Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 november 2021

Verstappen is gewaarschuwd: titelconcurrent Hamilton rijdt in Djedda weer met ‘raketmotor’

HLN
Verstappen is gewaarschuwd: titelconcurrent Hamilton rijdt in Djedda weer met 'raketmotor'
Lewis Hamilton heeft in de komende Grote Prijs van Saudi-Arabië, de voorlaatste race van dit seizoen in de Formule 1, weer de beschikking over de 'raketmotor' waarmee hij de GP van Brazilië won. Die krachtbron was volgens Mercedes niet geplaatst in de auto waarin de Brit zondag de GP van Qatar op zijn naam zette.
Lees verder

Omwonenden trekken naar Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen bouwplannen Club Brugge
Goed en slecht nieuws voor de bouwplannen van Club Brugge. Er is al minstens één bezwaarschrift tegen de omgevingsvergunning die Club van de Vlaamse regering kreeg. Niet buur Cercle, maar wel de omwonenden trekken naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Dat zal — alweer — voor vertraging zorgen.
Lees verder

Omwonenden trekken naar Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen bouwplannen van Club Brugge
Goed en slecht nieuws voor de bouwplannen van Club Brugge. Er is al minstens één bezwaarschrift tegen de omgevingsvergunning die Club van de Vlaamse regering kreeg. Niet buur Cercle, maar wel de omwonenden trekken naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Dat zal - alweer - voor vertraging zorgen.
Lees verder

Padelclub van Niels Destadsbader verantwoordt zich voor bomenkap zonder vergunning in Berlaar: "Bomen dreigden om te vallen en waren gevaarlijk voor inwoners"
De bomenkap aan de voetbalterreinen van FC De Weerdt langs de Liersesteenweg in Berlaar zijn voor oppositiepartij Groen een doorn in het oog. De bomen stonden op de toekomstige site van Viva Padel, de padelclub van presentator en zanger Niels Destadsbader, en werden zonder een vergunning gekapt. "Deze bomen waren ziek", verdedigt Viva Padel zich.
Lees verder

Padelclub van Niels Destadsbader kapt bomen zonder vergunning in Berlaar: "Bomen dreigden om te vallen en waren gevaarlijk voor inwoners"
De kap van 200 bomen aan de voetbalterreinen van FC De Weerdt langs de Liersesteenweg in Berlaar veroorzaakt ophef. De bomen stonden op de toekomstige site van Viva Padel, de padelclub van presentator en zanger Niels Destadsbader en werden zonder een vergunning gekapt. "Dit is hallucinant", reageren Groen-raadsleden Bernd Van Ransbeeck en Ken Kerremans.
Lees verder

Vandaag is 'Circular Monday', een groen initiatief dat het tegengif voor Black Friday wil zijn
Op vrijdag 26 november is het weer Black Friday en daar kunnen we ook in ons land niet meer aan ontsnappen. Massakortingen sporen ons aan om te kopen, te kopen, en nog eens... te kopen. En toch: steeds meer merken overal ter wereld geloven dat dat allesbehalve duurzaam is. Zij roepen daarom vandaag uit tot 'Circular Monday', een tegenantwoord op Black Friday.
Lees verder

Football Talk. Club krijgt Italiaanse ref tegen PSG - De Winter in Juventus-selectie voor clash met Chelsea
Belofteninternational Koni De Winter is door Juventus-coach Massimiliano Allegri opgenomen in zijn selectie voor de clash met Chelsea, dinsdagavond op de vijfde speeldag in groep H van de Champions League.
Lees verder

RECENSIE: 'The Sex Lives of College Girls': "Voor de seks moet u niet afstemmen"
Met de woorden 'sex' en 'college girls' in de zoekgeschiedenis van uw werkcomputer kunt u al behoorlijk in de problemen geraken met uw werkgever. Gelukkig kunt u vanaf nu zeggen dat u gewoon hevige fan bent van 'The Sex Lives of College Girls', de nieuwste reeks op Streamz. Of deze dramedy met de zus van Timothée Chalamet in de hoofdrol het universiteitsantwoord op 'Sex Education' en 'Sex and the City' kan worden? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Lizzo open over hoe 'vermoeiend' het is geworden om plussize te zijn
In een interview met Essence Magazine vertelt zangeres Lizzo (33) over het onophoudelijke gedoe rond haar lichaam. Ze beschrijft dat de druk om het atijd over haar plussize lichaam te hebben "uitputtend" is: "We zouden neutraal moeten zijn over lichamen."
Lees verder

