Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 14 november 2021

Rolstoel houdt Jaan (19) en papa Mario (45) niet tegen om sportieve dromen waar te maken: “Deze bijzondere uitdagin...

HLN
Rolstoel houdt Jaan (19) en papa Mario (45) niet tegen om sportieve dromen waar te maken: "Deze bijzondere uitdaging heeft onze band nóg sterker gemaakt"
'Gaat niet? Bestaat niet': dat is het motto van Mario (45) en Jaan (19) Peene uit Bredene. Jaan doet heel binnenkort in Sevilla mee aan het EK boccia, een paralympische sport. Intussen bereidt papa Mario zich voor op een straffe looptocht, mét Jaan in de rolstoel. Samen zullen ze 60 kilometer afleggen, via het Jan Breydelstadion waar Jaans lievelingsploeg Club Brugge speelt. "Ook met een rolstoel kan je samen grenzen verleggen."
Lees verder

BBC brengt opvallende documentaire uit over eigen schandalen
De Britse openbare omroep BBC komt binnenkort met een opmerkelijke documentaire. De zender gaat hun eigen grootste schandalen van de afgelopen decennia in beeld brengen en bespreken, waaronder het beruchte interview met prinses Diana.
Lees verder

Britse koningin Elizabeth toch niet aanwezig op Remembrance Day
De Britse koningin Elizabeth zal zondag toch niet aanwezig zijn bij Remembrance Day, de jaarlijkse herdenking van oorlogsslachtoffers bij het oorlogsmonument Cenotaaf op Whitehall in Londen. Ze heeft rugklachten, laat Buckingham Palace weten.
Lees verder

Afscheid van icoon Valentino Rossi: 'Het mooiste vind ik dat mensen door mij de MotoGP zijn gaan volgen"
Wie Valentino Rossi (42) nog een keer wil zien racen: vandaag is de allerlaatste kans. De slotrace van het seizoen in Valencia betekent ook het afscheid van een levende legende op de moto. Hoewel zijn laatste wereldtitel uit 2009 dateert, komen er elk jaar 16.000 leden bij de fanclub van 'VR46' bij. Tekenend voor zijn immense populariteit. "Maar ik ben altijd mezelf gebleven, ik wil geen rolletje spelen."
Lees verder

Goed voor de planeet, je imago en je portemonnee: tweedehandskledij wordt almaar populairder
Klimaatbewustzijn, de weigering zich aan vervuilende 'fast fashion' te bezondigen en de jacht op unieke, goedkope maar kwaliteitsvolle kledij zorgen ervoor dat steeds meer mensen rekken tweedehandskledij doorploegen. In Gent opende 'vintage' keten Think Twice, met hoofdzetel in Litouwen, recent zijn elfde en meteen ook grootste winkel in ons land. In de chicste winkelstraat van de stad nog wel. "Ik ga nooit meer bij H&M of Zara en al zeker niet bij Primark shoppen. Daarvoor is mijn focus op duurzaamheid te groot."
Lees verder

De gerenoveerde sixtiesbungalow van Nele en Veronika ligt midden in een bos. "Eekhoorns en vossen in plaats van buren: fantastisch!"
Een oase van rust, dat is exact wat je vindt rondom de gerenoveerde sixtiesbungalow van Nele en Veronika. Hun huis ligt midden in een bos, waardoor je vanuit alle hoeken van de strakke zwarte bungalow uitkijkt op een prachtig groen canvas. Terwijl je vingers kriebelen om in elke kamer het perfecte natuurplaatje vast te leggen, wil je net zo graag even genieten in de zomerliving met grote glasramen. "Tijdens de verbouwingen verhuisden we naar een studio in de stad. Daar maakten we een serieuze dip mee, want we misten het groen en de rust verschrikkelijk."
Lees verder

Portugese scheidsrechter Artur Dias krijgt dinsdag leiding in Wales-België
Artur Dias is aangeduid als scheidsrechter voor het WK-kwalificatieduel van dinsdagavond in Cardiff tussen Wales en België, zo bevestigde de UEFA.
Lees verder

LA Clippers zetten opmars voort met zevende overwinning op rij
De Los Angeles Clippers hebben een zevende opeenvolgende zege geboekt in de NBA. De Californiërs versloegen voor eigen volk Minnesota met 129-102.
Lees verder

COLUMN. Een voetbalwedstrijd organiseren voor 35.000 fans: hoe moeilijk kan het zijn? (Héél moeilijk, zo blijkt)
Een voetbalwedstrijd organiseren voor 35.000 supporters: een helse, bijna onmogelijke klus voor de Royal Belgian FA (voorheen bekend als Koninklijke Belgische Voetbal Bond, KBVB), zo stelden Onze Man en zijn 10-jarige zoon zaterdagavond vast op de Heizelvlakte in Brussel.
Lees verder

Voor zijn drie dochters gooit Dave Grohl zijn leven van drank en drugs overboord: "Ik wil niet langer dan twee weken van huis zijn"
Drank, drugs én vrouwen. Dave Grohl (52) heeft het allemaal gehad. De frontman van de Foo Fighters is zijn wilde haren zeker nog niet allemaal kwijt, maar hij houdt er wél een harmonieus huwelijk en gezinsleven op na. In zijn boek The Storyteller verklapt de rockster dat hij af en toe hemel en aarde beweegt voor het geluk van zijn drie dochters.
Lees verder

