Doorgaan naar hoofdcontent

Sint komt aan in Antwerpen: "Geen stoute kinderen dit jaar!”

HLN
Sint komt aan in Antwerpen: "Geen stoute kinderen dit jaar!"
In Antwerpen is Sinterklaas naar jaarlijkse gewoonte samen met zijn gevolg aangemeerd met zijn stoomboot. Ondanks het gure weer en de coronacrisis stonden heel wat kinderen met hun ouders of grootouders de goedheiligman op te wachten. Er waren dan ook extra coronamaatregelen van kracht: zo werd het Covid Safe Ticket op bepaalde punten gecontroleerd. De Sint had gelukkig een verlossende boodschap mee: er zijn ook dit jaar geen stoute kinderen.
Lees verder

Ondanks het lage aantal bezoekers blijft Jan Verheyen optimistisch: "Ik geloof in cinema en in Vlaamse film"
Weinig blije gezichten dezer dagen in de Vlaamse filmwereld. De ene na de andere Vlaamse film die dit najaar werd uitgebracht, blijft steken op bedroevend lage bezoekerscijfers. "De cijfers waar we mee begonnen zijn, zijn veel te laag", klinkt het bij 'Red Sandra'-regisseur Jan Verheyen.
Lees verder

Celebrities juichen Britney Spears toe na haar overwinning in de rechtbank: "Zo blij dat deze dag eindelijk is aangebroken"
Eindelijk is het zover. Na maar liefst dertien jaar mag Britney Spears (39) eindelijk weer zelf beslissen over haar doen en laten. Zelf reageerde de zangeres al vol vreugde op Instagram, maar ook heel wat andere bekende namen vieren met haar mee. "Proficiat, Britney! Vanavond drinken we er eentje op jou", klinkt het onder meer op sociale media.
Lees verder

Betogers tegen staatsgreep in Soedan trotseren traangas, minstens één dode
De Soedanese veiligheidsdiensten hebben zaterdag honderden betogers uiteengedreven met traangas in de hoofdstad Khartoem en buitenwijken. De betogers protesteerden tegen de staatsgreep van 25 oktober. Eén betoger kwam om bij het protest.
Lees verder

Laurens Sweeck maakt in afwezigheid van andere toppers favorietenrol waar in Leuven: "Verschil in eerste helft gemaakt"
Laurens Sweeck heeft voor het tweede jaar op rij de Ethias Cross in Leuven gewonnen. De Belgische kampioen van 2020 in Antwerpen was de enige grote naam aan de start. Tom Meeusen reed zich met een tweede plaats nog eens in de kijker, Felipe Orts werd derde.
Lees verder

Laurens Sweeck maakt in afwezigheid van andere toppers zijn favorietenrol waar in Leuven
Laurens Sweeck heeft voor het tweede jaar op rij de Ethias Cross in Leuven gewonnen. De Belgische kampioen van 2020 in Antwerpen was de enige grote naam aan de start. Tom Meeusen reed zich met een tweede plaats nog eens in de kijker, Felipe Orts werd derde.
Lees verder

Het hakje van Courtois, Batshuayi die niet knielt en de 100ste van Lukaku: het voorlopige parcours richting WK Qatar
De Rode Duivels kunnen zich vanavond tegen Estland verzekeren van een ticket voor het WK van volgend jaar in Qatar. De kwalificatie verliep vrij vlekkeloos voor de troepen van Roberto Martínez - enkel in Tsjechië werd er niet gewonnen. Kan u het zich allemaal niet zo goed meer voor de geest halen? Niet getreurd, want hieronder kan u het parcours van de Belgen richting het WK helemaal herbeleven.
Lees verder

Het hakje van Courtois, Batshuayi die niet knielt en de 100ste interland van Lukaku: het parcours van de Rode Duivels richting WK tot nu toe
De Rode Duivels kunnen zich vanavond tegen Estland verzekeren van een ticket voor het WK van volgend jaar in Qatar. De kwalificaties verliepen vrij vlekkeloos voor de troepen van Roberto Martínez - enkel in Tsjechië werd er niet gewonnen. Kan u het zich allemaal niet zo goed meer voor de geest halen? Niet getreurd, want hieronder kan u het parcours van de Belgen richting het WK helemaal herbeleven.
Lees verder

LIVE. Britse expert: "Bij ons allicht geen lockdown in winter omdat hoge besmettingscijfers immuniteit gesterkt hebben"
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit voor een mondmaskerplicht vanaf 9 jaar en een strengere controle op de huidige maatregelen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. In Nederland gelden vanaf vanavond voor minstens drie weken strengere maatregelen om het aantal coronabesmettingen in het land terug te dringen. Lees al het nieuws over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

Cowboy, chunky of puntig: styliste Hilde tipt outfits bij de drie populairste laarzen voor deze winter
Wil je opvallen met je outfit? Dan draait het niet alleen om de kledij die je draagt. Je schoenen zijn nét zo belangrijk. Hilde Geudens zet deze week de ideale laarzen voor je klaar die elke outfit 'rebooten'. Een beetje stoer, chuncky of puntig? Alles kan. Zolang jij het perfecte paar maar vindt. Onze mode-experte Hilde geeft je ook stylingadvies mee.
Lees verder

