Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 november 2021

Van Libanese hapjes tot een côte à l’os van één kilo: de 5 beste adresjes voor foodsharing van dit moment

HLN
Van Libanese hapjes tot een côte à l'os van één kilo: de 5 beste adresjes voor foodsharing van dit moment
RESTOWIJZER. Keuzestress op restaurant, we kennen het allemaal. Zeker wanneer alles er zo lekker uitziet, krijg je dikwijls zin om ook andere gerechten te proeven. Wij tippen vijf adresjes in Vlaanderen, waar je samen met je gezelschap tal van hapjes en gerechten deelt.
Lees verder

"Jij weet ook waartoe ik in staat ben": 'geheime' zoon van prins Charles schrijft dreigbrief naar de Queen
Simon Dorante-Day, een 55-jarige man die ervan overtuigd is dat hij de 'geheime' zoon is van prins Charles, is niet van plan om zijn mond te houden. Nu de rechtszaak die hij tegen de royals heeft aangespannen om zijn afkomst te bewijzen steeds dichterbij komt, heeft Simon een wel héél gedurfde brief geschreven naar de Queen. "Hoeveel van dit misbruik denk jij dat we zullen doorstaan, en voor hoe lang?", klinkt het brutaal, zelfs dreigend. Wat wil de man precies? En hoe gegrond is zijn claim?
Lees verder

OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité beslist: kerstmarkten mogen doorgaan mét mondmasker, nachtleven tijdelijk op slot
De nieuwe maatregelen van het Overlegcomité zijn bekend en gaan morgen al in. Enkel de regels voor professioneel georganiseerde evenementen gelden pas vanaf maandag. Dit is wat we nu weten over de genomen beslissingen.
Lees verder

OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité beslist: nachtleven tijdelijk op slot, horeca dicht om 23 uur
De nieuwe maatregelen van het Overlegcomité zijn bekend en gaan morgen al in. Enkel de regels voor professioneel georganiseerde evenementen gelden pas vanaf maandag. De maatregelen zullen op 15 december geëvalueerd worden. Dit is wat we nu weten over de genomen beslissingen.
Lees verder

Geen publiek meer bij indoor sportwedstrijden, buiten wél nog fans toegelaten
Het Overlegcomité heeft beslist dat er voorlopig geen publiek meer zal worden toegelaten bij sportwedstrijden en -trainingen in binnenruimtes. Die beslissing wordt genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Bij sportwedstrijden in openlucht, zoals voetbalwedstrijden, zal er wel nog steeds publiek aanwezig mogen zijn, mét mondmasker.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck hoopt eindelijk op een reeks: "We hebben in een moeilijk jaar het geluk dat er nog heel veel zijn die een moeilijk jaar hebben"
Met groepswinst in de Conference League op zak, hoopt AA Gent in de competitie eindelijk een reeks neer te zetten die aansluiting geeft bij de plaatsen in play-off 1. Die reeks moet zondag ingezet worden tegen Standard. "Ik verwacht een 'close game'. Voor hen is dit de match van de week, terwijl wij ons eerst op Anorthosis hebben moeten focussen"
Lees verder

Bayern-fans verstoren Algemene Vergadering met protest tegen sponsorcontract Qatar Airways: "Het ergste incident dat ik ooit heb gezien bij Bayern"
Supporters van Bayern München hebben gisteravond de jaarlijkse Algemene Vergadering van de club verstoord met protesten tegen een verlenging van het sponsorcontract met Qatar Airways. Erevoorzitter Uli Hoeness reageerde na afloop ontstemd. "Dit is het ergste incident dat ik ooit heb gezien bij Bayern. Ik schaam me diep", zei hij.
Lees verder

Football Talk. PSG-sportief directeur Leonardo ontkent contact met Zidane - Afrikaanse landen stemmen unaniem voor WK voetbal om de twee jaar
Leonardo, de sportief directeur van Paris Saint-Germain, heeft aangegeven geen contact te hebben met Zinédine Zidane. De Franse coach wordt al enkele dagen gelinkt aan de Parijzenaars als opvolger van Mauricio Pochettino. De Argentijn wordt op zijn beurt genoemd als opvolger van de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer bij Manchester United.
Lees verder

Visserijrel: Franse vissersschepen blokkeren ferry's van en naar Verenigd Koninkrijk in haven van Calais
Vijf Franse vissersschepen blokkeren in de haven van Calais het ferryverkeer van en naar het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om een aangekondigde protestactie die anderhalf uur zou duren. Eerder op de dag hielden Franse vissers ook al een Brits containerschip tegen in de haven van St. Malo. Het gebeurt allemaal uit woede over het beperkte aantal visvergunningen dat de Britten afgeven aan Franse schepen.
Lees verder

