Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 november 2021

Volgens Jan Jambon zijn we niet op weg naar nieuwe lockdown: “Absoluut niet”

HLN
Volgens Jan Jambon zijn we niet op weg naar nieuwe lockdown: "Absoluut niet"
Nu Knokke-Heist alle georganiseerde cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten verbiedt voor iedereen ouder dan 13 jaar, werpt de vraag zich op of ook andere gemeenten extra coronamaatregelen aankondigen. Zijn we misschien op weg naar een nieuwe lockdown? "Absoluut niet", zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in VTM NIEUWS.
Lees verder

Jens (38) verhuisde acht jaar geleden naar Mallorca: "Mijn jachtbedrijf kan ik van overal runnen, maar dit is voor mij het paradijs"
Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven uiteindelijk hun hebben en houden achter te laten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. De Vlaming Jens Oomes (38) was jarenlang jachtkapitein en vertoefde regelmatig op de meest paradijselijke plekken, maar vond uiteindelijk met zijn gezin een nieuwe thuis in Mallorca.
Lees verder

EXCLUSIEF. Waarom aanslagcomplot in Oostkantons zo ernstig was: tiener had contact met meerdere IS'ers
Er is een link naar België in het onderzoek naar de moorddadige aanslag van een jaar geleden in Wenen, zo meldden wij zaterdag al. Eén van de verdachten daar stond in contact met een minderjarige uit de Oostkantons die ook een bloedbad plande. Samen met een andere tiener wou hij een politiebureau in Luik aanvallen. Vandaag onthullen we nog meer details over hun banden met IS en het vermoeden dat hun complot vanuit het buitenland werd beraamd.
Lees verder

Illegaal gebrouwen alcohol maakt 35 slachtoffers in India
Minstens 35 mensen zijn omgekomen na het nuttigen van giftige alcohol in het oosten van India, zo meldt de politie zondag.
Lees verder

België bestelt nieuw vaccin 'Novavax' voor mensen die allergisch zijn voor Pfizer of Moderna
"Een klein aantal mensen reageert allergisch op de mRNA-vaccins, namelijk Pfizer of Moderna. Of ze ontwikkelen ernstige bijwerkingen", zegt Dirk Ramaekers, topman van de taskforce vaccinatie. Daarom heeft België Novavax besteld, een nieuw vaccin voor mensen die slecht reageren op de mRNA-vaccins.
Lees verder

Veel Oostenrijkers naar vaccinatiecentrum voor nieuwe coronaregel
Vaccinatiecentra in Oostenrijk hebben het druk vlak voor de invoering van de '2G-regel'. De regel betekent dat de horeca, theaters, veel sportactiviteiten, evenementen met meer dan 25 aanwezigen en kapperszaken exclusief voor burgers zijn die zijn ingeënt tegen het coronavirus of die zijn genezen. Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen gevaccineerden, volgens de krant Krone.
Lees verder

Speurders zochten anderhalve week geleden ook al naar babylijkje in natuurdomein Het Broek in Willebroek
Speurder, parket en brandweer hebben anderhalve week geleden ook al in de vijver en het bos van natuurdomein Het Broek in Blaasveld gezocht naar het babylijktje dat uiteindelijk zaterdag gevonden werd. Die eerste zoekactie kwam er na een vage melding vanuit een ziekenhuis in de buurt, waar een recent bevallen tienermeisje zich aangeboden had.
Lees verder

LIVE. Aftrap op Jan Breydel: kan Standard weerwerk bieden tegen Club Brugge?
• Jupiler Pro League • Jan Breydelstadion • Aftrap: 13u30 • Lang (Club Brugge) en Klauss (Standard) geschorst.
Lees verder

Exclusief: 3 lekker gezonde recepten waar ook kinderen van smullen uit het nieuwe boek van Ellemieke Vermolen
Een gezonde levensstijl meegeven aan haar zonen Noah (12) en Zenna (10) is altijd een prioriteit voor Ellemieke Vermolen (45) – jaren de vrouw van topchef Sergio Herman. "Goede voeding is zo belangrijk. Voor je gezondheid, en voor onze planeet. Dat blijft echt wel ergens plakken in die jonge hoofden." Zelf past ze de '80/20-regel' toe en met haar nieuwe kookboek 'Lekker gezond' tovert ze meer plezier in de keuken en aan tafel. Op één ingrediënt bezuinigt ze niet: liefde. Wij mogen drie recepten exclusief publiceren.
Lees verder

