Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 november 2021

Van een engelbewaarder gesproken: bestuurder ongedeerd na zware klap met vrachtwagens

HLN
Van een engelbewaarder gesproken: bestuurder ongedeerd na zware klap met vrachtwagens
Op de oprit van de A12 richting Antwerpen in Willebroek is woensdagochtend een zwaar ongeval gebeurd met twee vrachtwagens en één personenwagen.
Lees verder

Hoe rijm je duurzaam leven met vlees eten en vliegtuigreizen? 'Voetprintariërs' kennen de oplossing. "Niks is verboden"
Een vegetariër die het ­vliegtuig neemt, wordt met de vinger ­gewezen. Wie elektrisch rijdt, maar avocado's eet, heeft het niet begrepen. Als het over duurzaam leven gaat, schuift de lat alsmaar op. Is het dan nooit goed genoeg? Toch wel: auteur Kees Aarts pleit als ­'voetprintariër' dat de milde middenweg even doeltreffend is. Je hoeft jezelf niks te verbieden, zegt hij, zelfs vlees niet, zolang je maar rekening houdt met één getalletje: je CO2-voetprint. "Een frikandel is misschien wel de meest duurzame snack die er is."
Lees verder

Smokkelaar verstopt vluchtelingen bewust in verkeerde vrachtwagens en krijgt 10 jaar cel
De Irakees Saman Taha Ahmed (31) is vanmorgen door de Antwerpse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. Hij leidde een bende die minstens 91 transmigranten vanop snelwegparkings in ons land richting Groot-Brittannië smokkelde. Hij moet ook een megaboete van 728.000 euro betalen, of 8.000 euro per gesmokkelde vluchteling. Zijn Britse ex-vriendin Jemma Killoran krijgt 50 maanden celstraf.
Lees verder

Ondertussen in de Youth League, waar Club NXT zijn voet naast City en PSG zet én de toekomst klaarstoomt: "Ons verhaal is uniek"
In de schaduw van de grote jongens: het straffe parcours van Club NXT in de Youth League. Ze zijn er de evenknie van City én PSG. Beloftencoach Rik De Mil (40) – begin dit jaar nog interimtrainer van de A-ploeg – over de jeugd van tegenwoordig, het 1B-verhaal en die onbetaalbare sms'jes. "Ons Basecamp heeft voor een realistischer zelfbeeld gezorgd. En voor een topsportmentaliteit."
Lees verder

Zweeds fintechbedrijf Klarna lanceert ambitieuze shopping app: "Eén grote webshop voor de hele wereld"
"Eén grote webshop voor de hele wereld." Dat is de niet mis te verstane ambitie van Klarna, het Zweedse fintech-bedrijf dat bij ons vooral bekend is van de optie om achteraf te betalen bij online aankopen. De betaalapp lanceert een opmerkelijke uitbreiding en wil de 'all-in-one' oplossing worden voor wie online shopt. Van aankoop, over betaling tot het volgen van je levering. En dat voor álle winkels.
Lees verder

Binnenkijken in een van de meest bijzondere conceptwoningen van ons land: "Sommigen uit de streek dachten dat er een ufo was geland"
Dirk Engelen viel als een blok voor deze villa in Herentals waarin alles uit cirkels bestaat. Dankzij een doordachte renovatie kreeg dit unieke stukje Belgische architectuur een nieuwe toekomst. Onze woonexpert Björn Cocquyt laat ons mee een kijkje nemen dit bijzondere, ronde huis.
Lees verder

G20-landen verantwoordelijk voor bijna de helft van alle sterfgevallen door luchtvervuiling
Luchtvervuiling veroorzaakt jaarlijks zo'n 4 miljoen vroegtijdige sterfgevallen. Maar die zijn niet gelijk verdeeld over de wereld. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Australische en Japanse wetenschappers. Volgens hun resultaten zijn de G20-landen verantwoordelijk voor maar liefst de helft van deze sterfgevallen.
Lees verder

Man behaalt doctoraat in fysica op 89-jarige leeftijd: "Volg je dromen"
Volgens de Oostenrijkse Manfred Steiner ben je nooit te oud om te leren. Zo behaalde de man op 89-jarige leeftijd zijn doctoraat in de fysica aan de Brown University, in de Amerikaanse staat Rhode Island. "Al sinds mijn kindertijd was het een droom van mij, ik wou altijd al fysicus worden", aldus Steiner.
Lees verder

Aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen zal tot 2.000 stijgen: "De voorspelde piek van januari zullen we reeds in november bereiken"
Het totale aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen in Nederland gaat in de komende weken stijgen naar ongeveer 2.000. Nu behandelen ziekenhuizen iets meer dan 1.300 mensen vanwege Covid-19. Het aantal coronapatiënten op de intensieve zorg zal in de komende weken verdubbelen van ongeveer 250 tot 500.
Lees verder

