Doorgaan naar hoofdcontent

Sylvia Van Driessche komt naar voren als onbekende getuige tegen Bart De Pauw

Sylvia Van Driessche komt naar voren als onbekende getuige tegen Bart De Pauw

Schrijfster Sylvia Van Driessche (45) is in magazine 'Nina' van Het Laatste Nieuws naar voorgetreden als een van de anonieme getuigen in de zaak Bart De Pauw. Haar getuigenis kwam er nadat het dossier al afgerond was en gaat over een sms die De Pauw gestuurd zou hebben.

Lees verder

Kankeroperatie van radiojournalist Van den Abeele uitgesteld

Drie weken geleden kreeg VRT-radiojournalist Chris Van den Abeele de diagnose dat hij aan prostaatkanker lijdt. Hij moet geopereerd worden, maar door de vierde coronagolf wordt die operatie uitgesteld.

Lees verder

Hier zetten ze drones in om afgebrande bossen te herplanten

In Kroatië vliegen er drones door de lucht die zaadbollen laten vallen in een poging de afgebrande bossen te herplanten. Het project gaat uit van de Kroatische onderneming 'Magic Forest'. Ivan Vidakovic, die de dronevluchten leidt, zei dat het project in acht uur tijd met vier of vijf drones ongeveer tien hectare kan bestrijken.

Lees verder

Vandenbroucke: boycot horeca die coronamaatregelen niet respecteren

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit)  hoopt dat de burgemeesters aan hun politiekorpsen gaan vragen om de coronamaatregelen in de horeca te controleren. En als dat te weinig gebeurt, moeten we zelf dergelijke cafés en restaurants mijden.

Lees verder

Vriendin slachtoffer: 'Niet verrast, maar ik ben er kapot van'

Kyle Rittenhouse (18) werd vrijdag vrijgesproken voor de dodelijke schietpartij in Kenosha in augustus 2020. Na de uitspraak waren er protesten. De vriendin van Anthony Huber sprak de menigte toe. Bekijk haar emotionele reactie hierboven. 

Lees verder

Nieuwe beelden van verdwenen tennisster, maar ze stellen niet gerust

Vrijdagavond zijn op het internet enkele foto's opgedoken van de vermiste tennisster Peng Shuai. De jonge vrouw is er glimlachend te zien, maar het is niet duidelijk van wanneer de beelden precies dateren. Intussen groeit de druk op China om te bewijzen dat Peng ongedeerd is.

Lees verder

Regering wil huisartsen ontlasten van coronabriefjes

Wie met coronasymptomen getest moet worden, kon eerder al via een website een code krijgen voor een test. Maar een doktersbriefje om de bijhorende quarantaine te verantwoorden aan je werkgever, daarvoor moest je toch nog naar de huisarts. Om die laatste groep wat meer ademruimte te geven, wordt bij de code voor een test voortaan ook automatisch een attest van 36 uur afgeleverd.

Lees verder

Bijzondere tentoonstelling in prachtige Nottebohmzaal in Antwerpen

In de Antwerpse Erfgoedbibliotheek kan je naar een tentoonstelling over ridderverhalen uit de 15de en 16 eeuw. Zo zijn er bijzondere drukken van 'Karel ende Elegast' en 'Don Quichot' te zien De tentoonstelling vind plaats in de prachtige Nottebohmzaal, die lang niet altijd open is voor het publiek. In de video hierboven krijgt u een voorsmaakje.

Lees verder

Bazart in de Lotto Arena: kietelen aan de knaldrang

'Ik ben zo blij dat ik jullie gezichten nog kan zien', zei Mathieu Terryn in de Lotto Arena. Vanaf vandaag moeten de mondmaskers op in de zaal, maar vrijdag kon Bazart het publiek nog zien meezingen.

Lees verder

Poolse grenswacht verhindert migranten om Polen binnen te komen

Op de grens tussen Wit-Rusland en Polen, nabij het plaatsje Dubicze Cerkiewne, hebben vrijdagavond opnieuw grote groepen migranten geprobeerd de grens over te steken. Die pogingen werden verhinderd door de Poolse grenswachten.

Lees verder

Achter de schermen van het ziekenhuis: 'Over twee weken opnieuw in harde lockdown'

De vierde coronagolf heeft intussen ook de ziekenhuizen bereikt, en slaat daar genadeloos toe. Bedden raken vol, zorgpersoneel valt uit. Het Belang van Limburg nam een kijkje achter de schermen van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder. 'Als er een ongeval met twee zwaargewonden gebeurt, kunnen die hier op dit moment niet samen terecht', zegt verpleegkundig-paramedisch directeur Jeroen Ruysen in de video hierboven. 

Lees verder

Franstalige overheidsvakbond dreigt met harde acties na verplichte vaccinatie zorgpersoneel

De Franstalige overheidsvakbond CSC Services publics dreigt met harde acties in de Brusselse en Waalse ziekenhuizen na het akkoord binnen de regering over een verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel.