Kustlogies boekten 1,1 miljoen overnachtingen tijdens het herfstverlof: "De covid-maatregelen schrikken niet af"
Met 1,1 miljoen overnachtingen aan de kust en 450.000 dagjestoeristen mag de kust spreken van een geslaagde herfstvakantie. Nochtans waren er vooraf wat zorgen over de covid-maatregelen zoals de invoering van de safe pass. Wij klopten aan bij een paar kustondernemers. "Beter zo'n pass dan de capaciteit verminderen", concludeert Xavier Vercaemst die langs de hele kust negen hotels heeft.
Lees verder

Will Smith probeerde de hallucinogene drank Ayahuasca al maar liefst twaalf keer uit
Will Smith (53) heeft in zijn interview met Oprah Winfrey (67) een aantal opvallende uitspraken gedaan. De Amerikaanse acteur gaf onder meer toe dat hij tijdens een retraite in Peru maar liefst twaalf keer de hallucinogene drank Ayahuasca gedronken heeft.
Lees verder

Eerste Nederlandse militairen in Mali voor missie van half jaar
In Mali zijn zaterdag de eerste 43 Nederlandse militairen aangekomen die de komst voorbereiden van een C-130 transportvliegtuig. Het toestel zal vanuit de hoofdstad Bamako vluchten verzorgen voor de VN-missie Minusma.
Lees verder

'K2 zoekt K3'-jurylid Samantha Steenwijk en haar vrouw willen graag kinderen: "Als het bij Daisy niet lukt, proberen we het bij mij"
"Mijn ouders vonden het best lastig, dat ik een vriendin had. Ze waren bang dat ik gekwetst zou worden door de reacties van de buitenwereld", zegt 'K2 Zoekt K3'-jurylid Samantha Steenwijk (35) in Dag Allemaal. Vijftien jaar later is ze nog altijd samen - en inmiddels acht jaar getrouwd - met Daisy (35), en zijn haar ouders helemaal mee. Ook 'K2 Zoekt K3' speelt op dat vlak een belangrijke rol, zegt Samantha.
Lees verder

LIVE. Standard komt er niet aan te pas na bizarre tegengoal, Club Brugge controleert
• Jupiler Pro League • Jan Breydelstadion • Aftrap: 13u30 • Lang (Club Brugge) en Klauss (Standard) geschorst.
Lees verder

Opnieuw meer coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen
Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is verder gestegen, tot 1.490. Dat zijn er 91 meer dan gisteren.
Lees verder

LIVE EK VELDRIJDEN. Volgt topfavoriet Iserbyt zichzelf op?
Het EK veldrijden kent vandaag haar ontknoping met de titelstrijd bij de heren junioren en vrouwen beloften, maar vooral ook de cross bij de mannen elite. Eli Iserbyt is na zijn sterke seizoensbegin met acht zeges dé topfavoriet, al zal ook Toon Aerts gebrand zijn op een tweede titel. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

LIVE. Tweede helft van start op Jan Breydel: put Standard moed na aansluitingstreffer net voor rust?
• Jupiler Pro League • Jan Breydelstadion • Aftrap: 13u30 • Lang (Club Brugge) en Klauss (Standard) geschorst.
Lees verder

Politie legt twee trouwstoeten stil na problemen met patserbakken en rookbommen
De politie van Sint-Niklaas is zaterdag tussengekomen bij twee trouwstoeten. In de Plezantstraat zorgde een karavaan voor heel wat verkeersproblemen en in de Prinses Josephine Charlottelaan werden rookbommen gegooid.
Lees verder

LIVE. 2-2! Dussenne trapt penalty binnen na beuk Mignolet, die ook al in fout ging bij eerste Standard-goal
• Jupiler Pro League • Jan Breydelstadion • Aftrap: 13u30 • Lang (Club Brugge) en Klauss (Standard) geschorst.
Lees verder

Football Talk. Vanheusden krijgt Shevchenko als coach bij Genoa
Andriy Shevchenko begint bij het Italiaanse Genoa aan zijn eerste klus als clubtrainer. De 45-jarige Oekraïner was de afgelopen vijf jaar bondscoach van zijn land. Shevchenko besloot na het EK van afgelopen zomer zijn contract niet te verlengen. Hij wordt bij Genoa coach van onze landgenoot Zinho Vanheusden.
Lees verder