Belgische student riskeert lange celstraf in Japan nadat hij kleine hoeveelheid drugs liet opsturen
Een 22-jarige universiteitsstudent dreigt in Japan jarenlang in de gevangenis te moeten zitten omdat hij kleine hoeveelheden drugs liet opsturen. Buitenlandse Zaken bevestigt aan HLN dat de familie van de student consulaire bijstand krijgt. In Japan staan zeer lange gevangenisstraffen op invoer van drugs, zelfs voor kleine hoeveelheden.
Lees verder

BV 24/7. Vandaag is rood voor Sarah van Soelen en Maxime Meiland is jarig
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Slotminuten kostten Antwerp al vier punten in Europa: verschil tussen mogelijke groepswinst en uitschakeling
De ref had bij wijze van spreken al ingeademd om de wedstrijd af te blazen. Donderdagavond gaf Antwerp tegen Frankfurt een eerste Europese groepszege weg in minuut 94. Jammer genoeg voor de Great Old niet de eerste keer dat ze in het slot van een wedstrijd het raam openzetten en punten naar buiten gooien.
Lees verder

CELEB 24/7. Zo vierden onze favoriete celebrities Thanksgiving
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Marc Degryse overhandigt Mazzu en co de 'trofee van herfstkampioen': "Play-off 1? Laat ons binnen twee maanden nog eens spreken"
In het kantoor van Felice Mazzu hangt een levensgrote poster van Raymond Goethals. Een toeveneir is Mazzu nog niet. Maar wie van promovendus Union een herfstkampioen kan maken, moét wel iets goed doen. Onze huisanalist Marc Degryse ging in het oefencomplex van Union op zoek naar zijn geheim. "Liefde, Marc. Liefde gaat boven alles."
Lees verder

Japan investeert 6 miljard in nieuwe chipfabriek om tekort op te vangen
Het Taiwanese chipconcern TSMC kondigt aan dat het een nieuwe chipfabriek in Japan zal bouwen, met hulp van Sony. De realisatie hiervan zal meer dan 6 miljard euro kosten. Vanwege het sterke economische herstel van de coronacrisis is de vraag naar chips sterk toegenomen, terwijl het aanbod beperkt is. Veel grote chipbedrijven zijn daarom de productiecapaciteit aan het vergroten.
Lees verder

Nieuwe chipfabriek in Japan om binnenlandse productie te versterken
Het Taiwanese chipconcern TSMC kondigt aan om een nieuwe chipfabriek in Japan te bouwen, met hulp van Sony. Dat voor meer dan 6 miljard euro. Vanwege het sterke economische herstel van de coronacrisis is de vraag naar chips sterk toegenomen, terwijl het aanbod beperkt is. Veel grote chipbedrijven zijn daarom de productiecapaciteit aan het vergroten.
Lees verder

"Uit de scheiding van mijn ouders zijn ook mooie dingen voortgekomen": Tv-persoonlijkheid Julie Vermeire blijft lachen na tegenslagen
Onder een fijne laag sproetjes tovert ze moeiteloos de meest sprankelende glimlach tevoorschijn. Maar Julie Vermeire (23), de dochter van comedian Jacques Vermeire, leerde al heel jong dat het leven ook tegenslagen in petto heeft. Het maakte haar alleen maar sterker en intussen danst Julie door elke dag. "Ik bén oprecht vrolijk, maar ik vind het extra leuk als anderen er ook positieve energie uithalen."
Lees verder

REACTIES. "Deze Black Friday zal voor rode cijfers zorgen in horeca" - "Tevreden dat ons signaal door politiek ter harte werd genomen"
Het Overlegcomité heeft een nieuw pakket aan maatregelen voorgesteld. De nieuwe maatregelen worden zoals verwacht niet overal op gejuich onthaald. Een greep uit de reacties.
Lees verder

Eén geval van Zuid-Afrikaanse variant in ons land bevestigd: "Voorzichtigheid is nodig, paniek niet"
Er is in België tot nog toe één geval vastgesteld van de nieuwe coronavariant. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd na afloop van het Overlegcomité. "Voorzichtigheid is nodig, paniek niet", klinkt het.
Lees verder

Club-arts AA Gent reanimeert Cypriotische fan na de wedstrijd
"First humans, then rivals". Meer dan ooit een zin die past bij de wedstrijd Famagusta - AA Gent van donderdagavond. De club-arts van AA Gent reanimeerde immers een fan van de thuisploeg die na de wedstrijd onwel werd.
Lees verder