Doorgaan naar hoofdcontent

Zeshonderd passagiers uit Zuid-Afrika vast op luchthaven van Schiphol: eerst test afnemen voor ze land binnen mogen

HLN
Zeshonderd passagiers uit Zuid-Afrika vast op luchthaven van Schiphol: eerst test afnemen voor ze land binnen mogen
Op de luchthaven van Schiphol heeft zich een opmerkelijke situatie afgespeeld. Zo'n zeshonderd passagiers mochten bij aankomst niet uit het vliegtuig stappen. De twee vliegtuigen kwamen namelijk uit Zuid-Afrika. Door de nieuwe coronavariant uit zuidelijk Afrika moeten alle passagiers eerst getest worden vooraleer ze het land weer binnen mogen. De passagiers zullen daarom in een beveiligde ruimte op de luchthaven wachten tot ze hun testresultaat ontvangen. Dat kan tot zo'n vier uur duren.
Lees verder

Vlaanderen richt datanutsbedrijf op: data van burgers worden op veilige manier opgeslagen
Vlaanderen gaat de data van haar burgers op een veiligere manier opslaan. De ministerraad keurde vandaag de oprichting van een eigen Datanutsbedrijf goed. Dat bedrijf zal de Solid-standaard gebruiken, ontwikkeld door Tim Berners-Lee (de grondlegger van het internet) samen met Vlaamse experten.
Lees verder

Zeven bomen in zeven stijlen: welke kersttrend kies jij?
Nogal wat mensen wachten niet op de terugkeer van de Sint naar Spanje om hun kerstboom te zetten, maar toch blijft de meerderheid trouw aan die traditie. In dat geval begint de tijd te dringen om te bepalen voor welke stijl je dit jaar gaat. Een van deze zeven bomen zal je zeker kunnen smaken.
Lees verder

Ex-Unionist Jacques Teugels over de raakpunten met z'n titel met RDWM in 1975: "Net als ons toen scoort Union nu dat het een lieve lust is"
Het sprookje van Union blijft maar duren. De promovendus staat los aan kop in de Jupiler Pro League. Een onverwachte dominantie die sommigen doet terugdenken aan RWDM in 1974-1975. Wie beter dan Jacques Teugels, een ex-international die van 1968 tot 1971 bij Union speelde en in 1975 landskampioen werd met RWDM, om zijn licht over die gelijkenis te laten schijnen. "Ik vergelijk ze liever met Leicester!"
Lees verder

Immuniteit Puigdemont blijft opgeheven
De parlementaire immuniteit van de voormalige Catalaanse regeringsleider Puigdemont blijft opgeheven. Dat geldt ook voor de Europarlementsleden Antoni Comín en Clara Ponsatí, heeft de vicevoorzitter van het Gerecht van de Europese Unie, Savvas Papasavvas, vrijdag in Luxemburg beslist.
Lees verder

Nog een lichaam gevonden in verongelukte bus in Bulgarije, vermoedelijk van kind
In de autocar die dinsdag in Bulgarije is verongelukt, is nog een lichaam gevonden. Dat brengt het aantal doden van het busdrama op 45, zo heeft het parket vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder

China annuleert honderden vluchten wegens enkele coronagevallen in Shanghai
China heeft vrijdag honderden vluchten geannuleerd, scholen gesloten en toeristische activiteiten opgeschort nadat er in Shanghai enkele coronabesmettingen zijn gesignaleerd.
Lees verder

Waarom 'Brilliant Diamond' en 'Shining Pearl' twee musts zijn voor 'Pokémon'-fans
Twee nieuwe 'Pokémon'-games sleten nu al bijna anderhalf miljoen exemplaren. En dat voor een tweespan van games die niet eens bijzonder nieuw zijn: het zijn remakes van Nintendo DS-klassiekers uit 2006. Wat is er dan zo bijzonder aan 'Pokémon Brilliant Diamond' en 'Shining Pearl'? We lijsten het hieronder voor u op.
Lees verder

#extreemweer: zware onweersbuien veroorzaken overstromingen op Malta
Gisteren viel er op Malta in enkele uren tijd evenveel regen als er normaal in een maand valt. De daaropvolgende overstromingen zorgden voor heel wat overlast op het eiland in de Middellandse Zee.
Lees verder

Loekasjenko vraagt dat Duitsland migranten opneemt: "Tweeduizend mensen, dat is niet veel voor Duitsland"
Tweeduizend migranten die aan de grens van Wit-Rusland met Polen gestrand zijn, zouden tot Duitsland moeten worden toegelaten, zo heeft de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko vrijdag gezegd.
Lees verder

