Doorgaan naar hoofdcontent

Politie achtervolgt spookrijder op E17 met helikopter, verdachte probeert te voet te ontsnappen

HLN
Politie achtervolgt spookrijder op E17 met helikopter, verdachte probeert te voet te ontsnappen
De politie heeft zaterdagmiddag een spookrijder achtervolgd aan de verkeerswisselaar in Destelbergen. De bestuurder probeerde vervolgens aan de politie te ontkomen door te voet verder te vluchten, maar hij kon niet veel later toch gearresteerd worden.
Lees verder

Na zilver ook brons voor België: Tachina Peeters op WK tumbling derde in individuele finale
Tachina Peeters (Gymplus) heeft op het WK tumbling en trampoline in het Azerbeidzjaanse Baku het brons veroverd in de individuele finale. Als team pakte België gisteren ook zilver.
Lees verder

LIVE. Dortmund slikt vrijwel meteen gelijkmaker: Massimo straft balverlies af
• Bundesliga • Aftrap: 15u30 • Signal Iduna Park • Meunier, T.Hazard en Witsel bij Dortmund, Mangala bij Stuttgart
Lees verder

'Gele hesjes' demonstreren in Parijs op derde verjaardag van hun beweging
In Parijs zijn zaterdagmiddag enkele honderden demonstranten van de 'gele hesjes' op straat gekomen. Ze vierden de derde verjaardag van hun beweging.
Lees verder

RECENSIE. 'Intelligence': "Wat doet een acteur als David Schwimmer in een treinwrak als dit?"
David Schwimmer is terug, en nee, voor een keer niet in de herhalingen van 'Friends'. De inmiddels 55-jarige acteur heeft voor het eerst sinds voorgenoemde succesreeks een rol beet in een nieuwe komedieserie. Of hij met 'Intelligence' op Streamz het spook van Ross Geller definitief van zich af kan schudden? Of is worstelen met een muurvaste lederen broek de enige look die de acteur echt staat? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Kater Tuur na drie jaar dankzij chip terug thuis: "We konden het eerst niet geloven, maar zijn dolblij dat hij terug is"
Voor de tweede keer in een week tijd werd een jarenlang vermiste kat met haar baasjes herenigd dankzij de sinds november 2017 verplichte chip. "Anders hadden we Tuur wellicht nooit meer terug gezien."
Lees verder

Man gooit 'irritante' Nijntje-pop weg, met grote politieactie als gevolg
De Nederlandse politie is donderdagnacht met man en macht op zoek gegaan naar iemand die duidelijk hoorbaar 'Joehoe. Hier ben ik. Zoek me dan' riep op een vuilnisbelt in Almere Haven. Het bleek uiteindelijk een pratende 'Nijntje-pop' te zijn. Intussen heeft de man die verantwoordelijk is voor het incident, zich gemeld.
Lees verder

Zes gewonden nadat kerstversiering van plafond valt in Zwitsers winkelcentrum
In een winkelcentrum in het Zwitserse Schwyz zijn zes mensen gewond geraakt nadat kerstversiering van het plafond naar beneden donderde.
Lees verder

België verstrengt opnieuw reisadviezen: ook Frankrijk en Italië kleuren steeds roder
Buitenlandse Zaken heeft haar reisadviezen nog maar eens aangescherpt. Het grootste deel van Europa was al rood ingekleurd en nu beginnen ook de laatste bastions die nog standhielden te wankelen. Zo gaan grote delen van Frankrijk vandaag van oranje naar rood. En ook in buurland Italië deint de rode vlek verder uit.
Lees verder

Dortmund komt op één punt van Bayern na late zege tegen Stuttgart
Borussia Dortmund heeft zich op amper één puntje van Bayern München - dat gisteren verrassend verloor van Augsburg - gehesen. Stuttgart verweerde zich kranig, Marco Reus zorgde in minuut 85 na een goeie combinatie met Thorgan Hazard voor de opluchting in het Signal Iduna Park. 2-1.
Lees verder

Congolese regering richt commissie op voor terugkeer van erfgoed
De Congolese president Félix Tshisekedi heeft de oprichting aangekondigd van een commissie die zich moet buigen over "de repatriëring van het Congolees cultureel erfgoed" dat het land ten tijde van de Belgische kolonisatie verlaten heeft. De aankondiging komt er enkele dagen voor de Belgische staatssecretaris Thomas Dermine (PS) aankomt in Kinshasa voor een bezoek over de restitutiediscussie.
Lees verder

Volgens Catalaanse bronnen is het einde nabij: "Sergio Agüero stopt met voetballen"
Sergio 'Kun' Agüero stopt met voetballen. De 33-jarige Argentijn moest enkele weken geleden met hartproblemen naar de kant bij FC Barcelona. Toen al luidde het dat zijn carrière in gevaar was, volgens Catalaanse bronnen is de knoop nu doorgehakt. Agüero kondigt volgende week zijn afscheid aan op een persconferentie.
Lees verder

LIVE. Origi ontbreekt met ziekteverschijnselen, Sambi Lokonga start voor Arsenal
• Premier League • Aftrap: 18u30 • Anfield • Origi vertoont ziekteverschijnselen en ontbreekt bij Liverpool, Sambi Lokonga start voor Arsenal
Lees verder

LIVE. Origi is "ziek", testte hij in navolging van De Bruyne ook positief op corona?
• Premier League • Aftrap: 18u30 • Anfield • Speelt Sambi Lokonga?
Lees verder

LIVE. Wint AA Gent na 1 op 6 van Zulte Waregem?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Regenboogstadion • Zulte Waregem-AA Gent
Lees verder

Een pretpark waar het straks zonder Solskjaer alleen om business en inkomsten draait: hoe een mastodont als Manchester United is afgegleden
De nederlaag bij laagvlieger Watford is de vernedering te veel. Het nakend ontslag van trainer Ole Gunnar Solskjaer blijft zonder gevolgen voor de beleidsbepalers die zijn contract in juni met drie jaar verlengden. Zolang de centen maar binnen blijven rollen. Een blik in de businessclub Manchester United: Engelse voetbalmastodont waar het verleden betaalt voor het heden.
Lees verder

'Harry Potter' was op het scherm een stuk magischer dan achter de schermen: "Ik stond vaak dronken op de set"
Twintig jaar geleden maakten we op het grote scherm kennis met de betoverende wereld van 'Harry Potter'. Die bestaat vooral uit trouwe vriendschappen, zwerkbal en toverstokjes. Maar achter de schermen bleek het er niet altijd even magisch aan toe te gaan. Van op de set staan met de minnares waarmee je ex je bedroog, tot de drank- en drugsverslavingen van de castleden: aan schandalen was er op de set geen gebrek.
Lees verder

Verklapte Caitlyn Jenner per ongeluk dat er nóg een kleinkind onderweg is?
Het lijkt erop dat Caitlyn Jenner (72) per ongeluk haar mond voorbij heeft gepraat. De realityster vertelde tegen 'Good Morning Britain' dat haar 19e en 20e kleinkind eraan komen, maar alleen de zwangerschap van dochter Kylie Jenner is bekend bij het grote publiek.
Lees verder

LIVE. Klimt OHL tegen Seraing verder op in de stand?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • King Power at Den Dreef • OHL-Seraing
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe relschoppers de macht grepen in Rotterdam: "De politie heeft niks meer te zeggen"
Relschoppers waren vrijdagavond de baas op de Coolsingel in het Nederlandse Rotterdam. Een verhaal over hoe de politie de macht op straat verliest, gericht schiet op relschoppers en meter voor meter terrein moet terugwinnen.
Lees verder