Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 november 2021

Verlaag je energiefactuur met honderden euro’s: “Gewoon al letten op de centrale verwarming en je douchegedrag ka...

HLN
Verlaag je energiefactuur met honderden euro's: "Gewoon al letten op de centrale verwarming en je douchegedrag kan al veel schelen"
Nu gas en licht een pak duurder worden, zoeken heel wat mensen naar snelle manieren om energie te besparen. Expert vertellen wat je zelf kunt doen om je energierekening meteen flink te verlagen. "Natuurlijk geven grote isolatiemaatregelen en zonnepanelen op termijn het grootste voordeel, maar er zijn nog genoeg besparingsmaatregelen die direct uitvoerbaar zijn."
Lees verder

LIVE. Goed nieuws voor Club op matchday -1: Van der Brempt opnieuw fit, ook Sobol meldt zich weer
Club Brugge staat voor een cruciale week, te beginnen met de levensbelangrijke Champions League-confrontatie van morgen tegen RB Leipzig. Vandaag wordt er nog getraind en zijn er nog persconferenties, maar ook voor het overige nieuws in en rond het Basecamp zit u gebeiteld in deze liveblog!
Lees verder

Weinig lotusbevallingen in ons land, terwijl ze erg gezond zijn. Experts: "De baby krijgt meer zuurstof en stamcellen"
In ons land kiezen een aantal vrouwen per jaar voor een lotusbevalling en laten ze de placenta na de geboorte verbonden met het kind. Er zijn pro's en contra's, maar vroedvrouw Uwe Porters en gynaecoloog Tinneke De Souter zijn het over één ding eens: de navelstreng (iets) later doorknippen heeft ontzettend veel voordelen. Ze leggen graag uit hoelang je dan moet wachten, hoe een lotusbevalling in z'n werk gaat en wat we ervan kunnen leren. "Gratis stamceldonatie voor je kind."
Lees verder

Ed Sheeran heeft spijt van roekeloos feestgedrag: "Ik had beroofd of gekidnapt kunnen worden"
De Britse artiest Ed Sheeran (30) maakt er geen geheim van dat zijn beroemdheid hem parten speelde. Zeker in het begin wist hij niet hoe hij moest omgaan met alle aandacht, waardoor hij naar de fles greep. Dat resulteerde naar eigen zeggen in roekeloos feestgedrag. "Ik heb geluk dat me nooit iets overkomen is."
Lees verder

Is het nu al raak tussen Klaas en Ellen in 'Cupido ofzo'? "Op haar zou ik wel verliefd kunnen worden"
Klaas en Ellen zochten hun weg door een doolhof en naar elkaars hart. Het lijkt alvast goed te klikken tussen de twee vrijgezellen en Klaas ziet het al helemaal zitten met Ellen. Heeft Cupido hier zijn (of haar, in dit geval) werk al gedaan? "Op ons", heffen de twee alvast het glas. Ook Klaas is enthousiast: "We hebben heel wat dingen gemeenschappelijk en er is zeker wel een klik. Ik zou wel verliefd kunnen worden op haar, maar ik ga niets forceren."
Lees verder

Is het nu al raak tussen Klaas en Ellen in 'Cupido Ofzo'? "Op haar zou ik wel verliefd kunnen worden"
Klaas en Ellen zochten hun weg door een doolhof en naar elkaars hart. Het lijkt alvast goed te klikken tussen de twee vrijgezellen en Klaas ziet het al helemaal zitten met Ellen. Heeft Cupido hier zijn (of haar, in dit geval) werk al gedaan? "Op ons", heffen de twee alvast het glas. Ook Klaas is enthousiast: "We hebben heel wat dingen gemeenschappelijke en er is zeker wel een klik. Ik zou wel verliefd kunnen worden op haar, maar ik ga niets forceren."
Lees verder

Bijna helft wereldbevolking heeft slechte eetgewoontes: "Grote bedreiging voor gezondheid en planeet"
Bijna de helft van de wereldbevolking heeft slechte eetgewoontes, zo blijkt uit het jaarlijkse Global Nutrition Report (GNR). Volgens het rapport eet 48 procent van de bevolking te veel of net te weinig, met als gevolg dat wereldwijd nog te veel mensen aan overgewicht, obesitas of ondergewicht lijden. "Onze eetgewoontes zijn de laatste tien jaar niet verbeterd en vormen nu een grote bedreiging voor onze gezondheid en voor de planeet", klinkt het.
Lees verder

Nieuwe Zuid-Koreaanse serie 'Hellbound' nog populairder dan 'Squid Game'
De nieuwe Zuid-Koreaanse fantasy-horrorserie 'Hellbound' van Netflix is in één nacht tijd een wereldwijd fenomeen geworden. Daardoor ziet het ernaar uit dat 'Hellbound' zijn voorganger 'Squid Game' van de troon heeft gestoten als meest bekeken tv-show op het streamingplatform. Volgens FlixPatrol had de serie slechts één dag nodig om de populairste show te worden in 24 verschillende landen, waaronder Korea, Hongkong, Mexico en Saoedi-Arabië. Ook in ons land staat de nieuwe serie al op nummer twee.
Lees verder

Zuid-Koreaanse serie 'Hellbound' is de nieuwe 'Squid Game'
De nieuwe Zuid-Koreaanse fantasy-horrorserie 'Hellbound' van Netflix is in één nacht tijd een wereldwijd fenomeen geworden. Daardoor ziet het ernaar uit dat 'Hellbound' zijn voorganger 'Squid Game' van de troon heeft gestoten als meest bekeken Zuid-Koreaanse tv-show van de maand. Volgens FlixPatrol had de serie slechts één dag nodig om de populairste show van het moment te worden in 24 verschillende landen, waaronder Korea, Hongkong, Mexico en Saoedi-Arabië. Ook in ons land staat de nieuwe serie al op nummer twee in de Netflix Top 10.
Lees verder