Vijf redenen waarom 'Halo' een blijver is
Halo: Combat Evolved was, twintig jaar geleden, de allereerste videogame met het blockbustergehalte van een Hollywoodfilm. Hij leverde ongebreideld knalplezier, geserveerd in pakjes van dertig seconden, het verhaal was van een mythische omvang, en er volgde natuurlijk een langlopende en succesvolle reeks op. In de aanloop naar nieuwe aflevering Halo Infinite, die op 8 december verschijnt: vijf kernelementen waaraan deze mythische reeks haar grootsheid ontleent.
Lees verder

Songfestivalwinnaar Måneskin komt naar Rock Werchter
Goed nieuws voor de fans van Måneskin. De Eurovisiesongfestival-winnaars komen naar Rock Werchter. De Italianen scoren hit na hit, verkopen in de kortste tijd hun concerten uit en veroveren de wereld op een drafje. Vorige week nog werden ze bekroond met een MTV EMA voor 'Beste Rock'. Op zaterdag 2 juli zullen ze te bewonderen zijn op het podium van Rock Werchter. Oh mamma mia!
Lees verder

Van teckels tot een kroket: 9 kitscherige kerstballen voor een glimlach op je gezicht
Misschien heb je 'm al staan, of wacht je nog even tot na 6 december. Hoe dan ook is het bijna tijd om de kerstboom te versieren. Er is niks mis met klassiekers zoals rode, gele en gouden ballen, maar met een paar originele ornamenten steel je pas echt de show. En ze zien er ook nog eens grappig uit. Perfect voor een vrolijke kerst.
Lees verder

Vijf dingen die je absoluut moet doen in 'Skyrim'
De tiende verjaardag van The Elder Scrolls V: Skyrim wordt gevierd met een Anniversary Edition, waarin je onder meer nieuwe content krijgt uit officieel gemaakte mods door fervente fans. Is het ook voor jou tijd om weer terug in deze moderne gameklassieker te duiken, of hem misschien eindelijk voor 't eerst te spelen? Hier zijn vijf dingen die we je absoluut aanraden tijdens je spel.
Lees verder

Pedofiel misbruikt 18 jaar lang kinderen op horrorcamping: "Hopelijk worden zij beter geholpen dan ik vroeger"
Hij werkte zich in gezinnen binnen als een soort tweede opa; Eerst won hij het vertrouwen van de ouders om vervolgens hun jonge dochtertjes gruwelijk te misbruiken. Twintig jaar lang deed Antoon L. (61) uit Sint-Genesius-Rode niets anders dan kinderen aanranden en verkrachten. Om hun stilzwijgen te verzekeren ging hij heel ver. "Als je hier iets van zegt doe ik hetzelfde bij jouw zusje", beet hij hen toe. En dan rest de vraag nog hoeveel van zijn slachtoffers vandaag de dag nog steeds niet gekend zijn bij het gerecht...
Lees verder

Overlevende gevonden in Russische steenkoolmijn na ongeval met vijftigtal doden
Na het zware ongeval in een Russische steenkoolmijn in het westen van Siberië waarbij een vijftigtal mensen om het leven kwamen, is nog een overlevende gevonden. De man is naar het ziekenhuis gebracht, zo deelde de gouverneur van de regio Kemerovo, Sergej Ziviljov, vrijdag mee op het nieuwskanaal Telegram.
Lees verder

PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS. Van den Bergh toont hoog niveau bij terugkeer en stoot door - Straks ook Huybrechts in actie
De Players Championship Finals zijn op gang getrapt in het Engelse Minehead. Met Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts komen in de namiddagsessie meteen de twee aanwezige Belgen in actie. Stoten ze na drie edities nog eens door naar de tweede ronde?
Lees verder

Judoka Matthias Casse wil topjaar op podium afsluiten in Abu Dhabi
Matthias Casse zou z'n jaar graag in schoonheid afsluiten. Op de Grand Slam van Abu Dhabi gaat de 24-jarige judoka, in Tokio goed voor olympisch brons in de categorie tot 81 kilo, morgen voor een medaille.
Lees verder

Madonna boos over verwijderde tepelfoto's op Instagram
Madonna is niet te spreken over het feit dat Instagram een aantal foto's van haar account heeft verwijderd omdat ze daarop met een blote tepel te zien was. De 63-jarige zangeres is des duivels en laat dat op niet te missen wijze weten via datzelfde sociale medium.
Lees verder

Nederlandse rapper Ali B slachtoffer van gewapende overval: "Ze wilden iets, dat heb ik ze gegeven"
De Nederlandse rapper Ali B (40) is gisteravond door meerdere mannen overvallen in zijn straat. De daders hadden het gemunt op het horloge van de rapper. "Ik heb het gegeven. Omdat ik denk: ja, hoe eerder je het geeft, hoe eerder je ervan af bent", liet Ali B gisteren in een filmpje weten. De politie is momenteel op zoek naar twee daders.
Lees verder