Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 november 2021

Unaniem verzet tegen mondmaskerplicht vanaf 9 jaar: “Sop is de kool niet waard”

HLN
Unaniem verzet tegen mondmaskerplicht vanaf 9 jaar: "Sop is de kool niet waard"
Er is unanimiteit tegen de invoering van het dragen van een masker vanaf 9 jaar. Dat heeft de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) vandaag gezegd op LN24. "Het sop is de kool niet waard", klinkt het. Het Overlegcomité komt om 14.30 uur bijeen over de coronasituatie en mogelijk strengere maatregelen. "Het verplegend personeel is uitgeput. Het probleem is niet het aantal bedden, maar de operationele capaciteit die er niet meer is."
Lees verder

Genieten van het leven met een klein budget: deze mensen tonen dat het kan
De energieprijzen exploderen, een volle tank kost stukken van mensen, de winkelkar wordt almaar duurder,... De coronacrisis heeft het leven alleszins niet goedkoper gemaakt. Integendeel. Rondkomen met een klein budget is dan ook niet evident. Maar dat betekent niet dat je niet kan genieten van het leven of je dromen kunt najagen. Drie mensen gunnen ons een blik op hun financiën. "Met al het geld dat we over hebben, gaan we lekker eten op restaurant."
Lees verder

Lionel woont in de hoogte: "De vloeroppervlakte beneden bedraagt amper 15 m²"
Wat kan je aanvangen met een piepklein, onbewoonbaar achterhuis dat tussen de omringende gebouwen ligt en maar een vloeroppervlakte van 15 m² heeft? Lionel en zijn vriendin gingen de uitdaging aan en renoveerden het pand. Bouwsite Livios mocht binnenkijken.
Lees verder

Lionel en zijn vriendin wonen in de hoogte: "De vloeroppervlakte beneden bedraagt amper 15 m²"
Wat kan je aanvangen met een piepklein, onbewoonbaar achterhuis dat tussen de omringende gebouwen ligt en maar een vloeroppervlakte van 15 m² heeft? Lionel en zijn vriendin gingen de uitdaging aan en renoveerden het pand. Bouwsite Livios mocht binnenkijken.
Lees verder

ASSISEN. Tien jaar na veroordeling voor moord op haar baby komt ex van Pascal (40) getuigen in assisenzaal: "We leerden elkaar in gevangenis kennen"
Tien jaar nadat ze in het Brugse assisenhof veroordeeld werd tot 15 jaar opsluiting voor de moord op haar pasgeboren dochtertje, zakte Lieselot D. (37) woensdagmorgen opnieuw af naar diezelfde assisenzaal. Ze kwam er getuigen over haar hobbelige relatie met Pascal Bauwens (40). "Onze ouders brachten ons met elkaar in contact, terwijl we in de gevangenis zaten", vertelde D. Pascals vader en moeder drukten dan weer hun onmacht uit tegenover de drugsverslaving van hun zoon.
Lees verder

Brugse zwanen weer in lockdown door vogelgriepvirus
De bekende Brugse zwanen worden weer opgehokt, nu er in de provincie Antwerpen een geval van vogelgriep is vastgesteld. Ook vorig jaar al moesten de vogels gevangen worden en enkele maanden binnen blijven.
Lees verder

TikTok gaat sneller optreden tegen gevaarlijke challenges
Het platform TikTok wil sneller optreden tegen gevaarlijke challenges en hoaxes. Daarvoor maakt het bedrijf gebruik van nieuwe technologie.
Lees verder

"Telewerk verplichten is onnodig en nutteloos"
Bediendes werken gemiddeld twee dagen per week van thuis, zo blijkt uit onderzoek van SD Worx. Dat is bijna een dag minder dan in juni. De GEMS pleit ervoor om telewerk opnieuw te verplichten, al zeker tot de kerstvakantie. Maar dat zien werkgevers én werknemers niet zitten.
Lees verder

NFT's grootste zeges Wout van Aert brengen ruim 47.000 euro op
Wout van Aert heeft een flinke duit verdiend aan de verkoop van zijn drie grootste zeges als NFT's. De totale opbrengst was goed voor 47.024,18 euro. Van Aert en Jumbo-Visma ontvangen niet het volledige bedrag, maar krijgen wel een niet bekend percentage.
Lees verder

"Mijn partner komt altijd klaar, ik bijna nooit": seksuoloog Wim Slabbinck over het orgasme
In een nieuwe videoreeks geeft Wim Slabbinck elke week advies rond thema's waar veel koppels zich vragen over stellen. In de tweede aflevering legt de seksuoloog uit wat je kan doen als de ene partner bijna altijd klaarkomt en de andere bijna nooit. De seksuele voorkeur speelt daarbij een opmerkelijke rol. "Heteroseksuele vrouwen maken 61 procent kans om een orgasme te bereiken, lesbische vrouwen halen maar liefst 86 procent."
Lees verder

