Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 november 2021

Video van Adele die concert wél meteen kon stilleggen gaat viraal: “Stuur dit naar Travis Scott, hij kan er nog ie...

HLN
Video van Adele die concert wél meteen kon stilleggen gaat viraal: "Stuur dit naar Travis Scott, hij kan er nog iets van leren"
Er circuleert op het internet een video waarin zangeres Adele (33) in 2011 haar concert meteen stillegt nadat ze opmerkt dat iemand in het publiek was flauwgevallen. De video leidt tot heel wat nieuwe verontwaardiging over het Astroworld-concert van Travis Scott (30) in Texas afgelopen vrijdag. Daarbij kwamen acht mensen om het leven en vielen meer dan 300 gewonden. De rapper benadrukt dat hij geen besef had van de ernst van de situatie.
Lees verder

Politie ontdekt zeven naakte mannen in tuin tijdens lockdown- en drugsfeest: "Ik viel achterover van alle soorten én hoeveelheden drugs die er in uw lichaam teruggevonden zijn"
Een 45-jarige sauna-uitbater moest zich voor de rechter verantwoorden voor verschillende feiten. De man had tijdens de tweede lockdown een illegaal seksfeest gegeven waarbij grote hoeveelheden harddrugs zijn gevonden.
Lees verder

"Onze straat wordt een moordstraat": Vijf jaar lang elke zes minuten tientonner door smalle straten voor aanleg golfterrein
Voor de aanleg van een golfterrein op de vroegere Ilva-stortplaats in Vlierzele krijgen heel wat inwoners uit Oordegem en Vlierzele vijf jaar lang elke zes minuten een tientonner door hun straat. Voor de vijf woningen die zowel op de aan- als de afrijroute liggen, is dat zelfs om de drie minuten. "Dit laten we niet gebeuren. Desnoods trekken we naar de rechtbank", klonk het op de infovergadering.
Lees verder

Vijf jaar lang elke zes minuten tientonner door smalle straten voor aanleg golfterrein: "Dit is pure waanzin"
Voor de aanleg van een golfterrein op de vroegere Ilva-stortplaats in Vlierzele krijgen heel wat inwoners uit Oordegem en Vlierzele vijf jaar lang elke zes minuten een tientonner door hun straat. Voor de vijf woningen die zowel op de aan- als de afrijroute liggen, is dat zelfs om de drie minuten. "Dit laten we niet gebeuren. Desnoods trekken we naar de rechtbank", klonk het op de infovergadering.
Lees verder

Energiebedrijf RWE in beroep tegen weigering vergunning voor gascentrale Rotem
Energiebedrijf RWE gaat in beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen de weigering van een vergunning van een gascentrale in Rotem (Dilsen-Stokkem) door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Dat schrijft Het Belang van Limburg en het nieuws wordt door RWE aan Belga bevestigd.
Lees verder

Schandaal breekt los bij PSG: speelster opgepakt nadat ze gemaskerde mannen ploeggenote liet aanvallen met ijzeren staaf
Bizar verhaal uit het vrouwenvoetbal. PSG-speelster Aminata Diallo is opgepakt door de Franse politie, zo bevestigt de Parijse topclub. De reden: Diallo zou gemaskerde mannen hebben ingehuurd om haar ploeggenote Kheira Hamraoui aan te vallen met een ijzeren staaf, zo schrijft L'Équipe.
Lees verder

Schandaal breekt los bij PSG: speelster opgepakt op verdenking van aanval met ijzeren staaf op ploeggenote
Bizar verhaal uit het vrouwenvoetbal. PSG-speelster Aminata Diallo (26) is opgepakt door de Franse politie, zo bevestigt de Parijse topclub. De reden: Diallo zou gemaskerde mannen hebben ingehuurd om haar ploeggenote Kheira Hamraoui (31) aan te vallen met een ijzeren staaf, zo schrijft 'L'Équipe'.
Lees verder

Leveringen aan Panos Berchem Station tijdelijk stopgezet na dodelijke ongelukken
La Lorraine, het bakkerijbedrijf dat producten maakt voor Panos, heeft beslist om de levering aan de broodjeszaak in Berchem Station tijdelijk te stoppen. "We willen duidelijkheid krijgen over hoe onze externe transportfirma weer veilig kan leveren."
Lees verder

Europese Commissie keurt met Franse Valneva achtste vaccincontract goed
De Europese Commissie heeft woensdag het licht op groen gezet voor de aankoop van een nieuw vaccin tegen Covid-19. Het contract dat is goedgekeurd, biedt de lidstaten de mogelijkheid om in 2022 bijna 27 miljoen doses van het vaccin van het Franse Valneva aan te kopen. In 2023 kan een bijkomende bestelling voor nog eens 33 miljoen doses geplaatst worden.
Lees verder

Uitbater snellaadstations Fastned verhoogt voor het eerst in 5 jaar prijzen wegens hoge kosten elektriciteit
Fastned verhoogt vanaf morgen voor het eerst in vijf jaar zijn laadprijzen. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's doet dat vanwege de hoge prijzen die het moet betalen voor stroom. In Nederland en België wordt het standaardtarief (zonder abonnement) met zo'n 17 procent verhoogd.
Lees verder

