Doorgaan naar hoofdcontent

Xavi na bevestiging van zijn terugkeer door Barcelona: “Ik ben weer bij de club van mijn leven”

HLN
Xavi na bevestiging van zijn terugkeer door Barcelona: "Ik ben weer bij de club van mijn leven"
FC Barcelona heeft het nu ook zelf officieel bevestigd: Xavi (41) keert terug. De ex-middenvelder volgt er de ontslagen Ronald Koeman op en nam (in tranen) afscheid van Al Sadd. Volgens de Spaanse sportkrant 'Mundo Deportivo' zou Barcelona vijf miljoen euro betalen om tegemoet te komen aan de helft van de opstapclausule in het contract. De andere helft wordt gecompenseerd via acte de présences van Xavi zelf in Qatar.
Lees verder

Minstens acht doden en honderden gewonden na chaos op muziekfestival AstroWorld in Texas: "Overal waren mensen, het was onmogelijk om te bewegen"
Ten minste acht mensen zijn omgekomen en verschillende anderen zijn gewond geraakt toen paniek uitbrak tijdens de openingsavond van het AstroWorld muziekfestival op vrijdag in de Amerikaanse staat Texas.
Lees verder

Minstens acht doden en honderden gewonden na chaos op muziekfestival AstroWorld in Texas
Ten minste acht mensen zijn omgekomen en verschillende anderen zijn gewond geraakt toen paniek uitbrak tijdens de openingsavond van het AstroWorld muziekfestival op vrijdag in de Amerikaanse staat Texas. Dat melden lokale media.
Lees verder

Duitse inlichtingendienst waarschuwt voor radicaliserende Covid-ontkenners
Het hoofd van de inlichtingendienst in de Duitse deelstaat Thüringen waarschuwt dat corona-ontkenners steeds meer geradicaliseerd geraken. "We zien online pesterijen, beledigingen, fysieke aanvallen en ultra-agressief gedrag in het hele land", zegt Stephan Kramer in een interview met Redaktionsnetzwerk Deutschland.
Lees verder

Zwangere Kylie Jenner aanwezig op uit de hand gelopen muziekfestival AstroWorld
Astroworld, het muziekfestival in de Amerikaanse staat Texas, is op vrijdagavond serieus uit de hand gelopen. Op het festival, een initiatief van de Amerikaanse rapper Travis Scott (29), vielen er minstens acht doden. Honderden mensen raakten ook gewond. Ook de realityster Kylie Jenner (24), die momenteel in verwachting is van haar tweede kindje, was aanwezig.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Wat brengt de VAM-berg op het EK? Meisjes junioren aan zet, topfavoriete Backstedt alleen weg
Op de mannen elite is het wachten tot morgen, vandaag gaat het EK veldrijden in Wijster van start met de meisjes junioren (11u), de mannelijke beloften (13u30) en de vrouwen elite (15u). Wie baggert naar de sterrentrui op en rond de VAM-berg in Drenthe? U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

Twee 16-jarige studenten in VS veroordeeld voor moord op leerkracht Spaans
Twee tieners uit de Amerikaanse staat Iowa zijn schuldig bevonden voor de moord op hun leerkracht Spaans. Het 66-jarige slachtoffer, Nohema Graber, werd woensdag als vermist opgegeven. Later die dag vonden de autoriteiten haar lichaam terug in een park in Fairfield, de stad waar de vrouw lesgaf in een middelbare school. De moord zou gepleegd zijn door twee van haar studenten. Hun motief is niet bekend.
Lees verder

Twee 16-jarige studenten in VS beschuldigd van moord op leerkracht Spaans
Twee tieners uit de Amerikaanse staat Iowa worden beschuldigd van de moord op hun leerkracht Spaans. Het 66-jarige slachtoffer, Nohema Graber, werd woensdag als vermist opgegeven. Later die dag vonden de autoriteiten haar lichaam terug in een park in Fairfield, de stad waar de vrouw lesgaf in een middelbare school. De moord zou gepleegd zijn door twee van haar studenten. Hun motief is niet bekend.
Lees verder

Ready, set, klaar: 7 beautyproducten die je ochtendroutine merkbaar versnellen
Het leven is aan zij die snel zijn. Alleen moeten we eerlijk toegeven: de vaart zit er 's morgens vaak minder in dan we zouden willen. Geen nood, want dankzij deze 'gamechangers' voor de badkamer haal je het meeste uit je toilettas én uit je dag. Geen tijd? Geen probleem.
Lees verder

Gewonden bij mesaanval op ICE-trein in Duitsland
Bij een mesaanval op een ICE-trein tussen Regensburg en Nürnberg in Duitsland, zouden verschillende mensen gewond geraakt zijn. Dat meldt de regionale zender Bayerischen Rundfunk (BR24).
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Backstedt heerst bij meisjes junioren, straks nog beloften en vrouwen aan zet?
Op de mannen elite is het wachten tot morgen, vandaag gaat het EK veldrijden in Wijster van start met de meisjes junioren (11u), de mannelijke beloften (13u30) en de vrouwen elite (15u). Wie baggert naar de sterrentrui op en rond de VAM-berg in Drenthe? U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

