Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 16 november 2021

Trein knalt tegen Duitse taxi: chauffeur loopt intussen klanten achterna die rit van 1.300 euro niet willen betalen

HLN
Trein knalt tegen Duitse taxi: chauffeur loopt intussen klanten achterna die rit van 1.300 euro niet willen betalen
Aan de overweg van de Weggevoerdenstraat in Ninove is vanochtend een Duitse taxi aangereden door een trein. De wagen stond dwars op de weg met de portieren open, waarna de trein tegen de deur knalde. De taxichauffeur was intussen achter twee klanten aangelopen, die hadden geweigerd om te betalen.
Lees verder

De interlandbreak die Ally Samatta nog even zal bijblijven: gewapende soldaten vallen spelershotel binnen omdat ze denken dat hij Covid-19 heeft
Het leger van Madagaskar kwam eraan te pas. Volgens hen testten drie spelers van Tanzania positief op Covid-19. Onder hen Ally Samatta (28) van Antwerp. Maar was het wel allemaal waar?
Lees verder

Djokovic over vermiste tennisster: "Het is gewoon schokkend dat dit kan gebeuren"
De nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic, heeft gereageerd op de verdwijning van de Chinese tennisster Peng Shuai. Ze beschuldigde begin deze maand de voormalig Chinese vicepremier Zhang Gaoli van seksueel misbruik. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de 35-jarige tennisster. Djokovic noemt het een verschrikkelijke situatie. "Ik hoop dat ze snel wordt gevonden en dat ze in orde is. Ik kan me inbeelden hoe haar familie zich moet voelen."
Lees verder

De ene groene stroom is de andere niet: waar zitten de verschillen? En wat betaal je ervoor?
Groene stroom vind je bij heel wat elektriciteitsleveranciers. Waar de ene speler zelf duurzame energie opwekt, koopt de andere de nodige certificaten op bij een derde producent. Je kan er echter ook voor kiezen je stroom rechtstreeks aan te kopen bij lokale producenten, of hebt de optie te investeren in coöperatieve vennootschappen. Waar liggen de verschillen? En betaal je voor het ene intitiatief meer dan voor het andere? Mijnenergie.be ging op zoek naar antwoorden.
Lees verder

André van Duin is klaar voor nieuwe liefde na overlijden van man: "Misschien stoot het af dat ik bekend ben"
André van Duin (74) staat bijna twee jaar na het overlijden van zijn man Martin Elferink weer open voor een nieuwe relatie. "Ik zou het wel prettig vinden om weer iemand om me heen te hebben", zegt de presentator in het decembernummer van het tijdschrift Linda.
Lees verder

André van Duin wil nieuwe liefde: "Misschien stoot het af dat ik bekend ben"
André van Duin (74) staat bijna twee jaar na het overlijden van zijn man Martin Elferink weer open voor een nieuwe relatie. "Ik zou het wel prettig vinden om weer iemand om me heen te hebben", zegt de presentator in het decembernummer van het tijdschrift Linda.
Lees verder

Keisse en Cavendish zijn blikvangers, maar geen favorieten op Zesdaagse van Gent: "We willen vooral genieten"
Iljo Keisse (38) en Mark Cavendish (36) zijn vanaf vandaag de blikvangers op de Zesdaagse van Gent. De grootste namen, maar niét de grootste favorieten, zeggen ze. Keisse: "Pistewielrennen is enorm veranderd. En ik ben niet mee geëvolueerd."
Lees verder

Vier mannen vrijgelaten in onderzoek naar ontplofte taxi Liverpool: "Er is wel belangrijk bewijs gevonden"
Vier mannen die na de explosie van een taxi in Liverpool zijn opgepakt, zijn na verhoor opnieuw vrijgelaten. Volgens de politie ging het mogelijk om een terroristische daad.
Lees verder

Driekwart van Belgische jonge sporters ervaart grensoverschrijdend gedrag
Maar liefst 75 procent van onze jonge sporters ervaart minstens één keer een vorm van grensoverschrijdend gedrag voor hun 18de. Dat blijkt uit een studie van de UAntwerpen in het kader van het Europese onderzoek 'Child Abuse in Sport: European Statistics' (CASES).
Lees verder

Populair Thais strand, bekend uit de film 'The Beach', gaat opnieuw open voor toeristen
Bezoekers zijn vanaf 1 januari opnieuw welkom op het beroemde Thaise strand Maya Bay. Het strand, dat bekend werd dankzij de film 'The Beach' met Leonardo DiCaprio, werd in 2018 gesloten om de natuur te beschermen.
Lees verder

Zo denkt de gewone Vlaming over mogelijke verstrengingen: "Ik geloof niet in de maatregelen, wel in iedereen vaccineren"
Het Overlegcomité dat vrijdag zou plaatsvinden is wegens de stijgende coronacijfers vervroegd naar morgen. Als het van de federale regering afhangt, zullen we voortaan nog maximaal één dag per week naar het werk gaan. De rest van de week zal telewerk verplicht zijn. Op de vooravond van mogelijke verstrengingen geven Vlamingen aan hoe ze de komende weken tegemoetzien. "Maak de regels deze keer alsjeblieft streng genoeg. Dan kunnen we kerst vieren met onze kinderen en kleinkinderen."
Lees verder

