Doorgaan naar hoofdcontent

Tot twee uur aanschuiven in Brussel, verschillende buslijnen vertraagd in Antwerpen: het overzicht van de politie-act...

HLN
Tot twee uur aanschuiven in Brussel, verschillende buslijnen vertraagd in Antwerpen: het overzicht van de politie-acties in Vlaanderen
Brussel was al aan de beurt, vanaf vandaag volgen ook Vlaanderen en Wallonië. De politievakbonden breiden hun acties uit. "Als minister Verlinden vandaag niet met een goed voorstel naar de onderhandelingstafel komt, blijven we actie voeren. Nu staan enkel de vakbondsafgevaardigden hier, maar dan komen we af met onze achterban en leggen we het land plat", klonk het klaar en duidelijk in Gent. Ook in Brussel, Antwerpen en een 15-tal andere steden en gemeenten veroorzaakten de acties donderdagochtend vroeg de nodige hinder. Een overzicht.
Lees verder

Garbine Muguruza wint WTA Finals en schrijft daarmee Spaanse tennisgeschiedenis
Garbine Muguruza heeft als eerste Spaanse tennisster de WTA Finals op haar naam geschreven. In Guadalajara versloeg ze in de finale Anett Kontaveit in twee sets.
Lees verder

Nederlandse experts: "Overweeg verlengen kerstvakantie"
Het aantal coronabesmettingen onder kinderen loopt razendsnel op in Nederland en daarom moet de regering er overwegen om de kerstvakantie te verlengen. Dat zeggen corona-experts in de Nederlandse krant Algemeen Dagblad.
Lees verder

Olieprijzen zakken naar laagste stand in een maand tijd
De olieprijzen zijn opnieuw gedaald, naar de laagste stand in een maand tijd. Een vat olie van de Noordzeesoort Brent kost 79,86 dollar, 42 cent minder dan gisteren. Een vat Amerikaanse WTI-olie is met 80,29 dollar 50 cent goedkoper.
Lees verder

Is het Curry niet, dan wel Giannis Antetokounmpo: 'Greek Freak' scoort 47 punten tegen Lakers
Stephen Curry is de grote man in de NBA, maar vannacht stond er ook weer geen maat op Giannis Antetokounmpo, de Griekse sterspeler van NBA-kampioen Milwaukee. De tweevoudige MVP (2019-2020) schitterde met 47 punten en negen rebounds in de thuiswedstrijd tegen de LA Lakers en leidde de Bucks naar een 109-102 overwinning.
Lees verder

Charlotte Leysen terug op het scherm na zware periode: "Ik heb geleerd om naar mijn grenzen te luisteren"
Twee jaar nadat ze afscheid nam van Ketnet, keert Charlotte Leysen (33) terug naar de jongerenzender. De afgelopen jaren kampte de presentatrice met gezondheidsproblemen en ook mentaal had ze het zwaar. Nu voelt ze zich herboren door spirituele cursussen. "Ik kom vaak met mijn vriendinnen samen voor een women's circle bij vollemaan", vertelt ze aan Het Nieuwsblad.
Lees verder

Charlotte Leysen terug naar het scherm na zware periode: "Ik heb geleerd om meer naar mijn eigen grenzen te luisteren"
Twee jaar nadat ze afscheid nam van Ketnet, keert Charlotte Leysen (33) terug naar de jongerenzender. De afgelopen jaren kampte de presentatrice met gezondheidsproblemen en ook mentaal had ze het zwaar. Nu voelt ze zich herboren door spirituele cursussen. "Ik kom vaak met mijn vriendinnen samen voor een women's circle bij vollemaan", vertelt ze aan Het Nieuwsblad.
Lees verder

Belgische padelvrouwen in kwartfinale WK tegen de absolute wereldtop: "Een echte galamatch"
Op het WK in Qatar hebben onze Belgische padelvrouwen een zeer knappe poulefase achter de rug. Als beloning mogen ze deze middag in kwartfinale de baan op tegen het allerbeste land ter wereld: Spanje. De mannen kenden dan weer pech met de loting en knokken voort voor plaatsen negen tot en met zestien.
Lees verder

"Deel vreugde én verdriet met elkaar": Andy Peelman en vrouw verloren de afgelopen jaren twee kindjes
Woensdag maakte Andy Peelman op Qmusic bekend dat hij en z'n vrouw Tine een tweede dochtertje verwachten. Maar achter die vreugde om de zwangerschap, school ook een zweem verdriet. Het koppel verloor namelijk twee kindjes. En dus riep de presentator op om dat niet langer te verzwijgen. "Hier wordt gewoon niet over gesproken."
Lees verder

Polen zet honderd migranten gevangen die grens proberen over te steken vanuit Wit-Rusland
De Poolse strijdkrachten hebben in de nacht van woensdag op donderdag ongeveer honderd migranten opgepakt die vanuit Belarus de grens probeerden over te steken. Het ministerie van Defensie liet weten dat ze gevangen zijn gezet.
Lees verder