Zo vermijd je vorstschade aan je waterleiding en buitenkraan
Met vriestemperaturen in het verschiet, bestaat de kans dat je buiten- en binnenleidingen schade oplopen. Maar geen paniek: met de juiste voorzorgsmaatregelen kan je dit gelukkig voorkomen. Bouwsite Livios legt uit hoe je in vier eenvoudige stappen bescherming verzekert.
Lees verder

'Familie'-bedenker niet te spreken over ontslag Gunther Levi: "Die scenaristen hebben van soaps niets begrepen"
Als de makers van 'Familie' dachten dat het ontslag van Gunther Levi (45) en Martine Jonckheere (65) rimpelloos zou passeren, hebben ze zich lelijk vergist. Niet alleen bij de kijkers, maar ook bij de voormalige producer én de castleden heerst onbegrip. "Hier gaan alle alarmbellen af. Níemand nog zeker van z'n job", vertelt een bron op de set. Vraag is: zal dit verhaal nog een staartje krijgen? Een onverwacht ontslag werd in het verleden al eens in de rechtbank uitgevochten, en niet in het voordeel van de productie.
Lees verder

Onze Club-watcher roept op: "Willen de heren Lang, De Ketelaere, Vanaken en Mignolet weer opstaan?"
Big players step up in the big moments. Speeldag vijf in de Champions League, thuis tegen RB Leipzig, is zo'n 'big moment'. Vandaar deze oproep: willen zij die straks favoriet zijn voor de Gouden Schoen weer opstaan? Het zal nodig zijn…
Lees verder

Kinderen die uit Groenland werden weggehaald voor experiment eisen na 70 jaar vergoeding
Zes inheemse Groenlanders die als kind naar Denemarken werden gebracht voor een mislukt sociaal experiment eisen zo'n 33.543 euro van de Deense staat. In 1951 werden 22 kinderen van Groenland uit hun huizen gehaald en opgevoed in Denemarken. Dit experiment werd door Denemarken opgezet om de culturele kloof met zijn toenmalige kolonie Groenland te verkleinen. Toen de kinderen, ondertussen zeventigers, terugkeerden naar hun thuisland werden ze in een weeshuis geplaatst.
Lees verder

Airbus A340 landt voor het eerst op Antarctica
Voor het eerst in de geschiedenis is een Airbus A340 geland op Antarctica. De primeur gaat naar de Portugese chartermaatschappij Hi Fly. In één dag tijd vloog de Airbus van Kaapstad in Zuid-Afrika naar Antarctica en terug. De vlucht vond al op 2 november plaats, maar Hi Fly laat nu pas de beelden op de wereld los.
Lees verder

Win een tafeltje van 150 euro bij de jongste chef van Oost-Vlaanderen: "Als broekventje baas spelen over mensen die ouder zijn dan jezelf, is niet altijd makkelijk"
"Dit seizoen is een feest als chef, er zijn nu zoveel producten op hun best: wild, coquilles, paddenstoelen. Ik zou wel drie menu's kunnen samenstellen." Het is meteen duidelijk: niet chef Tim Vervynckt, maar pure seizoensproducten stelen de show in restaurant Woestyne.
Lees verder

"Klanten die telkens terugkeren omdat ze weten dat het altijd goed zit bij ons: prachtig toch!": win een etentje van 150 euro bij de jongste chef van Oost-Vlaanderen
"Dit seizoen is een feest als chef, er zijn nu zoveel producten op hun best: wild, coquilles, paddenstoelen. Ik zou wel drie menu's kunnen samenstellen." Het is meteen duidelijk: niet chef Tim Vervynckt, maar pure seizoensproducten stelen de show in restaurant Woestyne.
Lees verder

Eén lost de eerste beelden van nieuw seizoen 'Taboe'
Eén loste zonet de eerste beelden van het langverwachte tweede seizoen van 'Taboe' met Philippe Geubels. In 'Taboe' wil Geubels lachen om mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen. Maar dat doet hij niet zonder uitgebreid vooronderzoek. Onder het motto "je leert elkaar het beste kennen op vakantie", nodigt Philippe elke week zijn gasten uit in een vakantiehuis in de Ardennen.
Lees verder

Eén lost eerste beelden nieuw seizoen 'Taboe'
Eén loste zonet de eerste beelden van het langverwachte tweede seizoen van 'Taboe' met Philippe Geubels. In 'Taboe' wil Geubels lachen om mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen. Maar dat doet hij niet zonder uitgebreid vooronderzoek. Onder het motto "je leert elkaar het best kennen op vakantie", nodigt Philippe elke week zijn gasten uit in een vakantiehuis in de Ardennen.
Lees verder

Breedlachende Lukaku traint opnieuw mee, maar zo zegt Juve-coach Allegri: "Zonder hem is Chelsea minder voorspelbaar"
Voor een tweede dag op rij heeft hij probleemloos meegetraind met de groep. Romelu Lukaku (28) is klaar voor zijn comeback bij Chelsea na een maand gesukkel met de enkel.
Lees verder

Van der Poel begint in Rucphen aan veldritseizoen, eerste duel met Van Aert volgt op 26 december
Mathieu van der Poel rijdt op 18 december in het Nederlandse Rucphen zijn eerste cross in deze veldritwinter. Van der Poel begint meteen met een dubbel weekend. Rucphen is op zaterdag, één dag later is er de WB- cross in Namen waar Van der Poel ook start.
Lees verder