46 paar extra handen moeten verpleegkundigen ademruimte geven
Met de vierde golf in volle optocht, zoekt ziekenhuis Netwerk Antwerpen op korte termijn 46 tijdelijke medewerkers. De taken vereisen geen specifieke zorgdiploma. "We kunnen opnieuw alle hulp gebruiken. Zo krijgen de verpleegteams ademruimte en kunnen ze hun expertise ten volle inzetten."
Lees verder

Nostalgie is koning: geruchten over 'Harry Potter'-reünie. Waarom houden we zo vast aan het verleden? En is dat wel zo onschuldig als het lijkt?
Twintig jaar geleden ging de film 'Harry Potter en de Steen der Wijzen' in wereldpremière. Vandaag gaan er geruchten dat Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson en de andere Harry Potter-iconen gevraagd zijn voor een eenmalige show in de Warner Brothers Studio Tour in Londen. Dat die vraag er kwam is niet onlogisch, onder andere de 'Friends'-reünie leerde ons al: we blijven graag in het verleden hangen. Maar is dat wel zo onschuldig als het lijkt? Trendwatcher Tom Palmaerts: "In denken dat het vroeger écht allemaal beter was, schuilt een groot gevaar."
Lees verder

Al tien procent meer griepvaccins dan vorig jaar afgeleverd in apotheek
De apothekers hebben al bijna 1,72 miljoen griepvaccins afgeleverd aan Belgen die zich willen laten inenten. Dat is een stijging met een tiende ten opzichte van dezelfde datum in 2020. Dat heeft de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) bekendgemaakt in een persbericht.
Lees verder

Kersverse echtgenoot van Paris Hilton heeft negenjarig liefdeskind met andere vrouw
Amper enkele dagen getrouwd en de lijken vallen al uit de kast. Carter Reum (40), de nieuwe echtgenoot van Paris Hilton (40), blijkt een negenjarige dochter te hebben met een andere vrouw. Hij zou het meisje slechts een keer gezien hebben sinds haar geboorte. De moeder van het kind is Laura Bellizzi, een realityster die eerder al een relatie had met Mel Gibson.
Lees verder

Autobestuurder moet keren in verkeersdrukte tijdens vakbondsactie
De vakbonden bij de politie zorgen voor verkeerschaos in het centrum van Brussel. Eva Vandiest stond aan te schuiven in de file en krijgt van agenten te horen dat ze moet keren in een van de tunnels wil ze weggeraken. Ze licht de andere bestuurders in om hetzelfde te doen maar net wanneer ze wil vertrekken, opent de politie opnieuw de tunnel.
Lees verder

Conner Rousseau lanceert nieuwe collectie van zijn kledinglijn Mateke: "Ik ben back on track"
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau lanceert over enkele weken een nieuwe collectie van zijn kledinglijn Mateke voor het goede doel. Dat heeft hij maandagavond gezegd tijdens een Live op Instagram. Hij vertelde ook dat hij "back on track" is, nadat hij afgelopen weekend in het ziekenhuis belandde met een cyste op de nieren.
Lees verder

"De doelvrouw is een man": pijnlijk verlies zorgt voor ophef in het internationale vrouwenvoetbal
Straf verhaal uit het internationale vrouwenvoetbal. Zo heeft de Jordaanse voetbalbond - tevergeefs - een klacht ingediend bij de Aziatische federatie nadat er werd verloren van Iran. De reden: ze claimen in Jordanië dat er in het doel bij de Iraniërs geen vrouw, maar wel een man stond.
Lees verder

Claudia de Breij schreef eerste biografie over prinses Amalia: "Ik heb haar in bescherming genomen"
Zelf zag de bijna 18-jarige prinses Amalia het nut van een biografie over zichzelf niet in. "Wat heb ik gepresteerd?", vroeg ze zich af. Maar toch kreeg cabaretière Claudia de Breij (46) de kans om dagenlang met de toekomstige koningin van Nederland te praten en er een biografie uit te puren. Niet dat alle gespreksonderwerpen het boek gehaald hebben. Het Algemeen Dagblad sprak uitgebreid met Amalia's eerste biograaf over een voorkeur voor Duitse jongens, de troonsopvolging en mentale problemen. "Soms wordt het me allemaal te veel."
Lees verder

Groot migrantenkamp ontmanteld vlak bij Belgische grens
De Franse politie is vandaag gestart met de ontmanteling van een groot kamp met ruim duizend migranten in Groot-Sinten, een gemeente in de Franse Westhoek vlak bij de Belgische grens. Dat meldt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin. Concreet gaat het voornamelijk om Koerden. Allen hopen ze de oversteek naar Engeland te kunnen maken. De actie volgt op spanningen tussen Londen en Parijs over het toenemende migrantenverkeer in het Kanaal.
Lees verder