Doorgaan naar hoofdcontent

Roberto Martínez haalt Dante Vanzeir en Wout Faes erbij, ook Divock Origi keert terug voor tweeluik Estland-Wales

HLN
Roberto Martínez haalt Dante Vanzeir en Wout Faes erbij, ook Divock Origi keert terug voor tweeluik Estland-Wales
Qatar, here we come? Mét Dante Vanzeir en Wout Faes. Bondscoach Roberto Martínez geeft het duo een eerste kans bij de grote jongens. De Rode Duivels hebben de kwalificatie voor het WK eind volgend jaar nagenoeg op zak. Volgende week moet de kroon op het werk tegen Estland (13 november) en Wales (16 november).
Lees verder

LIVE. Wie selecteert bondscoach Roberto Martínez voor het tweeluik Estland-Wales?
Qatar, here we come? De Rode Duivels hebben de kwalificatie voor het WK eind volgend jaar nagenoeg op zak. Volgende week moet de kroon op het werk tegen Estland (13 november) en Wales (16 november). Wie haalt bondscoach Roberto Martínez in afwezigheid van de geblesseerde Romelu Lukaku bij de selectie? Ontdek het op deze pagina!
Lees verder

LIVE. Roberto Martínez haalt Dante Vanzeir en Wout Faes erbij, ook Divock Origi keert terug
Qatar, here we come? De Rode Duivels hebben de kwalificatie voor het WK eind volgend jaar nagenoeg op zak. Volgende week moet de kroon op het werk tegen Estland (13 november) en Wales (16 november). Wie haalt bondscoach Roberto Martínez in afwezigheid van de geblesseerde Romelu Lukaku bij de selectie? Ontdek het op deze pagina!
Lees verder

KOERS KORT. Craddock laat EF-Nippo achter zich en trekt naar BikeExchange
De Amerikaanse wielrenner Lawson Craddock rijdt de volgende twee seizoenen voor BikeExchange. De voorbije zes seizoenen bracht de 29-jarige tijdrijder bij EF Education door. "Daar was ik in een comfortzone terechtgekomen", zegt Craddock. "Ik had een nieuwe stimulans nodig, een nieuwe uitdaging. Bij BikeExchange krijg ik een andere rol en een ander programma. Dat gaat me opnieuw motiveren."
Lees verder

Je EPC verbeteren? Op deze manieren kan je je renovatie financieren
Wie vanaf 2023 een energieverslindende woning koopt, zal die verplicht moeten renoveren. EPC-scores van E of F moeten worden teruggebracht naar een score D. Op welke manieren kan je zo'n duurzame renovatie het best financieren? Met een renteloze lening van de overheid, een hypotheeklening of een groene lening? Spaargids.be legt uit wat de voor-en nadelen van deze kredietvormen zijn.
Lees verder

Beruchte familie Appeltans doet tegenwoordig ook aan illegale ontbossing: "Ze betalen de boetes met plezier en gaan gewoon verder met kappen"
We kennen de beruchte Truiense familie Appeltans vooral als huisjesmelkers, maar tegenwoordig doen ze blijkbaar ook aan illegale bomenkap. Vader en zoon lieten, tegen hun kapmachtiging in, alle waardevolle bomen rond het Kasteel van Jongenbos in Kortessem een kopje kleiner maken. Eerder kregen de twee al een fikse geldboete voor een soortgelijke actie in Hoeselt.
Lees verder

Beruchte familie Appeltans doet tegenwoordig ook aan illegale bomenkap: "Meer dan 10 hectare bos is intussen gerooid"
Naast huisjesmelken doet de beruchte Truiense familie Appeltans tegenwoordig ook aan illegale ontbossing. Vader en zoon kapten, tegen hun kapmachtiging in, alle waardevolle bomen rond het Kasteel van Jongenbos in Kortessem. Eerder kregen de twee al een fikse geldboete voor een soortgelijke actie in Hoeselt. "Ze betalen die boetes met plezier en gaan gewoon verder met kappen", klinkt het bij de burgemeester van Kortessem.
Lees verder

Pluimvee op­ge­hokt in Frankrijk wegens hoog risico op vogelgriep
Franse kwekers zullen hun pluimvee moeten opsluiten omdat het risico op vogelgriep in het land is opgeschroefd naar 'hoog'. Dat is een gevolg van het toenemend aantal gevallen in de buurlanden, zo meldt de 'Journal officiel', het Franse equivalent van het 'Belgisch Staatsblad'. In Frankrijk zijn gevallen vastgesteld, maar alleen in niet-professionele bedrijven. Daardoor kan het land blijven exporteren. Het zou gaan om drie hobbybedrijven in de Franse Ardennen en in het departement Aisne.
Lees verder

Ariana Grande strikt hoofdrol in 'Wicked'-filmmusical
Goed nieuws voor de fans van Ariana Grande (28). De zangeres zal binnenkort te zien zijn in de filmadaptatie van de Broadwaymusical 'Wicked'. Ariana zal de rol van heks Glinda vertolken, terwijl Cynthia Erivo (34) de heks Elphaba zal spelen.
Lees verder