Aan galg gepraat door vriendin èn gsm in de buurt: toch gaat gekende veelpleger (21) vrijuit voor gewapende overval op Turnhouts café
Alles wees erop dat de 21-jarige Anass B. uit Turnhout betrokken was bij de gewapende overval op café Do Nuts in de Lokerenstraat Turnhout. Zijn vriendin had hem zelf verraden bij de politie èn zijn gsm werd die avond vlakbij het café getraceerd. Toch spreekt de rechtbank hem vrij bij gebrek aan harde bewijzen.
Lees verder

Magneetvissers halen bom uit Afleidingsdijle: Dovo onderweg
Twee magneetvissers hebben woensdag op het middaguur een bom opgevist uit de Afleidingsdijle in Mechelen. Dovo is onderweg om het springtuig onschadelijk te maken.
Lees verder

Magneetvissers halen bom uit Afleidingsdijle
Twee magneetvissers hebben woensdag op het middaguur een bom opgevist uit de Afleidingsdijle in Mechelen. Dovo kwam ter plaatse, maar stelde vast dat het om een leeg springtuig ging.
Lees verder

Verklapt Jonas Geirnaert het geslacht van zijn tweede kindje in 'De slimste mens'?
Zijn Jonas Geirnaert (39) en zijn vrouw in blijde verwachting van een meisje? Het jurylid lijkt het antwoord woensdagavond te verklappen in 'De slimste mens'. Jeroom (44) en Élodie Ouédraogo (40) zouden dan weer twijfelen of ze voor een tweede kindje gaan.
Lees verder

LIVE. "In elke linie ontbreekt er iemand" - Rode Duivels arriveren straks aan trainingscentrum in Tubeke
The boys are back in town. Deze namiddag (tussen 13 en 15 uur) arriveren de Rode Duivels aan het trainingscomplex in Tubeke. De komende week spelen ze WK-kwalificatieduels tegen Estland en Wales. Om 16.15 uur vandaag volgt er een persconferentie en om 17 uur staat de eerste training op het programma. U kan alles hieronder LIVE volgen!
Lees verder

Coens wil dat dossier van gascentrales op Overlegcomité komt: "Ik heb plaatsvervangende schaamte"
CD&V-voorzitter Joachim Coens vraagt dat het dossier van de bevoorradingszekerheid besproken wordt op het Overlegcomité tussen de verschillende regeringen. Dat heeft de CD&V-voorzitter aan de VRT gezegd en de partijwoordvoerder heeft het bericht aan Belga bevestigd. Coens maakt zich zorgen over die bevoorradingszekerheid en roept Vlaams minister-president Jan Jambon en premier Alexander De Croo op om de kwestie te bespreken op het Overlegcomité. De Croo liet alvast weten dat hij niet op de feiten wil vooruitlopen.
Lees verder

Vandenbroucke wil van telewerk opnieuw de norm maken: "Iedereen moet helpen om virus achteruit te duwen"
Er is een politiek akkoord om een boosterprik aan de hele bevolking aan te bieden, maar er moet ook hier en nu ingegrepen worden. Minister van Volksgezondheid pleit daarom in VTM Nieuws om van telewerk opnieuw de norm te maken.
Lees verder

Aanslag op GSM-masten in Ternat: "Brandbom met timer aangetroffen"
Politie, parket en DOVO voeren onderzoek naar een aanslag op twee telecommasten in Ternat. Deze ochtend vroeg ontstond er brand aan één GSM-mast. Aan een andere mast op het terrein, die gebruikt wordt voor het ASTRID-netwerk van de hulpdiensten, werd een brandbom met timer aangetroffen.
Lees verder

Start to swing: Clara (50) gaat naar parenclubs om haar libido op te krikken. "Alsof je een pornofilm opzet, maar veel leuker." Seksuoloog Chloé geeft advies
Tien jaar geleden zakte het libido van Clara* (50) onder het vriespunt. Alles probeerde ze om de passie weer te doen opflakkeren. Niks hielp, tot zij en haar man besluiten om naar een parenclub te gaan. "De eerste keren hebben we ons in de afgesloten kamer gelegd. Deurtje toe, maar het besef dat mensen ons bezig zagen, vonden we heel sexy." Het koppelt begint te swingen en ontdekt welke voordelen dat met zich meebrengt. Klinisch seksuoloog en relatietherapeut Chloé De Bie geeft advies.
Lees verder

Van Mignolet over Vines tot Selemani: een Gouden 11-ploeg met alleen maar internationals
Geen actie komend weekend in de Jupiler Pro League, maar tal van spelers uit onze Belgische competitie maken deze week en volgende week hun shirtje nat voor hun nationale ploeg. Goudenspelen.be stelde een Gouden 11-ploeg samen met alleen maar internationals. Van Simon Mignolet over Sam Vines tot Faïz Selemani.
Lees verder