Eerste trailer 'De Kraak' belooft spectaculaire actie en straffe acteerprestaties
Een gewiekste bendeleider, een jonge hacker en de grootste bankroof aller tijden. Dat zijn de ingrediënten van de reeks 'De Kraak', die vanaf 1 december te zien is op Streamz. De eerste trailer belooft alvast spectaculaire actie en straffe acteerprestaties van onder meer Tijmen Govaerts, Gene Bervoets en Ella-June Henrard.
Lees verder

Hoe Nikola Storm (27) als youngster bij Club mislukte, maar dit jaar trefzekerste winger in 1A is: "Hij twijfelde of hij het ooit nog zou maken in eerste klasse"
Van een briesje naar storm. Geen winger in de Belgische competitie die meer scoorde in 2021 dan Nikola Storm (27). Het contrast met zijn Brugse jaren kan niet groter. In de jeugd van Club werd hij een periode gepest, bij de eerste ploeg had hij het mentaal moeilijk. "Preud'homme praatte niet met zijn spelers, terwijl Nikola dat wel nodig had."
Lees verder

Buckingham Palace bezorgd om verrassingsinterview van Meghan Markle: "Ze is wanhopig op zoek naar publiciteit"
Het gesprek moet nog worden uitgezonden, maar het 'verrassingsinterview' dat Meghan Markle donderdag geeft aan Ellen DeGeneres zorgt nu al voor opschudding. Zo stellen verschillende Britse royaltykenners dat het gesprek "angst opwekt" binnen Buckingham Palace, dat maar niet zou kunnen begrijpen waarom Meghan zulke sprongen blijft maken. "Ze is meedogenloos en wanhopig op zoek naar mensen die naar haar kijken."
Lees verder

1 op de 10 denkt dat corona bedacht werd om de bevolking te reduceren. Zo vermijd je volgens experts verhitte discussies met complotdenkers
4 tot 12 procent van de Vlamingen gelooft in samenzweringstheorieën, 10 procent denkt dat corona bedacht werd om de wereldbevolking te reduceren. Dat blijkt uit onderzoek van KU Leuven. Een conflictbemiddelaar en cultuursocioloog lichten toe hoe iemand een 'complotdenker' wordt en wat je kan doen om onaangename disputen met andersdenkende vrienden of familieleden te vermijden. "Hoe extremer je bent in jouw standpunt, hoe meer de ander uiting zal geven aan exact het tegenovergestelde."
Lees verder

Wat is 'Elden Ring', en waarom is het zo'n hype onder gamers?
Spelers die hun game graag toegankelijk willen, laten Elden Ring begin volgend jaar beter in het winkelrek liggen: zelfs de miniemste vijanden die de speler te lijf moet met het zwaard zijn belachelijk moeilijk neer te krijgen. En toch is de game, zeker nu sommige bevoorrechte spelers hem een paar tientallen uren onder handen hebben mogen nemen, een zware hype onder gamers. Hoe komt dat?
Lees verder

Sciensano: "Nutri-Score op schappen in winkels niet genoeg om consument systematisch voor gezondere voedingsproducten te doen kiezen"
De Nutri-Score van voedingsproducten vermelden op de schaplabels in de rekken van de supermarkt volstaat niet om de consument systematisch voor gezondere voedingsproducten te doen kiezen. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Sciensano.
Lees verder

Viroloog Van Ranst over nieuwe coronamaatregelen: "Ik heb gemengde gevoelens bij de beslissingen"
Het Overlegcomité heeft gisteren nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) zegt dat hij "gemengde gevoelens" heeft bij die beslissingen. "De maatregelen gingen minder ver dan wat in het GEMS-rapport staat", klinkt het bij HLN Live.
Lees verder

Parenclub Club Amai opent deuren uur vroeger om van alle klanten CST te controleren én zelftest te laten afnemen: "Mét mondmasker zou het voor ons weer deuren dicht zijn"
Bij parenclub Club Amai wachtten ze gespannen af wat de extra maatregelen zouden betekenen voor hun. Nu het mondmasker niet verplicht is voor wanneer een zelftest wordt afgenomen, halen ze toch een beetje opgelucht adem "We hebben heel veel zelftesten gekocht. Klanten zullen dus eerst groen licht moeten krijgen én een negatieve test afleggen. Pas dan mogen ze binnen."
Lees verder

Dan toch een koppel? Kim Kardashian en Pete Davidson dragen matchende pyjama's op zijn verjaardagsfeest
Pete Davidson werd woensdag 28 jaar en dat vierde hij in goed gezelschap op een pyjamafeestje. Volgens PEOPLE zou Kim Kardashian (41) het feestje hebben georganiseerd in het huis van haar moeder, Kris Jenner (66), in Palm Springs.
Lees verder

Babyolifantje dat halve slurf verloor door stropersval overleden
De Sumatraanse babyolifant die de helft van haar slurf verloor, is overleden. Het olifantje was één jaar oud. Zondag werd het kalf in kritieke toestand naar de dierenkliniek in Aceh Besar gebracht. De slurf was zwaar toegetakeld door een stropersval en moest deels worden geamputeerd.
Lees verder