Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 november 2021

Van yoga tot rugschool: deze 7 zensporten zitten in de lift. “Het sporten zelf kost minder energie en je kan dieper...

HLN
Van yoga tot rugschool: deze 7 zensporten zitten in de lift. "Het sporten zelf kost minder energie en je kan dieper in ontspanning gaan"
Dat sporten goed is voor je lijf, staat buiten kijf. We denken maar al te graag dat we tot het uiterste moeten gaan om er snel, sterk en slank van te worden. Maar bewegen heeft ook mentaal enorme voordelen en die mogen wat meer in de spotlight komen. Let's talk about: zensporten. Die leveren je niet alleen een betere conditie op, maar zorgen voor minder stress, een beter humeur én een hogere productiviteit. Sport Vlaanderen opende het allereerste zensportplatform van ons land en experts Gudrun Hespel en Claudia Van Avermaet leggen uit hoe bewegen en tot rust komen de mooiste combinatie vormen.
Lees verder

Van yoga tot rugschool: deze 7 zensporten zitten in de lift. "Het sporten zelf kost minder energie en je kan je dieper ontspannen"
Dat sporten goed is voor je lijf, staat buiten kijf. We denken maar al te graag dat we tot het uiterste moeten gaan om er snel, sterk en slank van te worden. Maar bewegen heeft ook mentaal enorme voordelen en die mogen wat meer in de spotlight komen. Let's talk about zensporten. Die leveren je niet alleen een betere conditie op, maar zorgen voor minder stress, een beter humeur én een hogere productiviteit. Sport Vlaanderen opende het allereerste zensportplatform van ons land en experts Gudrun Hespel en Claudia Van Avermaet leggen uit hoe bewegen en tot rust komen de mooiste combinatie vormen.
Lees verder

Jager die papegaai Rambo uit de lucht schoot moet wapen afgeven en 7.250 euro schadevergoeding betalen
Jager Patrick V. zal afscheid moeten nemen van zijn jachtwapen. Daarnaast krijgt hij een boete van 4.000 euro met uitstel en moet hij Joseph Verdyck een schadevergoeding van 7.250 euro betalen. De reden? Op 29 december 2018 schoot hij diens papegaai Rambo dood terwijl het beestje onder toezicht van zijn baasje op een weide aan het rondvliegen was.
Lees verder

4.000 euro boete voor jager die papegaai Rambo uit de lucht schoot
4.000 euro boete. Dat is de straf voor de jager die papegaai Rambo doodschoot op 29 december 2018. De vogel was vrij aan het rondvliegen op een weide onder toezicht van zijn baasje Joseph Verdyck toen het beestje in het vizier van een jachtgeweer terechtkwam. Door het blanco strafblad van jager Patrick V. gaat het wel om een boete met uitstel. Het bewuste jachtwapen is door de rechtbank verbeurd verklaard en de man zal Verdyck 7.250 euro aan schadevergoedingen moeten betalen.
Lees verder

De Bleeker vraagt bankensector om snelle reactie in phishingdossiers
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) heeft de bankensector om een duidelijk actieplan gevraagd dat consumenten toelaat sneller en vlotter hun rekeningen te blokkeren wanneer zij het slachtoffer worden van phishing. Dat kondigt ze maandag aan.
Lees verder

Grote zorgen bij WTA en collega's om verdwenen toptennisster Shuai Peng, die ex-vicepremier beschuldigde van aanranding
De WTA, de belangenbehartiger van de tennissters, heeft haar zorgen geuit over de situatie van Peng Shuai en een onderzoek geopend. Nadat de 35-jarige Chinese eerder deze maand voormalig vicepremier Zhang Gaoli op het Chinese sociale medium Weibo beschuldigde van seksueel misbruik, werd van haar niets meer vernomen. Peng is bovendien gewist van internetsites en sociale media. China zwijgt intussen in alle talen.
Lees verder

Tom Helsen zamelt al meer dan 6.600 euro in én betaalt begrafenis om te vermijden dat kennis opnieuw in armoede belandt
Tom Helsen (45) laat zijn goed hart zien. De singer-songwriter is een inzamelactie gestart om te voorkomen dat een kennis door een begrafenisfactuur opnieuw in de armoede belandt. De dame in kwestie was eerder al in de armoede terechtgekomen door de hoge factuur van de begrafenis van haar eerste man. Nu die schulden afbetaald zijn, is ook haar nieuwe partner overleden. "Ik wil niet dat ze weer dezelfde miserie meemaakt", vertelt Helsen aan VRT NWS.
Lees verder

Usain Bolt denkt dat hij 100m in Tokio had kunnen winnen: "9.80 was ook voor mij nog mogelijk"
Atletiekicoon Usain Bolt is ervan overtuigd dat hij afgelopen zomer op de Olympische Spelen in Tokio nog de 100 meter had kunnen winnen. De intussen 35-jarige Jamaicaan ging in 2017 met pensioen. "De winnaar (Marcell Jacobs, red.) loopt 9.80. Dat was ook voor mij nog mogelijk."
Lees verder