Vias gelooft in nut van slimme camera's tegen gsm-gebruik achter het stuur: "Helpt om pakkans te verhogen"
Slimme camera's inzetten om mensen te betrappen die hun gsm gebruiken achter het stuur, helpt om de pakkans gevoelig te verhogen. Dat zegt het verkeersveiligheidsinstituut Vias.
Lees verder

Bijna 14.000 nieuwe coronagevallen in Nederland, gemiddelde naar nieuw record
Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn in Nederland 13.902 coronabesmettingen geregistreerd. Dat is het op twee na hoogste aantal ooit. Op donderdag en op vrijdag waren er meer dan 16.000 positieve tests. Vrijdag kondigde de Nederlandse regering een "milde" lockdown van minstens drie weken aan, als gevolg van de stijgende cijfers.
Lees verder

Negen steden en gemeenten krijgen "kindvriendelijk" label
Negen steden en gemeenten mogen zich voortaan "kindvriendelijke" stad of gemeente noemen. Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) ging zaterdag alvast de laureaten uit de provincies Limburg en Antwerpen een bezoek brengen. "We belonen steden en gemeenten die écht rekening houden met de impact van hun beslissingen op de brede leefwereld van kinderen, jongeren, hun gezinnen en verenigingen", aldus Dalle.
Lees verder

Nu al behoorlijk druk in Gent voor vierde dag Lichtfestival
Wie vanavond naar het Lichtfestival van Gent wil komen, rekent best op de fiets, of de P&R-parkings. Nu al is het behoorlijk vol in de stad, Parking Zuid is al een hele tijd volzet. Heel wat mensen komen shoppen, en blijven vermoedelijk nadien 'plakken' voor de lichtjes. Vrijdag verliep alles rustig, dat wordt ook vandaag verwacht.
Lees verder

Schoonzus van prinses Charlène reageert op haar terugkeer: "Ze is extreem gelukkig dat ze weer thuis is"
Prinses Charlène (43) is eindelijk teruggekeerd naar Monaco. De 43-jarige prinses arriveerde maandagochtend op de luchthaven van Nice. Enkele dagen na haar terugkeer heeft Chantell Wittstock, de schoonzus van de prinses, zich uitgesproken over de hele situatie.
Lees verder

Veel Nederlandse horecabazen weigeren vanavond om 20 uur te sluiten: "Hoe kun je ons dichtgooien als we nog niets weten over compensaties?"
Veel horecazaken lijken zich in Nederland niet te gaan houden aan de nieuwe sluitingstijd van 20 uur. Dat blijkt uit een rondgang in verschillende steden. De maatregel maakt deel uit van een ruim pakket om de coronasituatie bij onze noorderburen onder controle te krijgen.
Lees verder

Sean Dhondt stelt zijn vriendin Maithé voor: "Zij heeft mij al direct overklast"
Qmusic vierde vrijdag zijn twintigste verjaardag met een awardshow en liveoptredens. Ook presentator Sean Dhondt (37) was aanwezig. Hij bracht zijn vriendin Maithé Rivera (22) mee. Je kan Sean elke weekdag tussen 13 uur en 16 uur horen op Qmusic, maar Maithé luistert zeker niet elke dag. " Af en toe op het werk en als we in de auto zitten, dan zetten we de radio op en hoor ik hem bezig", vertelt ze. "Maar daarom is het altijd een leuke verrassing als ze heeft geluisterd", verzekert Sean.
Lees verder

LIVE. In deze scenario's zijn Rode Duivels vanavond geplaatst voor WK - Zo'n 36.000 fans op de Heizel
• Aftrap: 20u45 • Bij winst zijn de Rode Duivels zeker van kwalificatie voor het WK in Qatar volgend jaar • Koning Boudewijnstadion • Wedstrijd live te zien op VTM
Lees verder

Nederlandse Celester uit 'K2 Zoekt K3' zit in de top zes: "Jong en sexy, daar is niets mis mee"
En toen waren ze nog met zes. Na de behoorlijk controversiële aflevering van afgelopen zaterdag - waarbij Remi ietwat verrassend een golden ticket kreeg - moesten Manou en publiekslieveling Kato hun koffers pakken. Voor de overgebleven zes, waaronder de Nederlandse Celester, gaat het avontuur wel verder. "Toen Gert Verhulst me 'wulps' noemde, had ik geen idee wat hij bedoelde."
Lees verder

Nieuwkomers bij de Rode Duivels moeten nog steeds een liedje zingen: "Je moet je een halve minuut belachelijk maken"
Met Dante Vanzeir (23) en Wout Faes (23) haalde bondscoach Roberto Martínez voor deze interlandperiode twee nieuwe gezichten bij de Rode Duivels. Hans Vanaken vertelt in HLN Sportcast dat de integratie van nieuwkomers heel vlot verloopt.
Lees verder