Lizzo over hoe "vermoeiend" het is om plussize te zijn: "Wil er niet meer over praten"
In een interview met Essence Magazine vertelt zangeres Lizzo (33) over het onophoudelijke gedoe rond haar lichaam. Ze beschrijft dat de druk om het altijd over haar plussize lichaam te hebben "uitputtend" is: "We zouden neutraal moeten zijn over lichamen."
Lees verder

Van 2.000 naar 50.000 stuks per dag: apothekers moeten massaal zelftests inslaan
Ruim 1,7 miljoen: zoveel zelftests verkochten de Belgische apothekers sinds de start van de verkoop in april en leveranciers weten niet of hun stock de komende weken zal overleven. Het prijsverschil met Kruidvat, de enige andere aanbieder van zelftests in ons land, is groot. "Maar de duurste is niet per se de beste", zegt viroloog Steven Van Gucht.
Lees verder

Volgens Merkel zijn huidige coronamaatregelen in Duitsland "niet meer voldoende"
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft maandag gewaarschuwd dat de huidige coronamaatregelen "niet meer voldoende" zijn, in het licht van de "zeer dramatische situatie" veroorzaakt door de golf coronabesmettingen. Dat melden bronnen binnen haar partij.
Lees verder

Congo wil Ishango-botjes die in Brussel worden bewaard terug
Het Nationaal Instituut voor Natuurbehoud (ICCN) van de Democratische Republiek Congo (DRC) wil dat België de Ishango-botjes teruggeeft. Het gaat om archeologische artefacten die in de voormalige Belgische kolonie werden opgegraven. Dat heeft interim-directeur van het ICCN Olivier Mushiete Nkole gezegd.
Lees verder

Overstekende bende everzwijnen veroorzaakt chaos op Duitse snelweg
Een overstekende bende everzwijnen heeft maandagochtend voor verschillende ongevallen gezorgd in de Duitse deelstaat Beieren. Dat meldt de lokale politie.
Lees verder

Expertenrapport Congocommissie toont aan dat er nog een pak werk is
De bijzondere Kamercommissie 'Congo-Koloniaal Verleden' of kortweg, de Congocommissie werd in de zomer van 2020 samengesteld met als opdracht het koloniaal verleden van België en de impact van dat verleden in kaart te brengen. Verder moet er worden gekeken of (en hoe) het veroorzaakte leed kan worden hersteld. Vandaag werd het expertenrapport voorgesteld. Dat toonde dat het moeilijk wordt om tot conclusies en aanbevelingen te komen. Over één aspect lijkt er wel al grotendeels eensgezindheid: er is weinig politieke animo voor herstelbetalingen.
Lees verder

Relschoppers waren voornamelijk gekende voetbalhooligans en Brusselse jongeren, sommigen betoogden niet eens mee
Tientallen gesneuvelde ruiten, een geplunderde supermarkt, een verwoeste combi, enkele uitgebrande vuilnisbakken, zes gewonde politieagenten en één betoger die een deel van z'n hand verloor door een ontplofte vuurpijl. Ziedaar de balans van de 'vreedzame' manifestatie tegen de coronamaatregelen in Brussel. 45 heethoofden werden opgepakt, onder hen vooral voetbalhooligans en lokale jongeren die al gekend waren bij het gerecht.
Lees verder

Geen vrees voor lege rekken na akkoord in de voedingshandel
Winkels hoeven niet te vrezen voor lege rekken door geblokkeerde depots. Vakbonden en werkgevers hebben maandag een sociaal akkoord ondertekend voor de arbeiders in de voedingshandel. Dat zegt Kris Vanautgaerden van de christelijke bond ACV Voeding en Diensten.
Lees verder

Nu telewerken opnieuw verplicht is: acht plaatsen om een thuiskantoor in te richten
Vanaf vandaag is telewerken opnieuw verplicht. Ben je nog op zoek naar een plek in huis waar je, al dan niet tijdelijk, een thuiskantoor kunt inrichten? Haal inspiratie uit deze acht voorbeelden uit het boek 'Where we Work'.
Lees verder

Little Mix in therapie na vertrek Jesy Nelson: "Het was moeilijk voor ons allemaal"
Little Mix-zangeres Jade Thirlwall (28) heeft in een interview openhartig verteld over de tol die het vertrek van Jesy Nelson (30) heeft geëist van de groep. Ze onthulde dat ze allemaal in therapie gegaan zijn om de enorme verandering in hun leven te verwerken: "Het was een heel moeilijke ervaring voor ons allemaal."
Lees verder

Actrice Emma Thompson gooit alle remmen los tijdens concert van Adele
Adele (33) mag ook heel wat bekende koppen tot haar trouwe fans rekenen. Emma Thompson is daar eentje van. De 62-jarige actrice ging helemaal wild tijdens een concert van de zangeres in Londen.
Lees verder