Waar eet... pianist Jef Neve (44)? "Om hier te tafelen rijd ik als het moet 200 kilometer om"
Is het voor de malse steak, de glimlach van de gastvrouw of het mooie decorum? We vroegen een bekende ­medemens naar zeven eetplekken om duimen en vingers bij af te likken. Pianist Jef Neve (44) kiest op restaurant altijd het menu met de meeste gangen. "Anders hoef je niet op restaurant te gaan, maar kan je net zo goed thuis eten", lacht hij.
Lees verder

"We maken zoveel ruzie over de Kerk." Jasper (32) heeft moeite met het geloof van Maaike (28), relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
"Hoe kunnen we ervoor zorgen dat haar geloofsovertuiging ons geluk niet in de weg staat?" Jasper (32) en Maaike (28) willen samen een gezin starten. Maar hun liefdesrelatie heeft last van één stoorzender: het geloof. Zij is overtuigd protestantse, Jasper is diehard atheïst. "Ik kan er écht niet bij dat iemand klakkeloos in iets gelooft." Relatietherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck legt uit hoe koppels met verschillende overtuigingen toch dichter bij elkaar kunnen komen, en geeft een praktische doetip. "Verbinding en connectie is de beste pil tegen ergernis en frustratie."
Lees verder

Zoon van voormalig dictator Khadafi kandidaat-president in Libië
Saif al-Islam, de tweede oudste zoon van de Libische dictator Moammar al-Khadafi heeft zich vandaag officieel kandidaat gesteld voor het presidentschap van het land, zo heeft een leidinggevende van de kiescommissie aan lokale media gezegd.
Lees verder

Minister-president Jambon: "Ik voel aan dat er soms probleem is met stijl en communicatie van collega Demir"
Minister-president Jan Jambon (N-VA) bevestigt dat er een vertrouwensprobleem is binnen de Vlaamse regering na de beslissing van zijn partijgenote Zuhal Demir om geen vergunning te geven aan de gascentrale in Vilvoorde. Dat heeft hij gezegd in De ochtend op Radio 1. Jambon erkende ook dat sommigen een probleem hebben met de stijl en de communicatie van minister Demir.
Lees verder

Vermiste kat Grumpy (5) na twee jaar ronddolen opnieuw herenigd met gezin: "Onze kinderen zijn uitzinnig van geluk. Nooit gedacht dat we haar ooit terug zouden vinden"
Het lijkt bijna op een wonder. Want na meer dan twee jaar spoorloos te zijn geweest, is de kat Grumpy (5) opnieuw herenigd met haar gezinnetje. "Ze ligt hier nu op onze schoot te spinnen in de zetel, alsof ze nooit is weggeweest. Onze kinderen Tijn (9) en Loor (7) zijn uitzinnig van geluk. Ze hebben hun vriendje terug", getuigt mama Sabrine uit Stene. Zaterdag kreeg ze geheel onverwachts een telefoontje vanuit Oudenburg. "We geloofden het eerst niet. Na zo'n lange tijd kon onze Grumpy toch onmogelijk gevonden zijn?"
Lees verder

N-VA-koppel stapt in huwelijksbootje: Peter De Roover en Els van Doesburg gaan trouwen
Peter De Roover (N-VA), fractieleider voor N-VA in het federaal parlement, en Els van Doesburg (N-VA), Antwerps schepen voor onder andere gezondheidszorg, gaan trouwen. Zondagochtend maakten ze allebei via Instagram hun relatie bekend, én dat ze klaar zijn voor de volgende stap.
Lees verder

Drie gangsters breken geldautomaat open van Argentafiliaal in Sint-Niklaas
Op de Prinses Josephine Charlottelaan in Sint-Niklaas hebben gangsters zondagochtend een geldautomaat opengebroken van een bankfiliaal van Argenta. Een patrouille van een securityfirma, die poolshoogte kwam nemen na een alarmmelding, zag nog drie daders wegvluchten.
Lees verder

Akkoord over harde lockdown voor ongevaccineerden in Oostenrijk
In Oostenrijk wordt morgen een lockdown ingevoerd voor mensen die niet volledig zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat is de uitkomst van topoverleg tussen bondskanselier Alexander Schallenberg en leiders van deelstaten.
Lees verder

Akkoord over lockdown voor ongevaccineerden in Oostenrijk
In Oostenrijk wordt morgen een lockdown ingevoerd voor mensen die niet volledig zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat is de uitkomst van topoverleg tussen bondskanselier Alexander Schallenberg en leiders van deelstaten.
Lees verder

Drie op de vier handelaars hebben voorraadtekort voor feestdagen
Drie kwart van de handelaars heeft door bevoorradingsproblemen de voorraden niet zoals andere jaren kunnen aanvullen in de aanloop naar de eindejaarsfeesten. Veel handelaars vrezen dat ze in die belangrijke verkoopperiode tot een kwart omzet, en sommigen zelfs de helft, zullen verliezen. Dat besluit ondernemersorganisatie NSZ uit een rondvraag bij 256 handelaars.
Lees verder