Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 13 november 2021

Zus van Céline Dion geeft update: “Haar lichaam is totaal op, ze is een jaar buiten strijd”

HLN
Zus van Céline Dion geeft update: "Haar lichaam is totaal op, ze is een jaar buiten strijd"
Het gaat niet goed met Céline Dion (53). De Canadese superster, die meer dan 230 miljoen albums verkocht, is gecrasht. "Ze werkt al jaren veel en veel te hard. En dat eist nu zijn tol", zegt haar oudere zus Claudette (73). "Ze is zo uitgeput dat haar herstel nog máánden zal duren." Célines fans tonen begrip, maar maken zich ondertussen ook - terecht - grote zorgen om hun idool. Wat is er toch allemaal aan de hand?
Lees verder

Schokkende zedenzaak in Eindhoven: tientallen mannen betalen voor seks met minderjarig meisje
Zeventien mannen moeten komende week in Eindhoven voor de rechter verschijnen omdat ze tegen betaling seks zouden hebben gehad met een 16-jarig meisje. Ook drie chauffeurs moeten voorkomen. Zij worden ervan verdacht dat ze het slachtoffer naar afspraken reden. Het aantal mannen dat misbruik van haar maakte, loopt zeker in de tientallen.
Lees verder

Verzet tegen voorstel voor mondmaskerplicht vanaf 9 jaar: "Niet onschuldig voor hun ontwikkeling"
Een algemene mondmaskerplicht voor kinderen vanaf 9 jaar, zoals minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) voorstelt, is geen goed idee. Dat heeft Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) vandaag gezegd. "Ik denk dat men soms onderschat wat de impact is van zoiets op kinderen", aldus Dalle in een videogesprek met onze redactie. Ook Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) verzet zich tegen het voorstel.
Lees verder

Feestje vanavond op de Heizel? Wat zijn de scenario's voor de Rode Duivels om zich te plaatsen voor het WK?
Feestje vanavondop de Heizel? De Rode Duivels staan op een zucht van deelname aan het WK in Qatar. Wat is er tegen Estland (en woensdag tegen Wales) precies nodig voor kwalificatie? De Rode Duivels gaan naar het WK als...
Lees verder

Boter of margarine: wat is het best voor je gezondheid en welke margarines kies je best? "Hier zit visolie in en dat is een goede zaak"
Hoewel de meeste mensen geen of weinig verschil zien tussen echte boter en makkelijk smeerbare margarine, is dat verschil qua productieproces en samenstelling wel groot. Terwijl boter minstens 80 procent vetstof moet bevatten, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse consumentenbond dat smeerbare margarine meer water dan vet bevat. En dat is sowieso beter voor je gezondheid, aldus diëtiste Sanne Mouha, die ook de samenstelling van veel verkochte margarines onderzocht.
Lees verder

Het succesverhaal van Booking.com DEEL 1 - 'Helaas, geen kamers meer vrij!' Irritant zinnetje, maar die Nederlanders weten verdomd goed waarom ze dat tonen
Het 'zolderkamer-experimentje' van een jonge Nederlander bestaat 25 jaar. In een kwarteeuw groeide Booking.com uit tot het grootste internetreisbedrijf ter wereld, dat miljarden euro's winst maakt door reizigers aan een slaapplaats te helpen. Hotelkamers en veel geld was niet eens nodig, zo schrijven drie journalisten in 'De Machine': een simpele site, Hollandse branie, een goede kijk op data en hier en daar wat mazzel volstond.
Lees verder

Jonge Syriër dood aangetroffen aan grens tussen Polen en Wit-Rusland, honderd migranten wagen opnieuw oversteek
In een bos op de grens tussen Wit-Rusland en Polen is het lichaam gevonden van een jonge Syriër. Dat maakte de Poolse politie bekend. Zijn doodsoorzaak is nog niet uitgeklaard. Het aantal dodelijke slachtoffers van de migratiecrisis aan de grens tussen de EU en Wit-Rusland stijgt zo tot elf, volgens schattingen in de media.
Lees verder

Een diving bob, curtain bangs of halflange snit? Zo vind je het kapsel dat bij jouw gezichtsvorm past
Het kapsel vinden dat bij je past: dat is zoals de zoektocht naar je ware Jacob. Het geheim achter een happy 'hair'-ending? Je moet voor die snit kiezen die naadloos bij je gelaat past. Rond gezicht? Dan wat volume op de kruin, alsjeblieft. Vierkant? Curtain bangs, please. Dankzij tips van beautykenner Sophie én kapper Jochen Vanhoudt, heb je binnenkort alles wat je ha(a)rtje begeert.
Lees verder

Slotakkoord ter afsluiting van klimaattop Glasgow na 'nachtje slapen' verder besproken
Landen op de klimaattop in Glasgow praten vandaag vanaf 11 uur Belgische tijd verder over het mogelijke slotakkoord, waarmee de top moet worden afgesloten. Nieuwe versies van de slotteksten worden vanochtend gepresenteerd door de voorzitter van de top Alok Sharma.
Lees verder