OPROEP. Kreeg jij als mama (in spe) al te maken met discriminatie op de werkvloer?
Je baas vraagt je wanneer je van plan bent om aan kinderen te beginnen. Het ligt er vingerdik op dat je de job niet kreeg omdat je drie kinderen hebt. Of je maakt als werkende mama minder kans op die promotie dan je mannelijke collega's.
Lees verder

Tram ontspoort omdat politie N70 moet afsluiten voor verwarde man die buurt op stelten zet
Het tramverkeer tussen Linkeroever en Melsele heeft woensdag urenlang stilgelegen na een incident met een ontspoorde tram ter hoogte van Linkeroever. De ontsporing gebeurde nadat de N70 door een politietussenkomst was afgesloten en de tram achteruit moest rijden.
Lees verder

Opnieuw energiebedrijf failliet in Nederland
Het Nederlandse energiebedrijf 'Allure Energie' heeft het faillissement aangevraagd. Daarmee is Allure de derde energieleverancier in korte tijd die bezwijkt in Nederland. Eerder vielen ook al 'Enstroga' en 'Welkom Energie' om. Anders dan bij die twee waren niet de gestegen prijzen voor energie reden voor het faillissement, maar zorgde een strijd tussen aandeelhouders ervoor dat niet meer betrouwbaar stroom en gas kon worden geleverd.
Lees verder

450 miljoen 5G-gebruikers in China. Wat met ons land?
China telt al zo'n 450 miljoen gebruikers van 5G, de nieuwste generatie van het mobiele internet. Het land is daarmee goed voor 80 procent van alle 5G-gebruikers wereldwijd. In ons land zou 70 procent van bevolking toegang moeten hebben tot dit netwerk in 2023. België hinkt voorlopig dus achterop.
Lees verder

Eigenaar laat hele muur uitbreken met kunstwerk van Banksy
Een leegstaande winkel in het Britse Suffolk stond te koop voor 300.000 pond (zo'n 355.000 euro), tot Banksy er in augustus een muurschildering op aanbracht en die even later ook erkende als de zijne. Dat dreef de prijs van het gebouw op met 200.000 pond (ruim 235.000 euro), maar de eigenaar besloot nu het werk van de straatkunstenaar integraal te laten weghalen, met muur en al dus.
Lees verder

Nieuwe PCR-test voorspelt ernst van ziekteverloop Covid-19 nog voor besmetting: "Een gamechanger"
Onderzoekers van het universitair ziekenhuis van het Zwitserse Bazel hebben een biomarker ontdekt die kan worden gebruikt om te voorspellen of een Covid-infectie mild of ernstig zal verlopen, zelfs nog voor een besmetting met het coronavirus heeft plaatsgevonden. Met een eenvoudige PCR-test moet iedereen in de toekomst kunnen achterhalen of hij of zij tot de risicogroep behoort.
Lees verder

Wordt telewerk straks wel verplicht? Vlaamse regering ziet liever afgezwakte vorm
Op het Overlegcomité zal nog een robbertje uitgevochten worden rond telewerk. De federale regering wil overgaan tot een gedeeltelijke verplichting van 3 à 4 dagen. De Vlaamse regering krijgt het woord 'verplichting' echter moeilijk over haar lippen. "Er moet maximaal thuis gewerkt worden, maar moet het dan 'verplicht' 4 dagen zijn? Het mag bedrijven niet ontwrichten", klinkt het daar. Probleem is wel dat bedrijven enkel gecontroleerd kunnen worden als telewerk verplicht wordt.
Lees verder

Coronabesmettingen in Europese landen bereiken recordniveaus
Meerdere Europese landen melden een recordaantal corona-infecties. Het gaat vooral om Duitsland (52.816), Oostenrijk (14.416), Tsjechië (22.479) en Slowakije (8.342). Ook Polen rapporteert vandaag 24.239 nieuwe besmettingen, het hoogste dagcijfer sinds april. De Hongaren registreerden dan weer 10.265 infecties, het hoogste aantal voor het land sinds eind maart.
Lees verder

Vlaming sterft op lijnvlucht van Tenerife naar huis: "Dichter bij de hemel komt uw man niet"
Jos Wautelet (72) is overleden op een lijnvlucht van Tenerife naar Charleroi. De gewezen bedrijfsleider was nierpatiënt en leed aan de ziekte van Alzheimer. Zijn vrouw Christa Afschrift (63) zat naast hem in het vliegtuig toen Jos stierf. "We zaten hand in hand en plots voelde ik geen hartslag meer."
Lees verder

POLL. Wie wint volgens jou 'Belgium's Got Talent'?
Vrijdag is het zover: dan weten we eindelijk wie dit seizoen van 'Belgium's Got Talent' wint. Wie maakt er volgens jou kans op de overwinning en bijbehorende prijzenpot van 50.000 euro?
Lees verder