Ondanks corona meer grensoverschrijdend gedrag bij De Lijn
Ondanks de coronacrisis, werden er vorig jaar meer meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag geregistreerd bij vervoersmaatschappij De Lijn. Dat blijkt uit cijfers van minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) op vraag van Katrien Schryvers (CD&V).
Lees verder

Vertegenwoordigers van ex-hongerstakers voelen zich verraden door Mahdi: "We zijn gebruikt om regeringscrisis op te lossen"
In een persconferentie aan de Begijnhofkerk in Brussel hebben vertegenwoordigers van de mensen zonder papieren die dit jaar twee maanden in hongerstaking gingen de inhoud uit de doeken gedaan van de gesprekken die in juli hebben geleid tot de onderbreking van de hongerstaking. Of die hongerstaking binnenkort een vervolg krijgt, hangt wellicht af van het aantal regularisatieaanvragen dat in de komende dagen en weken net als verschillende andere dossiers een onverhoopt negatief antwoord krijgt. "Het moraal van de ex-hongerstakers bevindt zich op een dieptepunt."
Lees verder

Lady Gaga poseert naakt op cover Vogue: "Ik had na de opnames van 'House of Gucci' psychische problemen"
Popster Lady Gaga (35) poseerde op de cover van de Britse Vogue om haar nieuwste film 'House of Gucci' te promoten. Ze vertelde hoe diep ze ging om de rol van Patrizia Reggiani te kunnen spelen. "Ik sprak negen maanden lang met een accent. Ik was haar gewoon, zowel op als naast de set."
Lees verder

'Nipplegate'-schandaal van Janet Jackson krijgt eigen documentaire
De New York Times heeft opnieuw een kijkcijferkanon in de aanbieding. Na de veelbesproken documentaire 'Framing Britney Spears' krijgt nu ook het 'nipplegate'-schandaal van Janet Jackson (55) en Justin Timberlake (40) een eigen documentaire.
Lees verder

OPROEP. Heeft u, net zoals Sam Gooris, "zoveel gemist"? Laat het ons weten
Dinsdagavond zagen we tijdens 'Expeditie Gooris' een wel erg emotionele Sam Gooris, op reis met zijn vrouw Kelly en kinderen Shania en Kenji. "Ik heb zoveel gemist", vertelde hij over zijn kinderen, die opgroeiden toen hij als artiest een overvolle agenda had. "Altijd maar werken, werken, werken."
Lees verder

Opnieuw staking in bijna veertig Waalse Aldi-winkels: "Het personeel zit op zijn tandvlees"
De werknemers van 37 Aldi-winkels in Wallonië hebben woensdag het werk neergelegd na een oproep van de christelijke vakbond CNE. Dat meldt de woordvoerder van de winkelketen. De directie betreurt de actie, aangezien de gesprekken met de vakbonden nog aan de gang zijn.
Lees verder

VN stellen zware schendingen van mensenrechten vast in conflict in Tigray
In het conflict in de regio Tigray in het noorden van Ethiopië zijn volgens onderzoek van de Verenigde Naties zware schendingen van mensenrechten begaan. Het gaat daarbij mogelijk om oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid, zo heeft een gezamenlijke commissie van het VN-Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten en de Ethiopische mensenrechtencommissie woensdag in Genève gerapporteerd.
Lees verder

Inflatie in Turkije stijgt tot bijna 20 procent
De inflatie in Turkije neemt verder toe. In oktober stegen de verbruikersprijzen in het hele lang met 19,9 procent en bedroeg de inflatie 19,6 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.
Lees verder

Dit is wat we al weten over verdachte die is opgepakt in dossier ontvoering Cleo (4)
De Australische politie is voorlopig karig met informatie over de man die is opgepakt in het dossier rond de ontvoering van Cleo Smith (4). Het meisje werd gisteravond teruggevonden in het huis van een 36-jarige bewoner van Carnarvon, het kustplaatsje in het westen van Australië, waar Cleo zelf ook woont met haar ouders. Buren omschrijven de man als "stil" en "een eenzaat". Hij blijkt wel bekend te zijn bij de politie. Dit is wat we al weten over de verdachte.
Lees verder

BV 24/7. Sarah van Soelen viert haar verjaardag en de webshop van Sam De Bruyn laat op zich wachten
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Baas Dienst Vreemdelingenzaken steunt Sammy Mahdi na beschuldigingen hongerstakers: "Hij heeft geen beloftes gebroken"
Freddy Roosemont, directeur van de Dienst Vreemdelingenzaken, wil de puntjes op de i zetten nu begeleiders van de hongerstakers Sammy Mahdi beschuldigen van valse beloftes. "Sammy Mahdi heeft geen valse beloftes gedaan. Ik was aanwezig bij die gesprekken. De staatssecretaris heeft niemand belogen of iets te positief voorgesteld. Hij heeft enkel uitgelegd wie er in aanmerking kan komen voor regularisatie."
Lees verder