Na de Roetpiet worden ook Sinterklaasliedjes in aangepast jasje gestoken
Van 'Zie ginds komt de stoomboot' tot 'Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht', het muzikale duo BlitZ herschreef enkele bekende Sinterklaasliedjes. Woorden als 'zwart', 'knecht' en 'roe' zijn niet meer van deze tijd en worden vervangen door een gepast alternatief. In de nieuwe 'Showbits' gaf het duo een exclusief interview over waarom ze het net nodig vonden om de teksten te vernieuwen.
Lees verder

Football Talk. Norwich kiest Dean Smith als nieuwe coach - Lokeren-Temse neemt afscheid van Chris Janssens
Norwich City heeft Dean Smith aangesteld als nieuwe trainer. Hij ondertekende bij de rode lantaarn uit de Premier League een contract voor 2,5 jaar. De 50-jarige Smith werd amper een week geleden ontslagen bij Aston Villa. Bij zijn nieuwe club is hij de opvolger van Daniel Farke. Die moest eveneens een week geleden opstappen hoewel hij Norwich net naar een eerste zege had geleid tegen Brentford.
Lees verder

Kristel Verbeke en UNICEF België bundelen krachten in strijd tegen kinderarmoede
Kristel Verbeke (45) wordt ambassadrice van UNICEF. Samen met vier andere afgevaardigden - Tom Waes, Helmut Lotti, Nafi Thiam en Henri PFR - helpt het voormalige K3'tje de rechten van ieder kind te verdedigen. Kristel zal zich vooral inzetten in de strijd tegen kinderarmoede. "Ik heb een blijvende connectie met kwetsbare kinderen, want ik was ooit één van hen."
Lees verder

Studie: snurken kan erg belastend zijn voor de gezondheid én voor je relatie
Bedpartners van snurkers worden te vaak vergeten, zo blijkt uit het doctoraatsonderzoek aan de VUB van Miche De Meyer. Zij doet voor het eerst een poging om het fenomeen van snurken objectief te definiëren. Ze stelt vast dat snurken schadelijk kan zijn voor de gezondheid en voor de relatie.
Lees verder

Mel Gibson gaat vijfde deel 'Lethal Weapon' regisseren
Mel Gibson kruipt voor de aankomende film 'Lethal Weapon 5' in de rol van regisseur, maar ook in die van acteur. Dat heeft de 65-jarige acteur bevestigd tijdens een evenement afgelopen weekend. De productie moet ergens in 2022 van start gaan. Dat meldt The Sun.
Lees verder

Shell wil op papier volledig Brits worden
Het Nederlands-Britse olie- en gasconcern Royal Dutch Shell wil op papier volledig Brits worden. Het concern gaat deze wijziging voorleggen aan zijn aandeelhouders. Ook het hoofdkantoor wordt naar het Verenigd Koninkrijk verplaatst.
Lees verder

Oranje-bondscoach Louis van Gaal valt vlak voor cruciale match en volgt training vanuit golfkarretje
Louis van Gaal is in aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd van morgenavond tegen Noorwegen in een rolstoel terecht gekomen na een val op zijn heup. Hij woont de training bij vanuit een golfkarretje. Er wordt gekeken op welke manier de bondscoach de wedstrijd kan leiden.
Lees verder

Training vanuit een golfkarretje: Oranje-bondscoach Louis van Gaal vlak voor cruciale match in rolstoel na val op heup
Louis van Gaal is in aanloop naar de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd van morgenavond tegen Noorwegen in een rolstoel terecht gekomen na een val op zijn heup.
Lees verder

Minister Vandenbroucke keert zijn kar over verplichte vaccinatie voor iedereen: nu plots wel op tafel
Dat federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) een verplichte vaccinatie tegen het coronavirus voor de hele bevolking op tafel legt, is opmerkelijk te noemen. Eerder wuifde de minister meermaals die optie weg.
Lees verder

Minister Vandenbroucke neemt flinke bocht: verplichte vaccinatie voor iedereen ligt plots wel op tafel
Dat federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) een verplichte vaccinatie tegen het coronavirus voor de hele bevolking op tafel legt, is opmerkelijk te noemen. Eerder wuifde de minister meermaals die optie weg.
Lees verder

Kaki, bruin en oranje: de mooiste herfsttassen voor je uitgezocht
De herfst laat zich nu écht voelen. Tijd om je dikke truien, sjaals en jassen weer uit de kast te halen. Afwerken doe je natuurlijk met een matching tas in een warme herfsttint. Ben je nog op zoek naar een nieuwe eyecatcher voor dit seizoen? Ontdek de 15 favorieten van Ninashop.be.
Lees verder

Football Talk. Cercle - Charleroi begint met minuut stilte voor overleden vader van Yves Vanderhaeghe
Het competitieduel van zaterdagnamiddag (16u15) tussen Cercle Brugge en Charleroi zal met een minuut stilte beginnen ter nagedachtenis van Ivan Vanderhaeghe, de vader van Cercle-coach Yves Vanderhaeghe. De Vereniging bevestigt maandag op de teamwebsite het overlijden van de man.
Lees verder