EXCLUSIEF. Minderjarige terreurverdachte uit de Oostkantons had contact met IS'ers achter bloedige aanslag in Wenen
Er is een link naar België in het onderzoek naar de moorddadige aanslag van een jaar geleden in Wenen. Eén van de verdachten daar stond in contact met een minderjarige uit de Oostkantons. Die werd rond dezelfde tijd gevat omdat ook hij een bloedbad plande. Samen met een andere tiener wou hij een politiebureau in Luik aanvallen. En er waren méér contacten met buitenlandse IS'ers, wat doet vermoeden dat de twee niet op eigen houtje handelden.
Lees verder

INTERVIEW. Journalist Björn Soenens (53) en klastitularis Toon Vanlaere (75): "Ik durf zelfs te zeggen dat we soulmates zijn"
Hij woont in New York, treffend voor iemand die er bekend om staat dat hij geen blad voor de mond neemt. Maar bijna veertig jaar geleden was journalist Björn Soenens (53) een mager, ietwat introvert jongetje dat helemaal niet opviel in de klas. Maar in Toon Vanlaere (75), zijn klastitularis in het derde middelbaar in het college van Izegem, vond hij een zielsverwant. Al zeven jaar schrijven ze elkaar wekelijks, over de oceaan heen. "Eigenlijk zou ik in de laatste jaren van mijn carrière ook nog les willen geven. Om dat vuur dat Toon en ik delen, door te geven aan jongere generaties."
Lees verder

Jonge ref Arthur Denil (24) debuteert in 1A met 'schoktherapie' tegen Beerschot van beruchte spookmatch: "Hij zal dat nooit nog voorhebben"
1A verwelkomt een nieuwe jonge ref: de pas 24-jarige Arthur Denil debuteert vanavond in Kortrijk - Beerschot. Opmerkelijk: want uitgerekend tegen Beerschot ging Denil vorig jaar in 1B in de fout voor de beruchte 'spookwedstrijd'. "Hij zal dat nooit nog voorhebben en is enorm gefocust om het goed te doen", zegt Frank De Bleeckere van het Referee Department.
Lees verder

Costa Rica verplicht als eerste land ter wereld coronavaccin voor kinderen
Het Centraal-Amerikaanse land Costa Rica verplicht kinderen als eerste land ter wereld om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Volgens de gezondheidsautoriteiten zal de vaccinatie vanaf nu op de lijst komen te staan van de basisvaccins die kinderen volgens de wet moeten krijgen. Het land heeft een deal gesloten met farmaceut Pfizer om over voldoende doses te beschikken om alle kinderen onder de 12 jaar vanaf maart 2022 te beginnen inenten.
Lees verder

Wat gebeurt er als Queen Elizabeth sterft en de Britse monarchie zou vallen?
Staatshoofd en langstzittende vorst ter wereld, maar ook stijlicoon en grootmoeder: er zijn weinig mensen met zoveel gedaantes als Queen Elizabeth (95). Maar zelfs aan de meest opmerkelijke levens komt ooit een einde, en dat beseffen de Britten nu meer dan ooit. Het plannen van een 'naadloze overgang' wordt ondertussen een steeds dringendere opgave. Maar wat als de Britten na het overlijden van de Queen geen monarchie meer zouden willen?
Lees verder

Carole Baskin gelooft niet dat haar aartsrivaal Joe Exotic kanker heeft
Enkele dagen geleden liet 'Tiger King'-ster Joe Exotic (58) weten dat hij een agressieve vorm van prostaatkanker heeft. Zijn aartsrivaal Carole Baskin (60) denkt er alvast het hare van. Volgens haar moeten mensen de uitspraken van Exotic niet zomaar geloven.
Lees verder

Frankrijk verplicht mondmaskers in skigebieden
Frankrijk verplicht mondmaskers in wachtrijen naar skiliften. Als de nationale besmettingsgraad boven 200 gevallen per 100.000 inwoners gaat, zullen skiërs ook een geldige coronapas moeten voorleggen, zo heeft premier Jean Castex aangekondigd.
Lees verder

LIVE (13u30). Kevin De Bruyne als valse 'negen' tegen Man United, Ronaldo krijgt Greenwood en Fernandes in steun
• Premier League • Aftrap: 13u30 • Old Trafford • Krijgt Kevin De Bruyne een basisplaats?
Lees verder

KOERS KORT. Backstedt wint EK bij meisjes junioren - Jarige Masnada verlengt contract bij Lefevere
Zoë Bäckstedt is de nieuwe Europese kampioene bij de meisjes junioren. De Britse soleerde naar de titel op de VAM-berg in Drenthe. Nederland veroverde zilver en brons, onze landgenote Xaydee Van Sinaey finishte als vierde.
Lees verder