Lees verder

Nederlandse oorlogsmusea stellig: 'Coronamaatregelen zijn niet te vergelijken met Holocaust'

In een open brief verzet Erik van den Dungen, directeur van het Oorlogsmuseum Overloon, zich tegen vergelijkingen die sommigen maken tussen de coronamaatregelen en de Tweede Wereldoorlog. De brief werd ondertekend door leden van de Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45.

Lees verder

Iserbyt opnieuw de beste na spannende race, renner verstevigt leidersplaats in klassement

Eli Iserbyt heeft opnieuw toegeslagen in de Superprestige. In Merksplas mocht hij na een snelle en spannende cross al voor de derde keer op vier manches in het nevenklassement zegevieren. Quinten Hermans en Laurens Sweeck vervolledigden het podium. Iserbyt, die al zijn tiende zege van het seizoen pakte, blijft uiteraard ook leider in de Superprestige.

Lees verder

Seraing maakt einde aan ongeslagen reeks van slap OH Leuven

OHL is in eigen huis met 1-3 de boot ingegaan tegen Seraing. Voor de Leuvenaars komt er zo een einde aan een reeks van zeven wedstrijden op rij zonder nederlaag. Ze lieten een uitgelezen kans liggen om hun opmars richting linkertabelhelft verder te zetten. De mannen van Marc Brys speelden een slappe partij in zowel defensief als offensief opzicht en hadden de nederlaag vooral aan zichzelf te wijten.

Lees verder

Cercle Brugge gaat de boot in tegen Charleroi na vroege dubbele achterstand

Hoe graag ze ook hadden gewonnen als eerbetoon voor hun rouwende trainer Yves Vanderhaeghe die vorige week zijn vader verloor, Cercle Brugge verloor voor de zesde opeenvolgende keer tegen Sporting Charleroi. De Carolo's installeerden zichzelf in een comfortabele zetel na twee vroege goals van Morioka en Bessilé. De verdiende aansluitingstreffer van Cercle kwam er pas in de laatste minuut. Cercle blijft daardoor voorlaatste met tien punten en moet hopen dat Beerschot dit weekend niet dichter nadert.

Lees verder

Nurio wijst AA Gent de weg: Buffalo's boeken tweede uitzege tegen pover Essevee

Na de interlandbreak stond er AA Gent een verraderlijke opdracht te wachten. Op bezoek bij Zulte Waregem wilde het team van Hein Vanhaezebrouck vertrouwen tanken met het oog op het loodzware programma dat hen de komende weken te wachten staat. Een offensief bijzonder matig Zulte Waregem kon pas in de slotfase wat dreiging creëren maar toen hadden Odjidja en Depoitre al toegeslagen. Gano bracht met een buffelstoot nog wat spanning in de partij, maar de Gentse zege kwam niet meer in gevaar.

Lees verder

Alle evenementen van stad Gent afgelast: geen Sint, kerstmarkt of vuurwerk

Na heel wat onduidelijkheid is de knoop dan toch doorgehakt: alle evenementen van stad Gent zelf worden afgelast. De Sint doet zondag geen intrede, en de Winterfeesten, het eindejaarsvuurwerk en de nieuwjaarsreceptie worden afgelast.

Lees verder

Standard heeft dankzij knullige eigen goal eerste zege onder Elsner eindelijk beet

Luka Elsner heeft zijn eerste zege als Standard-trainer beet. Zijn ploeg haalde het dankzij een eigen goal van Agbadou van Eupen (1-0), in een match die tien minuten werd stilgelegd omdat Eupense fans vuurpijlen op het veld gooiden.

Lees verder

Rellen in Den Haag: zeven relschoppers opgepakt, vijf agenten gewond

In Den Haag is zaterdagavond de Mobiele Eenheid (ME) ingezet om 'de openbare orde te herstellen'. Ook elders in Nederland was het zaterdagavond onrustig door verzamelde relschoppers die vuurwerk naar de politie gooiden en vernielingen aanrichtten.

Lees verder

Waar is Wally? Al twee maanden geen spoor van beroemde walrus

Opwinding aan de Engelse oostkust afgelopen week: was de befaamde rondreizende walrus Wally na maanden teruggekeerd naar het VK?

Lees verder

Wolken maken plaats voor zon

Zondag begint de dag zwaarbewolkt tot betrokken met regen of motregen. Maar in de loop van de dag wordt het vanaf het noordwesten wisselend bewolkt met tijdelijk enkele brede opklaringen, later gevolgd door enkele buien, kondigt het KMI aan.

Lees verder

Gezondheid Britse Queen nog niet op punt: 'Ze beslist pas vandaag over aanwezigheid bij doop achterkleinkinderen'

Koningin Elizabeth zal wellicht pas op zondag laten weten of ze al dan niet aanwezig zal zijn op de doop van haar pasgeboren achterkleinkinderen. De gezondheidsklachten van de 95-jarige Queen zouden daar mogelijk een stokje voor kunnen steken.

Lees verder