig bewijs kan", zegt Benoit-kenner Jan Dewilde, die de zaak aan het licht bracht.
Lees verder

Fitte mensen drinken vaker alcohol, blijkt uit Amerikaanse studie
Actieve, lichamelijk fitte mensen hebben meer dan tweemaal zoveel kans matige of zware drinkers te zijn dan mensen die niet in vorm zijn. Dat is de conclusie van een grootschalig Amerikaans onderzoek dat deze week werd gepubliceerd in het vakblad Medicine & Science in Sports & Exercise en waar onder andere de New York Times over bericht.
Lees verder

Orange Belgium neemt 75 procent min één aandeel van VOO over
Telecomoperator Orange Belgium heeft een overeenkomst ondertekend met de Luikse intercommunale Nethys rond de overname van VOO, eigenaar van het kabelnetwerk in Wallonië en Brussel. Orange neemt 75 procent min één aandeel over van het Waalse telecombedrijf.
Lees verder

Toch nog hoop voor doodzieke baby William dankzij alternatieve behandeling in Spanje? "We hadden nooit verwacht dat er nog een genezing mogelijk zou zijn, maar we laten deze kans niet los"
Zit er dan toch nog een kerstmirakel in voor William, de jongen van 9 maanden uit Brugge die lijdt aan een zeldzame en ongeneeslijke stofwisselingsziekte? Zijn ouders Marie en Dennis starten vol hoop een nieuwe crowdfunding nu er sprake is van een alternatieve behandeling in Spanje. Peperduur, want er is nog 100.000 euro nodig. "We klampen ons vast aan de gedachte dat onze jongen toch nog een normaal leven kan hebben."
Lees verder

De kleur van paprikachips, pompoenen en binnenkort ook lippenstift? Vanaf 2022 stiften we onze lippen oranje
Meer is meer tegenwoordig, en dat vertaalt zich naar een explosie in ons kleurenpalet. Deze nieuwe trend, voorspeld door verschillende toonaangevende make-upartiesten, past perfect in dat speelse plaatje. Want als je het hen vraagt, stiften we onze lippen collectief in de kleur van pompoenen in 2022. Beautyredactrice Sophie: "Oranje is even universeel als rood, maar een tikje specialer." Orange is the new red, pink and nude!
Lees verder

Energiefactuur blijft historisch hoog
Ook in december blijft de gemiddeld aardgas- en stroomfactuur van een modaal gezin duizelingwekkend hoog. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de energieregulator Creg. Sommige contracten worden wel iets goedkoper.
Lees verder

Zes lichamen geborgen na aardverschuiving in jademijn Myanmar
In Hpakant, in het noorden van Myanmar, hebben reddingswerkers in totaal al zes lichamen geborgen na een aardverschuiving in een illegale jademijn. Tientallen mensen worden nog steeds vermist. "We hebben onze zoektocht in de namiddag stopgezet. Met de twee lichamen van vandaag zijn in totaal zes lichamen teruggevonden", meldt Ko Jack van de Myanmarese reddingsorganisatie.
Lees verder