Prins Harry bijzonder kwaad over verlies militaire titels: "Oorlog blijft aan je plakken, wie je ook bent"
Dit weekend is het weer Remembrance Sunday, de dag waarop de Britten alle gevallen soldaten erkennen. De Queen zal er ondanks haar slechte gezondheid bij zijn, maar net als vorig jaar is prins Harry (37) de opvallende afwezige. Sinds hij een stap terugzette uit het koningshuis werden hem vele privileges afgenomen, maar met één ding kan hij maar geen vrede nemen: hij mag zijn militaire titels niet meer gebruiken. Moest hij de viering bijwonen, mag hij dus ook zijn legeruniform niet dragen. Dat vindt hij een enorme belediging. "Harry is niet zomaar een royal die ooit bij de marine zat, hij is twéé keer gaan vechten in Afghanistan. Sinds zijn titels werden afgenomen, is hij - ironisch genoeg - pas echt op oorlogspad", zegt een expert. De prins sprak zich bovendien ook zélf uit over zijn tien jaar legerdienst.
Lees verder

Loena Hendrickx (22) na brons op Grand Prix Italië helemaal klaar voor Winterspelen: "Op het ijs ben ik zelfzeker, in het gewone leven niet"
Peking, here she comes. Kunstschaatster Loena Hendrickx (22) is na haar brons op de Grand Prix in Turijn helemaal klaar om over drie maanden te schitteren op haar tweede Winterspelen. Tussen twee trainingen door spraken we met een gewoon meisje uit Arendonk dat op het ijs buitengewone zaken kan.
Lees verder

Mike De Decker, ooit Belgisch kampioen na half jaar darten, wil zich tonen op Grand Slam: "Ik hoop in de voetsporen van Kim en Dimi te treden"
Hij begon op zijn 17de met darten, amper een half jaar later werd hij Belgisch kampioen bij de grote jongens. Mike De Decker (25), verrassende Belg op de Grand Slam of Darts, wil zich de komende week tonen bij het grote publiek. "Ik ben in staat om ooit wereldkampioen te worden, maar ik heb nog een lange weg af te leggen."
Lees verder

Frankrijk verstrengt regels voor niet-gevaccineerde Belgen: PCR- of antigeentest moet minder dan 24 uur voor vertrek afgenomen zijn
Niet-gevaccineerde Belgen die naar Frankrijk willen reizen, moeten voortaan in het bezit zijn van een PCR- of antigeentest die maximum 24 uur oud is. Tot nu toe volstond het als zo'n test 72 uur voor vertrek afgenomen werd.
Lees verder

Mathias Vosté schaatst in Polen onder zijn niveau op 1500 meter
Schaatser Mathias Vosté is het olympische seizoen pover begonnen. Tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Tomaszow Mazowiecki eindigde Vosté op de 1500 meter in de B-groep als 32e (van 39).
Lees verder

"Niet alle planten kan je zomaar in de huiskamer zetten": onze tuinexperte geeft advies voor je planten in de wintertijd
Wat is de beste manier om je oleander, laurier, citrus, Agapanthus, bananenboom en eucalyptus de winter door te loodsen? Welke planten moeten naar binnen, en welke kun je, mits wat bescherming, met een gerust hart buiten laten? Onze tuinexperte Laurence Machiels geeft advies. "Zelfs perfect winterharde planten zoals lavendel hebben te lijden onder te veel nat."
Lees verder

Over fenomeen Curry, revelatie Poole en bindmiddel Green: de wonderbaarlijke verrijzenis van Golden State Warriors - and the best is yet to come
Drieënhalf jaar geleden wonnen de Golden State Warriors hun derde titel in vier jaar tijd. Tweeënhalf jaar geleden vertrok Kevin Durant naar de Brooklyn Nets, waarna ze nog amper 15 wedstrijden wonnen. En vorig jaar viel Klay Thompson uit met een achillesblessure. De Warriors leken gedoemd tot een jarenlange 'rebuild', maar dat was buiten een zekere Stephen Curry gerekend. Achtergrond bij de blitzstart van GSW in de NBA.
Lees verder

Morgen D-day voor Oostenrijk: komt er lockdown voor ongevaccineerden in hele land?
De negen Oostenrijkse deelstaten lijken het in grote mate eens te zijn om vergaande beperkingen op te leggen voor de niet-gevaccineerde bevolking. Dat meldt persbureau APA, een dag voor gepland topoverleg over de coronacrisis.
Lees verder

Symbolische herdenking van aanslagen in Parijs, middenin proces
Zes jaar na de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs zijn vandaag de slachtoffers van de dramatische gebeurtenissen herdacht in Parijs en Saint-Denis. Nu het proces naar de aanslagen aan de gang is, en slachtoffers zwaar op de proef worden gesteld, lijken die herdenkingen belangrijker dan ooit.
Lees verder

Lufthansa wil klanten extra laten betalen voor duurzaamheid
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa werkt aan een nieuw plan waarbij ze klanten wil overhalen om te betalen voor inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Daarmee speelt de maatschappij in op de groeiende wens van klanten die steeds milieubewuster zijn.
Lees verder

Nieuwe ontwerptekst van slotverklaring klimaattop: gevoelige passage over uitfasering steenkool blijft voorlopig behouden
Op de klimaattop van Glasgow is deze voormiddag een nieuwe ontwerptekst gepubliceerd van een slotverklaring. Volgens het Britse nieuwsagentschap PA is er weinig veranderd ten opzichte van een eerdere ontwerptekst van vrijdag. Gevoelige punten over het uitfaseren van steenkool en subsidies op fossiele brandstoffen zijn opnieuw terug te vinden. De passages daarover bevatten wel diverse voorbehouden.
Lees verder