Familie van Cleo Smith (4) reageert voor het eerst sinds ze werd teruggevonden: "Zo blij dat we ons kleine meisje weer in de armen kunnen sluiten"
De familie van Cleo Smith, het 4-jarige Australische meisje dat midden oktober verdween, heeft voor het eerst gereageerd nadat Cleo gezond en wel werd teruggevonden. "We zijn zo dankbaar dat we ons kleine meisje weer in onze armen kunnen sluiten."
Lees verder

'Forza Horizon 5' is een uitstekende racegame voor een beperkt publiek
Met Forza Horizon 5 ligt volgende week de belangrijkste racegame van dit jaar in de rekken. We bekijken hem even van dichterbij. En omdat het racefavorietje van dit jaar enkel op Xbox te spelen valt, een platform dat een kleine minderheid van Belgische gamers in huis heeft, reiken we meteen ook drie recente alternatieven aan.
Lees verder

B-boy Lucky en b-girl Kato kunnen zich niet plaatsen voor breaking wereldfinale Red Bull BC One
Zaterdag 6 november vindt de prestigieuze Red Bull BC One World Final in het Poolse Gdansk plaats. Breaking op het allerhoogste niveau, live te volgen op HLN én op groot scherm in Gent!
Lees verder

De grote terugkeer is een feit: Al Sadd geeft Xavi toestemming om naar Barcelona te trekken
Al Sadd is akkoord: Xavi mag terugkeren naar Barcelona. De ex-middenvelder ziet daarmee zijn droom in vervulling gaan om hoofdcoach te worden bij de Catalanen. Xavi volgt er de ontslagen Ronald Koeman op. Naar verluidt hoest Barcelona vijf miljoen euro op om aan de opstapclausule in het contract van Xavi bij Al Sadd tegemoet te komen.
Lees verder

Rapper Lil' Kleine beroofd van peperduur horloge in Rotterdam
De Nederlandse rapper Lil' Kleine, echte naam Jorik Scholten, is donderdagavond in Rotterdam bestolen van zijn peperdure horloge. Dat zou zijn gebeurd na afloop van een albumrelease-party, zo meldt 'RTL Boulevard'. De politie Rotterdam spreekt van een poging tot beroving, waarbij niet duidelijk is of iets buit is gemaakt. Ze willen ook niets kwijt over de identiteit van het slachtoffer.
Lees verder

Lost Frequencies speelt éindelijk nog eens in eigen land: "Twee intieme sets voor het goede doel, dichtbij mijn Belgische fans"
Na een tournee in de Verenigde Staten is Felix 'Lost Frequencies' De Laet terug in eigen land. Eind deze maand speelt hij een exclusieve dj-set in Club Capital onder het Antwerpse Stadspark. Ook speelt hij deze maand in Mirano in hartje Brussel. De opbrengst van de intieme sets gaat naar de goede doelen Mobile School en Ocean Cleanup.
Lees verder

OPROEP. Gaat u al vroeger renoveren of een elektrische wagen kopen?
Het Vlaamse klimaatakkoord verplicht renovaties bij de aankoop van energieverslindende woningen vanaf 2023, voorziet in een verbod op aardgas bij nieuwbouw vanaf 2026 en wil vanaf 2029 geen nieuwe wagens op benzine of diesel meer zien. Voldoende reden voor u om al een elektrisch model aan te schaffen, of om al te investeren in een warmtepomp? We horen het graag. Stuur gerust een mail naar tom.antonissen@dpgmedia.be en vergeet zeker uw telefoonnummer niet te vermelden.
Lees verder

Autobestuurder wordt op Franse vierbaansweg geraakt door kogel van jager en overlijdt
Hij was 67 jaar oud en bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan Bretagne. Maar het ontspannende uitje is een Franse autobestuurder fataal geworden. De man werd geraakt door een kogel en zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar is hij donderdag overleden. Een 69-jarige jager is aangeklaagd wegens onopzettelijke doodslag.
Lees verder

Sterren, seksspeeltjes en curvy modellen: Gucci viert 100ste verjaardag met opvallende modeshow
Voor het Dolby Theater in Hollywood, waar de Oscars uitgereikt worden, troepten sterren dinsdag samen voor een andere reden: de 'Love Parade' van Gucci. Met die modeshow vierde het luxemerk zijn honderdste verjaardag en dat zal de wereld geweten hebben. Met honderdvijftien extravagante looks, wereldsterren en plussize modellen op de catwalk, grote boa's, netkousen en seksspeeltjes als accessoires. Als het van Gucci afhangt, dragen we de komende maanden allemaal waar we zin in hebben, hoe gek ook.
Lees verder

Gemeenschapsinstellingen krijgen extra personeel
De gemeenschapsinstellingen krijgen er twintig voltijdse personeelsleden bij. Dat is het gevolg van een akkoord tussen de vakbonden en bevoegd minister Wouter Beke.
Lees verder

"Coronapil Pfizer verlaagt kans op ernstige ziekte of overlijden door Covid-19 met 89 procent"
Het Amerikaanse farmaceutisch bedrijf Pfizer is van plan een noodgoedkeuring te vragen bij de Amerikaanse geneesmiddelenregulator FDA voor een antivirale pil tegen Covid-19. Het middel verlaagt de kans op ziekenhuisopname of overlijden voor volwassenen met een risico op het ontwikkelen van ernstige ziekte na een coronabesmetting met 89 procent, zo blijkt uit de eerste voorlopige onderzoeksresultaten. Dat maakte het farmabedrijf vrijdag bekend.
Lees verder